در این مقاله قراره بریم سراغ کندوکاو و بررسی ازدواج تیپ شخصیتی ESTJ. تیپ شخصیتی ESTJ که به آن مجری و ناظر نیز گفته میشود دوستدار و نمایندهی سنت و نظم است. آنها برای ارزشهایی مثل صداقت، فداکاری و کرامت احترام قائل هستند و از آنها استقبال میکنند. از درک بالایی که دربارهی امور درست یا غلط و مورد قبول اجتماع دارند استفاده میکنند تا خانوادهها و در وسعت بزرگتر جوامع را کنارهم بنشانند.
دیگران هم برای آنها ارزش قائل هستند چراکه:
- این افراد مشاور و راهنماهای خوبی هستند.
- برای دیگران در مسیرهای دشوار و سختیها نقش رهبرانی پیشرو را بازی میکنند.
- افراد دیگر را در مواقع بحرانی سازماندهی میکنند.
- با سخت کوشی بهخصوصی که دارند دیگران را به شرکت در جشنها، رویدادهای محلی و دفاع از ارزشهای سنتی خانواده و جوامع تشویق میکنند.
خود این تیپهای شخصیتی نیز از بابت به عهده گرفتن این نقش راضی و خشنود هستند و احساس غرور خاصی دارند. پس میتوان گفت از منظری تیپ شخصیتی ESTJ نقش سازماندهندگان اجتماعی را ایفا میکنند و نوع رهبری که در امور به کار میگیرند بیشتر در جوامع دموکراتیک دیده میشود. به خاطر همین است که بیشتر رهبران معروف سیاسی و کسبوکارها این تیپ شخصیتی را دارند.
ESTJها ۱۱ درصد از جمعیت را تشکیل میدهند.
این گروه، افرادی هستند که کار سخت و جسمی را بهترین راه برای ساختن شخصیت میدانند و از تنبلی و تقلب در کارها دوری میکنند و نمیتوانند آنها را تحمل کنند. درعوض تعهد، صداقت و هدفمندی برای آنها مهم است و در این ویژگیها دیگران از این تیپ شخصیتی الگو میگیرند. افراد دارای این تیپ شخصیتی به حکومتِ قانون و مشروعیتی که باید کسب شود اعتقاد و تعهد پایداری دارند، از محیط اطراف خود کاملا آگاه هستند و جهان را مملوء از حقایق روشن و قابل اثبات میدانند.
آنها معتقد هستند که هر کسی باید برای دفاع کردن از چیزی که در باورش صحیح است به پا خیزد و در برابر مقاومتهای سنگین از اصول خود پایین نیاید و به آنها وفادار باشد. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که نظرات این افراد حرفهایی پوچ و بیمعنی نیست چون آنها معمولا به سراغ پروژههای چالش برانگیز میروند و کاری میکنند تا پیچیدهترین امور اجرایی و وظایف، آسان و قابل حل شوند. با تمام این اوصاف آنها انتظار یک رابطهی متقابل را دارند یعنی دوست دارند که طرف مقابلشان هم قابل اعتماد و به اخلاق کاری پایبند باشد و به تنهایی و یک طرفه کار نکند.
برخی معتقدند که تیپ شخصیتی مجری یا همان ESTJ انعطافناپذیر است زیرا دیده شده است که این افراد وقتی زیردستان یا شریکهایشان تنبلی و بیکفایتی را در پیش میگیرند یا در کار خود صداقت ندارند، خشم شدیدی از خود نشان میدهند. اما در واقعیت افراد دارای تیپ شخصیتی ESTJ خودسر نیستند بلکه باور دارند که ارزشهایشان باعث کارآمدی جامعه خواهد شد.
اینطور به نظر میرسد که مجریان، تصویری کلاسیک از شهروندانی هستند که دیگران از آنها سرمشق میگیرند. این افراد از آنهایی هستند که به قانون وفادارند، به همسایههای خود کمک میکنند و سعی میکنند افراد دیگر جامعه را به سوی مشارکت سوق دهند. اما سؤالی که این مابین پیش میآید این است که آیا همهی افراد مانند آنها فکر میکنند و از یک مسیر پیروی مینمایند؟
شاید این چالش ESTJها باشد که بفهمند همه به یک روش مشابه به جامعهی خود کمک نمیکنند و اگر میخواهند رهبری واقعی باشند و قدرت و نفوذ بیشتری روی افراد پیدا کنند باید گروهها و نظرات مختلفشان را به رسمیت بشناسند.
مایرز و بریگز در مورد تیپ شخصیتی ESTJ میگویند که:
« ESTJها با استفاده ماهرانه و تطبیق تجارب گذشته، مشکلات را حل می کنند. آنها کارهایی را دوست دارند که بتوانند به نتایج فوری، قابل مشاهده و ملموس برسند.»
