بلاگر کیست؟ آیا شما فرد مناسبی برای بلاگر شدن هستید؟

در سال‌های اخیر به لطف فراگیر شدن شبکه‌های اجتماعی علی‌الخصوص اینستاگرام به‌کرات با واژه‌ی بلاگر مواجه می‌شویم. هرکسی در هرکجای دنیا فارغ از رعایت استانداردها و معیارهای تعریف‌شده برای این شغل، خودش را بلاگری تمام‌عیار می‌داند. اما به‌راستی بلاگر کیست؟ شما تا چه حد نسبت به این شغل آگاهی دارید؟ طرفدار کدام بلاگرهای معروف هستید؟ چه چیزی موجب شده شما به طرفداران پروپاقرص آن‌ها تبدیل شوید؟ آیا خودتان هم به این کسب‌وکار علاقه‌مند هستید؟ فکر می‌کنید پیش‌شرط‌های لازم برای ورود به حرفه‌ی بلاگری چیست؟ چه کسانی می‌توانند در این بازار رقابتی موفق و ماندگار شوند؟

از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. چراکه قصد داریم به‌طور مفصل این مبحث جذاب را بررسی کنیم. از آن مهم‌تر پس از خواندن این مقاله متوجه خواهید شد که آیا شخصیت شما تناسبی با این شغل دارد؟

بلاگر کیست؟ بلاگری چیست؟

به‌هرحال عصر، عصر ارتباطات است. این روزها اینترنت جزء لاینفک زندگی افراد به شمار می‌آید. به‌خصوص در این دوران کلنجار رفتن با بیماری کرونا، تبلیغ محصولات و خدمات از طریق بسترهای آنلاین بسیار موردتوجه قرار می‌گیرد.

کلمه‌ی بلاگ (Blog) درواقع شکل مختصر شده‌ی کلمه‌ی وبلاگ است. اگر به دنبال معنای لغوی بلاگر باشید با مفهومی به نام وبلاگ نویس مواجه خواهید شد. این مفهوم در طول زمان دستخوش تغییرات چشمگیری شده است. در حال حاضر با شنیدن واژه‌ی بلاگر مفاهیمی فراتر از وبلاگ نویسی به ذهن افراد متبادر می‌شوند. این روزها به‌محض شنیدن این واژه تمام ذهن‌ها به سمت اینستاگرام می‌روند. البته اگر فضای اینستاگرام را همچون یک وبلاگ در نظر بگیریم. می‌توان فعالیت‌های بازاریابی و تبلیغاتی در آن را بلاگری نامید.

ساده‌ترین تعریفی که می‌توان در خصوص این مفهوم ارائه داد. این است که بلاگر در حقیقت امین مردم است. او کسی است که در حرفه‌ی انتخابی خود اطلاعات جامع و موثقی دارد. همواره دانش خود را به‌روز نگه می‌دارد و از جانب مردم فردی صاحب‌نظر در آن حیطه شناخته می‌شود. بهتر است در همین ابتدا تکلیف خود را با این باور عمومی اشتباه مشخص کنیم. الزاما هر فردی که فعالیت زیادی در شبکه‌های اجتماعی دارد و تعداد فالوورهایش عدد و رقم قابل‌توجهی است به‌عنوان بلاگر شناخته نمی‌شود.

تولید محتوا در این شغل به‌صورت تولید محتوا متنی، صوتی، ساخت ویدیو و عکس و پادکست است. با استفاده از چنین ابزارهایی فرآیند تصمیم‌گیری درصد قابل‌توجهی از مخاطبان جهت‌دهی می‌شود.

چرا بلاگر شدن جزء مشاغل پردرآمد اینترنتی است؟

چنین اشخاصی موظف هستند به‌صورت شفاف و به‌دوراز هرگونه بزرگنمایی به معرفی و نقد محصولات و خدمات مختلف بپردازند. آن‌ها در چنین بستری دیدگاه خود را بر اساس تجارب، سلیقه، مقایسه با رقبا و کیفیت محصولات و خدمات ارائه می‌دهند. ازآن‌جهت بلاگرها امین مردم شناخته می‌شوند. زیرا دیگران مبتنی بر نظرات و رفتار آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند.

مخاطبان محصولی را می‌خرند که موردتوجه او باشد. رستورانی را انتخاب می‌کنند که او تأیید کرده باشد. مقصدی را برای سفر برمی‌گزینند که او اوقات خوشی را در آنجا سپری کرده باشد. درواقع هسته‌ی اصلی انتخاب و تصمیم‌گیری مخاطبان را نظرات و دیدگاه‌های بلاگران تعیین می‌کنند.

