ازدواج تیپ شخصیتی ESTP

ازدواج تیپ شخصیتی estp

اما در این مقاله نوبت رسیده به ازدواج تیپ شخصیتی ESTP که به آن متقاعدکننده یا کارآفرین هم گفته می‌شود و از گونه‌های شخصیتی بسیار تأثیرگذار بر محیط اطراف خود هستند. آن‌ها روحیه‌ای پرشور و پرانرژی دارند و ذهنی که منطقی است و گاهی پریشان می‌شود. این گونه‌ی شخصیتی به دلیل داشتن ویژگی‌هایی چون الهام بخشی، متقاعد کننده بودن و تنوع طلبی به‌طور طبیعی و ذاتی رهبران گروه‌ها هستند. آن‌ها دیگران را به پیروی از خود به سوی راه‌هایی می‌کشانند که کمتر کسی آن را پیموده است و همه جا به دنبال خود شور زندگی و هیجان می‌پراکنند. این ویژگی‌ها می‌‌تواند مانند یک چاقوی دولبه باشند. بنابراین برای این افراد یک چالش خواهد بود که آن را در خدمت یک هدف با ارزش و سازنده به کار بگیرند نه هدفی مخرب و شیطانی.

ESTPها ۴ درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند. راه شناسایی این افراد در یک مهمانی این است که از گروهی به سمت گروه دیگر می‌روند، در مرکز توجه هستند و همیشه داوطلب می‌شوند و با طنز قوی و نافذ خود باعث خنده و سرگرمی افراد حاضر در جمع می‌گردند. افراد ESTP علاقمندند تا در گفت‌وگوهایشان با افراد، حجم مناسبی از اطلاعات ردوبدل شود. آن‌ها صحبت کردن در مورد مفاهیم انتزاعی و شرکت در بحث‌های کش‌دار را دوست ندارد درعوض تمایل دارند که در مورد مسائلی که عینی و قابل لمس هستند وارد گفت‌وگو شوند و آن‌ها را به مرحله‌ی عمل برسانند.

تیپ شخصیتی کارآفرین خیلی اهل عملی کردن ایده‌هایشان هستند. آن‌ها در لحظه زندگی می‌کنند و گاهی رفتارهای مخاطره‌آمیز و پرریسک دارند. این افراد هر چیزی را که پر از درام، شور و لذت است دوست دارند و از آن لذت می‌برند اما نه به خاطر اینکه از نظر عاطفی تحریک می‌شوند بلکه چون آن را برای ذهن منطقی خود تحریک کننده می‌دانند.

تست mbti

کارآفرینان به خاطر انتخاب شیوه‌‌ای که در زندگی خود در پیش گرفته‌اند بیشتر از بقیه مجبورند تا تصمیماتی حیاتی و فوری بر اساس واقعیت آنی داشته باشند. البته در این روند سریع نیز نسبت به محرک‌ها منطقی پاسخ می‌دهند. این ویژگی آن‌ها باعث می‌شود تا در محیط‌هایی که سازمان‌یافته هستند و از اصول خاصی پیروی می‌کنند (مثلا مدرسه) چالش داشته باشند و این به خاطر هوش پایین آن‌ها نیست. آن‌ها حتی ممکن است عملکرد خوبی هم در چنین محیط‌هایی داشته باشند اما از شرایط خود لذت نمی‌برند چراکه رویکردهای محدودکننده‌ی این محیط‌ها با یادگیری عملی که کارآفرینان از آن در زندگی خود پیروی می‌کنند زمین تا آسمان فرق دارد.

از طرف دیگر چالش حضور در این محیط‌ها برای یک فرد با تیپ شخصیتی ESTP این است که ترجیح آن‌ها پیروی از قطب‌نمای اخلاقی خودشان است نه شخص دیگر. عقیده‌ی آنان این است که: «قوانین ساخته شده‌اند تا زیرپا گذاشته شوند.»

این قانون‌شکنی شاید برای کارآفرینان شهرتی را در چنین جوامعی ایجاد کند اما در صورتی که آن‌ها بتوانند مشکل آفرینی را به حداقل برسانند و در هنگام رویارویی با مسائل کسل کننده تمرکز خود را حفظ کنند، انرژی بی‌نظیر وجودیشان به نیرویی بزرگ تبدیل خواهد شد که نمی‌توان نادیده‌اش گرفت. آن‌ها برخلاف بیشتر مردم خوب گوش می‌دهند، خوب مشاهده می‌کنند و سریعا متوجه تغییرات کوچک افراد از نظر چهره، سبک لباس جدید و عوض شدن عادت‌هایشان می‌شوند.

یک فرد با تیپ شخصیتی کارآفرین خیلی به افکار و انگیزه‌های پنهان افراد دقت و توجه می‌کند.