ارزشهای تیپ شخصیتی ESTJ و چیزهایی که باعث خوشحالی آنها میشود:
- خانه و خانواده
- سلامتی
- امنیت مالی
- موفقیت
- دوستیها
تیپ شخصیتی ESTJ در زندگی از چه چیزهایی الهام میگیرد؟
افرادی که تیپ شخصیتی ESTJ دارند برای اهداف در دسترس، تعهد عمیقی احساس میکنند و باثبات به سمت آنها قدم برمیدارند و پیشرفت میکنند. این افراد از داشتن نظم و کارایی در خود اطمینان خاطر زیادی کسب میکنند و دوست دارند همه چیز تحت کنترلشان باشد. آنها وقتی هدفهایشان متناسب با کارهای باارزش زندگیشان باشد لذت میبرند و این همخوانی را شدیدا دوست دارند.
برای این تیپ شخصیتی تمرکز بر روی رضایت و رشد شخصی اهمیت بالایی دارد و سعی میکنند زندگی خود را بر پایهی صداقت، هدفمندی و پرداختن به معنویات در کنار مادیات بنا کنند. به این نوع از تیپهای شخصیتی نباید وظایف زیاد با موعد مقرر فوری سپرد. چون آنها را فوقالعاده آشفته میکند. از آن طرف اگر ندانند برای رسیدن به هدف خود باید چه مراحلی را طی کنند بیانگیزه میشوند و کنترل کردن هیجاناتشان سخت میگردد.
گاهی این افراد وقتی پر از انگیزه برای انجام یک وظیفه میشوند یادشان میرود که باید به مسائل مهم زندگی خود نیز توجه و رسیدگی کنند. از دیگر عواملی که باعث بهم ریختگی عاطفی، خستگی و بیانگیزگی این تیپ از افراد میشود این است که اطرافشان را آدمهایی پر کرده باشند که نظم ندارند و نمیتوانند احساساتشان را کنترل کنند. این مورد بسیار مهم است زیرا همانطور که میدانیم زندگی ما برآیند شخصیت ۵ نفر از نزدیکترین افراد زندگی ما است و به نظر میرسد که اطرافیان ESTJها به نسبت بقیهی تیپهای شخصیتی، بیشتر بر خلقوخوی آنها تأثیرگذار هستند.
یک ESTJ از چه راههایی میتواند الهام بخشی خود را افزایش دهد؟
- برای استفاده از تکنولوژی برای خود محدودیت تعیین کنید و هرازگاهی از آن فاصله بگیرید. در لحظهی حال باشید و ذهن آگاهی داشته باشید.
- برای زندگی خود برنامهریزی روزانه داشته باشید. این کار باعث میشود تا ذهنتان نظم بگیرد. برای شروع میتوانید قسمتی از خانهی خود را مرتب کنید یا حتی از کار کوچکی چون مرتب کردن تختخواب خود شروع کنید.
- در طول هفته زمانی را برای گردش در طبیعت اختصاص دهید. سعی کنید در این مواقع به جهان اطراف خود دقت کنید و از جزئیات لذتبخشی که در آن است لذت ببرید مثلا به صدای پرندهها گوش کنید یا طلوع و غروب خورشید را نگاه کنید.
- حتما به دایرهی دوستیهای خود و بهطور کلی روابطی که برمیگزینید دقت کنید و آنها را سنجیده انتخاب کنید. سعی کنید بیشتر با کسانی ارتباط بگیرید که خود واقعی شما را میبینند و کنارشان راحت هستید تا کمتر احساس تنهایی کنید.
- در برنامهی خود زمانی را به مدیتیشن و گذراندن در سکوت بپردازید. این کار به خویشتننگری بیشتر شما کمک میکند و از آشفتگی ذهن شما میکاهد همچنین راه زندگی را برای شما روشنتر میکند و با آسایش فکری بیشتری میتوانید به هدفهای خود فکر کنید.
- حتما در طول برنامهی روزانهی خود زمانی را برای تحرک بدنی مثل پیادهروی یا رفتن به سالن ورزشی باز کنید. زیرا همانطور که میدانید ورزش باعث تنظیم ترشح هورمونها میشود، از استرس شما میکاهد و باعث میشود تا سلامتی شما روزبهروز به سمت بهبود برود.
عواملی که به تیپ شخصیتی ESTJ استرس میدهند:
- وقتی میبینند کنترلی بر روی اوضاع ندارند و با افرادی احاطه شدهاند که شایستگی لازم را ندارند و در انجام اموری که به آنها محول میشود ناتوان هستند.
