تیپ صلح طلب در تست انیاگرام

تیپ صلح طلب در تست انیاگرام قطبینو

شخصیت‌ها در تست انیاگرام به ۹ دسته تقسیم می‌شوند که تیپ صلح‌ طلب (مسالمت‌جو/ میانجی)، نهمین تیپ شخصیتی در تست انیاگرام است. در این محتوا خصوصیات تیپ شخصیتی صلح طلب را خواهید شناخت و با خصوصیات کلی، انگیزه‌ها، ترس‌ها، راه‌های پیشرفت و افراد مشهوری که این تیپ شخصیتی را دارند آشنا خواهید شد!

ویژگی‌های کلی تیپ صلح طلب در تست انیاگرام:

آسان‌گیر:

تیپ صلح طلب، زندگی را بر خودش آسان می‌گیرد و اهداف دور و دراز و سخت برای خودش تعیین نمی‌کند. این بیت به خوبی نشان دهنده تفکر آن‌هاست:

خواهی که سَخت و سُستِ جهان بر تو بگذرد/ بگذر ز عَهد سست و سخن‌های سَختِ خویش

معصوم:

تیپ صلح طلب در تست انیاگرام، معصوم به نظر می‌رسد. چون او از دورویی و دروغ و… خوشش نمی‌آید و سایر تیپ‌ها می‌توانند به راحتی به او اعتماد کنند.

صبور:

تیپ صلح طلب، صبور و باطمأنینه است. او عجله‌ای برای رسیدن به هدف‌هایش ندارد. بلکه از همان فرآیند تلاش کردن برای رسیدن به هدف لذت می‌برد. حتی در حرکات او می‌توان صبور بودن را دید، چون او اغلب کارهایش را با حرکاتی آرام انجام می‌دهد. (یکی از دلایلی که تیپ صلح طلب به فیلم‌هایی با ژانر «برشی از زندگی» علاقه‌مند می‌شوند همین است.)

تخیل قوی و خلاق:

تیپ صلح طلب تیپ خیال‌پردازی است و دوست دارد قسمتی از روزش را با خیال‌پردازی سر کند. همین خیال‌پردازی او را به سمت خلاقیت هم سوق می‌دهد.

آرام و آرامش دهنده:

تیپ صلح طلب آرامش کم‌نظیری دارد. او نه‌تنها خودش آرامش دارد، بلکه دیگران را هم به سمت آرام بودن سوق می‌دهد و دیگران از بودن با او آرامش می‌گیرند.

بی‌خیال و منفعل:

تیپ صلح طلب چون اهمیت زیادی برای آرامشش قائل است، تلاش زیادی برای ثابت ماندن آرامشش می‌کند. برای همین بیشتر اوقات مشکلاتش را نادیده می‌گیرد و در برابر مشکلات رفتار منفعلانه دارد. چون احساس می‌کند با درگیر کردن خودش با آن مشکل، آرامشش دچار خدشه می‌شود. برای مثال وقتی نیاز به ویزیت و معاینه دکتر دارد، آن را به تأخیر می‌اندازد.

معتقد به قضا و قدر:

تیپ صلح طلب در انیاگرام، خود را در برابر سرنوشت منفعل می‌بیند و احساس می‌کند باید بنشیند و ببیند که چه چیزی برایش پیش می‌آید. درحالی‌که خیلی جاها باید خودش دست به کار شود و در برابر اتفاقات زندگی‌اش منفعل نباشد.

فرار از مسئولیت:

تیپ صلح طلب خیلی برایش سخت است که مسئولیت‌های زندگی‌اش را بپذیرد. او تلاش می‌کند تا می‌تواند از قبول کردن مسئولیت‌ها شانه خالی کند چون داشتن مسئولیت او را مضطرب می‌کند.

همدلی بالا:

تیپ صلح طلب استعداد خوبی در گذاشتن خود جای دیگران دارد. او به صورت ذاتی، توانایی همدلی کردن با بقیه را دارد. همین ویژگی همدلی کردن باعث می‌شود در دعواها نتواند طرف هیچ‌کس را بگیرد. چون می‌داند در اکثر دعواها، هر دو طرف تقریبا به یک اندازه مقصرند. به همین دلیل است که نام دیگر این تیپ، تیپ میانجی است.

