تست شخصیت MMPI

تست شخصیت mmpi یکی از معتبرترین آزمون‌های روان شناسی است که در مراکز درمانی و کلینیک‌های روانشناسی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از نتایج به دست آمده از این پرسشنامه برای فرد نیمرخ روانی تهیه شده که متخصص روانشناسی بالینی و روانسنجی از روی آن سلامت روانی یا ویژگی‌های شخصیتی فرد را تشخیص می‌دهد.
تست بالینی mmpi

تست شخصیت MMPI

تست شخصیت mmpi یکی از معتبرترین آزمون‌های روان شناسی است که در مراکز درمانی و کلینیک‌های روانشناسی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از نتایج به دست آمده از این پرسشنامه برای فرد نیمرخ روانی تهیه شده که متخصص روانشناسی بالینی و روانسنجی از روی آن سلامت روانی یا ویژگی‌های شخصیتی فرد را تشخیص می‌دهد.

هر آنچه باید درباره آزمون شخصیت MMPI بدانید.

آزمون شخصیت MMPI یکی از مهم ترین پرسشنامه‌های شخصیتی بالینی است. به عبارتی تست شخصیت MMPI یا پرسشنامه شخصیتی چند وچهی مینه سوتا را میتوان از معتبرترین آزمون‌های شخصیت دانست. این پرسشنامه به وسیله هاتاوی و مک کنیلی در دانشگاه مینه سوتا ساخته شد و بیش از هر پرسشنامه‌ای در مراکز بهداشت روانی و بیمارستان مورد استفاده قرار گرفته شد. این پرسشنامه در فرم اصلی خود دارای ۵۵۶ سوال است و زمان پاسخگویی به این آزمون حدودا یک ساعت میباشد.

تست شخصیت MMPI  بصورت گروهی انجام میشود. باید توجه داشته باشید که این آزمون مناسب افراد بالای ۱۶ سال و یا افرادی که حداقل ۸ کلاس تحصیلات هستند، اجرا کرد.

تست شخصیتی MMPI

تست شخصیت MMPI

شروع شخصیت MMPI

دریافت نتیجه و تحلیلهای آزمون بلافاصله بعد از اتمام پاسخ به سوالات.

گزارش کامل و تحلیلی

دریافت نتیجه و تحلیلهای آزمون بلافاصله بعد از اتمام پاسخ به سوالات.

تصاویر آزمون

تست بالینی شخصیت MMPI نقش مهمی در تعیین مشکلات اجتماعی، شخصی و رفتاری در بیماری روانی دارد و اطلاعات خوبی را در جهت تشخیص و درمان بیمارات در اختیار روانپزشک میگذارد. اما نکته اینجاست این تست به دنبال کشف بیماری روانی نمیباشد.

هدف از اجرای این تست شناخت ابعاد شخصیت آزمون دهنده بوده و ویژگی‌های شخصیتی فرد را مشخص می‌کند. کاربرد تست در موارد استخدام مشاغل خاص و مهم، ازدواج و مسائل خانوادگی و همچنین شناسایی اختلالات رفتاری و روانی می‌باشد. تست شخصیت MMPI بیش از یک تست، یک ابزار تخصصی بشمار میرود. این تست مناسب افرادیست که دچار شخصیت و مشکلات روان‌شناختی هستند. نتایج این آزمون در مورد افراد بهنجار و عادی کاربرد کمتری دارد.

تست شخصیت MMPI دارای ۱۰ مقیاس بالینی و ۳ مقیاس روانی است که عبارتند از:

مقیاسهای روایی(Validity scales) یا اعتبارسنجی:

  • مقیاس L
  • مقیاس F
  • مقیاس K

مقیاسهای بالینی (Clinical scales):

  • مقیاس (وانمود خوب) دروغ سنجی: فرد تلاش دارد خود را بهتر نشان دهد.
  • مقیاس (وانمود بد): فرد تلاش دارد خود را بدتر نشان دهد.
  • مقیاس (انکار کردن): فرد در طول آزمون حالت تدافعی دارد.