- وقتی دیگران تنبلی میکنند.
- وقتی در محیطی هستند که باید با مسائل احساسی و اموری که بار عاطفی زیادی دارد سروکله بزنند یا با رفتارهای غیرمنطقی مواجه میشوند.
- وقتی در مکانی قرار میگیرند که آشفته است و نظم ندارد.
- وقتی مشکلات زندگی آنها ادامهدار میشود و حل نمیگردد.
- وقتی تغییرات غیرمنتظرهای در زندگی آنها پدید میآید.
- وقتی ارزشهای مهم برای آنها موردتأیید دیگران قرار نمیگیرد.
- وقتی به صورت طولانی مدت با مفاهیمی نظری و انتزاعی باید دستوپنجه نرم کنند.
تیپ شخصیتی ESTJ در زمانی که استرس آشفتهاش میکند تمام انرژی خود را خرج میکند و تلاشش را میکند تا مشکل به وجود آمده را حل کند. در این مواقع شاید از آنها این رفتارها را ببینید که بیشازحد به اطرافیانشان دستور میدهند، به کار کردن توجهشان را معطوف میکنند و سعی میکنند تا روی نظم بخشیدن به محیط پیرامونشان متمرکز باشند تا مشکل حل شود.
اغلب استرس هایی که مجریان تجربه میکنند به خاطر حجم بالای کارهایشان و مسئولیتهای زیادی است که قبول میکنند. وقتی استرس این افراد ادامه مییابد و حالت مزمن به خود میگیرد آنها خود را جدا افتاده از دیگران احساس میکنند و فکر میکنند که از جانب آنها به اندازه کافی درک نمیشوند و کسی قدر آنها و کارهای باارزششان را نمیداند. همچنین فکر میکنند که همه آنها را ترک و رها کردهاند و سختکوشی و تلاششان به چشم دیگران نمیآید.
در این حالت برای این افراد بیان کردن احساساتشان و در جریان قرار دادن دیگران سخت است و استرس به واسطهی حل نشدن چالشها با دیگران درون این افراد انباشته میشود و افزایش مییابد. وقتی این افراد استرس دائمی را تجربه میکنند اسیر کارکرد پست خود یعنی احساسی درونریز (Fi) میشوند و به شکل غیرعادی احساسی میشوند، از دیگران فاصله میگیرند و نسبت به روابطشان حساس میشوند. از نظر جسمانی نیز سردردهای بدی را تجربه میکنند و احساس درد در گردن و شانهی خود دارند که دلیلش بیشتر به خاطر استرس سرکوب شده است.
در این شرایط چطور به تیپ شخصیتی ESTJ کمک کنیم؟
- در ابتدای بروز مشکل، وارد عمل نشوید و فورا نخواهید با او صحبت کنید. این تیپ شخصیتی به کمی فرصت نیاز دارد تا تنها باشد و بعد مشکل را با شما مطرح کند.
- به آنها اجازه دهید حرفهای دلشان را بزنند و شما به آنها بادقت گوش کنید. سپس احساساتی را که تجربه میکنند را تأیید کنید. البته بیشازحد واکنش عاطفی نشان ندهید، همچنین در رابطه با مشکل ایجاد شده از برخوردهایی که فوری و مستقیم هستند خودداری کنید. بعد از اینکه متوجه موضوع شدید، با او در مورد راهحلها و ایدههایی که میتواند مشکل را حل کند بحث و گفتوگو کنید.
- به این افراد کمک کنید تا پروژههای بزرگ را به مراحل خردتر و کوچکتر تقسیم کنند.
- محیط اطراف آنها را تا جای ممکن مرتب و تمیز و منظم نگه دارید. البته چیزهای مختلف را در مکانهای تازه ای که آنها نمیدانند بدون هماهنگیشان نگذارید. این افراد نگران نظم و جزئیاتی هستند که شاید برای بقیه چندان مهم نباشد. با کمک و انجام دادن این قبیل از کارها کمی از نگرانی آنها در زمانهای استرسزا بکاهید.