تیپ شخصیتی شما چیست؟

ورود به تست شخصیت شناسی انیاگرام Enneagram

تیپ صلح طلب در تست انیاگرام قطبینو

دغدغه‌های درونی تیپ صلح طلب در انیاگرام چیست؟

  • من فقط یک زندگی پر از آرامش، اشتیاق شدید، ماجراجویی‌های دیوانه‌‌وار با مقدار لازمی خواب می‌خواهم. «ویکتوریا اریکسون»
  • مردن ترسناک نیست، زندگی نکردن ترسناک است. «ویکتور هوگو»
  • آرامش به این معنی نیست که در مکانی بدون سروصدا و بدون مشکل باشی. بلکه به این معنی است که در میانه این مسائل قرار بگیری و همچنان در درونت احساس آرامش داشته باشی.
  • تو نمی‌توانی آرامش را با اجتناب از زندگی کردن (و درگیر مشکلات آن شدن) به دست بیاوری. «ویرجینیا وولف»
  • چیزی که نور می‌دهد، باید سوختن را هم تحمل کند. «ویکتور فرانکل»
  • ما انسان‌ها مجبوریم کنار هم زندگی کنیم، پس باید تا می‌توانیم کنار هم خوشحال زندگی کنیم. «دالای لاما»
  • فکر می‌کنم این یک انگیزه برای انسان‌هاست که می‌خواهند کمتر رنج بکشند. ما به نوعی به آرامش داشتن و رنج نکشیدن به هر قیمتی معتاد شده‌ایم. حداقل من شده‌ام. «جف بریجز»

تیپ صلح طلب در تست انیاگرام قطبینو

صلح طلب‌ها در مدل شخصیت شناسی انیاگرام چه ترس‌هایی دارند؟

از دست دادن:

ترس و نگرانی بنیادین و اصلی تیپ صلح طلب، از دست دادن (به هر صورتی) است. مثلا از دست دادن یک دوست، از دست دادن دوره کودکی، نوجوانی یا جوانی. آن‌ها از دائمی نبودن وضعیت زندگی و درنتیجه اجبار به جدایی از آم‌ها یا حتی اشیا ترس دارند. در کل این تیپ دوست دارد زندگی‌اش همیشه در یک نقطه باقی بماند و تغییر نکند چون هر تغییری با از دست دادن همراه است.

از دست دادن آرامش:

تیپ صلح طلب ارزش زیادی برای آرامشش قائل است.

تغییرات در زندگی:

همان‌طور که گفته شد ترس بنیادین تیپ صلح طلب، از دست دادن (به هر صورتی) است. برای همین آن‌ها دوست دارند زندگیشان تغییری نداشته باشد.

درگیری با مشکلات:

طبیعی است که هر آدمی از مشکلات ترس دارد و از رویارویی با مشکلات متنفر است، اما تیپ صلح طلب بیشتر از بقیه تایپ‌ها برای دور شدن از مشکلات (چه درونی چه بیرونی) تلاش می‌کند و رویکرد منفعلانه‌ای در برابر مشکلات دارد.

اجبار به خارج شدن از منطقه امن:

جدا از اینکه گاهی تغییراتی (خارج از کنترل ما) در زندگی رخ می‌دهد، موقعیت‌هایی در زندگی هم هست که ما بین دو تصمیم در زندگی گیر می‌کنیم:

خارج شدن از منطقه امن و کسب تجربه‌های جدید و درنتیجه پیشرفت کردن. ماندن در منطقه امن و در پی گرفتن زندگی‌ مثل همیشه. در این موقعیت‌ها تیپ صلح طلب فشار زیادی تحمل می‌کند. چون بین آن چیزی که می‌خواهد و آن چیزی که برایش مفید است تفاوت زیادی وجود دارد.

