مدیر تازه کار؛ ۸ مهارت حیاتی برای مدیران تازه کار

مدیریت «هنر انجام کار به‌وسیله دیگران» است و بدون شک به‌کارگیری این هنر یک مسئولیت خیلی سنگین بر روی دوش یک مدیر می‌گذارد. اگر شما یک مدیر تازه کار هستید، مطمئنا می‌دانید مسیر پرپیچ‌وخمی در پیش دارید و قرار است با چالش‌های زیادی روبه‌رو شوید. ازطرفی برای یک مدیر تازه کار این مسئولیت‌ها خیلی سنگین‌تر خواهند بود. پس اگر شما مدیر تازه واردی هستید باید برای تقویت مهارت‌های خود تلاش زیادی کنید و تقویت مهارت‌ها مستلزم پیدا کردن آگاهی و سپس عمل کردن به آن مهارت‌هاست.

اگر به‌تازگی مدیریت مجموعه‌ای را برعهده گرفتید این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا یاد بگیرید چه مهارت‌هایی برای کسب موفقیت در این مسیر پرجالش برای شما لازم است.

مدیران تازه کار باید به چه مهارت‌هایی مجهز شوند؟

۱ـ گوش دادن فعال و مؤثر:

یک مدیر خوب، خوب هم گوش می‌دهد. بسیاری از آدم‌ها خوب گوش دادن را جدی نمی‌گیرند. تابه‌حال در مورد مهارت خوب صحبت کردن و فن بیان و اهمیتش زیاد شنیده‌ایم. اما اهمیت خوب گوش کردن هم کمتر از خوب صحبت کردن نیست.

شما به‌عنوان یک مدیر تازه کار یا حتی مدیری که سابقه کار زیادی دارد اما وارد یک سازمان جدید شده است نیاز دارید مدتی را صرف شناخت پیدا کردن از سازمان کنید. طبیعتا هر سازمانی یک سری قانون‌های نانوشته هم دارد که نیاز دارید آن‌ها را بشناسید تا بتوانید به درک درست‌تری از سازمانتان برسید. چراکه وقتی بدون درک و شناخت کافی از یک سازمان عمل کنید، شاید حتی کارتان نتیجه عکس بدهد!

ازطرفی وقتی شما خوب گوش دهید می‌توانید بهتر مشکلات سازمانتان را تشخیص دهید و حتی از صحبت‌های کارمندانتان هم چیزی یاد بگیرید! این‌گونه می‌توانید از جنبه‌های متفاوتی به سازمانتان نگاه کنید. یکی دیگر از مزایای خوب گوش کردن این است که شما با کارمندانتان و اهدافشان بیشتر آشنا می‌شوید. وقتی شما شناخت خوبی از اهداف کارمندانتان داشته باشید، بهتر می‌توانید وظایفشان را همسو با اهدافشان درنظر بگیرید. این‌طور هم شما از کیفیت کار کارمندانتان رضایت خواهید داشت هم کارمندانتان از کارشان لذت می‌برند.

مطلب مرتبط: مهارت گوش دادن فعال چیست؟

۲ـ قاطع بودن:

 وقتی شما یاد بگیرید قاطع باشید و قاطعانه صحبت کنید، حتی اگر یک مدیر تازه کار هم باشید، کارمندانتان بیشتر تحت‌تأثیر قرار خواهند گرفت. وقتی شما قاطعانه رفتار می‌کنید این پیام را منتقل می‌کنید که از اعتمادبه‌نفس کافی برخوردار هستید. ازطرفی وقتی کارمندانتان قاطع بودن شما را در رفتار و صحبت‌هایتان ببینند بیشتر به مهارت‌های شما اطمینان می‌کنند و شما را دست بالاتر و قدرتمند می‌بینند. درکل قاطع بودن از آن جمله رفتارهایی است که کاریزماتیک بودن شما را افزایش می‌دهد و طبیعتا یک شخصیت کاریزماتیک قابلیت تأثیرگذاری بیشتری نیز دارد.

