تیپ بخشنده در تست انیاگرام

تیپ بخشنده در تست انیاگرام

شخصیت‌ها در تست انیاگرام به ۹ دسته تقسیم می‌شوند که تیپ بخشنده یا تیپ یاری‌دهنده، دومین تیپ شخصیتی در تست انیاگرام است. در این محتوا خصوصیات تیپ بخشنده در تست انیاگرام را خواهید شناخت و با خصوصیات کلی، انگیزه‌ها، ترس‌ها و راه‌های پیشرفت برای این تیپ آشنا می‌شوید و حتی در ادامه متوجه خواهید شد که چه افراد مشهوری این تیپ شخصیتی را دارند!

ویژگی‌های کلی تیپ بخشنده در تست انیاگرام:

یاریگر و کمک کننده:

این افراد مثل یک مادر مهربان، دوست دارند از بقیه محافظت کنند و نیازهایشان را برآورده کنند. تیپ بخشنده اینقدر حواسش به دیگران هست که گاهی وقت‌ها بدون اینکه طرف مقابلشان چیزی از نیازهایش به او بگوید، خودش آن نیاز را شناسایی کرده و به طرف مقابلش کمک می‌کند!

خوش مشرب و مردم دوست:

تیپ بخشنده در  انیاگرام، عاشق ارتباط برقرار کردن با مردم است. این تیپ در روابطش با مردم احتمالا خیلی موفق است و بقیه او را به عنوان یک شخص مهربان و نوع دوست می‌شناسند.

عشق در درونشان موج می‌زند:

تیپ بخشنده در تست انیاگرام انگار یک منبع نامتناهی از عشق را درون قلبش دارد. این گروه به همه چیز و همه کس عشق می‌ورزند و عشق و محبتشان را بدون منت ابراز می‌کنند. برخلاف تیپ ۴ یا فردیت‌گرا که با وجود احساسات زیادش، سعی در مخفی کردن احساساتش دارد.

همدلی:

این افراد به شدت توانایی این را دارند که خودشان را جای طرف مقابلشان بگذارند و حسی داشته باشند که انگار مشکل شخص مقابلشان، مشکل خودشان هم هست. مثلا کافی است بشنوند در یک جای دیگر، زلزله آمده. آنقدر از این اتفاق ناراحت می‌شوند که انگار این مشکل برای خودشان پیش آمده است.

خشم و نفرتشان را پنهان می‌کنند:

شاید وقتی با تیپ دوم تست انیاگرام آشنا شوید، از حجم عشق و محبت این گروه و اینکه تا این حد خالی از نفرت و کینه هستند تعجب کنید. اما درواقع افرادی با تیپ بخشنده، فارغ از احساسات منفی مثل خشم و کینه نیستند. اما سعی می‌کنند این احساساتشان را سرکوب کنند. دلیل اصلی این سرکوب کردن احساسات منفی در بین تیپ بخشنده در انیاگرام، این است که می‌خواهند با این روش محبوبیت بیشتری هم به دست بیاورند.

نیازهای خودشان را زیرپا می‌گذارند:

تیپ بخشنده یا کمک کننده در تست انیاگرام اینقدر به دیگران عشق می‌دهد که دیگر وقتی برای عشق دادن به خودش باقی نمی‌ماند و نیازهای خودش را یادش می‌رود. گاهی حتی فکر می‌کنند مجاز نیستند که از خودشان مراقبت کنند و این کار برایشان گناه است!

برای تصویر ذهنی خود نزد دیگران ارزش زیادی قائل می‌شوند:

تیپ بخشنده در انیاگرام باید خیلی حواسش باشد که کمتر برای حرف مردم ارزش قائل شود و تحت تأثیر استانداردهای جامعه قرار بگیرد و استانداردهایش را خودش برای خودش تعریف کند.

تیپ شخصیتی شما چیست؟

ورود به تست شخصیت شناسی انیاگرام Enneagram

تیپ بخشنده در تست انیاگرام

دغدغه‌های درونی تیپ بخشنده در انیاگرام چیست؟

  • کار هرروزه من باید این باشد که باید به خودم یادآوری کنم که به خودم عشق بورزم، همان‌گونه که به بقیه عشق می‌ورزم.
  • واضح است که من به شدت حس خوبی از مسئولیت مادر بودن و بزرگ کردن فرزندانم می‌گیرم.
  • اگر تو ناعدالتی ببینی و منفعل و خنثی عمل کنی، یعنی طرف آدم ستمگر ایستاده‌ای.

