تیپ چالشگر در تست انیاگرام

تیپ چالشگر در تست انیاگرام

شخصیت‌ها در تست انیاگرام به ۹ دسته تقسیم می‌شوند که تیپ چالشگر، رهبر و سلطه‌جو هشتمین تیپ شخصیتی در تست انیاگرام است. در این محتوا خصوصیات تیپ شخصیتی چالشگر را خواهید شناخت و با خصوصیات کلی، انگیزه‌ها، ترس‌ها و راه‌های پیشرفت و افراد مشهوری که این تیپ شخصیتی را دارند آشنا خواهید شد.

ویژگی‌های کلی تیپ چالشگر در تست انیاگرام:

قاطع:

تیپ چالشگر وقتی حرفی می‌زند یا تصمیمی می‌گیرد، به سختی از تصمیمش برمی‌گردد.

باشهامت:

تیپ چالشگر به همین دلیل قاطع بودنش و ایستادگی کردن پای باورهایش، سر نترس دارد و شهامتش کم‌نظیر است.

اعتمادبه‌نفس بالا:

اعتمادبه‌نفس تیپ چالشگر بالاست. در حالت سالم، این اعتمادبه‌نفس اتفاقا خیلی کمک کننده است و باعث می‌شود بقیه هم به این تیپ اعتماد کنند. اما در حالت ناسالم باعث می‌شود این تیپ پرمدعا و خودشیفته شود.

صریح و رک:

تیپ چالشگر اهل حاشیه رفتن نیست و حرفش را شفاف می‌زند.

رهبر:

تیپ چالشگر یا همان تیپ رهبر، ذاتا توانایی رهبری گروه را دارد. در حالت ناسالم تیپ چالشگر می‌تواند یک رهبر مستبد و خودمحور شود هرچند در تراز سالم، اهداف تیپ چالشگر فراتر از رفاه شخصی است و شامل رفاه حال دیگران هم هست و اگر چنین باشد، امکان دارد در زمره بزرگان تاریخ قرار بگیرد!

پیشرو:

تیپ چالشگر از شروع کردن مسیرهای جدید نمی‌ترسد و درنتیجه پیشرو است. همین پیشرو بودنش باعث می‌شود سایر افراد هم به او اطمینان کنند و او را به عنوان رهبر گروهشان بپذیرند.

مستقل و خودکفا:

تیپ چالشگر کمک گرفتن از بقیه را ننگ می‌داند و احساس می‌کند با این کار قدرتش زیرسؤال می‌رود. برای همین هرچقدر هم که برایش سخت باشد، از بقیه کمک نمی‌گیرد و روی پای خودش می‌ایستد.

باپشتکار:

تیپ چالشگر چون اعتمادبه‌نفس بالایی دارد و به توانایی‌های خودش اطمینان دارد، می‌داند که بالاخره می‌تواند به هدفش برسد. برای همین از تلاش کردن دست نمی‌کشد و با پشتکار است.

جدال طلب:

تیپ چالشگر برخلاف تیپ صلح طلب، جدال طلب است. کافی است کسی مقابل خواسته‌های او بایستد تا تیپ چالشگر بخواهد با او جدال کند.

قدرت طلب:

تیپ چالشگر عاشق قدرت و فرمان دادن است. او دوست دارد با قدرتش بر آدم‌ها سلطه پیدا کند و آن‌ها را تحت کنترل خودش دربیاورد.

تیپ شخصیتی شما چیست؟

ورود به تست شخصیت شناسی انیاگرام Enneagram

تیپ چالشگر در تست انیاگرام

دغدغه‌های درونی تیپ چالشگر در انیاگرام چیست؟

  • اصالت واقعی در بهتر بودن از نسخه دیروزی خودت نهفته است. «ارنست همینگوی»
  • همیشه یک چالشی وجود دارد که تو را باانگیزه نگه دارد. «سین کونری»
  • فردا امیدوار است از امروز چیزی یاد گرفته باشیم. «جان وین»
  • در موقع تصمیم‌گیری، بهترین کاری که می‌توانی انجام دهی تصمیم درست است. دومین کار درستی که می‌توانی انجام دهی، تصمیم اشتباه است و تصمیم نگرفتن، اشتباهترین تصمیم است. «تئودور روزولت»
  • آزادی هیچ‌گاه داوطلبانه توسط ظالم داده نشده است. بلکه باید توسط مظلوم درخواست شود. «مارتین لوتر کینگ»
  • موفقیت پایان نیست و شکست هم کشنده نیست. بلکه شجاعت ادامه دادن است که مهم محسوب می‌شود. «وینستون چرچیل»
  • تو دشمنانی داری؟ این خوب است چون نشان می‌دهد شما گاهی برای چیزی در زندگیتان مقاومت کرده‌اید. «وینستون چرچیل»

