۱۵ مورد از توصیه‌های مهم استخدامی برای اینکه سریع‌تر استخدام شوید

این روزها به‌محض اینکه واژه‌ی استخدام را سرچ کنید با صدها مدل محتوای آموزشی در این خصوص مواجه می‌شوید. ممکن است حتی نگاه کردن اجمالی به چند نمونه از این محتواها شما را دچار سردرگمی کند. بعد از ساعت‌ها زمان گذاشتن و خواندن انواع و اقسام توصیه‌های مهم استخدامی همچنان احساس کنید چیزی در چنته ندارید و از آمادگی مناسبی برخوردار نیستید.

به همین منظور ما تصمیم گرفتیم در این مقاله به ۱۵ مورد از توصیه‌های مهم استخدامی اشاره‌کنیم تا با صرف تنها چند دقیقه نسبت به تمام نکات و ریزه‌کاری‌های فرآیند استخدام آگاهی پیدا کنید. پس با ما همراه باشید.

توصیه‌های مهم استخدامی

۱)‌ هرجایی دنبال شغل نگردید

اگر پای صحبت بسیاری از افراد جویای کار بنشینید، متوجه خواهید شد یکی از دلایل شکست آن‌ها در یافتن شغل این است که نمی‌دانند چگونه و کجا به دنبال یافتن شغل باشند. اعتماد به هر نوع آگهی استخدامی و سایت‌های مختلف کاریابی نه‌تنها منجر به این می‌شود که شما به در بسته بخورید. بلکه شما را دچار ناامیدی و سرخوردگی می‌کند. بنابراین به‌عنوان اولین توصیه مهم استخدامی به شما پیشنهاد می‌کنیم به سراغ روش‌های جستجوی استاندارد و اصولی شغل بروید. تنها به دلیل رها شدن از فشارهای ناشی از بیکاری به هر روش نادرست و غیرمنطقی متوسل نشوید و مطمئن باشید با ورود به فضاهای معتبر کاریابی شانس پیدا کردن شغل ایده آلتان دوچندان می‌شود. اما بهترین و مطمئن‌ترین روش کاریابی چیست؟ 

برای مطالعه‌ی بیشتر مقاله‌ی کاریابی و رایج‌ترین روش‌های آن در ایران را بخوانید.

۲) تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید

متأسفانه برخی از افراد اصلا نمی‌دانند به دنبال چه شغلی هستند. تنها به دلیل داشتن درآمد حاضرند در هر جایگاه شغلی مشغول به کار شوند. بی‌تردید در این روزگار پرفرازونشیب تأمین نیازهای مالی دغدغه‌ی مهمی برای همه‌ی افراد به شمار می‌آید. اما به‌عنوان دومین توصیه مهم استخدامی می‌خواهیم این نکته‌ی کلیدی را به شما گوشزد کنیم. اگر بتوانید در شغلی مشغول به فعالیت شوید که بیشترین تناسب را با شخصیت شما دارد. شک نکنید خیلی زود خواهید توانست نسبت به تمام مهارت‌های موردنیاز آن شغل تسلط پیدا کنید.

در چنین شرایطی همه‌چیز برای پیشرفت و ارتقا شما مهیا است و شما می‌توانید با کمی تلاش بیشتر به درآمدهای بالاتری دست‌یابید. این توصیه ما را جدی بگیرید. عمرتان را صرف کاری نکنید که از آن لذت . با ورود به حرفه‌ی متناسب با شخصیتتان خودتان را به فردی حرفه‌ای و متخصص تبدیل کنید. حال از کجا بفهمید که شخصیت شما متناسب با چه نوع مشاغلی است؟

برای شناخت بیشتر خودتان می‌توانید از آزمون‌های قطبینو استفاده کنید.

۳) ناامید نشوید و دست از تلاش برندارید

شاید ذکر این نکته به‌عنوان یکی از توصیه‌های مهم استخدامی بسیار ساده و پیش‌پاافتاده به نظر برسد. اما تجربه ثابت کرده است که بسیاری از متقاضیان مرتکب چنین اشتباهی می‌شوند. اگر برای یکی دو شرکت رزومه فرستادید یا حتی با شما مصاحبه کرده‌اند، نیازی نیست تا اعلام نتیجه صبر کنید. همچنان به تلاش خود ادامه دهید و سایر فرصت‌های شغلی را از دست ندهید. حتی اگر از سمت کارفرمایان با جواب منفی مواجه شدید. بهتر است دلسرد و ناامید نشوید و فرآیند جست‌وجوی شغل را متوقف نکنید.