البته این را هم درنظر داشته باشید که شما هم در نظر دادن گاهی خطا می‌کنید و برای همین گاهی لازم است از نظرتان برگردید. پس اگر بخواهید ۱۰۰ درصد قاطعانه رفتار کنید و هیچ‌گاه از نظرتان برنگردید و نظراتتان را همیشه درست و بدون نقص ببینید، نمی‌توانید متوجه خطاهای خود شوید و آن‌ها را اصلاح کنید. شما چقدر مدیر قاطعی هستید؟

ورود به تست پنج عامل شخصیت نئو

۳ـ همدلی:

همدلی کردن با کارکنان باعث می‌شود آن‌ها حس بهتری نسبت به شما و محیط کارشان داشته باشند. وقتی بتوانید با آن‌ها همدلی کنید آن‌ها هم با اشتیاق بیشتری برای شما کار می‌کنند و به شما و تصمیماتتان احترام می‌گذارند. البته یک نکته مهم در همدلی کردن به‌عنوان یک مدیر تازه کار وجود دارد. همدلی کردن نباید باعث شود آن‌ها روی تصمیمات اساسی شما تأثیر بگذارند. باید این همدلی طوری اتفاق بیفتد که ازطرفی هم کارکنان احساس کنند که به شخصیت آن‌ها توجه نشان داده شده است و هم تأثیرگذاری آن‌ها روی شما زیاد نباشد.

مطلب مرتبط: چرا همدلی کردن یک مهارت ضروری برای مدیران منابع انسانی است؟

۴ـ تشویق به‌موقع و انتقاد سازنده و به‌جا

طبیعتا می‌دانید که برای خوب کارکردن نیاز است که یک شخص نسبت به عملکردش به‌صورت مداوم بازخورد دریافت کند. چون تا وقتی کارمند شما نظرتان را درمورد کارش نداند، نمی‌تواند کارش را ارتقا دهد. ازطرفی یکی از چالش‌هایی که یک مدیر تازه کار در کارش خواهد داشت این است که چطور و چه‌موقع به کارمندانش بازخورد بدهد که کارکنانش خیلی دلسرد و سرخورده نشوند و ازطرفی بیش‌ازاندازه هم به توانایی‌های خود مطمئن نشوند؟

به‌همین خاطر شما باید در بازخورد دادن به کارمندتان به‌اندازه کافی حساسیت به‌خرج دهید و بازخوردی واقع‌نگرانه ارائه دهید. ضمن اینکه در زمان بازخورد دادن باید به انتخاب کلمه‌هایتان توجه ویژه‌ای داشته باشید. مثلا تصور کنید شما کارمند هستید و تلاشتان را برای خوب کار کردن می‌کنید. اما مدام از مدیرتان فقط بازخورد منفی می‌گیرید. درحالی‌که مدیرتان تلاش و نقاط قوت کارتان را هم می‌بیند.

می‌بینید که حتی فکر کردن به این موقعیت چقدر مأیوس کننده است و اگر شما قرار باشد کارمند این مدیر باشید دیگر انگیزه‌ای برای خوب کارکردن و تلاش کردن نخواهید داشت. اگر از آن مدیر بپرسید که چرا فقط بازخورد منفی می‌دهید و نقاط قوت را نمی‌گویید احتمالا خواهد گفت شنیدن نقاط قوت و توانمندی‌های کارمندم به او کمکی نخواهد کرد و این نقاط ضعف اوست که باید بداند تا برای از بین بردنش تلاش کند. یا حتی می‌گوید اگر کارمندم توانمندی‌هایش را از زبان من بشنود به خودش بیش‌ازحد مطمئن می‌شود. درحالی‌که کمی بازخورد مثبت دادن به کارمندتان نشان خواهد داد که تلاش‌هایش را می‌بینید و این انگیزه‌ای برای ارتقا دادن مهارت‌های او می‌گردد.

مطلب مرتبط: ۱۲ روش ارائه بازخورد مؤثر به کارکنان برای افزایش بهره‌وری آن‌ها

۵ـ شفاف بودن:

یکی از رایج‌ترین اشتباهات مدیران تازه کار این است که در ابتدای راه تکلیف خود را با کارکنان روشن نمی‌کنند. یک مدیر باید با کارمندانش در توضیح دادن خواسته‌ها و انتظارتش شفاف باشد تا آن‌ها نیز به‌خوبی از عهده‌ی انجام وظایفشان برآیند. وقتی کارمندتان به‌روشنی با شرح وظایفش و اهداف سازمان آشنا باشد و واضح و شفاف بداند که باید چه کاری انجام دهد طبیعتا کارش بیشتر مورد قبول شما خواهد بود. ازطرفی وقتی کارمندانتان اهداف و چشم‌اندازهای شما را بدانند انگیزه بیشتری برای انجام کار خواهند داشت.