تیپ هشتم انیاگرام

 تیپ چالشگر در انیاگرام از چه چیزهایی می‌ترسند؟

کنترل شوند:

 مهم‌ترین و اساسی‌ترین ترس تیپ چالشگر یا سلطه‌جو در تست انیاگرام، کنترل شدن توسط بقیه است چون در این صورت آن‌ها قدرتشان را از دست می‌دهند.

از دست دادن استقلال:

تیپ هشتم انیاگرام از مستقل نبودن و متکی بودن به دیگران متنفر است و می‌ترسد با ضعیف شدن، استقلالش را از دست بدهد.

از دست دادن ویژگی‌های رهبری:

تیپ چالشگر در انیاگرام می‌ترسد با ضعیف شدنش، دیگر بقیه او را قبول نداشته باشند و تلاش‌های او را به رسمیت نشناسند و توانایی‌هایش را قبول نداشته باشند.

از دست دادن کنترل بر شرایط محیط:

تیپ چالشگر نه‌تنها نیاز به کنترل کردن آدم‌ها دارد بلکه احساس نیاز به کنترل شرایط محیطی هم دارد و درنتیجه او همواره ترس از دست دادن کنترل بر محیطش را دارد.

خواسته‌ها و امیال تیپ چالشگر در تست انیاگرام:

محافظت از خود:

تیپ چالشگر برای محافظت از خودش ارزش بالایی قائل است. چون او با محافظت از خودش توانایی کنترل محیط و سرنوشتش را دارد.

کسب دستاوردهای متعدد:

درواقع تیپ چالشگر می‌خواهد با به نمایش گذاشتن دستاوردهایش، مناسب بودن خودش را برای رهبری کردن گروه‌های مختلف نشان دهد.

حفظ موقعیت:

تیپ چالشگر فقط خواسته‌اش این نیست که موقعیت‌های رهبری و کنترل کردن بقیه را به دست آورد. بلکه می‌خواهد برای حفظ موقعیتش هم بکوشد تا اعتماد بقیه را از دست ندهد.

دیگران را متقاعد کنند که مورد اعتماد هستند:

تیپ هشتم انیاگرام برای اینکه بتواند روی بقیه کنترل داشته باشد، هم باید دستاوردهای خوبی داشته باشد که راجع به آن گفته شد، هم اینکه دارای فن بیان خوبی باشد تا بتواند دستاوردهایش را به بهترین نحو ممکن به بقیه نشان بدهد و اطمینان آن‌ها را جلب کند.

شکست ناپذیر و نترس بودن:

تیپ چالشگر دوست دارد مثل قهرمان‌ها، هیچ‌چیز جلویش را نگیرد و شکست ناپذیر باشد.

رسیدن به خواسته‌هایشان تحت هر شرایطی:

تیپ چالشگر روان‌رنجور، حتی حاضر است برای رسیدن به خواسته‌هایش بقیه را تحت فشار بگذارد.

تیپ سلطه جو انیاگرام

تیپ چالشگر، در گروه سه‌گانه غریزه گرا:

تیپ‌های انیاگرام در ۳ گروه غریزه گرا، احساس‌گرا و تفکرگرا تقسیم می‌شوند که تیپ هشت و نه و یک، در گروه تیپ‌های غریزه گرا قرار می‌گیرند.

ویژگی‌های کلی گروه غریزه‌ گرا:

همان‌طور که از اسمش مشخص است افراد این گروه، غریزه‌شان بر احساس و منطقشان غالب است.

یکی دیگر از فاکتورهای تقسیم‌بندی نه تیپ به این سه تیپ، این است که نقطه ضعف‌ها و قوت‌های آن تیپ، در چه گروهی قرار گرفته است: احساس، تفکر یا غریزه.

