آیا فکر کردید چگونه میتوانید بدون سابقهی کاری، کار پیدا کنید؟ چگونه میتوان نقطهی شروع کار را پیدا کرد؟ این پرسش همیشه برای افراد جویای کار و بسیاری از فارغالتحصیلان مطرح است پس شما تنها نیستید. درواقع پیدا کردن شغل با یک مدرک تحصیلی و بدون سابقهی کار ممکن است کمی ناامیدکننده باشد، اما غیرممکن نیست و شما فقط باید دکمهی شروع خود را پیدا کرده و با تمام قدرت سعی کنید آن را فشار دهید!
اینکه بیشتر کارفرمایان دوست دارند رزومه شما را ببینند، امری بدیهی است اما برخی ترجیح میدهند خود بهطور مستقیم شما را بیازمایند تا بخواهند بر گواهیها و اطلاعات درج شده بر کاغذ رزومهتان تکیه کنند گاهی نیز برای پیبردن به صلاحیتتان، از شما میخواهند که فرم درخواستی را پر کنید. در این مواقع رزومه شما، درواقع نوعی ابزار مکمل است برای نمایش نقاط قوت اصلی و صلاحیتتان.
اما شانس موفقیت شما فقط به مستندات رزومهتان وابسته نیست، بلکه توانایی شما از طریق یافتن کلمات مناسب و به نوعی متقاعد کردن کارفرما نیز از اهمیت بخصوصی برخوردار است. بنابراین برداشتن قدمهای صحیح عامل مؤثری در موفقیت شما برای گرفتن شغل مورد نظرتان است.
روشهای مختلفی برای استخدام شدن وجود دارد که به شما کمک میکنند تا بدون داشتن سابقه کار، شغل پیدا کنید اما باید به این نکته نیز توجه کرد که باید در جای درست به دنبال کار باشید . اما برای اینکه بدانید چگونه بدون سابقهی کاری، کار پیدا کنید؟ با ادامه این مقاله همراه قطبینو باشید.
چگونه بدون سابقه کاری، کار پیدا کنید؟
از یک نقطه شروع کنید:
اگر میخواهید بدون سابقهی کاری، کار پیدا کنید؟ برای کسب تجربه بالاخره باید از یک جایی شروع کنید. بنابراین میتوانید در شرکت، سازمان یا حتی به عنوان کارآموز در یک کارگاه کوچک مشغول به کار شوید. راه دیگر این است که کارهای داوطلبانه انجام دهید.
این روزها شرکتهای زیادی کارآموز استخدام میکنند. نکته منفی کارآموزی این است که ممکن است شما مجبور شوید برای حداقل سه ماه بدون حقوق یا با حقوقی اندک کار کنید؛ اما بعد از اتمام دوره کارآموزی معمولا به نیروی ثابت تبدیل خواهید شد.
شما از این طریق میتوانید در راه استقلال قدم بردارید و رزومه خود را بسازید. برای شروع میتوانید بسته به شغل مورد علاقهتان در پروژههای مرتبط به صورت پاره وقت یا تمام وقت کار کنید.
اطلاعات و توانایی هایتان را بالا ببرید:
برای اینکه بدون سابقهی کاری، کار پیدا کنید؟ این روزها داشتن مدرک دانشگاهی بهتنهایی برای پیدا کردن شغلی مناسب کافی نیست، پس مهارتهایتان را افزایش دهید. در مورد بازار کار و شغل مورد نظرتان اطلاعات کسب کنید، در کارگاهها و کلاسهای آموزشی شرکت کنید، اصطلاحات و واژههای کاری را مخصوصا در شغل مورد نظرتان فرا بگیرید این کار دانش شغلی شما را بالا میبرد و نشاندهنده میزان علاقه شما به یادگیری است.
این موضوع نهتنها باعث ایجاد اعتماد به نفس در مورد شغلی که دوست دارید میشود، که به شما در جلسه هم کمک خواهد کرد. با انجام این کار به تدریج به یک متخصص تبدیل میشوید و دایره آشنایانتان نیز بیشتر میشود برای شروع میتوانید بلاگهای تخصصی در مورد حرفهتان بخوانید و در مورد مهارت های تخصصی مورد نیاز برای هر شغل اطلاعات کسب کنید.
مهارتهایتان را شناسایی کنید:
بسیاری میپرسند چگونه بدون سابقه کاری، کار پیدا کنیم؟ باید بگوییم اگر سابقه ندارید مهم نیست، در عوض مهارت خود را افزایش دهید. فهرستی از مهارتهای مورد نیاز برای شغلی که میخواهید بهدست آورید، تهیه کنید. مهارتهایی مانند مهارتهای کامپیوتری، فنی، ارتباطی، تحقیقاتی و مهارتهای حلِ مشکل معمولا در بسیاری از مشاغل موردنیاز هستند.
کدامیک از این مهارتها را در خودتان سراغ دارید؟ به مهارتهایتان اهمیت بدهید و از آنها در مصاحبهتان استفاده کرده یا به آنها اشاره کنید. فراموش نکنید ویژگیهایی مانند مسئولیتپذیری، رفتار دوستانه داشتن، حرفهای رفتار کردن، و پیگیر بودن ازجمله مهارتهایی هستند که بر روند استخدام تأثیر میگذارند و باید آنها را نشان دهید.
این مهارتها قابل یاد دادن نیستند و درواقع جزء ویژگیهای پرورشیافتهی خود فرد بهشمار میروند؛ به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردارند.
برای شناسایی مهارتهای شغلی خود میتوانید از تست رغبت شغلی هالند استفاده کنید. این آزمون به شما کمک میکند تا مهارتهای خود را بیابید و بر روی آنها متمرکز شوید و رشد کنید.