افراد درونگرا از لحاظ رفتاری کمی خاص هستند. آن ها هنگامی که می خواهند به یک مصاحبه شغلی بروند، باید راهکارهای خاصی را به کار بگیرند.
مصاحبه شغلی، برای همه افراد استرس زا و حساس است زیرا فرد اگر در مصاحبه شغلی برنده شود قطعا برگه برنده در دست دارد و اگر برنده نشود مجبور است مجدد به دنبال کار بگردد.
در بین افراد، فرد درونگرا، استرس و چالش های بیشتری را در مصاحبه تجربه می کند. حال شاید بپرسید چرا؟ زیرا برای افراد درون گرا صحبت های کوتاه درباره خود و بیان توانایی ها و استعدادهایشان سخت تر است. با این حال، درونگراها خصوصیات رفتاری ذاتی قابل توجهی دارند که می تواند در موفقیت مصاحبه های شغلی به آن ها کمک کند.
جین فینکل، نویسنده کتاب The Introvert’s Complete Career Guide معتقد است که افراد درونگرا باید حتما استعدادهای خود را بیابند و آن ها را در مصاحبه به کار ببرند. او در این باره می گوید:
جین فینکل می گوید: “این تصور بسیار اشتباه است که من چون درونگرا هستم هیچ توانایی در مصاحبه شغلی ندارم. درونگرایان مزیت های قابل توجهی در مصاحبه های کاری خود دارند. درونگرایان توانایی مشاهده و گوش دادن بسیار زیادی دارند. همین خصوصیت آن ها می تواند به موفقیت آن ها بسیار کمک کند
مزایای درونگرا بودن:
افراد درونگرا، تمرکز بسیار بالایی دارند. این افراد چون بیشتر گوش می دهند، در جلسات مصاحبه پاسخ های معنادارتری به سوالات می دهند. جین فینکل معتقد است این افراد به خوبی به سوال ها گوش می دهند و درباره آن ها فکر می کنند. مزیت افراد درون گرا دقیقا نسبت به افراد برونگرا همین جا است.
البته یکی از چالش های درونگرایان در اینجا این است که آن ها وسواس بسیار زیادی نسبت به کامل بودن و صحیح بودن پاسخ های خود دارند.
همان طوری که بارها در مقالات گفته شد، افراد درون گرا مشاهده کننده های خوبی هستند به همین دلیل این افراد این توانایی را دارند که روند مصاحبه را به خوبی درک کنند.
چگونه فرد درونگرا برای مصاحبه شغلی خود آماده شود؟
آماده بودن برای مصاحبهی کاری، برای همهی افراد اهمیت دارد و اهمیت آن برای درونگراها چندبرابر میشود. آمادگی، بیش از همه به افزایش اعتمادبهنفس کمک می کند که همیشه فاکتوری مهم برای افراد درونگرا است. برای اولین قدمها در آمادگی برای مصاحبه، میتوان پاسخهایی را برای سؤالهای احتمالی جلسههای مصاحبه آماده کنید. سؤالهای تکراری زیادی در مصاحبهها وجود دارند که بخش عمدهای از آنها، با هدف بررسی شخصیت شما پرسیده میشوند. با جستجویی ساده، میتوانید برخی از آنها را بیابید.
تمرین را فراموش نکنید:
درونگراها پس از آمادهسازی اولیه، باید تمرین را در دستور کار خود قرار دهند. این فرایند، به شما کمک میکند که پاسخها و عملکرد خود را بهخوبی درک کنید و با آن راحت باشید. برای تمرین، میتوان از دوستی تقاضا کرد تا جلسهی مصاحبهای ساختگی با شما انجام دهد. فینکل دربارهی این جلسهی ساختگی میگوید:
از یک نفر بخواهید تا سؤالهای مورد نظر را از شما بپرسد و دربارهی زبان بدن و پاسخهای ارائهشده، بازخورد بدهد. افراد درونگرا، عموما رویکردی فروتنانه دارند و بهنوعی در صندلی خود قفل میشوند. بهعلاوه، آنها ارتباط چشمی خوب هم برقرار نمیکنند که قطعا در جلسهی تمرین، میتوان اکثر آن مشکلات را شناسایی و برطرف کرد.