مثلا تیپ ۸ یا چالشگر در انیاگرام، هم نقطه قوت و هم نقطه ضعفش مربوط به غریزه‌اش است. هرچند که امکان دارد حتی قدرت تفکر و احساسات هم در زندگیش پررنگ باشد.

افراد گروه غریزه گرا یا غریزی به طور کلی دنبال استقلال می‌گردند و استقلال خواستن آن‌ها، جزء بارزی از شخصیتشان است. یک ویژگی بارز دیگر غریزه گراها، این است که به کنترل دنیای پیرامونشان علاقه زیادی دارند. یکی دیگر از خصوصیات گروه غریزه گرا، مقاومت است. آن‌ها دنیا را به صورت شرایط مبارزه و بقا می‌بینند و همین است که فکر می‌کنند همیشه باید در حال مقاومت کردن باشند.

تفاوت تیپ چالشگر با تیپ‌های ۱  و ۹ در گروه غریزه گرا:

افراد گروه هشتم در انیاگرام (تیپ چالشگر) غرایزشان را به طور کلی آزاد می‌گذارند و در غرایزشان افراط دارند. ازطرفی آن‌ها با تسلط بر غریزه‌شان احساس کنترل بر شرایط پیرامونشان دارند. (افراط در غریزه)

افراد تیپ نهم انیاگرام (تیپ صلح طلب) با غریزه‌شان هم‌خوان نیستند و احساس جدایی از غرایزشان را دارند. آن‌ها با نادیده گرفتن غریزه‌شان احساس کنترل بر شرایط پیرامونشان را دارند. (انفصال از غریزه)

افراد تیپ اول (تیپ کمال‌گرا) سعی می‌کنند غرایزشان را محدود کنند و از آن فقط در راستای اهداف خود استفاده کنند. آن‌ها با تلاش برای به کمال رساندن غریزه‌شان احساس کنترل بر شرایط را دارند. (تفریط در غریزه)

نوع سالم و ناسالم تیپ چالشگر در انیاگرام:

در انیاگرام، ۹ تراز برای سلامت شخصیت تیپ‌ها مشخص می‌شود که در این محتوا، تراز اول و تراز آخر را بررسی می‌کنیم:

تراز اول سلامتی: بلندهمتان (دارای قلب بزرگ)

تیپ چالشگر در تراز سالم، حاضر است امیال خود را برای رسیدن به جایگاه‌های بالاتر قربانی کند. به عبارتی آن‌ها با خودداری از زورگویی و تحت تأثیر تکانه‌هایشان قرار گرفتن، قدرت واقعیشان را اثبات می‌کنند. به عبارتی آن‌ها بر امیالشان مسلط هستند و بر اساس غرایز عمیق‌تر و منطقی‌تر خود عمل می‌کنند. همین باعث می‌شود که رفتارهایشان به جای غریزی بودن، منطقی باشد و همین کنترل بر غریزه‌شان منجربه این می‌گردد که احساس شهامت و قدرت بیشتری داشته باشند و به هر قیمتی پای اعتقاداتشان بایستند.

ترکیب شهامت داشتن، کنترل بر نفس، اهمیت دادن به منافع جمعی، اعتمادبه‌نفس بالا و توانایی‌های رهبری در این اشخاص باعث می‌شود بقیه برای حمایت شدن دور آن‌ها جمع شوند و خواستار راهنمایی آن‌ها باشند. درواقع آن‌ها به عنوان بانیان خیر بین مردم شناخته می‌شوند و مردم به شدت به آن‌ها وفادارند. در حدی که با از دنیا رفتنشان، اطرافیان دچار پریشانی می‌شوند چون یک حامی بزرگ را از دست داده‌اند.

تیپ چالشگر سالم باوجود اینکه بین مردم خیلی طرفدار دارد اما خود را گم نمی‌کند و در عین داشتن اعتمادبه‌نفس بالایش، مغرور و خودبزرگ‌بین نیست. در این تراز سالم، تیپ چالشگر با وجود مستقل بودنش و تحت کنترل بقیه قرار نگرفتن، جرئت کمک گرفتن از بقیه را دارند. درواقع اعتمادبه‌نفس کاذبی ندارند که با کمک گرفتن از بقیه، اعتمادبه‌نفسشان از بین برود.

