۵ ترند منابع‌ انسانی در سال ۱۴۰۰ که به رشد سازمان کمک خواهد کرد

ترند منابع‌انسانی

ما در زندگی روزمره خود برای درخشیدن و رشد، همیشه به دنبال بهترین‌ها و ترند‌ترین روش‌ها و موضوعات هستیم. به دنبال خرید ترندترین کتاب، لباس، روش آموزش و… . ترندها به صورت مستقیم و غیرمستقیم، خواه ناخواه، برروی زندگی ما تاثیرگذار خواهند بود. سازمان‌ها و شرکت‌ها نیز از این تغییرات مستثنی نیستند و برای رشد باید بتوانند برروی موج ترندترین روش‌های استخدامی و کسب‌و‌کار سوار شوند تا بتوانند با ایجاد تغییراتی هرچند کوچک رشد و توسعه پیدا کنند. ما در این مقاله قصد داریم درباره ۵ ترند منابع‌ انسانی صحبت کنیم که به سازمان شما کمک خواهند کرد تا عملکرد بهتری را تجربه کند.

با ورود به سال، یا بهتر است بگویم قرن جدید، از شما به عنوان یک کارشناس منابع‌ انسانی توقع می‌رود که با جهان در حال تغییر، حرکت کنید و به فکر تغییرات مناسب در روند کار خود باشید. در این صورت است که شما می‌توانید با رشد و تغییر و تحول سال و قرن رشد و توسعه پیدا کنید. شما باید به خوبی روش‌های نوین و ترندهای حوزه منابع‌ انسانی را بیاموزید تا بتوانید در سال ۲۰۲۰ به نتایج مطلوب در سازمان برسید.

۵ ترند منابع‌ انسانی که باعث توسعه سازمان می‌شود:

۱ـ داده‌، هسته مرکزی تصمیم‌گیری منابع‌ انسانی:

براساس تحقیقات متخصصان حوزه منابع‌انسانی، تصمیم‌گیری‌های قوی و غیرمغرضانه در سازمان‌های بزرگ و پرقدرت همیشه بر پایه و اساس آنالیز داده‌ها انجام می‌پذیرد. با توجه به این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که، ترند منابع انسانی در سال ۲۰۲۰ این است که پایه‎‌های منابع‌ انسانی بر دانش تخصصی و داده‌ها استوار است.

پری تیمز نویسنده مشهور کتاب تحول منابع انسانی و مدیر ارشد انرژی بر این باور است که استفاده از داده‌ها هنوز آنقدر معمول نشده است، اما نسبت به سال‌های گذشته، بسیاری از سازمان‌های از آن به‌طور هوشمندانه‌تری استفاده می‌کنند. به عبارتی برای استفاده از داده‌ها، سازمان باید تعهد محکم‌تر و هوشمندانه‌تری را استفاده کند و همچنین باید در یک سازمان شیوه‌های بهره‌برداری موثرتری وجود داشته باشد. اما یکی از چالش‌های مهم این است که کارشناسان در این رشته برای استفاده درست از اطلاعات مهارت کافی ندارند.

نکته قابل توجه در اینجا این است که منظور از داده فقط داده‌های قدیمی نیست بلکه اطلاعات باید دقیق، به موقع و مرتبط باشند.

۲ـ منابع انسانی، طلایه‌دار تغییرات:

یکی از مسائلی که همیشه باعث می‌شود سازمان مضرر گردد این است که آهنگ و مقیاس تغییر در سازمان با آهنگ و مقیاس افرادی که در آن کار می‌کنند موازی و هم‌راستا نیست. ریتا ترهان، بزرگترین استراتژیست جهانی منابع‌ انسانی، می گوید: اگر سیستم دچار اختلال گردد، بخش عمده‌ای از آن در فضای منابع‌ انسانی قرار خواهد گرفت.

ترند منابع‌انسانیاما چگونه می‌توان راه‌حلی در سال ۱۴۰۰ برای حل این مشکل ارائه کنیم؟

امروزه با تغییر جهان، منابع انسانی بیش از هر زمان دیگری، نیازمند این است که ما نگرش متفاوتی درباره کارهایمان داشته باشیم. باید کسی باشیم که در حاشیه قرار نگیریم و اجازه ندهیم ما را کنار بگذارند بلکه باید بر تصمیم‌گذاری‌ها تاثیرگذار باشیم.

فناوری‌ها روز به روز در هرحال تغییر هستند و در این میان تیم‌های منابع انسانی باید بتوانند با این تغییرات به خوبی کنار بیایند و رشد پیدا کنند. در واقع در سال ۲۰۲۰ نرخ رشد فناوری آنقدر زیاد شده است که به نوعی پیش‌بینی آینده غیرممکن است.

از این رو می‌توان گفت دومین ترند منابع‌انسانی در سال جدید، تغییر دیدگاه‌ها و چشم‌اندازها می‌باشد. به عبارتی باید چشم‌اندازهای خود را در چرخه ایجاد قرار دهید.

