همکار پرحرف؛ ۸ ترفند کاربردی برای مدیریت همکار پرحرف

یک انسان زمان زیادی را صرف کار کردن می‌کند و این یعنی ساعت‌های زیادی را باید در محیط کار بگذرانیم. پس اگر در محیط کارمان موضوعی ما را اذیت کند اهمیت زیادی دارد چون ساعت‌های زیادی را در آنجا صرف خواهیم کرد و این موضوع تأثیر مستقیمی بر روی سلامت روان ما دارد. یکی از همین موضوع‌های معذب کننده حضور یک همکار پرحرف است. تابه‌حال شده شما در محیط کار خود با پرحرفی همکارتان تمرکزتان را از دست بدهید و نتوانید کیفیت کار خوبی داشته باشید؟ یا احساس کنید موقع کار کردن به فضای آرام‌تری نیاز دارید و این پرحرفی همکارتان باعث شود این فضای آرام را نداشته باشید؟ یا حتی به‌واسطه پرحرفی همکارتان کیفیت عملکردتان پایین بیاید و توبیخ شوید؟

اگر تابه‌حال این موقعیت را تجربه کردید مطمئنا به‌دنبال راهی برای مدیریت همکار پرحرفتان هستید. چون طبیعتا شما نمی‌توانید کاری کنید که شخصیت همکارتان را تغییر دهید و می‌دانید که تنها راه مدیریت همکار پرحرفتان در تغییر رفتارهای شماست. پس در این مقاله به هشت ترفند کاربردی برای مدیریت همکار پرحرف می‌پردازیم.

با همکار پرحرف چیکار کنیم؟

۱ـ در قدم اول همکارتان را درک کنید

بعضی اوقات همکارتان از این پرحرفی هیچ قصد خاصی ندارد و نمی‌خواهد کار شما را مختل کند، فقط او دوست دارد ارتباط صمیمانه‌تری با شما داشته باشد. ازطرفی تحقیقات نشان داده است بسیاری از اوقات پرحرفی آدم‌ها می‌تواند واکنشی به استرس‌هایشان باشد. یا می‌تواند صرفا به‌خاطر نیاز آن‌ها به صحبت کردن با یک دوست باشد. همچنین این پرحرفی می‌تواند نشئت گرفته از الگوی رفتاری و ویژگی‌های شخصیتی همکارتان باشد. وقتی همکارتان را درک کنید بهتر می‌توانید با او کنار بیایید. اما اگر بازهم پرحرفی همکارتان باعث اختلال در کارتان می‌شود می‌توانید راهکارهای بعدی را امتحان کنید.

۲ـ تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید

باید با خودتان روراست باشید و ببینید درچه‌حد با پرحرفی همکارتان مشکل دارید. گاهی اوقات دلیل پرحرفی همکارتان، مثل مورد اولی که توضیح داده شد، صرفا تلاشی برای صمیمانه‌تر کردن محیط است و شما فقط می‌خواهید آن گفت‌وگو را در زمانی‌که سرتان خلوت‌تر بود انجام دهید. اما گاهی این پرحرفی همکارتان را اصلا نمی‌توانید تحمل کنید و می‌خواهید جدی‌تر با او برخورد نمایید. وقتی بدانید موضع شما دربرابر همکارتان چیست، رفتارتان واضح‌تر و شفاف‌تر خواهد بود.

پس شما باید باتوجه به رفتار همکارتان ببینید که آیا با حرف زدن‌های مکرر او کنار می‌آیید و فقط می‌خواهید زمان حرف زدن‌های همکارتان را تغییر دهید یا می‌خواهید کلا حرف‌های غیرکاری را بین خودتان حذف کنید؟ حال که تصمیم گرفتید چگونه رفتار کنید و تکلیف خودتان را مشخص کردید دیگر رفتارهای دوگانه نخواهید داشت و همکارتان با رفتار واضح شما متوجه خواهد شد که موضع شما نسبت به حرف هایش چیست.

مطلب مرتبط: ۱۴ راهکار برای مقابله با همکار زیرآب زن

۳ـ به رفتار خودتان بیشتر توجه کنید

اگر حرف‌های همکارتان برای شما درهمه‌حال غیرقابل تحمل است رفتارتان را با او تغییر دهید. خیلی وقت‌ها ما انسان‌ها از روی دلسوزی یا برای نشان دادن ادب مجبور به گوش کردن حرف‌های همکارمان خواهیم شد. اما اگر فقط از روی اجبار و مؤدبانه رفتار کردن به او گوش می‌دهید بهتر است رفتارتان را تغییر دهید. برای آدم‌های پرحرف، توجه کردن، پاداش پرحرفی است. یعنی اگر به او توجه نشان دهید او فکر می‌کند که شما گوش شنوایی برای صحبت‌هایش هستید و همیشه برای صحبت کردن به سمت شما خواهد آمد. پس به او این حس را القا نکنید که می‌توانید سنگ صبور او باشید و با او جدی‌تر برخورد کنید.

