روانشناس انگلیسی به نام آقای جان کارلیل ریون در سال ۱۹۳۶ این آزمون را بر پایه دو عامل اسپیرمن یعنی استقرار و بهره (هوش طبیعی) بنا کرد. الگوهای این ماتریس از این رو که به صورت ۶×۶ و ۴×۴ و ۲×۲ است پیش رونده نام گرفته است. علاقه بسیار زیاد این روانشناس به روانشناسی در سنین پایین باعث شد تا ابزارهای سنجش توانایی های کودکان را مورد بررسی قرار دهد.
آزمون بهره هوشی ریون بر اساس نظریه ای تدوین شد که بعدها به نظریه سوال پاسخ (response) مشهور شد. ریون ابتدا نسخه ماتریس های پیشرونده را در انگلستان و در سال ۱۹۳۸ منتشر کرد. سه فرزند وی در اسکاتلند مرکز ارزیابی ریون را در سال ۱۹۷۲ تاسیس کردند. در سال ۲۰۰۴ موسسه آموزشی هارکورت، ریون را خرید و بعدها نیز این شرکت توسط پیرسون خریداری شد.
برای تشخیص و سنجش هوش افراد نیاز به ابزاری دقیق داریم. یکی از ابزارهای دقیق در سنجش هوش افراد، آزمون ماتریسهای پیش رونده ریون است. تست ریون نمره بهره هوشی ما را براساس تعداد پاسخ های درست و سن ما تعیین می کند.
آزمون ریون یک آزمون غیرکلامی و تصویری است که معمولا در محیط های آموزشی مورد استفاده قرار می گیرد. تست هوش ریون به دلیل ساده بودن و تفسیر ساده اش کاربرد های بسیار زیادی دارد.
تست هوش تصویری ریون یکی از معتبرترین تست های هوش است که پایه و اساس آن تصاویر انتزاعی است و در طی آن هوش افراد سنجیده می شود.
تست هوش تصویری ریون دارای دو فرم است تست هوش ریون برای کودکان ۵ تا ۹ سال که دارای تصاویر رنگی است و تست هوش ریون برای بزرگسالان که دارای تصاویر سیاه و سفید است.