چیزی که دیگران با هزار زحمت و شانس متوجه آن می‌گردند. آن‌ها بلافاصله پس از کسب اطلاعات از مشاهدات خود وارد عمل می‌شوند، سؤال می‌پرسند و سعی بر تغییر دارند البته در این میان خیلی به حساسیت افراد و اینکه همه دوست ندارند تا اسرار و تصمیماتشان را برملا کنند اهمیتی نمی‌دهند. مشاهده‌گری و اقدام آنی کارآفرینان موردنیاز شرایط و محیط‌هایی است مثل شرایط اضطراری و محیط‌های شرکتی اما این افراد باید مواظب باشند که در دام لحظه گرفتار نشوند، از سلامت و ایمنی خود مراقبت کنند و همچنین بعضی نکات آداب معاشرت و اجتماعی را جدی بگیرند تا افراد حساس‌تر را از خود نرنجانند.

مایرز و بریگز در مورد تیپ شخصیتی ESTP می‌گویند که: «آن‌ها عمل را به مکالمه ترجیح می‌دهند. هنگامی که یک موضوع به عمل تبدیل شود برای آنان واضح‌تر و مؤثرتر است.»

ازدواج estp

ارزش‌های تیپ شخصیتیESTP  و چیزهایی که باعث خوشحالی آن‌ها می‌شوند:

  • خانه و خانواده
  • سلامتی
  • امنیت مالی
  • دوستی ها
  • استقلال

تیپ شخصیتی ESTP در زندگی از چه چیزهایی الهام می‌گیرد؟

 این افراد زمانی احساس هدفمندی و رضایت عمیق می‌کنند که فعالانه با دنیای اطراف خودشان درگیر باشند. این تماس و درگیری می‌تواند هیجان برای رقابت کردن، جستجویی برای ماجراجویی، مواجه شدن مستقیم با چالش‌های خسته کننده و یا استفاده از فرصت‌های پیش‌روی آنان باشد. چیز دیگری که الهام بخش این افراد است تحریک ذهنی و پویایی محیط است زیرا باعث می‌گردند تا از منطقه‌ی امنشان خارج شوند. همان‌طور که گفتیم این نوع از تیپ‌های شخصیتی سرشار از انرژی هستند و اشتیاق خودشان را به دیگران هم منتقل می‌کنند و آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. دیگران نیز از جسارت و شهامتی که ESTPها دارند الهام می‌گیرند و آن‌ها را رهبران خودشان می‌دانند.

این تیپ شخصیتی برای ساختارها، نظم‌دهی‌ها و قوانینی که در هر محیطی باید برقرار باشد ارزش قائل  است اما به شرطی که خیلی زیادازحد نباشد و استقلال و آزادی و توانایی او را برای تصمیم‌گیری و عمل کردن محدود نکند. زیرا در این حالت احساس بی‌انگیزگی می‌کنند و خشکی محیط، انرژی آنان را از بین می‌برد.

ESTPها وقتی با افراد غیرمنطقی یا دارای واکنش‌های احساسی بالا مواجه می‌شوند نسبت به آنان ناامید می‌شوند. همچنین وقتی در محیطی قرار می‌گیرند که باید مراقب اعمال و رفتارشان باشند و محتاطانه عمل کنند استرس می‌گیرند.

 یک ESTP از چه راه‌هایی باید الهام بخشی خود را افزایش دهد؟

  • با افرادی ارتباط برقرار کنید و گروه دوستی تشکیل دهید که روحیاتی مثل خودتان داشته باشند. یعنی پرانرژی باشند و شوق ماجراجویی و کشف کردن داشته باشند.
  • زیاد سفر کنید و مقصد سفر خود را بیشتر مکان‌هایی قرار دهید که برای شما تازه باشند. این سفر کردن می‌تواند شامل گشت‌وگذار در یک کشور دیگر باشد و یا حتی منطقه‌ای از شهر خودتان. مهم این است که آن جای جدید به شما احساس کشف کردن بدهد و روحتان را زنده کند.
  • همواره در حال یادگیری چیز جدید باشید. می‌توانید برای یادگیری از منابعی چون کتاب خواندن، فیلم دیدن، پادکست گوش دادن یا شرکت در یک کلاس و دوره استفاده کنید. از هر کدام از این منابع که می‌خواهید استفاده کنید مطمئن شوید که ذهن شما را به چالش خواهند کشید.
  • حتما یک فعالیت بدنی یا ورزشی داشته باشید تا آدرنالین خونتان را زیاد کند. صخره نوردی، هنرهای رزمی و ورزش‌های پرهیجانی مانند این‌ها می‌توانند برای شما مفید باشند.
  • دنبال کارها و پروژه‌هایی بروید که موردعلاقه‌ی شما هستند و شما را به نحوی به چالش می‌کشند که موجب بالا رفتن هیجان می‌شوند و از منطقه‌ی امنتان خارج می‌کنند. کارهایی مثل ساخت یک اپلیکیشن یا شروع کانال یوتیوب و…
  • سعی کنید به‌طور منظم باورها و افکار خودتان را از دید انتقادی و با صداقت موشکافی کنید. این کار باعث می‌شود تا تصمیم‌ها و اهداف خود را همسو با واقعیت‌ها و حقایقی بچینید که برای شما ارزشمند هستند.