۴ـ قبل از شروع صحبت همکارتان اقدام کنید

برای مدیریت همکار پرحرفتان قبل از شروع کردن صحبتش اقدام کنید. این  کار از مهار کردن گفت‌وگو بعد از شروع کردنش خیلی راحت‌تر است. بهترین راه برای اینکه همکار پرحرفتان را مدیریت کنید این است که در همان لحظات اول صحبت کردنش به او بفهمانید که در آن موقعیت نمی‌توانید به حرف‌های او گوش کنید. این‌گونه برای هر دو طرف راحت‌تر خواهد بود.

۵ـ هوشمندانه از زبان بدنتان استفاده کنید

اگر شما در اتاق هستید و همکار پرحرف هم در اتاق دیگری است در را ببندید. همین اقدام ساده به‌معنی این است که شما در دسترس نیستید. اگر هم اتاق مخصوص به خودتان را ندارید سعی کنید از زبان بدنتان کمک بگیرید. مثلا خود را مشغول کار کردن عمیق نشان دهید. به‌طوری‌که همکارتان متوجه شود شما الان وقت ندارید. یا اگر محیط کارتان به‌نحوی است که می‌توانید از هدفون استفاده کنید حتما این کار را انجام دهید چون همین کار به این معنی است که شما علاقه‌ای به صحبت کردن ندارید.

مطلب مرتبط: در مقابل رفتار بد همکاران چه واکنشی داشته باشیم؟ ۲۸ رفتار بد در محیط کار

۶ـ مؤدبانه مشکلتان را مطرح کنید

اگر این راهکارها به مدیریت همکار پرحرفتان کمک نکرد می‌توانید مؤدبانه مشکلتان را با او مطرح کنید. همان‌طورکه گفته شد بسیاری اوقات دلیل پرحرفی همکارتان صرفا علاقه‌اش به برقراری ارتباط با دیگران است و دوست دارد محیط کاری صمیمانه‌تری داشته باشد و مشکل شما صرفا برای پرحرفی همکارتان در حین کار است. دراین‌صورت هم می‌توانید مؤدبانه به او بگویید که شما برای انجام کارتان نیاز به تمرکز دارید و یا باتوجه به کاری که باید انجام دهید، زمان کافی برای صحبت کردن ندارید و بعد هم یک زمان دیگر به او پیشنهاد دهید که در آن زمان با هم گفت‌وگو داشته باشید.

جدا از مؤدبانه بودن خیلی مهم است که لحنتان صمیمانه باشد تا حس بهتر به همکارتان منتقل کند. فقط حواستان باشد در این حین با همکارتان روراست باشید و بهانه‌های الکی نیاورید. چون بعد از یک مدت او خواهد فهمید که شما فقط بهانه می‌آورید و دیگر برای صحبت‌هایتان ارزشی قائل نخواهد شد.

۷ـ کارهایتان را اولویت‌بندی کنید

همیشه هم موضوع این قبیل پرحرفی‌ها مسائل حاشیه‌ای و متفرقه نیست. گاهی اوقات هم موضوع پرحرفی همکارتان کار است و می‌خواهد در مورد موضوعاتی صحبت کند که باید حتما مطرح شوند. اما شما در آن موقعیت نمی‌توانید به صحبت‌های او گوش دهید چون کارهای مهم‌تری دارید. در این موقعیت سعی کنید زمان دیگری برای مطرح کردن این صحبت به او پیشنهاد دهید. این‌گونه هم چارچوب خود را مشخص کرده‌اید و هم می‌توانید روی کارتان تمرکز داشته باشید.

مطلب مرتبط: ۱۰ استراتژی اولویت‌بندی کارها در محیط کار

۸ـ قاطعانه پای حرفتان بمانید

طبیعتا مدیریت همکار پرحرفی که علی‌رغم رفتارهای شما بازهم به پرحرفی‌اش ادامه می‌دهد سخت‌تر است و باید قاطعانه‌تر با او رفتار کنید. در این موقعیت باید مستقیما به او بگویید که رفتارش باعث کاهش عملکرد شما می‌شود. شاید فکر کنید شنیدن این حرف برای او باید سخت باشد اما باتوجه به رفتارهای قبلی شما مطمئنا خودش می‌داند که این رفتارش باعث معذب بودن شما می‌شود و این حرف شما برایش چندان جدید نیست. اما وقتی این را مستقیم مطرح می‌کنید باعث می‌شود او این موضوع را جدی‌تر بگیرد.

پیشنهاد: حدومرزهای صمیمیت در محیط کار؛ بررسی مزایا و معایب ارتباط صمیمیانه با کارمندان

حرف آخر

برای مدیریت همکار پرحرفمان باید قبل‌ از هرچیز خودمان دست به کار شویم و رفتارمان را تغییر دهیم تا تمرکز بیشتری روی کارمان داشته و بازدهی بیشتری را تجربه کنیم. شاید مهم‌ترین کار این است که تکلیفتان را با پرحرفی همکارتان مشخص کنید و ببینید قرار است چقدر جدی برخورد کنید و بعد از گرفتن تصمیمتان در نشان دادن چارچوب‌هایتان جسور باشید تا همکارتان هم از چارچوب‌های شما مطلع شود و خود را ملزم کند که به آن‌ها احترام بگذارد.

دسته بندی : استخدامی و شغلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.