۱۰ ویژگی شخصیتی یک فروشنده موفق

یکی از فاکتورهای اصلی برای خرید، نوع برخورد فروشندگان است. هیچ کس حاضر نیست محصولی را از فروشنده‌ای تندخو، بداخلاق، بی‌حوصله و… بخرد حتی اگر بهترین محصول را ارائه دهد. عده‌ای تصور می‌کنند فروشندگی شغلی آسان است و همه ی افراد می‌توانند آن را انجام دهند. درحالی‌که اصلا این‌طور نیست. فروشندگی نیز مانند تمامی مشاغل به برخی ویژگی‌ها و خصوصیات اخلاقی نیاز دارد تا به موفقیت منجر شود. استفاده از فروشندگانی با ویژگی‌های شخصیتی مناسب همان کاری است که کسب‌وکارهای موفق پیش گرفته‌اند تا فروش خود را به حداکثر برسانند. اگر برای شما نیز سؤال پیش‌آمده که این ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق چه ویژگی‌هایی هستند با ما همراه باشید تا ۱۰ مورد از آن‌ها را با یکدیگر بررسی نماییم.

۱۰ مورد از ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق که باید آن‌ها را بشناسید

بگذارید قبل از اینکه سراغ ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق برویم، مسئله‌ای مهم‌تر را با شما در میان بگذاریم. آنچه بیشتر از هر چیز در بحث فروشندگی مهم است، شناخت مشتری و برقراری ارتباط درست با او است. فروشندگان موفق همان افرادی هستند که مشتریان بالقوه و بالفعل را از هم تشخیص داده و بر اساس آن نوع برخورد خود را مشخص می‌کنند. نوع ارتباط شما می‌تواند تعیین‌کننده‌ی معاملات شما باشد این را به یاد داشته باشید.

مطلب مرتبط: مشتری کیست؟ چگونه می‌توانید رگ خواب مشتریان را به دست بگیرید؟

۱ـ مهارت‌های ارتباطی قوی کلید طلایی فروشندگان موفق است!

صرفا داشتن یک محصول یا خدمات مناسب تضمینی برای فروش شما ایجاد نمی‌کند. آنچه معامله و فروش شما را تضمین می‌کند، ارتباطات قوی شماست. آشنایی با زبان بدن، شخصیت مشتریان، لحن بیان و… همگی در شکل‌گیری این ارتباطات مؤثر هستند و نتیجه‌ی نهایی را رقم می‌زنند.

فروشندگان به‌عنوان بیرونی‌ترین لایه‌ی ارتباطی با مشتری ارتباط برقرار می‌کنند. اگر این ارتباط معقول نباشد، چشم‌پوشی از تلاش و زحمت افراد بسیاری است که در پشت پرده‌ی تولید آن محصول حضور دارند. بنابراین ارتباطات فروشندگان بیشتر از آنچه شما تصور کنید در سرنوشت یک کسب‌وکار نقش دارند.

مطلب مرتبط: با هر کسی مثل خودش رفتار کن؛نحوه‌ی رفتار مناسب با مشتری برای جذب و فروش بیشتر

۲ـ مسئولیت‌پذیری آن چیزی است که برای موفقیت در فروشندگی به آن احتیاج دارید!

مسئولیت‌پذیری واژه‌ای پربار برای یک فروشنده است. همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، تلاش تمامی افرادی که در تولید یک محصول شریک هستند، به دست فروشندگان به بار می‌نشیند. فروشنده‌ی حرفه‌ای کسی است که نسبت به این موضوع آگاهی داشته و مسئولیت شکست‌ها و پیروزی‌های آن را بپذیرد. مسئولیت‌پذیری جزء ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق بوده و باید آن را در تیپ شخصیتی افراد جست‌وجو کرد.

