یکی از ارکان اصلی در تعریف مدیریت توجه خاص به وظایف مدیران است. چراکه این حیطه علاوه بر اینکه دربردارندهی کارکردهای اصلی مدیریت و تأثیرگذاریهایی که میتوانند بر جوامع داشته باشند برای شما یا هر کسی که سودای مدیر شدن در سر دارد میتواند جهت دهنده و روشنکنندهی مسیر نیز باشد. در کنار اهمیت ویژهای که برای وظایف مدیران قائل هستیم از نقش مهم و تأثیرگذاری مهارتهای مدیریتی نمیتوان چشمپوشی کرد. در مسیر پرفرازونشیب مدیریت برای سربلند بیرون آمدن از روبهرو شدن و نبرد با هر چالش ریزودرشتی، مهارتهای مدیریتی به داد شما خواهند رسید. بهکارگیری صحیح و بهموقع مهارتهای مدیریتی موجب برتری و تمایز سازمان شما در میان رقبا میگردد.
در این مطلب قصد داریم شما را با مهمترین وظایف مدیران و پرکاربردترین مهارتهای موردنیاز مدیریت آشنا سازیم تا به ذهنیت درست و دقیقی از مفهوم مدیریت برسید. برخی از افراد تصور میکنند مدیریت تنها به این معناست که عدهای زیردست آنها قرار بگیرند تا فقط به برآورده ساختن خردهفرمایشهای آنها بپردازند. چنین تصوری سالهاست که در اصول مدرن مدیریت جایگاهی ندارد. پس افکار خود را جمعوجور کنید و حسابی با دقت و تمرکز مطالب آتی را مطالعه نمایید.
۳ رکن اساسی در مدیریت
وظایف مدیران، مهارتهای مدیریتی و سبکهای مدیریتی
در همین ابتدا به شما پیشنهاد میکنیم که در کنار افزایش اطلاعات خود در زمینهی وظایف مدیران و مهارتهای موردنیاز آنها توجه ویژهای به انواع سبکهای مدیریتی داشته باشید. مجهز شدن به انواع مختلفی از مهارتها بدون اینکه بدانید در چه موقعیتی باید از چه مهارتی استفاده کنید چندان جالب به نظر نمیرسد. این موضوع درست همانند حکایت افرادی است که تمام عمر خود را صرف تکمیل کلکسیون مدارک خود میکنند و هزار نوع مهارت از قبیل خیاطی، آشپزی، نجاتغریق، نوازندگی، زبان بدن و … را یاد میگیرند اما نمیدانند کجا و چطوری باید از آنها استفاده کنند.
پس به شما پیشنهاد میکنیم برای اینکه به چنین حال و روزی نیفتید مقالهی «سبکهای مدیریت چیست؟ شما کدام سبک مدیریت را برای رهبری انتخاب میکنید؟» را با جانودل بخوانید.
وظایف مدیران و مهارتهای موردنیاز مدیران
سرمایهگذاری بر روی جانشین پروری
چه باور داشته باشید که مدیران ذاتا مدیر متولد میشوند و یا باورتان بر این باشد که مدیریت، آموختنی و اکتسابی است به هر ترتیب تمام سازمانها و شرکتها نیازمند سرمایهگذاری بر روی بهترین کارکنان خود هستند تا از این طریق بتوانند ویژگیها و مهارتهای مدیریت را در آنها رشد و پرورش دهند.
یکی از مهمترین وظایف مدیران در این بخش تشخیص و شناسایی کارکنان برتر و متمایز است. در مرحلهی بعد باید به عنوان فردی که در جایگاه مدیریت نشستهاید بهترین تیم کاری را که میتوانید بسازید. سپس با شناخت شخصیت و مهارتهای منحصربهفرد هر یک از آنها برای پرورش و توسعهی مهارتهایشان سرمایهگذاری کنید. اشتباه نکنید هرگز این کار اتلاف منابع و هزینه نیست بلکه بهنوعی سرمایهگذاری بلندمدت است.