حرفه مناسب من بعد از فارغ التحصیلی
دانشجو همیشه در تمام طول تحصیل خود به این فکر می کند که بعد از فراغت از تحصیل و گرفتن مدرک کار کند و پول در بیاورد. این ها همه رویاهایی است که یک دانشجو در کل مسیر تحصیلی خود در ذهن دارد. اما تا به حال به این فکر کرده اید که حرفه مناسب من بعد از اتمام تحصیل چیست؟ بله دقیقا این سوالی است که دانشجو ها باید به آن فکر کنند.
اما واقعا در این بازار شلوغ جامعه حرفه مناسب شما چیست؟ اصلا حرفه رویایی که در ذهن داری به درد روحیه و تیپ شخصیتی شما می خورد ؟
یک دانشجو قبل از همه چیز باید در کل دوران تحصیل خودش را بشناسد که ببیند روحیه او با چه حرفه ای سازگار است؟ به همین دلیل می تواند از یک سری آزمون های آنلاین روانشناسی استفاده کند تا بتواند بهتر راه آینده خود را انتخاب کند. از بیشتر دانشجو ها که می پرسید به رشته دانشگاهی خود علاقه دارید؟ دو تا پاسخ خواهید شنید: ” من به اجبار پدر و مادرم این رشته را انتخاب کردم و با روحیه من سازگار نیست” و ” چون پول خوبی در این رشته بود انتخاب کردم “. درصد کمی هم که درست و با علاقه رشته خود را انتخاب کرده اند.
خوب سوال من از شما باز هم با عذاب می خواهی سال های عمر خودت رو کار کنی ؟
حرفه مناسب من بعد از فراغت از تحصیل چیست؟
تصور کنید شما همین امروز دیگر مدرک لیسانس خود را گرفته اید و دیگر تحصیل نمی کنید و به دنبال حرفه مناسب خود هستید.
اگر شما می خواهید یک حرفه مناسب انتخاب کنید باید بدانید که با تیپ شخصیتی شما چه حرفه ای سازگار است. دقت می کنید می گویم حرفه، نمی گویم شغل. زیرا انتخاب شغل با انتخاب حرفه متفاوت است. «شغل» به راهی برای کسب درآمد میگویند که لزوما منجر به افزایش مهارتهایتان نمیشود و شما را به مسیر کاری رؤیاییتان نمیرساند. در حالی که «حرفه» مسیری است که علاقهی عمیق و آیندهتان را در آن میبینید. محیطی که منجر به یادگیری، رشد و کسب تخصص میشود. حرفه ی شما در نتیجهی پیوند مهارت و احساسات شما بهوجود میآید. پس از آن جا که حرفه شما رابطه مستقیم با احساسات شما دارد باید توجه کنید متناسب با الگوی رفتاری خود آن را انتخاب کنید.
زیرا اگر حرفه خود را درست انتخاب کنید می توانید علاوه بر بدست آوردن مهارت، در آمد خوبی هم کسب کنید.
راهکار پیدا کردن حرفه مناسب من چیست؟
- لیستی از علاقه مندی های خود تهیه کنید
- لیستی از این که برای چه می خواهید این حرفه را انتخاب کنید تهیه کنید
- لیستی از اینکه می خواهید به چه چیزی برسید نیز تهیه کنید
- لیستی از اینکه این حرفه آخر به کجا می رسد و شما می خواهید به چه آینده ای برسید
- لیستی از این که کدام افراد با چه الگوی رفتاری در این حرفه موفق بودند نیز تهیه کنید
بعد از انجام این کار باید تیپ شخصیتی خود را بدانید که ببینید متناسب با این حرفه است یا خیر؟ برای این کار شما باید یک آزمون رفتار شناسی مانند تست دیسک را انجام دهید تا ببینید در نتیجه تست دیسک مدل رفتاری شما چیست؟ بعد از انجام تست دیسک، نتیجه این آزمون را با لیستی که تهیه کرده اید مقایسه کنید و حالا ببینید که حرفه ای که می خواهید انتخاب کنید متناسب شما است یا خیر؟
در این صورت شمای دانشجو بعد از فارغ التحصیلی می توانید یک حرفه مناسب با خود پیدا کنید که در کنار آن شغل آینده شما نیز تعریف می شود.