واحد منابع انسانی در سازمان با عمکرد درست خود باید نشان دهد که با وجود تغییرات، بازهم برای ورود به دنیای جدید آمادگی دارد. با این وجود می‌تواند ظرفیت موردنیاز خود را برای ورود به قرن و دنیای جدید نیز تعیین کند.

برای مثال برای بهبود عملکرد خود در سال ۱۴۰۰ می‌تواند، برای استخدام افراد از روش های نوین استفاده نماید. اما روش نوین استخدام در سال ۱۴۰۰ کدامند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال مقاله پیشنهادی زیر را مطالعه کنید.

روش‌های نوین استخدام در سال ۱۴۰۰

منابع انسانی در سال ۲۰۲۰ باید به‌گونه‌ای عمل کند که بتواند برخی از پروژه‌های فنی، که در واقع تحت کنترل سازمان است، مانند پروژه‌های تغییر سیستم را مدیریت و رهبری کند و آن‌ها را برعهده بگیرد.

بنابراین می‌توان یک ترند منابع انسانی در سال ۱۴۰۰ برای سازمان در نظر گرفت:

منابع انسانی باید یک نقشه راه دیجیتالی و استراتژی در راستای استفاده از فرصت‌ها برای افزایش کارایی، تعامل و حمایت از شکل‌گیری آینده سازمان تهیه و تدوین کند.

۳ـ تلاش متخصصان منابع انسانی برای ارتقای مهارت:

در سال ۲۰۲۰ داده‌ها و فناوری‌های نوین به عنوان یک ترند منابع‌ انسانی باید در دستورکار سازمان‌ها قرار بگیرند. بنابراین توصیه این است که امسال متخصصان منابع‌ انسانی بیشتر برروی این مهارت متمرکز شوند. اما بسیاری از متخصصان این حوزه موافق این موضوع نیستند بلکه بر این باورند که زمان آن فرارسیده است که مهارت‌های نرم را افراد یاد بگیرند چراکه این مهارت‌ها هستند که انسان‌ها را از ماشین‌ها جدا می‌کنند.

ترهان بر این باور است که یک کارشناس منابع انسانی باید به تمامی مضامین اقتصادی و اجتماعی سازمانی که در آن فعالیت می‌کند شناخت و آگاهی کافی داشته باشد. همچنین کارشناس منابع‌ انسانی باید بداند هدف از تحولات سیاسی در سازمان چیست و چه مفهومی دارد؟ از تحولات تکنولوژی و نحوه تاثیرگذاری آن بر نوآوری محصولات و مشتریان باید به خوبی آگاهی داشته باشد.

۴ـ آغاز دوره منابع انسانی استراتژیک:

یک ترند منابع‌ انسانی مهم در سال ۲۰۲۰، منابع انسانی استراتژیک است. بسیاری از افراد شاغل در حوزه منابع انسانی هنوز درمورد عملکرد حمایتی منابع انسانی و تفاوت آن با کارکرد استراتژیک منابع انسانی در سازمان‌ها صحبت می‌کنند.  بیشتر برنامه‌های منابع انسانی لیستی از فعالیت‌ها و کارهایی است که به تأثیر آن‌ها بر سازمان به‌میزان کمی توجه می‌شود و به نظر می‌رسد که اهداف سال ۲۰۲۰ را تأمین نخواهد کرد.

اما بسیاری امید دارند که در سال جدید منابع‌ انسانی، نقش استراتژیک بیشتری در سازمان پیدا کند. چراکه واقعیت این است که افراد بدون استعداد کافی و افراد سالم و مولد، نمی‌تواند به اهداف والای خود دست پیدا کند. اگر شما به‌عنوان یک کارفرما با کارمند خود به درستی و خوبی رفتار کنید، عملکرد سازمان شما نیز بهبود خواهد پیدا کرد درنتیجه این عملکرد مفید سازمان برروی جامعه نیز تاثیر می‌گذارد.

هر سازمان باید استراتژیک بودن منابع‌ انسانی را جدی بگیرد، این کار با بهبود پتانسیل تیم منابع‌ انسانی و برندسازی آغاز می‌شود. بسیاری از ما منابع انسانی را واحد استخدام و حقوق و دستمزد می‌بینیم اما سیستم منابع انسانی می‌تواند برروی موفقیت سازمان تاثیرگذار باشد و یا به آن آسیب بزند.

۵ـ شجاعت و مهربانی دربرابر چالش:

آخرین ترند منابع‌ انسانی در سال جدید این است که رهبران منابع‌ انسانی در برابر رفتارهای غیرمعمول و غیراخلاقی در محیط کار از خود باید شجاعت نشان دهند. مدیر منابع‌ انسانی باید این را یاد بگیرد که با یک دید اخلاقی و مهربان موضوعات شرکت را به گوش مدیر ارشد برساند.

بسیاری از تصمیمات اقتصادی در سازمان بدون در نظر گرفتن تاثیرات روانشناختی در سازمان گرفته می‌شوند. از این رو مدیران منابع انسانی باید در این فضا بمانند، چراکه می‌تواند کارایی در پی داشته باشد، با وجود اینکه اجرای سختی وجود دارد.

دسته بندی : منابع انسانی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.