بخشنده‌ها در مدل شخصیت شناسی انیاگرام چه ترس‌هایی دارند؟

ارزش دوست داشته شدن را نداشته باشند:

آن‌ها تمام انرژی خود را صرف عشق می‌کنند. برای همین از خودشان هم انتظار دارند که لایق محبت دیدن باشند و از این موضوع به شدت می‌ترسند که روزی برسد که دیگر ارزش دوست داشته شدن از جانب دیگران را نداشته باشند.

نیازهای فردیشان به روابطشان لطمه بزند:

 تیپ بخشنده در تست انیاگرام اینقدر به عشق دادن به دیگران معتاد شده که حتی نیازهای شخصی خود را سرکوب می‌کند تا بتواند بیشتر به دیگران عشق بورزد.

کمک‌های آن‌ها برای جلب توجه بقیه کافی نباشد:

بعضی اوقات این کمک کردن‌های بیش‌ازحد تیپ دو در انیاگرام برای این است که بتواند توجه بقیه را به خودش جلب کند و برای این نیست که خودش از کمک کردن حس خوبی بگیرد! در این صورت از طرف مقابلش انتظار این را دارد که در قبال کمک‌هایش، به او توجه کند.

تیپ بخشنده در تست انیاگرام

نتوانند عشق و توجه بقیه را به دست آورند:

در سطوح ناسالم‌تر، تیپ بخشنده در انیاگرام انتظار دارد افراد مقابلش همان عشق و انرژی را که تیپ بخشنده صرف آن‌ها می‌کند را به خودش برگردانند. پس طبیعی است که می‌ترسد دیگر در مقابل کمک‌هایش به بقیه، دوست داشته نشود.

کمک‌هایشان به وظیفه تبدیل شود:

وقتی تیپ بخشنده در تست انیاگرام وقت زیادی را برای کمک کردن به دیگران صرف می‌کند، بعضی افراد با دیدن این حجم از کمک کردن تیپ بخشنده به خودشان، فکر می‌کنند که دیگر این کمک کردن‌ و همراهی کردن وظیفه همیشگی تیپ بخشنده است. ازطرفی، تمام تلاش تیپ بخشنده برای این است که دیگران به او به چشم یک انسان یاریگر نگاه کنند و اگر کمک‌هایشان جنبه وظیفه پیدا کند، دیگر الطاف و حمایت‌های آن‌ها لطف به حساب نمی‌آیند.

به افراد خودخواهی تبدیل شوند:

تیپ بخشنده در انیاگرام آنقدر از نیازهای شخصی خودش می‌گذرد که گاهی فکر می‌کند باید تحت هر شرایطی نیازهای دیگران را در اولویت قرار بدهد و اگر کمی به نیازهای خودش برسد، به انسان خودخواهی تبدیل می‌شود.

دوست داشتنی نباشند:

تمام تلاش یک تیپ بخشنده در انیاگرام که در سطوح ناسالم قرار دارد، این است که بتواند به خودش ثابت کند که دوست داشتنی است.

تیپ بخشنده یا کمک کننده در تست انیاگرام

خواسته‌ها و امیال تیپ بخشنده در تست انیاگرام:

بدون قید و شرط دوست داشته شوند:

تیپ بخشنده در انیاگرام تلاشش را می‌کند شخصیتی داشته باشد که حتی بدون کمک کردن به بقیه هم دوست داشته شود.

موجب خوشحالی اطرافیانشان شوند:

آن‌ها به حدی از عشق دادن به دیگران انرژی می‌گیرند و آنقدر مهارت همدلیشان بالاست که خوشحالی بقیه واقعا خوشحالی خودشان هم هست. برای همین از خواسته‌های مهم این افراد این است که باعث لبخند  و شادی دیگران شوند.

در جامعه پذیرفته شده باشند:

برای تیپ دو در انیاگرام مهم است که شخصیتی داشته باشند که بر اساس استانداردهای فرهنگ آن جامعه، مورد پذیرش باشد.