بلاگر شدن در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین مشاغل پردرآمد خانگی است. باور عموم بر این است که انجام وظایف شغلی این حرفه بسیار راحت و ساده است. تهیه کردن چند تا عکس و ویدیو در طول روز که دیگر پیچیدگی خاصی ندارد. اما این نکته را مدنظر داشته باشید که هرروز تعداد زیادی از افراد وارد این کسب‌وکار می‌شوند. ضمن اینکه در این بازار پررقابت شما قرار است با رقبای سرسختی دست‌وپنجه نرم کنید. افرادی که صاحبان محصولات حاضرند میلیون‌ها تومان تنها برای یک استوری که توسط آن‌ها محصولاتشان تبلیغ می‌شوند، هزینه کنند.

چگونه می‌توان به عنوان یک بلاگر به درآمد بالایی رسید؟

به شما پیشنهاد می‌کنیم هرگز این شغل را دست‌کم نگیرید. در قدم اول باید بدانید که به کدام زمینه علاقه دارید؟ بالاخره قرار است ساعت‌ها عمر و زمان خود را صرف متخصص شدن در آن موضوع کنید. بازار هدف را به‌طور دقیق موردبررسی قرار دهید. نیازها و خواسته‌های مشتریان را به‌خوبی بشناسید. به‌اندازه‌ی کافی در خصوص حوزه‌ی فعالیت سایر همکاران تحقیق کنید. مبادا حوزه‌ای را انتخاب کنید که بعد از گذشت مدت‌زمان کوتاهی از انتخاب خود پشیمان شوید. این واقعیت غیرقابل‌انکار است. بلاگری بدون شک جزء مشاغل پردرآمد اینترنتی در ایران محسوب می‌شود. اما ممکن است درآمد حاصل از سایر حوزه‌ها شما را وسوسه کنند و از تصمیم و انتخابتان دچار احساس پشیمانی شوید.

آیا شما فرد مناسبی برای شغل بلاگری هستید؟

  • بدیهی است فردی که قصد ورود به این حرفه را دارد. باید پیش از هر چیزی از قدرت و مهارت ارتباطی بالایی برخوردار باشد. شما قرار است در طول شبانه‌روز بارها و بارها به‌صورت رودررو با مخاطب همراه شوید. قدرت نفوذ و جادوی کلام شما باید بتواند ذهن و عواطف مخاطبان را تحت تأثیر قرار دهد. شما باید در جایگاه بلاگر در زمینه‌ی مشخصی حرفی برای گفتن داشته باشید و آن‌چنان نسبت به آن موضوع اشراف داشته که بتوانید به کمک دانشتان دیگران را متقاعد کنید. شاید بتوان گفت برونگراها به واسطه‌ی اینکه عاشق تعاملات بین فردی و برقراری ارتباط هستند. می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای ورود به این شغل باشند.
  • از سوی دیگر ماهیت این شغل ایجاب می‌کند که شما در طول شبانه‌روز به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم با مردم در ارتباط باشید. حال تصور کنید که سؤالات پی‌درپی آن‌ها، شما را به‌راحتی کلافه کند و به‌سرعت از کوره در بروید. کنترل و مدیریت خشم یکی از مهم‌ترین فاکتورهای لازم برای موفقیت در این حرفه است.
  • اگر به‌عنوان یک بلاگر قابل‌اعتماد در بین مردم شناخته شوید روزبه‌روز قدرت اثرگذاری و شهرت شما به‌واسطه‌ی حمایت مردم افزایش پیدا می‌کند. کمترین پیامد مثبت این اتفاق برای شما کسب درآمد از اینترنت به میزان غیرقابل‌باوری خواهد بود. بنابراین وجود شاخص توافق پذیری آن‌هم در سطوح بالا برای هر بلاگری از واجبات است. توانایی همدلی و درک متقابل و توجه به نیازهای کاربران جزء ارکان اصلی این شغل محسوب می‌شوند. باید همواره میل و اشتیاق کمک کردن به دیگران در شما وجود داشته باشد. خودمحوری و عدم توجه به خواسته‌های مخاطبان با جلب رضایت و اعتماد آن‌ها کاملا در تعارض است.