اعتراف به نقش خود در مشکلاتشان:

در بخش ویژگی‌های کلی گفته شد که از ویژگی‌های تیپ صلح طلب، فرار از مسئولیت است. برای همین آن‌ها دوست دارند در مشکلات همیشه تقصیر را گردن بقیه بیندازند و از اعتراف به  تقصیر خود می‌ترسند.

برگشت ناپذیر بودن کارهایشان:

رفتارهای زندگی ما غیرقابل برگشت است و پذیرش اینکه انسان‌ها در برابر تغییر دادن گذشته ناتوان هستند برای تیپ صلح طلب خیلی ترسناک است.

تیپ صلح طلب در تست انیاگرام

خواسته‌ها و امیال تیپ صلح طلب در تست انیاگرام:

داشتن آرامش خاطر:

آرامش داشتن، مهم‌ترین خواسته شخصی تیپ صلح طلب است.

ایجاد ثبات در جهان بی‌ثبات:

نگه داشتن زندگی به همان صورتی که هست، یکی از خواسته‌های تیپ صلح طلب است. او با ایجاد ثبات در زندگی‌اش، احساس آرامش را به دست می‌آورد.

پرهیز از درگیری:

تیپ صلح طلب، غرایزش را نادیده می‌گیرد و در برابر خواسته‌های دیگران تسلیم می‌شود تا درگیری پیش نیاید و آرامشش بهم نخورد. دفاع از تفکر همه‌چیز خوب است:

به این معنی که آن‌ها دوست دارند همه‌چیز را همان‌طور که هست بپذیرند و میلی برای ایجاد تغییر ندارند. برای همین از این تفکر دفاع می‌کنند.

حذف کردن آگاهی:

در ترازهای ناسالم، تیپ صلح طلب برای اینکه بتواند تصورات باطل خود را از دست ندهد و آرامش خود را در عین وجود مشکلات داشته باشد، میل به حذف کردن آگاهی خود دارد و می‌خواهد که به این صورت حواسش را از واقعیت پرت کند.

تیپ صلح طلب در گروه سه گانه غریزه‌گرا:

تیپ‌های انیاگرام در ۳ گروه غریزه‌گرا، احساس‌گرا و تفکرگرا تقسیم می‌شوند که تیپ هشت و نه و یک، در گروه تیپ‌های غریزه‌گرا قرار می‌گیرند.

ویژگی‌های کلی گروه غریزه‌گرا:

همان‌طور که از اسمش مشخص است افراد این گروه، غریزه‌شان بر احساس و منطقشان غالب است. یکی دیگر از فاکتورهای تقسیم‌بندی نه تیپ به این سه تیپ، این است که نقطه ضعف‌ها و قوت‌های آن تیپ، در چه گروهی قرار گرفته است: احساس، تفکر یا غریزه؟

مثلا تیپ ۹ یا صلح طلب در انیاگرام، هم نقطه قوت و هم نقطه ضعفش مربوط به غریزه‌اش است. هرچند که امکان دارد حتی قدرت تفکر و احساسات هم در زندگی‌اش پررنگ باشد. افراد گروه غریزه‌گرا یا غریزی به طور کلی دنبال استقلال می‌گردند و استقلال خواستن آن‌ها، جزء خیلی بارزی از شخصیتشان است. یک ویژگی بارز دیگر غریزی‌ها، این است که به کنترل دنیای پیرامونشان علاقه زیادی دارند. غریزه‌گراها، مقاومت بالایی دارند. آن‌ها دنیا را به صورت شرایط مبارزه و بقا می‌بینند و همین است که فکر می‌کنند همیشه باید در حال مقاومت کردن باشند.

