امروزه با وجود بیماری کرونا و نابسامان بودن شرایط، بسیاری از افراد دیگر شاد نیستند. یعنی در خیابانها که قدم میزنیم خیلی از افرادی را می بینیم که خنده بر لب هایشان نیست. اما آیا شما لایق خوشحال بودن نیستید؟
امروز خودمو دعوت کردم بیرون تا هر کاری را که میتوانم انجام دهم تا خوشحال باشم. مغازهها را بازدید کردم و برای خودم یک هدیه کوچک خریدم و بعد از آن به رستورانی که دوستش داشتم رفتم و خودمو به ناهار دعوت کردم. خلاصه امروز کلی برای شاد بودنم وقت گذاشتم. به خانه که برگشتم بازهم احساس شادی نمیکردم، با خودم کلنجار رفتم که چرا؟
چرا با وجود این کارهایی که دوستشان داشتم باز هم هنوز عمیقا خوشحال نیستم؟
چرا با وجود این همه اتفاقای مثبت امروز باز هم احساس ناراحتی میکنم؟
یعنی دیگر نمیتوانیم خوشحالی کنیم؟
آیا اینها نشانه افسردگی هستند؟
شاید برای شما هم بارها اتفاق افتاده باشد که وجود هیچ چیزی شما را شاد نکند.
اما آیا تا به امروز به این موضوع فکر کردید که چرا این اتفاق می افتد؟
ما از سنین جوانی با یک سری نگرشهای اشتباه بزرگ شده ایم. آموختهایم که خوشبختی زمانی حاصل میشود که چیزهای خارجی دلخواهت را به دست بیاوری. برای مثال خوشحالی خود را در خرید آپارتمانی میبینید که خیلی دوستش دارید. شادی را در خرید ماشین مورد علاقهات، ازدواج، برنده شدن در قرعه کشی و خیلی چیزهای دیگر میبینید.
همیشه تصور ما این است که هر چه دستاوردهای بیشتری داشته باشیم احساس خوشبختی بیشتری خواهیم داشت. اما این نگرشی کاملا اشتباه است.
چه موقع احساس شادی خواهیم کرد؟
همیشه باید این را بدانیم خوشبختی وابسته به چیزهایی که داریم نیست بلکه خوشبختی به آنچه که هستیم وابسته است. شادی را همیشه باید در درون خودمان جستجو کنیم. شادی و خوشبختی در بسیار از مواقع به احساسات ما، ذهن ما، به رویاهای ما، اهدافمان و… برمیگردد.
خلاصه خوشبختی به نگرش ما به زندگی بستگی خواهد داشت. همانطور که اریش میگوید: اگر با همه چیزهایی که دارید خوشحال نیستید، با هر آنچه در شما کم است شما نیز خوشحال نخواهید شد.
هرکس می خندد شاد است!
حتما تا به حال این جمله را شنیده اید که هر کسی زیاد می خندد، دلیل بر خوشحالیش نیست. بسیاری از افرادی هستند که همیشه لبخند میزنند و شما فکر میکنید که آنها هیچ غم و غصه ای ندارند. اما باید بگویم بسیار افرادی وجود دارند که با وجود لبخند به خودکشی نیز فکر میکنند.
این افراد تحت تاثیر نوعی افسردگی هستند که به آن افسردگی خندان یا همان افسردگی آتیپیک میگویند. این افراد خوب میدانند چگونه دروغین روحیه واقعی خود را پشت ظاهر خوشبخت خود پنهان کنند.
اما شاید مطمئنا سوالی که ذهن شما را درگیر میکند اینست که آیا شما هم دچار افسردگی شده اید؟
آیا من افسرده ام؟ نشانه های افسردگی چیست؟
نگران نباشید علائمی وجود دارد که شما میتوانید تشخیص دهید که دچار افسردگی شده اید یا خیر؟ این علائم در همه افراد مشابه نیست اما با وجود برخی از آنها می توانید کاملا متوجه افسردگی در خود شوید.