۴) قدرت رزومه را دست‌کم نگیرید

هنوز بعد از گذشت سال‌ها بسیاری از کارفرمایان ترجیح می‌دهند با تکیه‌بر اطلاعات موجود در رزومه متقاضیان در خصوص استخدام آن‌ها تصمیم‌گیری کنند. رزومه‌ی شما باید مدام بازنویسی و به‌روزرسانی شود. توصیه‌ی مهم ما در این بخش به شما این است که یک رزومه‌ی یکسان و واحد را برای سازمان‌های مختلف ارسال نکنید. سعی کنید رزومه‌تان بیشترین تناسب و همخوانی را با جایگاه شغلی موردنظر داشته باشد.

ضمن اینکه توجه داشته باشید هدف از نوشتن رزومه این است که مدیران منابع انسانی تنها با صرف چند دقیقه بتوانند به اطلاعات مفید و تعیین‌کننده‌ای از قبیل تحصیلات، نوع تخصص، مهارت‌های فردی، موفقیت‌ها و دستاوردها، ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری منحصربه‌فرد شما دسترسی پیدا کنند. بنابراین نوشتن رزومه علاوه بر مهارت به ظرافت و هوشمندی خاصی احتیاج دارد. اگر همچنان به‌اندازه‌ی کافی در این زمینه تسلط ندارید سری به مقاله «نکات مهم در نوشتن رزومه، اهداف شغلی را در رزومه چگونه بیان کنیم؟» بزنید.

۵) بهترین و تأثیرگذارترین اطلاعات را درباره‌ی خودتان بازگو کنید

یکی دیگر از توصیه‌های مهم استخدامی این است که از ذکر مطالب غیرضروری به‌شدت خودداری کنید. برخی افراد تصور می‌کنند هر چه بیشتر و مفصل‌تر در رزومه و جلسه‌ی مصاحبه تجربیات و دانش خود را منتقل کنند اثرگذاری بیشتری خواهند داشت. چنین باوری کاملا اشتباه است. کارفرمایان تنها به اطلاعات مرتبط با سمت شغلی موردنیازشان احتیاج دارند. بنابراین آن‌ها را با اشاره به مطالب غیرضروری خسته و کلافه نکنید.

۶) تنها به اطلاعات شغلی کفایت نکنید

توصیه مهم استخدامی دیگر ما به شما این است که در نوشتن رزومه و در جلسه‌ی مصاحبه تنها به اطلاعات کاری بسنده نکنید. برخی اوقات ممکن است در تیپ شخصیتی یا الگوی رفتاری شما نکاتی وجود داشته باشد که بیشتر از هر مورد دیگری برای کارفرمایان حائز اهمیت باشد. حتی اگر سابقه‌ی کاری درخشانی ندارید اصلا نگران نباشید. در بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها با برگزاری کلاس‌های آموزشی تمام دانش و مهارت‌های موردنیاز جایگاه شغلی مدنظر را آموزش می‌دهند. برای آن‌ها شخصیت و روحیه‌ی همکاری شما در اولویت است.

محتوای پیشنهادی برای مطالعه‌ی بیشتر “چگونه بدون سابقه‌ی کاری، کار پیدا کنید؟”

۷) از فاکتور آراستگی در زمان مصاحبه‌ی شغلی غافل نشوید

متأسفانه یکی از اشتباهات رایج افراد در مصاحبه‌های شغلی که منجر به شکست آن‌ها می‌شود عدم توجه به لباس و آراسته بودن است. شک نکنید اولین تصویری که از شما دیده می‌شود بیشتر از هزاران کلمه می‌تواند در چگونگی تصمیم‌گیری مدیران تأثیرگذار باشد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این موضوع مقاله‌ی “از دیدگاه مدیران منابع انسانی اشتباهات افراد در مصاحبه‌ی شغلی چیست؟” را پیشنهاد می‌دهیم.