آیا تناسبی بین شخصیت شما و شغل بلاگری وجود دارد؟

حال شما بگویید. کدام‌یک از ویژگی‌های نام‌برده شده در شخصیت شما وجود دارد؟ از حد و اندازه‌ی این صفات در خودتان اطلاع دارید؟ به نظر شما از چه طریقی می‌توان متوجه شد که آیا ویژگی‌های شخصیتی لازم برای ورود به این شغل در شما وجود دارد؟ تمامی ویژگی‌های گفته‌شده جزء شاخص‌های اصلی تست پنج عامل شخصیت نئو (NEO)  هستند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم قبل از اینکه وارد این عرصه‌ی پرفرازونشیب شوید، شخصیت خود را محک بزنید. ببینید آیا با توجه ویژگی‌های شخصیتی‌تان توان ماندگاری و پیشرفت در این کسب‌وکار در شما وجود دارد؟

آیا فضای اینستاگرام از حضور بلاگرها اشباع‌شده است؟

هرگز تصور نکنید که بازار این کسب‌وکار اشباع‌شده و دیگر نمی‌توان از طریق بلاگر شدن به درآمد چند صدمیلیونی رسید. چیزی در حدود ۴۰ میلیون نفر کاربر اینستاگرامی در حال حاضر وجود دارد. ضمن اینکه این عدد و ارقام روزبه‌روز در حال افزایش است. حتی در پرطرفدارترین حوزه‌های فروش شاید تنها در حدود ۲۰ درصد نیاز مخاطبان پاسخ داده می‌شود. بنابراین اگر با تکیه‌بر دانش و شناخت، حوزه‌ی فعالیت خود را انتخاب کنید. می‌توانید سهم فروشتان را در این عرصه به دست آورید. به‌شرط اینکه هدفمند و هوشمندانه جامعه‌ی مخاطبان خود را بشناسید و برای آن‌ها محتوای ارزشمند تولید کنید.

پرطرفدارترین حوزه‌های فعالیت بلاگرها کدام هستند؟

فشن بلاگر

او شخصی است که اطلاعات دقیق و مناسبی در رابطه با انواع مد، انواع سبک‌های پوشش، چگونگی برقراری هارمونی و نقد و بررسی محصولات برندهای گوناگون ارائه می‌کند. هیچ الزامی وجود ندارد که برای ورود به این حوزه اندامی همانند بهترین مدل‌های دنیا را داشته باشید. تجربه ثابت کرده که همه‌ی افراد حتی اشخاصی که به نوعی بیماری مادرزادی مبتلا هستند، می‌توانند در این حرفه موفق عمل کنند.

بلاگر غذا

این گروه از افراد در یکی از جذاب‌ترین و جالب‌ترین مشاغل دنیا به فعالیت می‌پردازند. آن‌ها با مراجعه به رستوران و کافی‌شاپ‌های مختلف و امتحان کردن انواع مختلفی از غذاها و نوشیدنی‌ها دیدگاه خود را در رابطه با کیفیت و طعم آن‌ها بیان می‌کنند. عده‌ی دیگری از بلاگرهای غذا خودشان دست‌به‌کار شده و دستور تهیه‌ی غذاهای مختلف را به شکل عکس، ویدیو و … به اشتراک می‌گذارند.

بیوتی بلاگر

در این حوزه افراد به تولید محتوای مفید و کاربردی در رابطه با انواع محصولات آرایشی و بهداشتی می‌پردازند. نقد و بررسی لوازم آرایشی و کیفیت و ماندگاری آن ها در مقایسه با محصولات رقیب از جمله مسائلی است که این اشخاص درباره‌ی آن‌ها صحبت می‌کنند. توجه داشته باشید این شغل در کنار درآمد بسیار زیادی که دارد. نیازمند تخصص و تجربهی بالایی در این زمینه است.

بلاگر سفر

یک بلاگر سفر می‌تواند در حکم یک راهنمای تمام‌عیار برای تجربه‌ی یک سفر لذت‌بخش و خاطره‌انگیز باشد. آن‌ها اطلاعاتی در خصوص جاذبه‌های گردشگری، معرفی هتل‌ها، آداب‌ورسوم و فرهنگ، غذا و خوراکی‌های بومی، قیمت بلیت و هزینه‌های رفت‌وآمد را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند. درواقع آن‌ها به‌طور شفاف به شما خواهند گفت که برای سفر به مقصد دلخواهتان با داشتن هر میزان از بودجه چطور می‌توانید سفری لذت‌بخش را تجربه کنید.