به مهربانی و نیکویی شناخته شوند:

هر آدمی یک سری ویژگی‌های پررنگ دارد که مردم او را با همان ویژگی‌ها می‌شناسند. تیپ بخشنده در انیاگرام دوست دارد مردم او را با صفاتی مثل مهربانی، یاریگری، همدل بودن و … بشناسند.

اطرافیانشان به آن‌ها نیاز داشته باشند:

این خواسته و خواسته بعدی مربوط به سطوح ناسالم تیپ بخشنده در انیاگرام هستند. در این سطوح شخص تلاش می‌کند با کمک‌هایش به بقیه، آن‌ها را به گونه‌ای تحت کنترل خود درآورد و نیاز با قدرتش را از این راه برآورده کند.

به هر قیمتی محبت دریافت کنند:

در سطح ناسالم، تیپ بخشنده در انیاگرام حاضر است هر کاری کند تا محبت ببیند. مثلا حاضر است دروغ بگوید یا افکار شخصی‌اش را در مورد آدم‌ها پنهان کند یا حتی از نیازهای خودش بگذرد تا بتواند مورد محبت قرار بگیرد.

تیپ بخشنده یا کمک کننده در تست انیاگرام

تیپ بخشنده در گروه سه‌گانه احساس‌گرا:

تیپ‌های انیاگرام در ۳ گروه غریزه‌گرا، احساس‌گرا و تفکرگرا تقسیم می‌شوند که تیپ دو و سه و چهار، در گروه تیپ‌های غریزه‌گرا قرار می‌گیرند.

ویژگی‌های کلی گروه احساس‌گرا:

همان‌طور که از اسمش مشخص است این گروه برای احساساتشان ارزش زیادی قائل می‌شوند و احساساتشان بر غریزه و منطقشان غالب است. اما یکی دیگر از فاکتورهای تقسیم‌بندی  ۹ تیپ انیاگرام به این سه تیپ، این است که نقطه ضعف‌ها و قوت‌های آن تیپ، در چه گروهی قرار گرفته است: احساس، تفکر یا غریزه؟

مثلا تیپ دو یا بخشنده در انیاگرام، هم نقطه قوت و هم نقطه ضعفش مربوط به احساساتش است. هرچند که امکان دارد حتی قدرت تفکر و غریزه‌اش هم در زندگیش پررنگ باشد.

تفاوت تیپ بخشنده با تیپ ۳ و ۴ در گروه‌بندی احساس‌گرا:

تیپ بخشنده یا تیپ دو در انیاگرام، دارای بیشترین میزان ابراز احساسات است. حتی گاهی این نشان دادن احساسات حالت نمایشی به خود می‌گیرد! (افراط در احساسات)
برعکس، تیپ ۳ انیاگرام، بیشترین تلاشش را می‌کند که از احساسات خود دور بماند چون احساس می‌کند با زیرپا گذاشتن احساساتش می‌تواند به موفقیت‌هایش برسد. (انفصال از احساسات)

تیپ ۴ یا فردگرا هم باوجود اینکه احساسات پررنگی دارد اما در ابراز احساساتش ناتوان است و همان مقداری هم که بروز می‌دهد به‌طور غیرمستقیم و از طریق هنر نشان می‌دهد. (تفریط در احساسات)

نوع سالم و ناسالم تیپ بخشنده در انیاگرام:

در انیاگرام، ۹ تراز برای سلامت شخصیت تیپ‌ها مشخص می‌شود که در این محتوا، تراز اول و تراز آخر را بررسی می‌کنیم:

تراز اول سلامتی: نوع دوست بدون غرض:

افرادی که در این تراز سلامتی قرار دارند، محبت کردن‌هایشان واقعا بدون منت است.  آن‌ها بدون هیچ چشم‌داشتی به بقیه کمک می‌کنند انگار که رسالت آن‌ها در زندگی کمک کردن به بقیه است!

ازطرفی دلیل محبت کردن آن‌ها، جلب توجه بقیه و گدایی محبت از آن‌ها نیست. چون آن‌ها یاد گرفته‌اند خودشان را دوست داشته باشند و تلاشی برای مهرطلبی ندارند. همین طور حرف مردم و نگاه آن‌ها برایشان مهم نیست چون دیگر نیازی به تأیید شدن از طرف جامعه ندارند.