تیپ شخصیتی ESTJ در ازدواج و روابط عاشقانه
برای این تیپ شخصیتی توسعهی فردی و رشد شخصیت همیشه یک اولویت بالا است. آنها به اهداف خود میچسبند و احتمالش پایین است که در خواستههایشان تغییری ایجاد کنند. این در مورد روابط آنها هم صدق میکند، رابطه برایشان جدی است و عشق آنها پایدار است. افرادی که تیپ شخصیتی ESTJ دارند در ارتباط با روابط، تکلیفشان با خودشان روشن است به این معنی که در همان شروع رابطه برای طرف مقابل خود کاملا توضیح میدهند و روشن میکنند که چه کسی هستند، چه ویژگیهایی دارند و هدفشان از آن رابطه چیست؟
احتمالا درپیش گرفتن این روند به خاطر ارزشهایی چون صداقت و صراحت است که در زندگی خود به آن پایبند هستند. بنابراین اگر میخواهید با چنین تیپ شخصیتی وارد رابطه شوید تاحدودی خیالتان را راحت میکنیم زیرا این افراد به روابط پایدار و بلندمدت متمایل هستند، به ازدواج جدی فکر میکنند و قابل اعتماد هستند. این افراد اعتمادبهنفس بالایی در روابط دارند و این میتواند ویژگی خوبی برای محافظت کردن از شریک زندگیشان باشد. آنها سرسخت هستند و باید مواظب باشند تا با حق به جانب بودن همیشگی خود به احساسات شکنندهی شریک عاطفی خود آسیب نرسانند و مهارت خوب گوش کردن را در خود تقویت کنند.
تیپ شخصیتی ESTJ در روابط عاشقانه و ازدواج چه ویژگیهای مثبتی دارند؟
- آنها در موقعیتهای پرچالش عاطفی میتوانند رسیدگی منطقی داشته باشند و واقعیت را خوب ببیند. این ویژگیها باعث میشوند که تصمیمگیریهای عجولانه و بدون فکر در رابطهی عاطفی خود نگیرند و عاقلانه رفتار کنند.
- ESTJها مشکلات و چالشهای درون رابطه را سریعا حلوفصل میکنند. آنها وقتی مشکلی را در رابطهی خود میبینند از حل کردن آن طفره نمیروند بلکه در مورد آن با پارتنر خود صحبت میکنند و اجازه نمیدهند که یک مشکل کوچک به بهمنی بزرگ تبدیل شود که کل رابطهشان را نابود کند.
- این تیپ شخصیتی ذاتا محافظ شریک زندگی خود هستند و هر زمان که نیاز باشد از او دفاع میکنند و پشتیبانش هستند.
تیپ شخصیتی ESTJ در روابط عاشقانه و ازدواج ممکن است دچار چه چالشهایی شوند؟
همانطور که قبلتر گفتیم ESTJها شدیدا به دنبال رهبری هستند و گاهی عزیزان خود را تحت فشار میگذارند تا کارها را به درستی انجام دهند. این درحالی است که وقتی دو نفر وارد رابطه میشوند، رابطهی رهبر و پیرو معنایی ندارد و آنها باید سعی کنند مکمل یکدیگر باشند. پذیرفتن نقش مکمل برای این تیپ شخصیتی سخت است. آنها باید تمرین کنند تا صبر، شکیبایی و انعطافپذیری و گذشت بیشتری داشته باشند.
این افراد وقتی با تصمیم شریک زندگی خود مخالف هستند همراهی و پذیرفتن نظر او برایشان سخت است و کلافه و سرخورده میشوند و حتی ممکن است سعی کنند تا رفتار پارتنرشان را طبق استانداردهای خود اصلاح نمایند و کمی خشن به نظر برسند. آنها باید سعی کنند بتوانند مسائل را از دید طرف مقابل هم ببیند، همدلی داشته باشند، با آرامش و حوصله در مورد اختلاف عقیدهای که شکل گرفته صحبت کنند و در بستر گفتگویی ملایم نظرات خودشان را نیز بیان کنند.
اگر شریک عاطفی یک ESTJ هستید و میبینید که هرچه با او از طریق احساسات ارتباط برقرار میکنید او کلافه تر، سرخوردهتر و دورتر میشوید باید بدانید که این افراد در به اشتراکگذاری احساسات خود راحت نیستند چون بیشتر اوقات به مسائل از دید منطقی نگاه میکنند. خوب است در این مورد با او صحبت کنید تا به این ویژگی خود آگاه شوند و روی آن کار کنند. ESTJها باید ابراز احساسات را تمرین کنند و در رابطهی عاشقانهی خود فقط از قوهی عقل و منطق خود استفاده نکنند.
شیوهی عشق ورزی تیپ ESTJ در روابط عاطفی
لمس فیزیکی، در آغوش گرفتن و بوسیدن عزیزانشان بهترین راه برای ابراز محبت از نظر این تیپ شخصیتی است و از این طریق به آنها نزدیک میشوند و احساساتشان را بیان میکنند. آنها از شنیدن کلمات تأییدآمیز خوشحال میشوند. یادتان باشد که مورد قدردانی قرار گرفتن از طرف آدمهای مهم زندگیشان بسیار برایشان لذتبخش است.