بلاگر سلامت و تناسب‌اندام

این حوزه جزء پرطرفدارترین موضوعات مدنظر کاربران است. با نگاهی اجمالی به اطرافتان متوجه خواهید شد که اکثریت افراد به دنبال روشی برای کاهش وزن و رسیدن به‌تناسب اندام هستند. این حیطه حساسیت و ظرافت خاص خودش را دارد. چراکه شما با جسم و سلامتی افراد سروکار دارید. بنابراین برخورداری از دانش تخصصی بسیار حائز اهمیت است. ضمن اینکه یادتان باشد تا می‌توانید در این حوزه به تولید محتوای ویدیویی بپردازید. کاربران شما در این بخش به طرز قابل‌توجهی از فیلم‌های آموزشی استقبال می‌کنند.

بلاگر سبک زندگی

این شاخه از بلاگری شاید پرتقاضاترین زمینه برای ورود به این حرفه باشد. وظیفه‌ی اصلی آن‌ها به اشتراک گذاشتن زندگی روزمره، علاقه‌مندی‌های شخصی در مد، دکوراسیون، غذا، تفریحات، کتاب و … است. همچنین آن‌ها محتواهایی در راستای افزایش و بهبود کیفیت زندگی ارائه می‌کنند. متأسفانه اگر با استانداردهای تعریف‌شده برای این شغل به‌خوبی آشنا نباشید و ظرفیت روانی شما توانایی تحمل و کنار آمدن با قضاوت‌های گوناگون را نداشته باشد. دیر یا زود دچار فرسودگی شغلی خواهید شد و ناامیدانه از انتخابتان پشیمان می‌شوید.

بلاگر عکاسی

برخی مفاهیم در هیچ واژه و جمله‌ای نمی‌گنجند و تنها باید با یک تصویر عمق و زیبایی آن‌ها را به نمایش گذاشت. این قبیل افراد مخاطبان را در جریان اتفاقات و در برخی مواقع دردسرهای پشت‌صحنه‌ی عکاسی‌های خود قرار می‌دهند. همچنین آن‌ها محتواهایی در رابطه با اصول و تکنیک‌های عکاسی حرفه‌ای، نحوه‌ی صحیح ژست گرفتن و معرفی و نقد تجهیزات و نرم‌افزارهای عکاسی تولید می‌کنند.

بلاگ DIY یا (Do It Your Self: DIT)

این حوزه مخصوص کسانی است که در تولید صنایع‌دستی، دستی بر آتش دارند. این افراد تولیدات شخصی خود را در زمینه‌ی دکوراسیون منزل، خیاطی، اوریگامی، دوخت چرم، طلا و جواهرسازی، اکسسور، رومیزی و کوسن، وسایل چوبی و هزاران محصول دیگر معرفی می‌کنند. ازآنجایی‌که آن‌ها مراحل صفر تا صد ساخت محصولات را آموزش می‌دهند. این موضوع موجب شکل‌گیری تعامل مؤثری با کاربران می‌گردد. حواستان باشد که نحوه‌ی آموزش و برقراری ارتباط شما باید به‌گونه‌ای باشد که کاربران هم بتوانند با استفاده از آموزه‌های شما به استادانی چیره‌دست تبدیل شوند.

بلاگر اقتصادی

ازآنجایی‌که شرایط اقتصادی در کشور چندان شرایط باثباتی نیست و هرلحظه قیمت دلار و سکه دستخوش تغییرات عظیمی می‌شوند. درنتیجه حضور افرادی متخصص و صاحب‌نظر در این حوزه می‌تواند گره‌گشای بسیاری از ابهامات ذهنی مخاطبان باشند. همه‌روزه کاربران متعددی در فضای اینستاگرام به دنبال اطلاعات دقیق و قابل‌اعتمادی در رابطه با بورس، دلار، سکه و تحلیل بازار ارزهای دیجیتال هستند. این قبیل موضوعات اگر به نحوی اصولی و مبتنی بر دانش تخصصی تحلیل شوند می‌توانند جمعیت زیادی از کاربران را به سمت شما روانه کند.

بلاگر کسب‌وکار

احتمالا بسیاری از شما مخاطبان عزیز بارها به فکر راه‌اندازی یک کسب‌وکار شخصی و کارآفرینی افتاده‌اید. اما هر بار به‌واسطه‌ی اینکه نمی‌دانستید از کجا باید شروع کنید؟ به چه امکانات و اطلاعاتی نیاز دارید؟ بازار هدف شما شامل چه افرادی می‌شود؟ و هزاران سؤال مجهول دیگری که بی‌پاسخ‌مانده‌اند، از آن صرف‌نظر کرده‌اید. بلاگرهای کسب‌وکار به‌طور تخصصی اطلاعاتی را در رابطه با نحوه‌ی راه‌اندازی استارتاپ یا کسب‌وکار شخصی، روش‌های دیجیتال مارکتینگ برای بازاریابی و فروش، شناسایی بازار هدف، تحلیل رقبا، بررسی سیر موفقیت کارآفرینان برتر دنیا و … در اختیار شما قرار می‌دهند.