۸) در پلتفرم‌های نوین کاریابی نیز به جستجوی شغل ایده آلتان بپردازید

این مورد نه‌تنها می‌تواند در حکم یک توصیه مهم استخدامی باشد. بلکه یک‌راه میانبر و قابل‌اطمینان برای رسیدن هر چه زودتر به خواسته‌هایتان است. شبکه‌های اجتماعی مانند لینکدین که مهم‌ترین بستر مجازی موجود در حوزه‌ی ارتباطات کاری و کسب‌وکار است. فرصتی را برای شما فراهم می‌کنند تا توانمندی و مهارت‌های خود را به بهترین و بزرگ‌ترین کارفرمایان دنیا معرفی کنید. تنها کافی است یک پروفایل شخصی برای خود ایجاد کنید و مهم‌ترین اطلاعات را درباره‌ی خودتان به اشتراک بگذارید.

برای مطالعه‌ی بیشتر محتوای “فرصت شغلی در لینکدین، با چه روش‌هایی شغل مناسب خود را در لینکدین پیدا کنیم؟” را پیشنهاد ‌می‌دهیم.

*** قطبینو را در لینکدین دنبال کنید***

۹) توصیه‌نامه و معرفی‌نامه می‌توانند شما را چند قدم جلو بیندازند

این توصیه‌ی مهم و طلایی استخدامی را جدی بگیرید. این موضوع می‌تواند نقطه‌ی عطف فرآیند استخدام شما باشد. بهتر است در هرجایی که مشغول به کار هستید از کارفرما یا سایر مدیران تقاضا کنید توصیه‌نامه‌ای برای شما تنظیم کنند. اگر بتوانید از نظرات مثبت سایر همکاران و مشتریان در رابطه با نوع شخصیتی و اخلاق کاری خود توصیه‌نامه‌ای جمع‌آوری کنید. کارفرمایان جدید با اطمینان خاطر بیشتری برای استخدامتان تصمیم‌گیری می‌کنند.

۱۰) تنها به مدرک دانشگاهی اکتفا نکنید

بدون شک تحصیلات و مدرک دانشگاهی در فرآیند استخدام مهم و تعیین‌کننده هستند. اما به‌عنوان یک توصیه مهم استخدامی به شما پیشنهاد می‌کنیم از لحظه‌لحظه عمرتان استفاده کنید و زمان را هدر ندهید. تا می‌توانید به کسب تجربه و مهارت بپردازید. اگر می‌خواهید در محیط‌های شغلی گوناگون دوام آورید بهتر است از تجربه کردن اجتناب نکنید. کسب تجربه‌ی بیشتر آستانه‌ی تحمل و تاب‌آوری شما را در مواجهه با بحران‌ها و مشکلات افزایش می‌دهد. حضور مستمر در جامعه و انواع محیط‌های شغلی اعتمادبه‌نفس و قدرت ارتباطات شما را بهبود می‌بخشد.

شاغل بودن هم‌زمان با تحصیل انتخاب حساس و پیچیده‌ای است. بهتر است با در نظر گرفتن مزایا و معایب آن در خصوص این مرحله‌ی سرنوشت‌ساز در زندگی خود تصمیم‌گیری کنید.

برای اطلاعات بیشتر، مقاله‌ی شغل مناسب دانشجویان چیست؟ را پیشنهاد می‌دهیم.

۱۱) رعایت اصل صداقت، عاملی مهم و تأثیرگذار در فرآیند استخدام

به عقیده‌ی بسیاری از برترین کارآفرینان دنیا صداقت مهم‌ترین ویژگی است که باید در فرآیند استخدام موردتوجه قرار گیرد. حتی اگر در سازمانی مجموعه‌ای از افراد متخصص و ماهر دور هم جمع شوند تا زمانی که رفتار آن‌ها مبتنی بر صداقت نباشد نمی‌توانند نتایج مطلوبی را رقم بزنند. بنابراین این توصیه مهم استخدامی را از موفق‌ترین صاحبان کسب‌وکار دنیا به خاطر بسپارید.

۱۲) مهارت‌های ارتباطی و مذاکره‌ی خود را تقویت کنید

این توصیه‌ی مهم استخدامی از آن دست مواردی است که در صورت توجه به آن می‌توانید شانس موفقیت خود را چندین برابر کنید. مهارت سخنوری و مذاکره ازجمله مهارت‌هایی است که باید خودتان را وادار کنید و آن را یاد بگیرید. در موقعیت‌های گوناگون ازجمله افزایش حقوق، تقاضا برای ترفیع و … ممکن است نیاز به مذاکره داشته باشید. شک نکنید که عدم توانایی شما در مذاکره و تحت تأثیر قرار دادن دیگران یک امتیاز منفی برای شما خواهد بود. برخورداری از قدرت برقراری ارتباط سازنده اعتمادبه‌نفس شما را برای ریسک‌پذیری و اقدامات جدید افزایش می‌دهد. همین امر می‌تواند منجر به تقویت خلاقیت و نوآوری در شما شود. تفکر خلاق و نوآوری امروزه یک مزیت رقابتی برای کارمندان به شمار می‌آید.

