هر زمان که زمزمههای انتخابات و انتخاب رئیسجمهور در هر کشوری به گوش میرسد، طیف وسیعی از افراد با ویژگیها و قابلیتهای گوناگون در این رویداد بزرگ و تأثیرگذار شرکت میکنند. بدیهی است که از این خیل عظیم جمعیت، تنها تعداد محدودی عنوان ریاست جمهوری را به دست میآورند. بیتردید افرادی که مجدانه خواهان رسیدن به این مقام و جایگاه هستند در تمام طول زندگیشان برای تحقق این هدف سعی و تلاش کردهاند. بدین معنا که در عالیترین مدارس و دانشگاهها تحصیلکردهاند و همواره افراد موفق و تأثیرگذاری بودهاند. اما گاهی اوقات ممکن است این قاعدهی کلی دربارهی تمام رؤسای جمهور صدق نکند. برخی از آنها ترک تحصیلکردهاند یا اینکه در طول زندگی حرفهای خود بارها با شکست و ناکامی مواجه شدهاند.
اما آیا صرفا تحصیلات و مدرک تحصیلی بهتنهایی برای اثبات شایستگی یک نفر بهمنظور کاندید شدن در انتخابات کفایت میکند؟در این میان ضریب هوشی یا IQ از چه میزان اهمیتی برخوردار است؟ فکر میکنید تمام رؤسای جمهور بالاترین ضرایب هوشی را دارند؟ پیشنهاد میکنیم محتوای حاضر را از دست ندهید چراکه قصد داریم از منظری جالب و البته تعیینکننده به بحث داغ این روزها یعنی انتخابات رئیسجمهور بپردازیم. پس لطفا همراهی خود را از ما دریغ نکنید.
سطح IQ رؤسای جمهور آمریکا چقدر است؟
جورج دبلیو بوش (George W. Bush)
شاید عجیب به نظر برسد ولی برخلاف باور عموم جورج دبلیو بوش با میزان IQ:124 کمهوشترین رئیسجمهوری که تاکنون آمریکاییها در انتخابات ریاست جمهوری انتخاب کردهاند، نبوده است. چراکه چنین ضریب هوشی در میان فارغالتحصیلان دانشگاه نیز عدد و رقم قابلتوجهی است. اما بهرهی هوشی او پیوسته به دلیل لغزشهای کلامیاش زیر سؤال برده میشد.
گروور کلیوند (Grover Cleveland)
گروور کلیوند با ضریب هوشی IQ:130.9 به دلیل بیپولی از رفتن به کالج و ادامهی تحصیل بازماند. این رئیسجمهور صداقت و اخلاقمداریاش زبان زد خاص و عام بوده است.
جورج واشینگتن (George Washington)
جورج واشینگتن (George Washington)با سطح ضریب هوشی IQ:132.5 اولین رئیسجمهور آمریکا بوده است. اما نکتهی جالبتوجه اینجاست که او فقط تحصیلات ابتدایی داشت. ولی توانست رئیسجمهور شود.
فرانکلین پیرس (Franklin Pierce)
فرانکلین پیرس از سطح هوش IQ:134.8 برخوردار بود. او توانسته بود از کالج فارغالتحصیل شود و بسیار باهوش بود. با این وجود به دلیل عدم توانایی در رسیدگی به موضوع بردهداری منجر به ایجاد جنگ داخلی آمریکا شد.
آبراهام لینکلن (Abraham Lincoln)
آبراهام لینکلن با ضریب هوشی IQ:140 بهعنوان رئیسجمهوری که توانست کمکهای شایانی به پایان بردهداری بکند، شناختهشده است. اما این در حالی است که او هرگز تحصیلات دانشگاهی نداشته است ولی همواره اشتیاق و عطش یادگیری در او بوده است.
جیمز گارفیلد (James A. Garfield)
جیمز گارفیلد با سطح هوشی IQ:141 در کالج ویلیامز تحصیلکرده بود. او بهعنوان یکی از باهوشترین رؤسای جمهور آمریکا شناختهشده است. شواهد حاکی از آن است که گارفیلد قادر بود با یک دست لاتین و با دست دیگرش یونانی بنویسد.
جان آدامز (John Adams)
جان آدامز با ضریب هوشی IQ:145 تنها برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری وارد عالم سیاست نشد. او در ابتدا معاون جورج واشینگتن بود. آدامز از فارغالتحصیلان هاروارد بوده و مهارت شگرفی در اصول و فنون مذاکره داشت. بهطوریکه با توانمندی خود توانست از وقوع یک جنگ در فرانسه جلوگیری کند.
باراک اوباما (Barack Obama)
اوباما اولین رئیسجمهور آمریکایی-آفریقایی با ضریب هوشی IQ:145 بوده است. او همچنین یکی از ممتازترین فارغالتحصیلان دانشکدهی حقوق هاروارد بوده است.
رونالد ریگان (Ronald Reagan)
رونالد ریگان در چهلمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در فاصلهی سالهای ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۹ موفق شد به مقام ریاست جمهوری دست یابد. بهرهی هوشی IQ:130 بوده است. او در کنار سیاست، در عالم هنر نیز هنرپیشه بود. او بهعنوان یکی از مؤثرترین و بهترین رؤسای جمهور آمریکا شناختهشده است.