بلاگر آموزشی

متأسفانه در کشور ما همیشه سرانه مطالعه چندان عدد قابل توجهی نبوده است. علی‌الخصوص در دنیای امروز که دسترسی به منابع اطلاعاتی تسهیل شده و افراد ترجیح می‌دهند دانش و مهارت مورد‌نیاز خود را از طریق روش‌های ساده‌تر و به‌روزتری آموزش ببینند. شاید بتوان گفت بخش اعظم فعالیت‌های این دسته از بلاگرها را آموزش مهارت‌های شغلی پردرآمد تشکیل می دهد. به‌طورمثال اصول و فنون مذاکره و زبان‌بدن، آموزش زبان‌های خارجی، آشنایی با بورس و ارزهای دیجیتال، آموزش دیجیتال مارکتینگ، سئو، فتوشاپ، ویرایش عکس و فیلم، چگونگی کار با اینستاگرام از جمله مهم‌ترین و پرمخاطب‌ترین مباحث آموزشی در اینستاگرام هستند.

بلاگر موسیقی

موسیقی زبان مشترک بین فرهنگ‌های مختلف است. بنابراین این حوزه از بلاگری همچون بسیاری از دیگر شاخه‌های آن تحت تأثیر محدودیت‌های جغرافیایی نیست. این قبیل افراد نکات تخصصی در خصوص اصول تئوری آواز و نوازندگی را آموزش می‌دهند. حتی می‌توانند در بستر آنلاین به معرفی انواع سازها و نحوه‌ی نواختن آن‌ها بپردازند. آشنایی با موسیقی نواحی و تحلیل و بررسی محبوب‌ترین قطعات بین‌المللی، معرفی پرفروش‌ترین قطعات هفته یا ماه گذشته و سرگذشت خوانندگان از دیگر مسائلی است که می‌توانند درباره‌ی آن‌ها محتوا تولید کنند.

کمدی بلاگر

به محض اینکه صحبت از طنز و کمدی می‌شود. ناخودآگاه لبخندی رضایت بخش بر چهره‌ی افراد نقش می‌بندد. خوشبختانه در فرهنگ ما همواره از مقوله‌ی طنز استقبال خوبی می‌شود. بنابراین اصلا نگران جذب فالوور و مخاطبان هدف خود نباشید. چراکه خنده و سرگرمی همیشه طرفداران زیادی دارند. اگر قصد ورود به این حوزه را دارید. باید به اندازه‌ی کافی در زمینه‌ی مهارت طنزپردازی، زبان‌بدن و فن‌بیان توانمند باشید. جالب است بدانید که بسیاری از کسب‌وکارها ترجیح می‌دهند برای بازاریابی محصولات و خدماتشان از کمدی بلاگرها استفاده کنند. چراکه مخاطبان آن‌ها محدود به جنسیت و سن و سال نمی‌شوند. عموم مردم به کار آن‌ها علاقه‌مند هستند و آن‌ها را پیگیری می‌کنند.

۶‌ نکته طلایی برای کسب درآمد بیشتر در بلاگری

۱ـ اگر محصول یا خدمتی را تبلیغ می‌کنید، سعی کنید در قالب ویدیویی تجربه‌ی احساس لذت به‌واسطه‌ی استفاده از آن را نشان دهید.

۲ـ معرفی محصولات و خدمات را تنها به اشتراک‌گذاری عکس محدود نکنید. سعی کنید به شکلی پویا و در ارتباطی نزدیک به مخاطب به معرفی آن‌ها بپردازید.

۳ـ تعاملات خود را با مخاطبان افزایش دهید. با آن‌ها در رابطه با کیفیت عملکردتان و مسائل مختلف گفتگو کنید.

۴ـ به سراغ موضوعی بروید که به‌شدت نسبت به آن علاقه و اشتیاق دارید.

۵ـ مخاطبان به‌راحتی می‌توانند علاقه و صداقت کلام شما را تشخیص دهند. درنتیجه درگیر شدن با موضوعی که با شخصیتتان در تناسب است کیفیت عملکرد شما را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد.

۶ـ خلاقیت را چاشنی کارتان کنید تا بدون جذب فالوور جدید نرخ تعامل و فروشتان چند برابر شود.

دسته بندی : فرصت شغلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.