مثل تمام مقالههای ازدواج تیپهای شخصیتی MBTI قبل از اینکه به سراغ ازدواج تیپ شخصیتی INFP برویم کمی بیشتر با ویژگیهای این تیپ شخصیتی آشنا شویم. تیپ شخصیتی INFP که به آنها رؤیاپرداز، میانجی یا تسهیلگر نیز گفته میشود همیشه به دنبال این هستند که در سیاهیها سفیدی را بیایند و در بدترین افراد و حوادث به دنبال نشانههایی از خوبی باشند. آنها آرمانگرایانی واقعی هستند که علاقه دارند راههایی برای بهتر کردن اوضاع پیدا کنند. از دور افرادی آرام، کمحرف و حتی خجالتی به نظر میآیند اما به صورت درونی شعلههای شورواشتیاق برای درخشیدن در آنها زبانه میکشد.
رؤیاپردازان بر اساس منطق، هیجان و یا عملی بودن مسائل عمل نمیکنند بلکه محرکهی آنها اصول خودشان است.
این افراد را نمیتوانید با پاداش یا مجازات کردن به پیش برانید. آنها بر اساس خلوص نیت خود قدم برمیدارند و به این ویژگی خود میبالند. اما همه نمیتوانند احساسات آنها را درک کنند و همین میتواند منجر به انزوای آنها شود.
افرادی که تیپ شخصیتی INFP دارند برای برقراری رابطهی عمیق با اطرافیان خود از زبان استعاره و مَثَل و ایجاد نمادهایی برای درمیان گذاشتن ایدههای خود با آنها استفاده میکنند. پس میتوان گفت سبک ارتباطی آنها شهودی است. آنها برای ابراز وجود خود و آشکار کردن اسرار و زیباییهای شخصیت خود از شخصیتهای داستانی الهام میگیرند. این سبک ارتباطی تا حد آثار هنری قوی است. تواناییهای زبانی رؤیاپردازان فراتر از زبان مادری آنهاست و میتوانند زبان دوم و حتی سوم خود را با استعداد فراوانی فرابگیرند. به همین خاطر جای تعجب نیست که بسیاری از رؤیاپردازان معروف را شاعران و نویسندگان و بازیگران تشکیل میدهند. برای این تیپ شخصیتی بسیار مهم است که بتواند خودش و جایگاهش را در جهان درک کند و برای رسیدن به این منظور از غرق کردن خود در کارش استفاده میکند.
INFPها به حرف تعداد زیادی از مردم گوش میدهند اما در عمل خودشان با تعداد اندکی صحبت میکنند. آنها برخلاف گونههای شخصیتی اجتماعی و برونگراتر، توجه خودشان را به چند نفرِ محدود یا یک کار باارزش معطوف میکنند و این کار را برای ذخیره کردن انرژی خود انجام میدهند. این نگرش باعث میشود گاهی نسبت به خودشان بیتوجه بشوند و به نیازهای روزانهی زندگی خود رسیدگی نکنند. آنها عمیقا تفکر میکنند و از اینکه به صورت ذهنی و فلسفی به مسائل جهان بنگرند لذت میبرند. اگر این علائق خود را کنترل نکنند و بیشازحد شود ممکن است کمکم تماسهای خود را با دیگران از دست بدهند و گوشهگیر شوند و اطرافیانشان را وادار کنند که انرژی زیادی برای بازگرداندن آنها به جهان واقعی صرف کنند.
مایرز و بریگز در مورد تیپ شخصیتی INFP میگویند:
«آنها در کارهایی که باید با مردم سروکار دارد، بهترین هستند.»
ارزشهای تیپ شخصیتی INFP و چیزهایی که باعث خوشحالی آنها میشود:
- خانه و خانواده
- استقلال
- سلامتی
- دوستیها
- امنیت مالی
تیپ شخصیتی INFP در زندگی از چه چیزهایی الهام میگیرد؟
این تیپ زمانهایی که آزاد هستند و نیازی نیست تا کاری انجام دهند یا انتظاری را برآورده کنند احساس رضایت و خشنودی میکنند. این اوقات را به کارهایی چون مطالعه، گوش دادن به موسیقی و توجه به احساسات خود میپردازند و انجام چنین فعالیتهایی نهتنها به آنان آرامش میدهند بلکه نیازی اساسی برای حفظ سلامتی آنان است. چراکه این لحظات ارزشمند لحظاتی برای تنها بودن و خوداکتشافی است. در این حالت تیپ INFP فرصت پیدا میکند تا چیزهایی که واقعا برایش اهمیت دارد درک کند و سعی کند تا آگاهانه به خود واقعی اش نزدیک شود و در جهت ارزشهایش در زندگی خود تلاش کند.