تیپ بخشنده در تست انیاگرام در این تراز سلامتی، دیگر تلاش ندارد امتیاز کمک کردن به بقیه را از آن خود کند. بلکه برایش فقط این مهم است که یک نفر آن کمک را انجام دهد و لزومی ندارد که حتما خودشان آن کمک را انجام دهند و تأیید بقیه را جلب کنند.

ازطرفی دیگر این تیپ برایش مهم نیست که بقیه به او نیازمند باشند و از این نیاز بقیه به خودش ،احساس قدرت کند. بلکه به اطرافیانش کمک می‌کند که بتوانند روی پای خود بایستند و کمتر احساس نیاز کنند. به عبارتی دیگر، تلاش نمی‌کنند از عشق خود برای بقیه زنجیر درست کنند.

تیپ بخشنده در این تراز سلامتی به شدت متواضع است و دیگر برایش مهم نیست که به عنوان یک انسان خیر و یاریگر شناخته شود. فقط برایش مهم است که آن کمک کردن صورت بگیرد و دیگر به تشویق شدن از طرف مردم نیازی ندارد.

تراز نهم سلامتی: قربانی شدگان روان‌تنی:

وقتی تیپ بخشنده به ناسالم‌ترین تراز ممکن می‌رسد ،دیگر نمی‌تواند توجه و عشق مردم را به خودش جلب کند. برای همین ناخودآگاه دچار بیماری‌های روان‌تنی می‌شود. (بیماری‌هایی که منشاء آن‌ها روحی و روانی است. اما بروزش به صورت یک بیماری جسمانی است.)

در این صورت آن‌ها با بیماریشان می‌خواهند از بقیه طلب محبت کنند. هرچند طبیعتا مورد محبت قرار گرفتن با مورد ترحم و مراقبت قرار گرفتن یکی نیست. اما نزدیکترین چیزی است که می‌توانند از طریق آن به خواسته‌هایشان برسند. متأسفانه در این تراز، بزرگترین ترس این گروه، یعنی دوست داشتنی نبودن به تحقق پیوسته است و همین به شدت آزارشان خواهد داد.

تیپ بخشنده یا کمک کننده در تست انیاگرام

سیر پیشرفت تیپ بخشنده در انیاگرام:

افرادی با تیپ بخشنده، باید به سمت شخصیت نوع چهارم یا فردگرا حرکت کنند که بخواهند پیشرفت کنند. در این صورت آن‌ها یاد می‌گیرند برای دنیای درونی خودشان ارزش بیشتری قائل شوند و کمتر به استانداردهای جامعه و حرف مردم اهمیت بدهند.

آن‌ها در این سیر پیشرفت یاد می‌گیرند برای احساسات منفی خود نیز اهمیت قائل شوند و احساساتی مثل خشم و کینه را سرکوب نکنند. همین باعث می‌شود که دیگر در نمایش احساسات افراط نداشته باشند و درنتیجه، ارتباطاتشان هم صمیمی‌تر و صادقانه‌تر شکل بگیرد. افراد متعلق به این تیپ شخصیتی در این تراز یاد می‌گیرند که باید به خاطر خودشان دوست داشته شوند نه به خاطر کمک‌هایی که به بقیه می‌کنند و همین باعث بهتر شدن ارتباطشان با خودشان هم خواهد شد.

افراد مشهور با تیپ بخشنده انیاگرام:

  • مولی ویزلی
  • بلاتریکس لسترنج و هاگرید در فیلم هری پاتر
  • وود هاوس در رمان اما از جین آستن
  • الیزابت تیلور

حرف آخر:

تیپ بخشنده در انیاگرام به شدت همدل و کمک کننده است و شما کمتر کسی را می‌بینید که به اندازه تیپ ۲ در تست انیاگرام، به مردم عشق بورزد. اما اگر شما این تیپ را دارید باید حواستان باشد که وارد ترازهای ناسالم این تیپ نشوید، وگرنه تمام فکر و انرژیتان صرف جلب توجه و مهرطلبی از مردم خواهد شد.

همچنین در این محتوا راجع به ترس‌ها و خواسته‌های اصلی و بنیادین این تیپ توضیح داده شد و در آخر هم راه‌حل‌هایی برای پیشرفت این تیپ گفته شد که اگر شما جزء تیپ بخشنده باشید به شما کمک خواهند کرد که مهر و محبتتان را در مسیر درست خرج کنید.

دسته بندی : تیپ شخصیتی انیاگرام

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.