تراز نهم سلامتی: نابودکنندگان گردن‌کش

تیپ چالشگر ناسالم دچار جنون خود بزرگ‌بینی می‌شود و در برابر خواسته‌هایش متعصب است. آن‌ها به شدت خود محورند و جز خودشان و منافع شخصیشان، چیز دیگری برایشان مهم نیست و چنانچه جهان برخلاف خواسته‌هایشان پیش برود از دنیا هم متنفر می‌شوند!

آن‌ها به شدت قدرت طلب می‌شوند اما چون توانایی‌هایشان را از دست داده‌اند نمی‌توانند بر مردم کنترل داشته باشند و نیاز به قدرتشان را برآورده کنند و این موضوع روان آن‌ها را بهم می‌ریزد. یک تیپ چالشگر روان‌رنجور می‌داند که توانایی فائق آمدن بر نیروهای مخالف خود را ندارد پس قبل آنکه نابود شود، مخالفانش را نابود می‌کند. این افراد ناسالم به شدت جامعه ستیزند. برخلاف نوع سالم که اتفاقا رابطه خوبی با اجتماع دارند و سازنده‌اند.

تیپ چالشگر در تست انیاگرام

سیر پیشرفت تیپ چالشگر در انیاگرام:

سیر پیشرفت تیپ چالشگر به سمت تیپ ۲ یا بخشنده است. آن‌ها در این سیر پیشرفت متوجه می‌شوند که تسلط بر دیگران با تسلط بر قلبشان آغاز می‌شود. آن هم نه به صورت سوءاستفاده از احساساتشان بلکه باید به معنای واقعی، مردم را در قلبشان راه دهند.

تیپ چالشگر پیشرفت یافته نیاز به قدرتش را دیگر از طریق سلطه بر مردم برآورده نمی‌کند، بلکه با کمک کردن به آن‌ها و رشد دادن آن‌ها این نیازش را برآورده می‌نماید. به عبارتی منافع جمعی برایشان از منفعت شخصی مهم‌تر می‌شود. ازطرفی دیگر غرور و خودبزرگ‌بینی ندارند بلکه همه آدم‌ها را برابر می‌بینند و به جای ساز مخالف زدن با مردم، با آن‌ها همسو می‌شوند.

در این سیر پیشرفت، اولویت تیپ هشتم به جای (عشق به قدرت)، تبدیل به (قدرت عشق) می‌شود. همین باعث می‌شود آن‌ها عمیقا دریابند که دوست داشتن مردم و کمک کردن به آن‌ها درواقع به نفع خودشان است. زیرا در این صورت است که قدرتشان حفظ می‌شود و اگر قدرت خود را ظالمانه به کار ببندند، موجب نابودی خودشان خواهد شد.

افراد مشهور با تیپ چالشگر در انیاگرام:

  • مارتین لوتر کینگ جونیور
  • میخائیل گورباچف
  • پابلو پیکاسو
  • ایندیرا گاندی
  • ارنست همینگوی
  • آن ریچاردز
  • دونالد ترامپ
  • صدام حسین
  • ناپلئون بئوناپارت
  • جان فورد
  • وینستون چرچیل
  • مورگان فریمن
  • مایکل داگلاس
  • مریدا در انیمیشن شجاع

حرف آخر:

اگر شما هم تیپ چالشگر دارید، احتمالا این محتوا برای شما خیلی کاربردی باشد. در این محتوا با شخصیت‌های معروفی که هم تیپ شما هستند آشنا خواهید شد و همچنین جملاتی از آنان را می‌خوانید.

ازطرفی با ویژگی‌های کلی، ترس‌ها و خواسته‌های تیپ چالشگر آشنا می‌شوید و همین باعث خودشناسی بیشتر می‌گردد. همچنین با خواندن قسمت ترازهای سالم و ناسالم و قسمت سیر پیشرفت، راه‌های تکامل شخصیتتان را خواهید شناخت و با بهبود شخصیتتان می‌توانید اعتماد مردم را بیشتر جلب کنید و کنترلتان روی جهان پیرامون و آدم‌های اطرافتان بیشتر می‌شود.

دسته بندی : تیپ شخصیتی انیاگرام

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.