۳ـ فروشندگان موفق تداوم و پشتکار فراوانی از خود نشان می‌دهند

شاید برای شما نیز پیش‌آمده که برای خرید به فروشگاهی مراجعه کرده باشید اما فروشنده را پیدا نکنید. یا فروشندگانی را دیده‌اید که تنها برای مدتی در کنار شما بوده و دائما در حال فرار هستند. این افراد نمونه‌ی بارز فروشندگان شکست‌خورده‌اند. فروشندگان موفق، تلاشگر و با پشتکار بوده و تا کار خود را به سرانجام نرسانند، از پای نمی‌نشینند.

 به‌قول‌معروف این افراد پوست‌کلفت بوده و هزار راه را پیش می‌گیرند تا یکی از آن‌ها جواب دهد. درواقع این خصوصیت در ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق وجود داشته و یکی از عوامل موفقیت آن‌ها محسوب می‌شود.

۴ـ افرادی با خصوصیت یاری‌دهنده همان فروشندگانی هستند که همه‌ی کسب‌وکارها به آن احتیاج دارند!

شاید تصور کنید که همه‌ی افراد در پی کمک به دیگران هستند. اما باید بدانید که برخی از تیپ‌های شخصیتی به‌شدت مردم‌دوست بوده و تمام تلاش خود را برای یاری رساندن به دیگران به کار می‌گیرند. این اشخاص همان افرادی هستند که ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق را در وجود خود دارند. آن‌ها از حضور در جمع مراجعه‌کنندگان لذت می‌برند و همیشه آماده‌اند به سؤالات آن‌ها جواب دهند. مسلما افرادی که مشتریان خود را قضاوت کرده یا حوصله‌ی آن‌ها را ندارند، هیچ‌گاه فروشندگان موفقی نخواهند بود.

مطلب مرتبط: ۱۰ اشتباه رایج فروشندگان غیرحرفه‌ای

۵ـ منظم بودن جزء مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق است!

نظم و برنامه‌ریزی جزء ویژگی‌های مشترک برای موفقیت در تمامی مشاغل است و محدود به فروشندگی نمی‌شود. اما مدیرت زمان و برنامه‌ریزی در موفقیت فروشندگان نقش پررنگ‌تری را ایفا می‌کند. افرادی در این کار موفق هستند که هر کار را در زمان مشخص و با برنامه‌ای از پیش تعیین شده پیش ببرند.

۶ـ اشخاص انعطاف‌پذیر در همه حال فروشندگان موفقی هستند!

فروشندگان با افراد زیادی سروکار دارند. ممکن است در این راه با مسائل و مشکلات بسیاری نیز روبه‌رو شوند. در این حالت تنها ویژگی انعطاف‌پذیری نجات‌دهنده‌ی آن‌ها خواهد بود. انعطاف‌پذیری یکی از ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق است که مهم‌ترین فاکتور برای از سر گذراندن شرایط دشوار و سربلند بیرون آمدن از آن‌ها نیز هست.

۷ـ کارایی و اثربخشی بالا، راز مشترک تمامی فروشندگان موفق است!

برخی از افراد از ویژگی شخصیتی به نام اثرگذاری برخوردارند. یعنی این افراد می‌توانند با قدرت بیان خود روی دیگران تأثیر بگذارند. این ویژگی یکی از مهم‌ترین و کارآمدترین ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق است. این افراد به‌راحتی می‌توانند معاملات خود را به سرانجام برسانند و محصول خود را بفروشند. این فروشندگان کارایی و اثربخشی را در کنار هم داشته و بهره‌وری بالایی در کار خود دارند. دقیقا همان چیزی که کسب‌وکارها به آن احتیاج دارند.

مطلب مرتبط: ۱۵ تکنیک طلایی که از شما یک فروشنده حرفه‌ای می‌سازد!

۸ـ اعتمادبه‌نفس بالا ویژگی مشترک فروشندگان موفق است!

اعتمادبه‌نفس بالا نه‌تنها در فروشندگی بلکه در مهم‌ترین برهه‌های زندگی نیز نجات‌دهنده‌ی شما خواهد بود. خریداران باید به فروشنده‌ی خود اعتماد کنند. مسلما فردی که اعتمادبه‌نفس بالایی نداشته باشد یعنی به‌اندازه‌ی کافی در رابطه با محصولات و خدماتش اشراف ندارد درنتیجه قابل‌اعتماد نیز نیست.