بنابراین به شما پیشنهاد می‌کنیم اگر می‌خواهید در این بازار رقابتی کسب‌وکار عقب نمانید و از هنر مذاکره در جهت پیشرفت و تصاحب شغل ایده آلتان استفاده کنید. در وهله‌ی اول خوب است که با انواع و اقسام سبک‌های مذاکره‌ای و سبک مذاکره‌ی خودتان آشنا شوید. در مرحله‌ی بعد می‌توانید با تکیه‌بر این اطلاعات و با توجه به شرایط حاکم، مناسب‌ترین سبک مذاکره را برای رسیدن به منافع خود به‌کارگیرید.

برای سنجش مهارت مذاکره “تست مذاکره پیره” را پیشنهاد می‌دهیم.

مطلب مرتبط: ۱۰ دلیل اهمیت هوش کلامی برای موفقیت در زندگی شخصی و کار

۱۳) همسو با اهداف سازمان، هدف‌گذاری کنید

لطفا این توصیه مهم استخدامی را با دقت بیشتری بخوانید. برای یک سازمان هیچ‌چیز بدتر از آن نیست کارمندی را استخدام کند که اهدافش با اهداف سازمان هم‌جهت نباشد. اینکه شما به هر دلیلی وارد سازمانی شوید و در جایگاه شغلی تأثیرگذاری قرار بگیرید و به‌یک‌باره تصمیم به تغییر و ترک شغل بگیرید. ضربه سنگینی به عملکرد سازمان وارد می‌کند. بهتر است پیش از استخدام به‌طور دقیق بررسی کنید که آیا اهداف مشترکی با آن مجموعه دارید؟ آیا تنها هدف شما از استخدام شدن کسب درآمد بوده است؟ آیا می‌توانید سال‌ها به آن سازمان متعهد و وفادار بمانید؟

۱۴) مسئولیت‌پذیر باشید

اثرگذاری مسئولیت‌پذیری تنها محدود به زندگی شغلی شما نمی‌شود. مسئولیت‌پذیری حتی می‌تواند عنصری مؤثر در افزایش کیفیت زندگی شخصی شما باشد. اگر از چنین ظرفیت و قدرتی برخوردار باشید که کوتاهی و اشتباهات خود را بپذیرید و به آن‌ها اعتراف کنید. درنتیجه مدیران سازمان می‌توانند با اطمینان خاطر بیشتری به شما اعتماد کنند.

۱۵) داشتن نگرش مثبت شما را از سایر متقاضیان کار متمایز می‌کند

به‌عنوان آخرین نکته‌ی مهم استخدامی یادتان باشد که با تفکر و نگرش مثبت خیلی سریع‌تر به خواسته‌هایتان دست پیدا می‌کنید. شاید عجیب به نظر برسد ولی تجربه نشان داده که یکی از مهم‌ترین معیارهای استخدامی مدیران موفق خوش‌بینی و داشتن نگرش مثبت است. حضور کارمندانی باانرژی و روحیه‌ی منفی بر کیفیت عملکرد سایر کارکنان تأثیرگذار خواهد بود.

شک نکنید در هر مرحله‌ای از استخدام اگر متوجه وجود چنین ویژگی در شخصیت شما شوند، فرآیند استخدام را متوقف خواهند کرد. حتی ممکن است برخی از کارفرمایان تنها به رزومه و مصاحبه بسنده نکنند. از شما بخواهند مدتی به‌عنوان کارآموز در مجموعه‌ی آن‌ها مشغول به فعالیت شوید. در این صورت بهتر می‌توانند درباره‌ی نوع نگرش شما قضاوت کنند. پس حسابی حواستان را جمع کنید و تک‌تک این توصیه‌های مهم استخدامی را در عمیق‌ترین بخش ذهنتان نگه‌دارید.

محتوای پیشنهادی “چگونه یک کارمند بد می‌تواند بر رفتار کل کارمندان تأثیر منفی بگذارد؟”

دسته بندی : استخدامی و شغلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.