این تیپ شخصیتی روحی آشوبگر دارد و زمانی که در فضایی قرار میگیرد که قوانینی سرکوبگرانه دارد میل شدیدی برای به دست آوردن آزادی پیدا میکند و به جستجوی آن میرود. این افراد شخصیتی چندبُعدی دارند و چیزی که آنها را در سفر زندگی روبه جلو حرکت میدهد ایجاد یک تعادل درونی و رسیدن به آرامش است. هدف این افراد این است که بتوانند به نقطهای برسند تا تمام جنبههای مختلف وجودیشان بدون مشکل در کنارهم زندگی و رشد کنند. بررسی این ُبعدها به صورت مداوم و حفظ یکپارچگیشان به این افراد حس رضایتمندی و کمال میدهد.
یک INFP از چه راههایی میتواند الهامبخشی خود را افزایش دهد؟
- برای خود خلوتی ایجاد کنید و زمانی را به کاوش دنیای درونی خود اختصاص دهید. سعی کنید لحظاتی را فقط به بودن در لحظهی حال بگذرانید. این کار را میتوانید با نوشتن خاطراتتان، گوش دادن به موسیقی، خویشتناندیشی و مدیتیشن انجام دهید. این فعالیتها باعث میشوند شما بدون قضاوت، مجددا با خودتان ارتباط بگیرید و شفافیت و آرامش را به زندگی خود هدیه کنید.
- پروژههای خلاقانه را دنبال کنید. اوریگامی درست کنید، کتاب بنویسید، عکاسی کنید، نقاشی و طراحی انجام دهید و کارهایی این چنینی. علاوهبر این میتوانید در کلاسی مثل فلسفه یا آشپزی یا هر کلاس دیگری شرکت کنید که موضوع آن برای شما کنجکاوانه و جالب است.
- برای غرق شدن در زیباییهای جهان به بیرون بروید و ساعاتی را نظارهگر طبیعت باشید. قدم زدن در پارک و جنگل میتواند روحیهای تازه به شما ببخشد.
عواملی که به تیپ شخصیتی INFP استرس میدهند:
- بودن در محیطهایی با قوانین سختگیرانه
- بودن در محیطی که باید برنامهی زمانی معین در پیش گرفته شود.
- وقتی مجبور میشوند تا بیشازحد روی جزئیات حسی و فیزیکی تمرکز کنند.
- وقتی در شرایطی قرار میگیرند که ترس از دست دادن رابطهای، کاری یا چیزی بر آنها مستولی میشود.
- زمانی که خلاقیت آنها سرکوب میشود.
- زمانی که وقت کافی برای تنها بودن و دروننگری ندارند.
تیپ شخصیتی INFP در زمان استرس دچار آشفتگی فراوانی میشوند. چراکه گاهی دنیای بیرون چنان شلوغ میشود که امکان دروننگری برای آنها فراهم نیست. اما این افراد با این تیپ شخصیتی در این مواقع نیاز دارند که برای مدت کوتاهی خودشان را منزوی کنند تا درک کنند که از نظر احساسی چه اتفاقی برایشان افتاده است و سپس بتوانند مجددا مطابق با ارزشها و چیزهایی که برایشان مهم است به پیش بروند.
استرس زمانی که بیشازحد میشود و مزمن میگردد باعث میگردد تا تیپ INFP به کارکرد پست خود که همان تفکر برونریزی (Te) است پناه میبرد. در این مواقع ممکن است اطرافیان خود را غافلگیر کنند زیرا کارهایی را انجام میدهند که خلاف شخصیتشان است مثلا بجای سیاستمداری، افکار آزارسان خود را بدون فکر به زبان میآورند و طعنه میزنند یا بیشازحد برای رفع مشکلات و اصلاح اشتباهات فکر میکنند، وسواس فکری میگیرند و پیکان انتقاد را به سمت خود میگیرند.
در این شرایط چطور به تیپ شخصیتی INFP کمک کنیم؟
- حرفها و رفتارهای آزارگرانهی آنها را در این دوران زیاد به دل نگیریم و ببخشیم.