تصور کنید به شما بگویند کاری انجام دهید اما شما از هدف آن کار مطلع نباشید. این‌گونه مطمئنا علاقه‌ای برای انجام آن کار نخواهید داشت. اما اگر بدانید کاری که انجام می‌دهید چه تأثیری در سازمان دارد و برای چه هدفی کار می‌کنید احساس ارزشمندی و اثرگذاری بیشتری خواهید داشت.

مطلب مرتبط: ۹ انتظار مهم کارمندان از مدیران

۶ـ انطباق‌پذیری:

شما در حوزه کاریتان نیاز دارید که بتوانید به‌راحتی با محیط انطباق داشته باشید. زیرا در حین کار شما هزارویک عامل محیطی وجود دارند که تحت کنترل شما نیستند و باعث می‌شود کارتان بر اساس آنچه که برنامه‌ریزی کرده بودید پیش نرود. پس لازم است که شما با وجود برنامه‌ریزی کردن، جایی برای اشتباه جلو رفتن کارتان درنظر بگیرید و همین‌طور بتوانید با تغییرهای اتفاق افتاده زود منطبق شوید.

یکی از کارهایی که می‌توانید برای زود منطبق شدن انجام دهید، این است که مدیر واکنشی نباشید! یعنی منتظر نمانید که یک مشکل پیش بیاید و بعد شما دنبال راه‌حل بگردید و به‌عبارتی تصمیم‌هایتان در واکنش به یک مشکل باشد. از قبل به مشکلات احتمالی پیش‌رو فکر کنید و برنامه‌های جایگزین درنظر بگیرید.

مطلب مرتبط: گام‌های مؤثر برای تقویت مهارت حل مسئله در محیط کار

۷ـ روحیه آموزش‌پذیری را در خودتان تقویت کنید:

باور اشتباهی که ممکن است در میان مدیران تازه کار وجود داشته باشد این است که در جایگاه مدیریت دیگر نیازی به آموزش و به‌روزرسانی اطلاعات و مهارت‌های خود را ندارند. شما به‌عنوان یک مدیر الگوی کارمندانتان هستید. این خیلی مهم است که بدانید رفتارهای شما بیشتر از آن چیزی که فکر می‌کنید اهمیت دارند.

تصور کنید می‌خواهید یک گیاه بکارید. اما بذر باکیفیتی ندارید. طبیعتا گیاهی که رشد می‌کند کیفیت خوبی نخواهد داشت. شما هم به‌عنوان یک مدیر چون در رأس یک سازمان هستید باید کیفیت کارتان را بالاتر ببرید تا کیفیت کار کارمندانتان هم بالاتر برود. شما باید روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید و آموزش‌های زیادی ببینید و علم مدیریتتان را افزایش دهید تا بتوانید عملکرد خودتان را افزایش داده و به‌تبع آن عملکرد کارمندانتان هم بهتر شود.

مطلب مرتبط: ۱۰ تکنیک ساده برای ترغیب کارکنان به آموزش

۸ـ خلاقیت:

شما به‌عنوان یک مدیر تازه کار باید بدانید آنچه سازمان شما و کسب‌وکارتان را متمایز می‌کند خلاقیت و نوآوری‌هایی است که در سازمانتان به‌خرج می‌دهید. پس باید بتوانید خارج از چارچوب‌های از پیش تعیین شده فکر کنید، دید جدیدی به دنیای اطرافتان داشته باشید تا ایده‌هایتان هم خلاقانه‌تر شوند. ازطرفی یک مدیر خوب از ایده‌های خوب کارمندانش هم استقبال می‌کند. پس ایده‌های خوب کارمندانتان را هم بسنجید و در صورت خوب بودن از آن‌ها نیز استفاده کنید.

مطلب مرتبط: چرا خلاقیت مهم‌ترین مهارت برای موفقیت کسب‌وکارهاست؟

جمع‌بندی:

شما به‌عنوان یک مدیر تازه کار در مسیرتان تصمیم‌های اشتباه زیادی خواهید داشت. اما طبیعتا هیچ‌کس در اول راهش خبره نبوده است و در هرکاری برای حرفه‌ای شدن نیاز به تمرین‌های زیادی هست. پس نباید سرخورده شوید و زود جا بزنید. سعی کنید انتقادپذیر باشید و در راهتان از تجربه‌هایی که کسب می‌کنید چیزهای زیادی یاد بگیرید.

دسته بندی : استخدامی و شغلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.