ازدواج تیپ شخصیتی estp

عواملی که به تیپ شخصیتی ESTP استرس می‌دهند:

  • وقتی اطرافشان را افرادی پر می‌کند که زیادازحد جدی هستند یا در محیطی قرار می‌گیرند که قوانین خشکی دارد.
  • وقتی مجبور می‌شوند زمان زیادی را برای پیروی از قوانین و اصول و برنامه‌های فرد دیگر بگذارند.
  • وقتی مجبور می‌شوند متعهد باشند، حذف گزینه در انتخابات خود داشته باشند یا تصمیم‌گیری کنند درحالی که از قبل برای آن برنامه نریخته‌اند و آمادگی ندارند.
  • وقتی مجبور می‌شوند برای آینده‌ای دور برنامه بریزند.
  • وقتی احساس می‌کنند بر شرایط زندگی خود کنترلی ندارند.
  • وقتی از آن‌ها می‌خواهند تا وظایفی را بدون راهنمایی‌ و فرآیندهای مشخص انجام دهند.
  • وقتی در شرایطی قرار می‌گیرند که مجبور می‌شوند از مفاهیم شهودی یا نظری استفاده‌ی فراوانی داشته باشند.
  • وقتی با حجم بالایی از کارهای نوشتنی و کارهایی که با نظریه‌ها و کتاب‌ها سروکار دارد روبه‌رو می‌شوند.

ESTPها در زمان استرس گرفتن و مواجهه با حس‌هایی از این گروه اولین کاری که می‌کنند این است که مستقیم با مشکل پیش آمده روبه‌رو شوند. در این مرحله تلاش می‌کنند تا راه‌‌حل‌های سریع و کاربردی بیابند یا برای آنچه که رخ داده توضیحات منطقی پیدا کنند. وقتی استرس مزمن و طولانی می‌شود کم‌کم یک حس پوچی در حال رشد و احساس خالی شدن تدریجی درون آن‌ها رخنه می‌کند. در این وضع،  واکنش این افراد انتقام گرفتن از کسی یا چیزی است که آن را مسبب استرس خود می‌دانند و این کار را با شکستن اشیاء و خالی کردن خشم خود بروز می‌دهند. با چیره شدن استرس بر این افراد و ادامه‌دار شدن قضیه ESTPها به کارکرد پست خود یعنی شهودی درون‌ریز ( Ni) روی می‌آورند.

در این حالت بیشتر از هر زمانی رفتارهای نمایشی، توجه طلبانه‌ و بدبینانه از خود نشان می‌دهند و شخصیتی خلاف شخصیت همیشگی سازگار و سهل‌گیر خود پیدا می‌کنند. مثلا از آینده می‌ترسند و نسبت به آن در ذهن خود خیالاتی ترسناک می‌سازند، به بزرگ‌نمایی وقایع کوچک روی می‌آورند و یا دیگر آن افکار و تصمیمات منطقی همیشگی را ندارند.

ازدواج تیپ estp

در این شرایط چطور به تیپ شخصیتی ESTP کمک کنیم؟

  • بعد از حادثه‌ای که برای آن‌ها رخ داده و منجر به استرسشان گردیده است به آن‌ها فضایی برای تنها بودن بدهید.
  • وقتی آماده هستند تا در مورد موضوع پیش آمده صحبت کنند با دقت به حرف‌هایشان گوش دهید، به احساسات آن‌ها توجه کنید و اگر چیزی غیرمنطقی در حرف‌هایی که می‌زنند یافتید سریعا آن‌ها را قضاوت نکنید بلکه اجازه دهید تا آن‌ها حرف‌های دلشان را بزنند و تخلیه‌ی هیجانی داشته باشند.
  • با آرامش از آن‌ها حمایت عاطفی داشته باشید و آن‌ها را تشویق کنید.
  • به آن‌ها کمک کنید تا خشمشان را ابراز کنند و آنان را از این نظر سرکوب نکنید. مثلا بگذارید تا با مشت زدن به یک بالش یا داشتن فعالیت بدنی خاص و انجام ورزش، احساس خشم خودشان را برون‌ریزی کنند و با آن روبه‌رو گردند.
  • مسئولیت‌های غیرضروری که می‌توان به فرد دیگری هم محول کرد از روی دوش آنان بردارید تا کارهایشان سبک‌تر شود.
  • به آن‌ها کمک کنید تا اولویت‌هایشان را خوب مرتب کنند، آن‌ها را ببینند و بر اساس آن‌ها قدم بردارند.