افزایش اشتها:
افرادی که دچار افسردگی می شوند، اشتهایشان زیاد می شود به همین خاطر آنها افزایش وزن پیدا میکنند. (ممکن است در برخی افراد دیگر برعکس باشد و از کم شدن اشتها رنج ببرند.)
خوابیدن طولانی مدت:
افراد افسرده ساعت های بسیار زیادی در طول شبانه روز میخوابند اما هنگامی که بیدار میشوند بازهم احساس خواب آلودگی میکنند. (لازم به ذکر است که در برخی دیگر، فردی که دچار افسردگی شده است ممکن است بیخوابی های فراوانی را تجربه کند.)
درد عضلانی:
در طول روز در فواصل زمانی مختلف احساس درد می کنند. در بازوها و پاها احساس سوزش و سنگینی می کنند.
این علائم، نشانه های شایعه در افراد افسرده است اما پیشنهاد ما به شما این است مقاله نشانه های شیوع افسردگی را در مجله قطبینو دنبال کنید تا با دیگر نشانه های افسردگی نیز آشنا شوید. همچنین میتوانید جهت سنجش افسردگی از تست سنجش افسردگی قطبینو استفاده کنید.
با ۶ راهکار ساده شادی خود را افزایش دهید:
- تکنیک تمرکز در برابر نگرشهای منفی: اگر زندگینامه افراد معروف و موفق را بخوانید در زندگی آنها یک چیز مشترک پیدا خواهید کرد: همه آنها بیشتر روی افکار مثبت در زندگی متمرکز هستند. از نگرشهای منفی دوری می کنند.
- روش قورباغه: سعی کنید هنگامی که ناراحتی به سراغتان می آید به فضای باز بروید و بپرید برای مثال طناب بزنید چرا که پریدن گردش خون را بهتر می کند و مغز شما بیشتر هورمن شادی آزاد میکند در نتیجه باعث میشود شما شاد باشید.
- برقصید: رقصیدن نیز مانند پریدن، هورمن شادی آزاد میکند. همچنین گوش دادن به موزیک های مورد علاقهتان در این میان باعث میشود حال و هوای خوبی به شما القا شود.
- از هم نشینی با افراد منفی دوری کنید: احتمالا این جمله معروف را شنیده اید که میگویند کمال همنشین در من اثر کرد. دقیقا این ضرب المثل درست است. ما بیشتر شبیه افرادی می شویم که با آنها در ارتباط هستیم اگر این افراد منفی باشند خواه ناخواه رفتار آنها ما را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. زیرا آدم های منفی انرژی شما را تخلیه میکنند.
- معجزه قدردانی: صبح ها که چشم باز میکنید از خداوند شاکر باشید. فرق نمیکند آیین و فرهنگ شما چیست با قدردانی کردن و سپاس گذاری کردن میتوانید نسبت به خود و زندگی احساس بسیار مثبت و آرامش بخشی داشته باشید. همچنین این حس مثبت بر روی وضع عمومی و سلامت شما بی تاثیر نیست. هرگاه شما روحیه بهتر و مثبت تری داشته باشید در نتیجه شما شادتر خواهید بود.
- با افراد بالای ۷۰ سال و افراد زیر ۶ سال هم صحبت باشید: این افراد در این سنین نسبت به دیگران نسبت به مسائل نگرانی کمتری دارند در نتیجه هم صحبتی با آنها بار منفی به شما القا نمیکند و در نتیجه شما خوشحال تر خواهید بود.
و در آخر
فراموش نکنید که ما هیچ وقت نمیتوانیم شرایط را تحت کنترل خود در بیاوریم اما می توانیم خودمان را عادت دهیم کمی مثبت تر فکر کنیم و شرایط را برای خود آسان تر کنیم. یادتان باشد شاد بودن یک انتخاب است که شما در دشوارترین روزها نیز می توانید انتخاب کنید که خوشحال باشید.