امروزه رشته کامپیوتر جز یکی از محبوبترین رشتههای دانشگاهی به شمار می رود. از افرادی که این رشته را انتخاب میکنند، سوال کنید که چرا رشته مهندسی کامپیوتر؟ در پاسخ قطعا میگویند: به دلیل اینکه مشاغل پردرآمدی متناسب با این رشته وجود دارد. البته که درست میگویند و بیشک مشاغل مربوط به مهندسی کامپیوتر، بسیار زیاد و متنوع هستند. همچنین این مشاغل در بین سایر رشتههای مهندسی نیز جز پردرآمدترین شغلها محسوب میشوند.
اما با توجه به این که مشاغل مرتبط با رشته مهندسی نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات جز مشاغل پردرآمد هستند، نباید فراموش کرد که در صورتی موفق خواهید شد که این شغل متناسب با تیپ شخصیتی شما باشد. برای شناخت تیپ شخصیتی شغلی خود میتوانید از آزمونهای شخصیت شناسی مثل تست رغبت شغلی هالند کمک بگیرید.
ما در این مقاله قصد داریم به شما مشاغل پردرآمد رشته کامپیوتر را معرفی کنیم.
مهندسی داده کاوی اولین شغل پردرآمد رشته کامپیوتر
تحقیقات نشان میدهد که یکی از شغلهای پردرآمد رشته کامپیوتر در سالهای اخیر، مهندسی ابرداده است. با توجه به وابستگی بیشتر صنایع به دادهها، شرکتها به دنبال افرادی هستند که بتوانند دادههای مفیدی را استخراج و در اختیار آنها بگذارند تا بتوانند از این دادهها استفاده کنند. برای مثال شرکتها نیازمند این هستند که درباره رفتار مشتری دادههایی را بدست آورند تا بتوانند مطابق با نیاز آنها محصول موردنظرشان را تولید کنند.
شرایط لازم جهت استخدام:
اگر به دنبال استخدام شدن در این شغل هستید باید مهارتهای زیر را داشته باشید:
- مهارت سطح بالا در نرم افزارهای مهندسی منبع باز مانند MapReduce و …
- تسلط به دانش عمیق در مورد ابزارهای پرس و جوی داده
- آشنایی با پایگاه داده
- نیاز به درک ابزارهای big data
مدیریت امنیت سیستمهای اطلاعاتی
MIS یا همان مدیریت سیستم اطلاعاتی دومین شغل پردرآمد رشته کامپیوتر به حساب می آید. همیشه امنیت برای تمامی سازمانها حائز اهمیت است. هیچ شرکتی دوست ندارد اطلاعاتش به خارج از سازمان راه پیدا کند.
امنیت، حساسترین جنبه مشاغل مبتنی بر فناوری مدرن است. از این رو شرکتها همگی به دنبال مدیر سیستمهای امنیت اطلاعات بسیار ماهر هستند تا از امنیت اطلاعاتشان محافظت کند. پس اگر به دنبال یک شغل پردرآمد در رشته فناوری اطلاعات هستید این فرصت را از دست ندهید.
برای استخدام شدن چه مهارتهایی نیاز دارید؟
- تسلط بر معماری کامپیوتر و شبکه
- دارای یک گواهینامه امنیتی مهم مانند CEH و CISSP
- داشتن سوابق قبلی حائز اهمیت است
- توانایی در تدوین استراتژیهای امنیتی مسلط به زبانهای برنامهنویسی
معماری برنامههای کامپیوتری
در حال حاضر معماری برنامههای کامپیوتری جز شغلهای پردرآمد رشته کامپیوتر است. معمار برنامههای کامپیوتری، طراحی و راهاندازی صندوق برنامههای کاربردی شرکتها را بر عهده دارد.
شرایط لازم جهت استخدام در این شغل:
- درک کامل معماری کامپیوتر
- آگاهی از اصول و رویکردهای مختلف طراحی نرم افزار
- آشنایی با رابط کاربری
- بررسی مشکلات هر طرح و استخراج آن ها
دانشمند داده
مرز تفاوت میان شغل مهندسی ابرداده و دانشمند داده بسیار باریک است. امروزه با توجه به تنوع طلبی انسانها و تغییر روزافزون نیاز بازار، سازمانها و شرکتها در کل دنیا نیازمند یک دانشمند داده هستند. افرادی که دانشمند داده هستند تحلیلگر تجارت و بازار هستند. به طور کلی میتوان گفت آنها تحلیلگران دادهها هستند. دانشمند داده به عنوان یکی از شغلهای پردرآمد رشته کامپیوتر محسوب میشود .ضمن اینکه افراد باید در این رشته اطلاعات کافی از دو رشته مهندسی کامپیوتر و آمار را داشته باشند.
اگر به دنبال استخدام شدن در این حوزه هستید:
- درک مناسب داده و آمارها
- آشنایی با زبان های مرتبط این حوزه مانند پایتون و …
- تیزبینی در کسب الگوهای موجود در داده های گسترده
- دانش کافی از جبر خطی و تحلیل چند متغییری
مهندسی کامپیوتر
امروزه با رشد فناوری، تقاضای نیروی کار برای مهندسین نرمافزار رو به افزایش است. جای تعجب نیست که شغل مهندسی نرمافزار یکی از شغلهای پردرآمد رشتهی کامپیوتر در سراسر جهان شناخته شده است. این موقعیت، امکان طراحی و توسعهی راهحلهای نرمافزاری شرکتی را برای سازمانهایی در سراسر جهان، میسر میسازد. مهندسان نرمافزار میتوانند، قدرتهای پر سود و همچنین امنیت اجتماعی را در زمینههای رایانهای فراهم آورند.
شرایط استخدام یک مهندس نرم افزار
- قبل از هر چیزی داشتن مدرک لیسانس این رشته، ضروری است.
- اصلاح نرمافزارهای موجود و برطرف کردن خطاهای آنها برای هماهنگی با سختافزارهای جدید یا افزایش کارایی آنها
- داشتن یک مهارت تحلیلی عالی
- داشتن مهارتهای کار گروهی و ارتباطی
- آشنایی با سیستمهای مختلف پایگاهداده
- مهارت در تست و اشکال زدایی نرمافزارها
- توسعهی سیستمهای نرمافزاری، دریافت اعتبار، برنامهنویسی و سندساز
مطالب پیشنهادی: تحلیلی بر بازار کار رشته کامپیوتر و مهندسی نرمافزار