هر آنچه باید درباره تست کمالگرایی هیل بدانید.
همانطور که در جریان هستید در سالهای اخیر مطالعات مرتبط با کمالگرایی به طور چشمگیری رشد کرده است. به بیان ساده کمالگرایی بهمعنای تمایل پایدار فرد به وضع معیارهای کامل و دست نیافتنی و تلاش برای تحقق آنهاست که با خودارزشیابیهای انتقادی از عملکرد شخص همراه است.
مفهوم کمالگرایی همواره یک مقوله روانشناختی مورد علاقه بسیاری از روانشناسان است. فروید معتقد است که کمالگرایی نوعی کنشورزی افراطی است و در توصیف افراد کمالگرا میگوید: «محرک اصلی در زندگی آنان خوشبختی نیست، بلکه برتری یافتن است.»
کمالگرایی حرکت به سمت معیارهای متعالی است. کمالگرایان افرادی هستند که اگر نتوانند تکلیف یا فعالیتی را بهطور کامل انجام دهند از موقعیت اجتناب میکنند و در انجام عمل تعلل میورزند. زیرا موقعیت طبق معیارهای متعالی آنها نیست.
ویژگیهای کمالگرایان
- ترس از بروز اشتباه
- تردید در چگونگی عملکرد شخصی
- گرایش به منظم بودن و سازماندهی
- انتظارات بالا از خود
- نیازمند به تأیید اجتماعی
- خودسرزنشی
- اجتناب از شکست
- نیازمند شدید به پیشرفت
تست کمالگرایی هیل به ما چه کمکی میکند؟
وجود کمالگرایی در افراد میتواند بر تمام جنبههای زندگی آنها تأثیر منفی داشته باشد. بسیاری از آسیبهای روانی شایع در محیط کار از کمالگرایی نشئت گرفتهاند که برای رفع مشکلات و پیامدهای منفی این قبیل آسیبهای روانی لازم است عواملی که به این آسیبها دامن میزنند یا سبب کاهش این آسیبها میشوند، شناسایی شوند.
از سوی دیگر چنانچه سطح انتظارات و توقعات والدین و معلمان با تواناییها و امکانات دانشآموزان متناسب نباشد، این موضوع بهتنهایی میتواند میزان کمالگرایی را در آنان تشدید کرده و باعث افزایش اضطراب امتحان شود. بنابراین شناخت و اندازهگیری ویژگی شخصیتی کمالگرایی توسط تست کمالگرایی هیل و سپس هدایت آن در جهت مناسب و صحیح میتواند قدم بزرگی در راستای توسعه و ترقی افراد باشد.