 بنابراین فروشندگان موفق برای اعتمادسازی و جلب نظر دیگر افراد از اعتمادبه‌نفس خود استفاده می‌کنند. در حقیقت اعتمادبه‌نفس آن‌ها باعث می‌شود در چشم دیگران کاریزماتیک و جذاب نیز دیده شوند.

۹ـ خلاقیت از شما یک فروشنده‌ی تمام‌عیار می‌سازد!

گاهی برای فروش یک محصول راهی وجود ندارد یا دستورالعملی برای فروش آن داده نشده است. در این حالت تنها فروشندگان خلاق می‌توانند فرآیند فروش را به سرانجام برسانند. این افراد نه‌تنها یک فروشنده بلکه همانند یک مدیر فروش عمل می‌کنند. این دسته از فروشندگان موفق، با کمک خلاقیت خود هیچ‌گاه به در بسته نخورده و راهی برای فروش پیدا می‌کنند. درواقع خلاقیت و نوآوری همان ویژگی شخصیتی یک فروشنده موفق است که به موفقیت آن‌ها منجر می‌شود.

مطلب مرتبط: چرا خلاقیت مهم‌ترین مهارت برای موفقیت کسب‌وکارهاست؟

۱۰ـ مگر به جز اخلاق خوب ویژگی طلایی دیگری برای فروشندگی وجود دارد؟

خب به اصلی‌ترین ویژگی شخصیتی یک فروشنده موفق رسیدیم. اخلاق خوب یا خوش‌اخلاقی مهم‌ترین مؤلفه برای موفقیت یک فروشنده است. افرادی که ویژگی‌های اجتماعی بودن، پرشور و اشتیاق، معاشرتی، دوستانه، مهربان و صمیمی بودن را در شخصیت خود دارند، جزء گروه فروشندگان حرفه‌ای هستند. به یاد داشته باشید که خوش صحبتی و احترام به مشتری همان چیزی است که دوباره مشتری را به سمت شما می‌کشاند.

بر اساس تست دیسک، کدام افراد فروشندگان موفق‌تری هستند؟

تست رفتارشناسی دیسک یکی از ابزارهایی است که به شما کمک می‌کند تا با دانستن تمایلات فکری افراد مدل رفتاری آن‌ها را حدس بزنید و مؤثرتر با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

بر اساس این تست رفتارشناسی، بهترین بعد رفتاری برای فروشندگی و بازاریابی، مدل رفتاری I یا ارتقادهنده است. این افراد اجتماعی و پرشوروشوق، متقاعدکننده، تأثیرگذار، خونگرم، سرزنده، شوخ‌طبع، با اعتمادبه‌نفس، خوش‌صحبت، ریسک‌پذیر و تنوع‌طلب هستند. آن‌ها قابل‌انعطاف و انطباق بوده، درنتیجه در هر شرایطی وظایف خود را به‌خوبی انجام می‌دهند.

فروشندگان و بازاریاب‌هایی با بعد رفتاری I، ایده‌های بزرگی در سر دارند. آن‌ها همیشه می‌خواهند ایده‌های جدید خلق کنند تا کسب‌وکار خود را رونق دهند. برای این کار تنها لازم است برنامه‌ای پیوسته و منظم داشته باشند.

مطلب مرتبط: چرا الگوی رفتاری I بهترین افراد برای فروشندگی هستند؟

الگوی رفتاری ارزیاب یا I-C

این بعد شخصیتی یک ترکیب منحصربه‌فرد را ایجاد می‌کند. بعد C در این افراد باعث می‌شود قدرت بالایی در برقراری ارتباط داشته باشند و بعد I آن‌ها باعث می‌شود به‌راحتی روی دیگران تأثیر بگذارند. این افراد در انجام کارهای تیمی مهارت داشته و دیگران را برای مشارکت در پروژه‌ها متقاعد می‌کنند.