- به آنها زمان و فضای لازم بدهیم تا بتوانند در تنهایی احساسات خود را پردازش کنند.
- به آنها نقاط قوتشان را یادآوری کنیم.
- بدترین کار در این زمان نصیحت کردن است. از نصیحت کردن آنها در زمان استرس خودداری کنیم.
تیپ شخصیتی INFP در ازدواج و روابط عاشقانه
افراد دارای تیپ میانجی، اصولا آدمهایی رؤیاپرداز و ایده آلگرایی هستند و این ویژگی آنها در روابط عاشقانه هم نمود دارد و انتظاراتشان از دنیای عاشقانه بالا است و ممکن است سالیان سال در ذهن خود تصویری آرمانگرایانه از عشق داشته باشند. اما وقتی وارد رابطهای واقعی میشوند همهچیز متفاوت میشوند و مجبور به سازش با واقعیت هستند. رؤیای آنها در رابطه ممکن است این باشد که وارد رابطهای شوند که در آن دو نفر کاملا احساس راحتی میکنند و جدای از به اشتراکگذاری امیدها و رؤیاهای خود باهم، اسرار و ترسها و آسیبپذیریهایشان را هم با هم درمیان بگذارند که این شاید در حرف زیبا به نظر برسد اما همیشه عملی نیست.
شخصیتهای INFP استانداردهای از قبل تعیین شدهای در ذهن خود برای شریک عاطفی خود درنظر دارند.
این استانداردها اغلب از طریق شخصیتهای داستانی موردعلاقهشان شکل گرفته است. آنها معتقد هستند که دو نفر در یک رابطه میتوانند متحد باشند و یکدیگر را بهتر و شادتر از پیش کنند اما این شخصیتها به خاطر آن تصویر رمانتیکی که در ذهن خود میسازند در واقعیت شکست میخورند چون مدام فرد مقابل را با آن تصویر غیرواقعی ذهنی خود مقایسه میکنند و این مشکل ایجاد میکند پس میتوان این شخصیتها را در رابطهی عاطفی، رومانتیکهای ناامید نامید. اما بالاخره در نقطهای شخصیتهای INFP در مییابند که عشق فقط به صورت جادویی و آنطور که در داستانها روایت میشود اتفاق نمیافتد و عشق واقعی نیاز به سازش و درک و کار دارد. آنها میفهمند که هیچ شریکی کامل نیست و حتی روابطی که از بیرون زیباترین به نظر میرسند با چالشهایی دستوپنجه نرم میکنند.
این نوع از شخصیتها همیشه رؤیای این را دارند که راههایی را بیایند تا خود و جهان اطرافشان بهبود یابد. بنابراین اگر شریک عاطفی خود را درگیر در ناراحتی ببینند خود را وقف کمک به بهبود حال او میکنند. این شاید یک هدف قابل ستایش باشد اما آنها باید مطمئن شوند که در درجهی اول توانستهاند نیازهای خود را پیگیری و رفع کنند و همچنین اطمینان حاصل کنند که شریک زندگی آنها آمادهی تغییر کردن است و خودش آن را میخواهد.
شخصیتهای INFP اختلافنظر را دوست ندارند و میخواهند همیشه با شریک عاطفی خود هماهنگ باشند در صورتی که هماهنگی اگرچه به ثبات رابطه کمک میکند اما اختلافنظر داشتن در روابط اجتناب ناپذیر است. INFPها به خاطر داشتن ترس از اختلافنظر ممکن است مشکلاتی را در رابطهی خود ایجاد کنند مثل اینکه:
- از صحبت کردن شفاف و واضح در مورد چیزهایی که آزارشان میدهد با پارتنر خود طفره میروند.
- به صورت ذهنی بر روی مشکل ایجاد شده تمرکز میکنند و سعی میکنند که به تنهایی آن را حل کنند.
- بجای اولویت دادن به خود و احساسهایشان بر روی خوشحال کردن شریک زندگیشان تمرکز میکنند.
با وجود چنین چالشهایی این گروه از تیپهای شخصیتی برای پیدا کردن یک رابطهی عاطفی واقعی مصمم و ثابت قدم هستند و دوست داشتن و دوست داشته شدن هدف نهایی آنها در یک رابطهی عاطفی است و به خوبی میتوانند یک رابطه را حفظ کنند.