دونالد ترامپ (Donald Trump)
اینطور که به نظر میرسد تابهحال هیچگونه شواهد و اطلاعات مستندی در خصوص میزان ضریب هوشی ترامپ وجود ندارد. چراکه خودش تاکنون بهرهی هوشی خود را بهصورت علنی اعلام نکرده است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۳ در توییتر خود اعلام کرد که بهرهی هوشیاش از باراک اوباما و جورج دبلیو بوش بسیار بالاتر است. برخی از افراد که ترامپ را دوست ندارند او را یک احمق میدانند. درحالیکه عدهی زیادی از افراد معتقدند او باهوشتر از آن چیزی است که فکرش را بکنید.
«دکتر باربارا پری» مسئول تحقیقات ریاست جمهوری در دانشگاه ویرجینیا معتقد است: ترامپ از هوش هیجانی، سبکشناختی، دیدگاه و ظرفیت سازمانی بالایی برخوردار نیست.
درحالیکه در ارتباطات عمومی و مهارتهای سیاسی استعداد شگرفی دارد که منجر به موفقیت او در انتخابات ریاست جمهوری شده است. همچنین دکتر پری اظهار میکند که بدون شک دونالد ترامپ از سطح قابل قبولی از IQ یا بهرهی هوشی برخوردار است. در هر صورت چه خوشمان بیاید چه نیاید او فرد شگفتانگیزی در دنیای تجارت است و ثروت رؤیایی او نیز بر این موضوع صحه میگذارد.
برای رئیسجمهور شدن فقط بهرهی هوشی مهم است؟
بیتردید مؤلفههای بسیاری در شناخت افراد واجد شرایط برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دخیل هستند. «پروفسور فرد گرینشتاین» استاد سیاست خارجه دانشگاه پرینستون بیان میکند که شش ویژگی اصلی عملکرد رئیسجمهور را تحت تأثیر قرار میدهد:
- ارتباطات عمومی
- ظرفیت سازمانی
- مهارت سیاسی
- دیدگاه
- سبکشناختی
- هوش هیجانی
بااینحال بهتر است بدانید که هوش بالا تنها یکی از بیشمار فاکتورهایی است که یک رئیسجمهور لایق به آن نیاز دارد. اما IQ یا بهرهی هوشی از آن دست فاکتورهایی است که در هر دورهی انتخابات موردتوجه عدهی کثیری از افراد قرار میگیرد. جا دارد به این نکته اشاره کنیم که بهرهی هوشی روشی برای ارزیابی هوش انسان است که توسط تست هوش سنجیده میشود. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نوع تست هوش در تمام دنیا وجود دارد که قابلیت سنجش مهارتهای فضایی، عملی، کمی و کلامی را دارند.
ضریب هوشی یا هوش هیجانی؟ کدامیک برای موفق شدن در انتخابات ریاست جمهوری مهمترند؟
آنچه تعاملات افراد را بیش از هر عامل دیگری زیباتر و مؤثرتر میکند این است که افراد بر خود مسلط باشند و خردمندانه رفتار کنند. اشتباه نکنید. ما از اهمیت ضریب هوشی بههیچعنوان غافل نمیشویم. بدیهی است فردی که در بالاترین مقام اجرایی یک کشور قرار میگیرد باید حداقل از سطح نرمالی از ضریب هوشی بهرهمند باشد. تا قادر باشد با تدبیر و هوشمندی به حلوفصل مسائل مختلف بپردازد. اما نکتهی مهمتر این است که رؤسای جمهور باید آگاه باشند که چگونه و با چه کیفیتی با دیگران ارتباط برقرار کنند؟
در چنین روزهایی که مردم چشمانتظار برگزاری انتخابات رئیسجمهور هستند موقعیتی فراهمشده که اوج تقابل کاندیداهای ریاست جمهوری است. اما چه کسی میتواند پیروز میدان شود؟
هوش هیجانی تا چه میزان میتواند موفقیت یک کاندید را در انتخابات تضمین کند؟
برخورداری از مهارت هوش هیجانی میتواند در قالب صداقت و اخلاقمداری تجلی پیدا کند. اینکه افراد به چنین توانمندی برسند که حتی اگر منافعشان تأمین نشود همچنان بر اساس اخلاق و ارزشها رفتار کنند. در چنین شرایطی شانس موفقیت در انتخابات رئیسجمهوری دوچندان میشود. چراکه مردم صداقت و اخلاقمداری آن فرد را باور دارند و معتقدند او در هر شرایطی به اعتقادات و ارزشهایش پای بند است.
از سوی دیگر مدیریت هیجانات پایه و اساس کنترل رفتار به شمار میآیند. شما تصور کنید کاندید انتخاباتی که بتواند رفتار خود را بر اساس تفکر و با خردمندی انتخاب کند و هیجانزده رفتار نکند تا چه حد میتواند محبوبیت خود را در میان مردم افزایش دهد؟ فقدان مدیریت هیجان موجب رفتارهای غیرمنطقی، سخن گفتنهای پوشالی و وعده وعیدهای دروغین میشود. درنتیجه اعتماد مردم را نسبت به خود از دست میدهند و دیگر اعتباری برایشان باقی نمیماند.
بنابراین تکیه کردن به یک عامل تنها توجه شما را از پرداختن به سایر عوامل تأثیرگذار و سرنوشتساز دور میکند. در نظر گرفتن مجموعهای از معیارهای منطقی و عقلانی برای داشتن انتخابی صحیح، کمک شایانی به شما خواهد کرد.
هوشهیجانی شما به چه میزان است؟ جهت ورود به آزمون هوش هیجانی بار-ان کلیک کنید.