چرا کار پیدا نمی کنم؟ چرا استخدام نمیشوم؟
آیا تا به حال شده برای مدتی طولانی کار پیدا نکنید و از خودتان بپرسید چرا کار پیدا نمیکنم؟ میتوان گفت دلیل کار پیدا نکردن شما همیشه هم بدشانسی نیست، گاهی شما در هنگام جستجوی شغل مورد نظر خود مرتکب اشتباهاتی شدهاید و یا به مواردی توجه نکردهاید که در تصمیمگیری مسئولان استخدام بسیار موثر هستند.
در این مقاله مهمترین مواردی که در استخدام نشدنتان موثر خواهند بود را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد. بنابراین اگر سوال چرا کار پیدا نمیکنم؟ ملکۀ ذهن شما شده است، مطالعۀ این مطلب را از دست ندهید.
صلاحیت کافی برای آن فرصت شغلی را ندارید
شاید برای شما بارها پیش آمده است که یک آگهی استخدام را خوانده باشید اما همه مهارت های آن را نداشته باشید. مطمئناً لازم است که از درصد بالایی از آنها برخوردار باشید. بنابراین توصیه میشود تنها برای شغلهایی درخواست بفرستید که حداقل ۹۰% شرایط و صلاحیتهای مورد نظر را داشته باشید.
یک نکته را نیز توجه کنید اگر در قسمت شرح وظایف شغلی بین ۳ تا ۵ سال سابقه درخواست شده است و شما ۶ ماه سابقه کار دارید شما هرگز نباید درخواست بدهید. زیرا قطعا شما رد صلاحیت خواهید شد.
توانایی شما بالاتر از نیاز شرکت است
شاید به نظر غیرمنطقی برسد، اما بسیاری از کارفرمایان شما را به خاطر سابقه کاری زیاد یا مدرک تحصیلی بالا نمیپذیرند. به خاطر داشته باشید که کارفرمایان و استخدامکنندگان عموماً به دنبال فردی هستند که برای آن شغل تلاش کرده و مدام پیشرفت کند. برای مثال اگر شما کارشناس ارشد بازاریابی باشید و برای شغلی مانند کار در مرکز تماس تلفنی درخواست داده باشید، کارفرما احتمالاً تصور میکند این کار برای شما کسلکننده خواهد بود و شما را استخدام نخواهد کرد.
اگر تصور میکنید توانایی شما بسیار بالاتر از فرصت شغلی مورد نظر است، حتماً این موضوع را در بخش اول رزومه خود قید کرده و به کارفرما توضیح دهید که دلیل درخواست شما برای این شغل چیست. در غیر این صورت به احتمال بسیار بالا، کارفرما شما را استخدام نخواهد کرد.
رزومۀ شما جهت استخدام مرتب و خوانا نیست
چقدر بر روی رزومه خود تمرکز می کنید؟ شاید اشتباه تایپی در بسیاری از موارد یک اشتباه ساده به حساب بیاید اما در نوشتن یک رزومه برای یک شرکت حرفه ای چطور؟
اشتباه تایپی در یک رزومه گاهی سرنوشت شما را تغییر خواهد داد. زیرا برای بسیاری از شرکت ها داشتن دقت، بسیار بحث مهمی به حساب می آید. در نتیجه شما باید تمام دقت خود را در تایپ یک رزومه به کار بگیرید.
بنابراین هیچ وقت رزومهای که از نظر دیکته و دستور زبان بازخوانی و اصلاح نشده را برای درخواست شغلی ارسال نکنید. رزومه خود را برای یکی از دوستان خود که به دستور زبان و علایم سجاوندی مسلط است فرستاده تا آن را به دقت مورد بررسی قرار دهد.
قالب رزومه شما نیز بسیار اهمیت دارد. نیازی نیست که رزومهتان رنگارنگ و شلوغ باشد، رزومه باید به راحتی قابل خواندن باشد. اگر رزومه شما مرتب و منظم نباشد و از قالبهای درست پیروی نکرده باشد، ریسک انتخاب نشدن شما بالاتر میرود.
تقویت توانایی فردی و ارتباطی بالا :
بسیاری از افراد هم تخصص دارند و هم سطح انتظارات مقولی دارند اما باز در مصاحبه های شغلی خود مورد قبول واقع نمی شوند. دلیل این موضوع نداشتن توانایی های فردی و ارتباطی بالا است.
در یک مصاحبه کاری فردی که با شما مصاحبه می کند، می تواند با یک تست هوش هیجانی متوجه شود که هوش هیجانی شما چقدر است؟ اما هوش هیجانی چیست و شما باید چه چیزی را اثبات کنید تا در مصاحبه برنده باشید؟
هوش هیجانی یعنی: داشتن مهارتهای اجتماعی که منجر به موفقیت فرد در محل کار میشود. تواناییهایی مانند داشتن روابط عمومی بالا، توانایی حل اختلافات و توانایی ابراز همدردی با همکاران، مشتریان و ارباب رجوع.
در صورتی که شما توانایی فردی و ارتباطی بالایی نداشته باشید در مصاحبه های شغلی خود موفق نخواهید شد.
دلیل ترک شغل قبلی خود را نمیتوانید توضیح دهید
شاید در بسیاری از مواقع ترک کار قبلی شما دلیل خاصی نداشته باشد و شاید هم گاهی کاملا از سر اجبار بوده باشد. اما واقعیت این است که برای استخدام در شغل جدید شما باید قطعا دلیل خاص و قابل قبولی ارائه دهید. زیرا برای همه مدیران منابع انسانی که از شما شناخت کاملی ندارند سوال است که، چه تضمینی وجود دارد این فرد بعد از مدتی نیز اینجا را ترک نکند؟
به یک نکته طلایی باید دقت کنید :
استخدام شدن در زمانی که بیکار هستید به خودی خود استخدام را مشکل میکند. اما اگر عامل ترک کار، خود شما و استعفایتان باشد، باید دلیل قانعکنندهای برای این کار ارائه نمایید. اگر دلیل شما برای استعفا، رفتارهای فاجعه رئیستان باشد، سازمان جدید به شما شانسی نخواهد داد و شما استخدام نمیشوید.
نکته پایانی
شما برای پیدا کردن کار و استخدام شدن باید به مجموعه نکات بالا توجه کنید. شما برای استخدام شدن در گام اول باید تصوبری درست و حرفه ای از خود به فرد مصاحبه کننده (واحد منابع انسانی سازمان) نشان دهید. مهارت و تخصص گام دوم در استخدام است.