تفاوت تیپ صلح طلب با تیپ‌های ۸  و ۹ در گروه غریزه‌گرا:

افراد نوع نهم (تیپ صلح طلب) با غریزه‌شان همخوان نیستند و احساس جدایی از غرایزشان را دارند. آن‌ها با نادیده گرفتن غریزه‌شان احساس کنترل بر شرایط پیرامونشان را دارند. به عبارتی آن‌ها با نادیده گرفتن غرایزی مثل خشم و هیجانات و… می‌خواهند به آرامش برسند. تیپ نهم انیاگرام مثل سایر تیپ‌های گروه غریزه‌گرا، در جستجوی استقلال هستند. اما چون داشتن استقلال آن‌ها به قیمت از دست دادن آرامششان تمام می‌شود، غریزه استقلال طلبیشان را نادیده می‌گیرند. ازطرفی همین میل به آرامش آن‌ها باعث می‌شود تصویر ذهنی خودشان را کمرنگ‌تر کنند تا با آرمان‌های جامعه بیشتر جور در بیایند و آرامش بیشتری کسب کنند. (انفصال از غریزه)

تیپ هشتم یا تیپ چالشگر غرایزشان را به طور کلی آزاد می‌گذارند و در غرایزشان افراط دارند. ازطرفی آن‌ها با تسلط بر غریزه‌شان احساس کنترل بر شرایط پیرامونشان را دارند. (افراط در غریزه)

افراد تیپ اول انیاگرام (تیپ کمال‌گرا) سعی می‌کنند غرایزشان را محدود کنند و از آن فقط در راستای اهداف خود استفاده نمایند. آن‌ها با تلاش برای به کمال رساندن غریزه‌شان احساس کنترل بر شرایط را دارند. (تفریط در غریزه)

تیپ نهم تست انیاگرام قطبینو

نوع سالم و ناسالم تیپ صلح طلب در انیاگرام:

در انیاگرام ۹ تراز برای سلامت شخصیت تیپ‌ها مشخص می‌شود که در این محتوا، تراز اول و تراز آخر را بررسی می‌کنیم:

تراز اول سلامتی: راهنمایان خویشتن‌دار

تیپ صلح طلب در این تراز با ترس خود برای از دست دادن دیگران غلبه کرده‌اند و همین باعث می‌شود آن‌ها به افرادی مستقل تبدیل شوند. آن‌ها آرامش و صلح را با متحد شدن با خودشان (نادیده نگرفتن غرایزشان) پیدا می‌کنند و دیگر به صورت افراطی برای دستیابی به آرامش تلاش نمی‌کنند. همین باعث ایجاد نشاط و حس رضایت در آن‌ها می‌شود.

تیپ صلح طلب با رسیدن به این تراز، دیگر غرایز منفی خودش (مثل خشم) را انکار نمی‌کند. بلکه می‌فهمد احساس پرخاشگرانه با رفتار پرخاشگرانه یکی نیست. همین می‌شود که آن‌ها تبدیل به انسان‌هایی خویشتن‌دار می‌شوند که در عین پذیرفتن غرایز منفی‌شان، آن‌ها را کنترل می‌کنند. ازطرفی همین پذیرفتن غرایز و احساسات منفی منجربه این می‌گردد که روابطی صادقانه‌تر و عمیق‌تر داشته باشند.

یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت تراز سالم تیپ صلح طلب، این است که دیگر آن‌ها بدون هیچ ترسی خودشان هستند. چون دیگر نمی‌ترسند که اگر خودشان باشند، روابطشان را از دست می‌دهند. در این موقعیت آن‌ها دیگر نگاه آرمانی به بقیه ندارند و آن‌ها را مثل یک بت (خوب مطلق) نمی‌بینند. ازطرفی دیدشان به خودشان هم واقع‌گرایانه‌تر می‌شود و دیگر مثل قبل خودشان را کوچک نمی‌بینند و همین موضوع آن‌ها را در نظر دیگران محبوب می‌کند. (تیپ صلح طلب در حالت عادی توانایی‌های خودش را دست‌کم می‌گیرد و توانایی و موفقیت‌های بقیه را بالاتر از خودش می‌بیند).

آن‌ها دیگر در برابر مشکلات منفعل نیستند بلکه قدرتمندانه در برابر مشکلات می‌ایستند. ازطرفی دیگر تلاش بیش‌ازحد برای دور شدن از واقعیت و آگاهی نمی‌کنند و اتفاقا سرشار از واقع‌گرایی و آگاهی هستند. تیپ صلح طلب در این تراز دیگر تلاش بیش‌ازحد برای ثبات ندارد و در صورت نیاز به انسانی پویا تبدیل می‌شود.

