اشتباهات مصاحبه شغلی که شما را از شغل محبوبتان دور میکند! واقعا فکر کردید که با وجود تمام مهارتهایی که دارید چرا استخدام نمیشوید؟ شاید در روز به چندین مصاحبه شغلی بروید. آیا تابهحال شغل مورد علاقه خود را بهخاطر یک مصاحبه بد از دست دادهاید؟
تصور کنید امروز یک مصاحبهی شغلی دارید، فرض کنید همه ویژگیهای لازم برای بهدست آوردن آن شغل را هم دارید، درباره شرکت و مسئول استخدامی که قرار است با او ملاقات کنید اطلاعات کافی بهدست آوردید، برای سؤالات هوشمندانهی طرف مقابل آماده شدید و مثالهایی آماده کردهاید که نشان دهید در شغلهای قبلی خود دستاوردهای قابل توجهی داشتهاید.
اما “ویکی اولیور” متخصص توسعهی حرفهای معتقد است حتی در چنین شرایطی هم احتمالا با مشکلات زیادی مواجه میشوید. او میگوید تحقیقات نشان میدهد، اغلب مصاحبهها به دلیل مشکل در ارتباطات اجتماعی شکست میخورند نه به دلیل عدم وجود صلاحیت!
وقتی با شخصی مصاحبه میکنید باید بدانید که او هر لحظه در حال ارزیابی کردن شماست. از خودش میپرسد دیدن هر روز این آدم چه احساسی به من میدهد؟ اگر این را در ذهن داشته باشید به تعامل اجتماعیتان حین مصاحبه بیشتر توجه میکنید.
اما سؤال اساسی برای شما قطعا اینجا پیش میآید که چگونه با اشتباهاتی که در مصاحبههایی شغلی، شما را از شغل محبوبتان دور میکند مقابله کنید اما راهکار چیست؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا بتوانید از اشتباهات مصاحبه شغلی در جلسات مصاحبه پرهیز کنید و یک مصاحبه بسیار حرفهای را تجربه کنید.
با مهمترین اشتباهات مصاحبه شغلی آشنا شوید!
دیر رسیدن حتی با دلیل موجه
ممکن است در ترافیک گیر کنید یا حتی تصادف کرده باشید. به هر حال احتمال دارد دلیل موجهی برای تأخیرتان داشته باشید اما اینکه دلیلتان موجه باشد یا نه هیج فرقی نمیکند! در هر صورت تأثیر بدی بر روی مصاحبه کننده میگذارید. فراموش نکنید که هیچ چیز به اندازهی یک عذر خواهی به خاطر دیر رسیدنتان زشت و زننده نیست پس چنانچه به هر دلیلی متوجه شدید که دیر خواهید رسید، بهتر است با مصاحبهکننده تماس گرفته و زمان قرار خود را عوض کنید یا حداقل به او اطلاع دهید.
لباس نامناسب
یادتان باشد بیشترین تأثیر را در ۱۰ ثانیه اول روی مخاطب خود میگذارید و صد البته بهتر است که تأثیری عمیقاً مثبت باشد. ممکن است دلتان بخواهد خاص یا عجیب به نظر برسید چراکه فکر میکنید اینگونه بیشتر در ذهن مصاحبه کننده خواهید ماند. اما این را فراموش نکنید که در یک مصاحبهی کاری این هوش و ذکاوت شماست که شما را خاص و متمایز میکند و نه لباس عجیبتان!
همچنین پوشش شما توجه شما را نسبت به شغلی که میخواهید آن را به دست آورید نیز نشان میدهد، نباید مصاحبهی کاری را با یک جمع دوستانه یا پاساژگردی برای خرید اشتباه بگیرید پس بهتر است لباسی مناسب و آراسته برای مصاحبهی خود انتخاب کنید. پوشش نامناسب جزء یکی از اشتباهات مصاحبه شغلی محسوب میشود.
رک بودن بیشازحد
بعضی اوقات اصلا لازم نیست هر چیزی که به فکرتان میرسد را بیان کنید. مثلا اگر از رییس یا شرکت قبلیتان شاکی بوده یا متنفرید اصلا لازم نیست آن را ابراز کنید. چراکه از همان لحظه مصاحبه کننده در حال تصور روزی است که پیش کارفرمای دیگری نشستهاید و دارید از او بد میگویید! پس این را بدانید که اصلا لازم نیست در مورد این افکار منفی با مصاحبه کننده صحبت کنید او برای دلداری دادن به شما آنجا نیست!
غلو در بیان توانمندیها و مهارتها
اینکه بتوانید تمام مهارتهایتان را به طور خلاصه برای مصاحبه کننده بگویید و تلاش کنید که درباره آنچه میدانید به خوبی قادر به انجام آن هستید، صحبت کنید خوب است. اما سعی نکنید که صلاحیتهای خود را بیشازحد بزرگ جلوه دهید. غلو در مهارت یکی از رایجترین اشتباهات مصاحبه شغلی محسوب میشود. چراکه متقاضیان کار فکر میکنند هرچه بیشتر مهارت خود را بزرگ کنند شانس استخدامشان بیشتر است. یک قانون کلی دراینباره وجود دارد که میگوید: برای شغلی تقاضا نکن مگر آنکه برای انجام آن حداقل ۷۵ درصد صلاحیتها و قابلیتهای لازم را داشته باشی.
عدم اعتمادبهنفس
عدم اعتمادبهنفس، از نشناختن خود نشئت میگیرد. یعنی شما خود را بهخوبی نمیشناسید و این امر باعث میشود تا شما در جلسه مصاحبه اعتمادبهنفس کافی نداشته باشید. راههای بسیار زیادی برای شناخت خود وجود دارند. یکی از این راهکارها تستهای شخصیت شناسی هستند که نتایج آنها میتوانند به شما کمک کنند تا شما خود را بهتر بشناسید.