ماهیت انسان بر اساس این تست به ۹ تیپ تقسیم میشود. سازمانی متشکل از تمامی تیپها تعادل بیشتری داشته و میتواند عملکرد بهتری نسبت به سازمانی که ترکیب ناموزونی از تیپهای شخصیتی دارد نشان دهد.
تست اینیاگرام با تکیه بر نظریه توسعه تیم، باعث کارآمد شدن ارتباطات تیمی خواهد شد. همچنین باعث میشود تیم این توانایی را پیدا کند که مسائل ذهنی را با بحث و گفتوگوی هدفمند و سازنده عینیت بخشند. اینیاگرام را میتوان به مثابهی یک نقشه برای تشخیص عملکرد تیم در نظر گرفت که میتواند راهکارهایی برای افزایش اثربخشی تیم ارائه دهد.
رهبری تیم براساس تئوری اینیاگرام، باعث میشود افراد بتوانند ۹ سبک رهبری متفاوت را بشناسند. همچنین نقاط قوت، موانع پیشرفت و رفتارهای قابل پیشبینی این تیپهای شخصیتی را درک کنند. سبک رهبری هر فرد به طور مستقیم از سبک تیپ شخصیتی اینیاگرامی او تاثیر میگیرد؛ این شفافیت، میتواند خاستگاهی برای پذیرشی عالی برای نقاط قوت ما و احتمال تغییرات بنیادین ما باشد. از اینیاگرام برای توسعهی صلاحیتهای خاص رهبری نیز میتوان بهره برد.
شخصیتشناسی اینیاگرام و آگاهی از آن در مواجهه با تضادها و تعارضها، تاثیر بسزایی در سازندگی روابط کاری و عاطفی خواهد داشت. تعارض زیاد باعث ترس و عدم اعتماد شده و فقدان نوآوری را به همراه میآورد؛ چراکه باعث میشود افراد جرئت مخالفت نداشته باشند.