آن‌ها افرادی صریح و خلاق هستند و نهایت تلاش خود را برای انجام وظایفشان به کار می‌گیرند. ارزیاب‌ها بسیار انعطاف‌پذیر بوده و درعین‌حال وظایف خود را نیز به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهند.

الگوی رفتاری الهام‌بخش یا D-I

افرادی با این الگوی رفتاری به‌خوبی با پرخاشگری کنار آمده و انعطاف‌پذیری قابل قبولی از خود نشان می‌دهند. آن‌ها از قدرت متقاعدکنندگی برخوردارند و از این طریق روی دیگران تأثیر می‌گذارند. این اشخاص پیگیر، پیش‌گام و محرک بوده و برای گروه انگیزه ایجاد می‌کنند. ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده به‌خوبی در این گروه دیده می‌شود به شرطی که از تفریح و تنوع شخصیتی خود کاسته و به جزئیات توجه بیشتری نشان دهند.

الگوی رفتاری متقاعدکننده یا I-D

این افراد همیشه در حال جنب‌وجوش بوده و معمولا پرشور ظاهر می‌شوند. آن‌ها خوش‌صحبت هستند و اغلب زیاد صحبت می‌کنند. متقاعدکننده‌ها عاشق کار کردن با دیگران هستند و از ایجاد تعامل لذت می‌برند. این دسته از اشخاص به علت شخصیت مجاب‌کنندگی که دارند به‌آسانی احترام دیگران را برای خود می‌خرند. استعداد تأثیرگذاری آن‌ها ازجمله ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق است در وجودشان نهادینه شده و به‌واسطه آن دیگران را به معامله ترغیب می‌کنند.

بر اساس تست MBTI کدام تیپ شخصیتی، فروشندگان موفق‌تری هستند؟

تست شخصیت شناسی MBTI به‌عنوان ابزاری برای آگاهی از جنبه‌های تاریک شخصیت کاربرد دارد. از این تست کاربردی برای انتخاب آگاهانه شغل و رشته تحصیلی استفاده می‌کنند.

تیپ شخصیتی حامی ESFJ

این تیپ شخصیتی بسیار خونگرم و معاشرتی بوده و تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا به دیگران کمک کنند. این اشخاص خوش‌صحبت بوده و تمایل دارند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند. آن‌ها به‌شدت اجتماعی هستند و هنگامی‌که از دیگران فاصله می‌گیرند کلافه می‌شوند. ESFJ ها مسئولیت‌پذیر بوده و به تعهدات خود پایبند هستند. آن‌ها بسیار دلسوز، خیرخواه و یاریگر هستند و همه‌ی این‌ها جزء ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق هستند.

برای این دسته از افراد تأیید و تحسین دیگران مهم بوده و به آن نیاز دارند. ESFJ ها از تعارض و کشمکش متنفرند و در برابر آن بسیار شکننده و آسیب‌پذیر ظاهر می‌شوند.

تیپ شخصیتی ناظر ESTJ

ESTJ  ها برای انجام کارها عالی هستند. آن‌ها دوست دارند همیشه مسئولیتی روی دوششان باشد و کاری برای انجام دادن داشته باشند. این تیپ شخصیتی معمولا رفتاری دوستانه دارند و بسیار متعهد به انجام وظایفشان در زمان مقرر هستند. همچنین آن‌ها سخت‌کوش، وظیفه‌شناس، مسئولیت‌پذیر و قابل‌اعتماد هستند. همان‌طور که مشخص است مجموعه‌ای از ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده در این تیپ شخصیتی به‌وضوح به چشم می‌خورد.

ممکن است ESTJ ها نسبت به لغزش و خطای دیگران ناشکیبا باشند. همچنین شاید تصور کنند همیشه حق با آن‌هاست. اگر این تیپ شخصیتی به این موارد توجه داشته و اندکی از تندوتیزی زبان خود بکاهند، به فروشندگان بهتری تبدیل می‌شوند.