مطلب مرتبط: با چه تیپ شخصیتی ازدواج موفقتری خواهید داشت؟
تیپ شخصیتی INFP در روابط عاشقانه و ازدواج چه ویژگیهای مثبتی دارند؟
- خیلی راحت به شریک زندگی خود اعتماد میکنند و پارتنر آنها نیازی ندارد کارهای عجیب و غریب و سخت کند تا گشودگی عاطفی آنها را دریافت کند.
- به شریک زندگی خود استقلال لازم را میدهند. INFPها به شریک زندگی خود فضای شخصی میدهند و خودمختاری آنها را برای تصمیمگیری و کاوش ایدههای جدید محدود نمیکنند.
- همیشه مشتاق کشف ایدهها و فرصتهای جدید هستند. این افراد کنجکاوی طبیعی دارند و داشتن ذهنیت باز باعث میشود تا آنها اشتیاق امتحان چیزهای جدید را داشته باشند و خارج از چارچوبها فکر کنند و همین موجب میشود تا احساس راکد بودن نکنند و رابطهی آنها کسل کننده نشود.
- این تیپ شخصیتی برای صبر و مهربانی شریک خود نسبت به سودمندی و مولد بودن ارزش بیشتری قائل هستند.
تیپ شخصیتیINFP در روابط عاشقانه و ازدواج ممکن است دچار چه چالشهایی شوند؟
- این تیپ شخصیتی برای حضور در مراسم بزرگ و شلوغ با شریک زندگی خود مشکل دارند و همیشه بهترین همراه برای پارتنر خود در رویدادهای بزرگ نیستند. آنها احتمالا زمانی که اضطراب و ناراحتی دارند استرس خود را به پارتنر خود انتقال میدهند و اوقات را به کام آنان هم تلخ میکنند.
- INFPها نمیتوانند دیدگاه خود را صادقانه و آشکار انتقال دهند و برای به اشتراکگذاری دیدگاه خود مخصوصا در زمانهایی که میدانند با واکنش جدی روبهرو خواهند شد مشکل دارند. آنها از بیشازحد موافق بودن با دیگران نیز اجتناب میکنند. در این حالت پارتنرهای این افراد عمدا باید سؤالاتی بپرسند و همدلی از خود نشان دهند تا این افراد احساس راحتی کنند و از احساسات واقعی خود پرده بردارند. این نقطه بسیار حساس است چون اگر آنها از احساسات خود حرف بزنند ولی با درگیری از جانب پارتنر خود مواجه شوند در آینده احساسات مشابه خود را دیگر بروز نمیدهند.
- این افراد در رسیدگی به نیازهای خود کمکاری میکنند. آنها به سختی از این نیازها آگاه میشوند و انرژی و زمان لازم را برای رسیدگی به آنها اختصاص نمیدهند. این افراد باید بدانند که با کوششی آگاهانه میتوانند به نیازهای خود رسیدگی کنند و از استرسهای بیهوده که به روابطشان آسیب میزند دوری کنند.
- آنها وقتی عاشق میشوند کاملا در احساسات خود غرق میشوند و مدام سعی میکنند همهچیز را در مورد طرف مقابل خود یاد بگیرند تا متوجه انتظارات او شوند و این ممکن است برای خودشان آسیب زا باشد.
شیوهی عشقورزی تیپ INFP در روابط عاطفی
زبان عشق آنها گذراندن زمان مناسب و باکیفیت با عزیزانشان است. آنها بر روی اولویت دادن و اولویت قرار گرفتن حساس هستند و آن را نشانی از مهم بودن میدانند. از شنیدن کلمات تأییدآمیز لذت میبرند چراکه آنها تقویتهایی مثبت هستند که حس اطمینان و دوست داشتن را به INFPها القا میکنند. خودشان نیز در هنگام عاشق شدن از طریق کلمات ابراز محبت میکنند یا هدایای دستساز برای او میسازند و تجربیات دقیق و برنامهریزی شده با شریک زندگی خود ترتیب میدهند.
لمس فیزیکی برایشان جالب است و ناشی از عمق اعتمادشان به کسی است. البته ممکن است تا مدتها نخواهند لمس شوند و لمس کنند اما بالاخره میفهمند که به تماس انسانی نیاز دارند. در این حالت به صبر و زمان و درک شدن از جانب پارتنر خود احتیاج دارند تا راههای منحصربهفرد تماس فیزیکی بین خود را بفهمند.