مقیاس‌های بالینی به خصوصیات شخصیتی فرد در ابعاد مختلف می‌پردازد. این مقیاس‌ها در فرم ۷۱ سوالی کاهش پیدا کرده‌اند و مقیاس‌های باقیمانده شامل موارد زیر است:

  • مقیاس HS یا هیپوکندری: به خصوصیت بیماری گونه خود فرد اشاره دارد. کسانی‌ که نمره بالایی در این قسمت می‌گیرند توجه زیادی به مشکلات جسمی خود دارند و اغلب احساس بیماری و ناراحتی می‌کنند، اما در واقع مشکل خاصی ندارند.
  • مقیاس D یا افسردگی: نمره فرد در این مقیاس میزان افسردگی را نشان می‌دهد.
  • مقیاس Hy یا هیستری: مقدار تمایل فرد به انجام واکنش‌های نمایشی را نشان می‌دهد.
  • مقیاس Pd یا انحراف روانی اجتماعی: میزان واکنش‌های ضد اجتماعی را نشان می‌دهد.
  • مقیاس PT یا ضعف روانی: نشان دهنده خستگی و ضعف روانی است.
  • مقیاس SC یا اسکیزوفرنی: به وجود اختلالات اسکیزوفرنیک یا شبه آن اشاره می‌کند.
  • مقیاس Ma یا شیدایی خفیف: این نتیجه برعکس نتیجه افسردگی است. این افراد شادتر و پرانرژی‌تر از معمول هستند و اگر این حالت اما اگر بیش از اندازه باشد اختلال مانیا یا شیدایی محسوب می‌شود.

آزمون‌های مرتبط

تست ارزش‌های شخصی PVQ

تست ارزش‌های شخصی PVQ

ارزش‌ها را می‌توان باوری راسخ نسبت به شیوه خاصی از رفتار یا هدفی از زندگی که به لحاظ فردی یا اجتماعی در برابر انواع دیگری از رفتار یا اهداف متفاوت ارجحیت دارند، دانست. ارزش‌های فردی…

مشاهده >
سنجش اختلال شخصیت SCL90

تست اختلالات روانی SCL-90

تست اختلال‌های روانی SCL-90-R یکی از پرکاربردترین آزمون‌هایی است که به منظور غربالگری وضعیت سلامت روان افراد و ابزاری برای اندازه‌گیری وسعت و شدت علائم و ناراحتی‌های روانی در…

مشاهده >

تست تعهد سازمانی آلن و مایر (OCQ)

تعهد سازمانی نوعی وابستگی عاطفی به سازمان است. درواقع فردی که به‌شدت متعهد است هویت خود را از سازمان می‌گیرد و با سازمان مشارکت فعال دارد و از عضویت در آن لذت می‌برد. تعهد سازمانی به‌معنای پذیرش…

مشاهده >

مقالات مرتبط

feeling happy
توسعه فردی و یادگیری

احساس خوشبختی می‌کنی؟ احساس خوشبختی از طریق ایجاد تعادل در زندگی

آیا شما هم به دنبال احساس خوشبختی در زندگی هستید؟ آیا احساس خوشبختی یعنی رسیدن به تمام خواسته‌ها و آرزوها؟ آیا می‌توان احساس خوشبختی را به وجود آورد؟ احساس خوشبختی یکی از مهم‌ترین اهداف زندگی انسان‌هاست که همواره در جست‌وجوی آن هستند. این احساس، فراتر از موفقیت‌های مادی و ظاهری…

مدیریت انگیزه
توسعه فردی و یادگیری

مدیریت انگیزه؛ آیا ما برای انجام هر کاری نیاز به انگیزه داریم؟

مدیریت انگیزه یکی از مهم‌ترین مهارت‌های روان‌شناختی برای دستیابی به اهداف فردی و حرفه‌ای است. برخلاف تصور رایج که انگیزه را نیرویی خودجوش و همیشگی می‌داند، واقعیت این است که انگیزه حالتی ناپایدار و متغیر دارد و نمی‌توان همیشه به آن تکیه نمود. بسیاری از افراد منتظر می‌مانند تا «حال انجام کار» به سراغشان بیاید، اما در مسیر موفقیت…

هوش هیجانی پایین
توسعه فردی و یادگیری

۱۵ ویژگی افرادی که هوش هیجانی پایینی دارند!

هوش هیجانی یکی از مؤلفه‌های اساسی در ارتباطات انسانی است که به توانایی درک و مدیریت احساسات خود و دیگران اشاره دارد. این ویژگی به افراد کمک می‌کند تا در شرایط مختلف زندگی، واکنش‌های مناسب و سالمی داشته باشند و روابطی مؤثر و سازنده برقرار کنند. اما در برخی افراد، این مهارت‌ها ضعیف‌تر است و آن‌ها قادر به شناسایی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.