تیپ شخصیتی فرمانده ENTJ

این افراد متفکر و قدرتمند هستند و همواره دیگران را راهنمایی می‌کنند. آن‌ها همیشه در حال ارائه‌ی ایده‌های جدید هستند و با قدرت آن‌ها را عملی می‌کنند.  ENTJ ها مدیران خوبی هستند و در سمت‌های مدیر فروش یا بازاریابی به‌خوبی ظاهر می‌شوند. چراکه این دسته از افراد برنامه‌ریزی‌های بلندمدت خوبی داشته و برای تحقق آن‌ها تلاش می‌کنند.

 وجود ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده در این افراد، با بروز مهارت‌های استدلالی و کلامی قوی نمایان می‌شود. آن‌ها با قاطعیت و اعتمادبه‌نفس بالا با دیگران وارد بحث شده و تأثیرگذاری خود را نشان می‌دهند.

متأسفانه این تیپ شخصیتی تحمل بی‌نظمی و ناکارآمدی را ندارد. همچنین علاقه به بحث ممکن است آن‌ها را ناهنجار و پرخاشگر نشان دهد. اگر این دسته از افراد بیشتر به روابط انسانی توجه نشان داده و کمال‌گرایی خود را کنترل کنند، قطعاً فروشندگان بهتری خواهند بود.

تیپ شخصیتی وکیل ‌مدافع ENFP

ENFP ها همواره به دوستی با دیگر افراد فکر می‌کنند. آن‌ها بلافاصله ارتباط برقرار می‌کنند و این ارتباط بسیار گرم و صمیمی است. این افراد خوش‌بین و با اشتیاق بوده و در عین کنجکاوی، ایده‌های جدیدی نیز ارائه می‌دهند. آن‌ها ترجیح می‌دهند به‌جای قضاوت کردن و تصمیم‌گیری، مسائل را درک کنند سپس راه‌حلی منطقی ارائه نمایند. رفتار سیاستمدارانه و دیپلماتیک در کنار حس شوخ‌طبعی از آن‌ها، شخصیتی دوست‌داشتنی و جذاب می‌سازد. ENFP ها از کسب تجارب جدید هراسی ندارند و در این راه بسیار خوش‌برخورد و مردم‌دوست هستند.

متأسفانه این افراد قادر به بیرون آمدن از رابطه‌های بد و ناکارآمد خود نبوده و ممکن است روحیه‌ی خود را تخریب کنند. همچنین به‌سادگی حوصله‌شان از انجام کاری که به آن مشغول‌اند سر می‌رود. آن‌ها از جروبحث متنفرند و حتی به نیازهای خود نیز توجه کافی نشان نمی‌دهند. ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق با تقویت این موارد می‌تواند نمود بیشتری در این افراد داشته باشد.

بر اساس تست شخصیت شناسی Enneagram کدام تیپ شخصیتی فروشندگان موفق‌تری هستند؟

یکی دیگر از ابزارهای شخصیت شناسی، تست انیاگرام است. در این تست افراد به ۹ تیپ شخصیتی تقسیم می‌شوند. در این میان تیپ شخصیتی موفق، همان تیپ شخصیتی مناسب برای فروشندگی است.

این تیپ شخصیتی بسیار مسئولیت‌پذیر بوده و هیچ‌چیز به‌اندازه‌ی انجام درست وظایف به آن‌ها انرژی نمی‌دهد. آن‌ها هم‌تیمی‌های خوبی هستند و با دیگر افراد به‌آسانی کنار می‌آیند. این افراد می‌توانند رابطه‌ای دوستانه و صمیمانه ایجاد کنند بدون آنکه درگیری احساسی در آن‌ها دیده شود.

در آخر اینکه

در این مقاله تلاش کردیم شما را با ویژگی‌های شخصیتی یک فروشنده موفق آشنا کنیم. امیدواریم با شناخت درست و آگاهانه از شخصیت خود بتوانید تیپ شخصیتی و مدل رفتاری خود را تشخیص دهید. سپس به‌واسطه این شناخت می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا شغل فروشندگی مناسب شما است یا خیر؟

دسته بندی : شخصیت موفق, فرصت شغلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.