تیپ شخصیتی ESTP در ازدواج و روابط عاشقانه

  • آن‌ها صادقانه دیدگاه‌های خود را بیان می‌کنند که این امر از بروز بسیاری از مشکلات آتی جلوگیری می‌کند.
  • آن‌ها مشوق شریک زندگی خود برای امتحان چیزهای جدید هستند و این امر به پارتنر آنان کمک می‌کند تا از نقطه‌ی امن خویش خارج شود و تجربه کند.
  • این افراد دارای روحیه‌ای ماجراجو، خوش‌گذران و تأثیرگذار هستند. ازآنجایی که خوش‌گذرانی و داشتن چنین روحیه‌ای می‌تواند مُسری باشد به مرور شریک عاطفی آن‌ها هم به این وضع خو می‌گیرد و دوست دارد تا به کشف چیزهای ناشناخته بپردازد.

ازدواج تیپ شخصیتی estp

تیپ شخصیتی ESTP در روابط عاشقانه و ازدواج ممکن است دچار چه چالش‌هایی شوند؟

  • یکی از کارهای سخت برای یک ESTP وابسته‌ی دیگری بودن و تکیه کردن به اوست. چراکه آن‌ها خیلی از مستقل بودن لذت می‌برند. مهم است که این تیپ شخصیتی (مخصوصا خانم‌های ESTP) بداند که در رابطه‌ی عاطفی اشکالی ندارد در برابر پارتنر خود آسیب‌پذیر باشد و از او در زمینه‌های گوناگون کمک بخواهد.
  • برای یک ESTP رسیدگی و حل کردن مشکلات عاطفی سخت است. چراکه آن‌ها ذهنی منطقی دارند و از این طریق مسائل را پردازش می‌کنند. به همین خاطر در موارد زیادی ممکن است پیش بیاید که از احساسات طرف مقابل خود غافل شوند. آن‌ها باید تمرین کنند تا در هنگام بحث‌ها با آرامش، احساسات دیگری را درک و رسیدگی کنند و به او نشان دهند که برایشان مهم است.
  • این تیپ شخصیتی مدام در حال تکاپو و مشغول بودن است. این کار ممکن است شریک زندگی او را سرخورده و کلافه کند.
  • او باید یاد بگیرد تا در میان برنامه‌های خود زمانی برای کارها و قرارهای دو نفره داشته باشد و جهت موفقیت و حفظ رابطه، برای شریک زندگی خود وقت بگذارد.
  • گاهی ماجراجویی و هیجان طلبی ESTPها بیش‌ازحد می‌شود. آن‌ها دوست دارند همیشه شریک زندگیشان در این کارها همراهیشان کند که این غیرممکن است. هر کسی روزهایی دارد که حال و حوصله‌ی کارهای هیجان‌انگیز را ندارد و برعکس دوست دارد در آرامش کارهای آرام‌تر و کم تحرک‌تری را داشته باشد مثلا کتاب خواندن.

اصرار این تیپ شخصیتی به شریک زندگی‌اش ممکن است تعارض‌هایی را ایجاد کند. بنابراین هر دو طرف باید جهت متعادل کردن شرایط رابطه تلاش کنند.

  • این افراد معمولا پیش از خوب فکر کردن تصمیم می‌گیرند و کارها را به ثمر می‌رسانند. این کار مشکلاتی را به وجود می‌آورد اما آن‌ها ترجیح می‌دهند پس از انجام کار، مشکلات را برطرف کنند.
  • آن‌ها باید نظر شریک زندگی خود را هم در تصمیم‌گیری درنظر بگیرند و آینده نگرتر باشند. زیرا پس از ورود به رابطه، دیگر فقط خودشان درگیر مسائل نمی‌شوند بلکه پای شریک عاطفی آن‌ها هم به وسط می‎آید.

تست mbti

شیوه‌ی عشق‌ورزی تیپ شخصیتی ESTP در روابط عاطفی

زبان عشق یک ESTP به این صورت است که آن‌ها با هدیه دادن به دیگری و لمس فیزیکی محبت خود را ابراز می‌کنند. وقتی به کسی هدیه می‌دهند انگار می‌خواهند به او بگویند که «من تمام روز در حال فکر کردن به تو و خوشحال کردن تو بودم.» همچنین آن‌ها دوست دارند برای طرف مقابل خود زمان بگذارند و وقتی کسی متقابلا این کار را برای آن‌ها می‌کند برایش اهمیت قائل می‌شوند.

دسته بندی : ازدواج

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.