تراز نهم سلامتی: اشباح خود منزوی کننده

تیپ صلح طلب روان‌رنجور، در مواجهه با مشکلات، منزوی می‌شود و ارتباط خود را با دنیای اطرافش قطع می‌کند و به شدیدترین حالت جدایی از خود و واقعیت می‌رسد. در این حالت آن‌ها استعداد ابتلا به اختلال شخصیتی چندگانه پیدا می‌کنند. چون در این صورت آن‌ها ناخوداگاه می‌خواهند چند شخصیت مجزا برای خود تشکیل دهند که از طریق آن‌ها زندگی کنند و رنج زندگی را خود واقعیشان نچشد. (البته این به این معنی نیست که همه افراد روان‌رنجور تیپ صلح طلب، اختلال شخصیتی چندگانه دارند یا هر کسی که این اختلال را دارد، لزوما یک تیپ صلح طلب روان‌رنجور است). این شخص روان‌رنجور، به خودش به عنوان یک انسان اهمیتی نمی‌دهد و شخصیت منحصربه‌فرد خود را ندارد بلکه در هر زمانی با توجه به آن موقعیت تغییر رفتار می‌دهد.

سیر پیشرفت تیپ صلح طلب در انیاگرام:

سیر پیشرفت تیپ صلح طلب به سمت تیپ موفق (تیپ سوم) است. در این سیر آن‌ها از خود مطمئن می‌شوند و اعتمادبه‌نفس بالایی به دست می‌آورند که  همین امر راه پیشرفت را برایشان باز می‌کند. ازطرفی دیگر همین اعتمادبه‌نفس باعث می‌شود که آن‌ها دیگر نقاب نداشته باشند و سعی نکنند با هر موقعیتی شخصیت خود را تغییر دهند. چون دیگر می‌فهمند لزوما پافشاری برای رسیدن به خواسته‌هایشان، به معنی از دست دادن روابطشان با بقیه نیست. به عبارتی فردیت آن‌ها پررنگ‌تر شده و متوجه می‌شوند که وقتی خودشان باشند اتفاقا بیشتر دوست داشتنی خواهند بود.

افراد تیپ نهم انیاگرام که سیر پیشرفت را طی کرده‌اند دیگر تکانه‌های منفی خود مثل خشم را انکار نمی‌کنند بلکه می‌فهمند این تکانه‌ها لزوما مخرب نیستند و می‌توانند با کنترل آن تکانه‌ها، به رشد برسند و روابطی صادقانه‌تر را تجربه کنند. در این موقعیت آن‌ها دیگر به صورت افراطی دنبال آرامش نمی‌گردند. بلکه می‌توانند آرامش را در عین وجود مشکلات پیدا کنند و دیگر در برابر مشکلات، منفعلانه رفتار نمی‌کنند.

افراد مشهور با تیپ صلح طلب در انیاگرام:

  • آبراهام لینکلن
  • باراک اوباما
  • کارل یونگ
  • ملکه الیزابت دوم
  • والت دیزنی
  • سوفیا لورن
  • رونالد ریگان
  • آریانا گرانده
  • مورگان فریمن
  • جنیفر آنیستون
  • دالای لاما
  • مهاتما گاندی
  • دیوید بکهام
  • آدری هپبورن
  • چارلز بوکوفسکی

 حرف آخر

اگر شما یک تیپ صلح طلب باشید، خواندن این محتوا به شما کمک خواهد کرد که هم خودتان را بیشتر بشناسید، هم یادآوری خواهد بود که باید بیشتر برای فردیتتان ارزش قائل شوید و اعتمادبه‌نفس بیشتری کسب کنید. پیشنهاد می‌کنیم در قدم اول تیپ شخصیتی خود را در تست شخصیت شناسی انیاگرام بشناسید و سپس به کمک مطالب گفته شده در راستای رشد و ارتقا شخصیتتان اقداماتی انجام دهید.

دسته بندی : تیپ شخصیتی انیاگرام

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.