شغل مناسب درون‌گراها: معرفی ۲۰ شغل پردرآمد برای افراد درون‌گرا

مگر شغل مناسب درون‌گراها با شغل مناسب برونگراها تفاوت دارد؟ اصلا مگر برونگرایی و درون‌گرایی در انتخاب شغل و رضایت شغلی و موفقیت ما مؤثر هستند؟

سیستم آموزشی ما طوری عمل می‌کند که اکثر افراد تا حوالی بیست‌سالگی اصلا نمی‌دانند درون‌گرایی و برون‌گرایی چیست و اینکه درون‌گرا هستند یا برونگرا؟ یعنی دقیقا وقتی داریم در مورد رشته‌ی تحصیلی و مسیر شغلی آینده‌مان تصمیمات اساسی را می‌گیریم، هنوز خودمان را کامل نشناختیم و با ویژگی‌های غالب شخصیتی‌مان کنار نیامده‌ایم. نتیجه می‌شود این‌که خیلی از ما وارد شغل‌هایی ناسازگار با نقاط قوت، توانایی‌ها و نیازهایمان می‌شویم.

اگر شما هم درون‌گرا هستید، احتمالا در جامعه به‌سختی می‌توانید با انواع مشاغل کنار بیایید. چراکه معمولا درون‌گراها ترجیح می‌دهند به‌صورت کاملا مستقل و دور از هرگونه هیاهو و استرس کار کنند. این بار در این مقاله قصد داریم لیستی از بهترین و پردرآمدترین مشاغل مناسب افراد درون‌گرا را معرفی کنیم.

آیا شما یک درون‌گرا هستید؟

به‌طورکلی، شخصیت افراد درون‌گرا و برونگرا بسیار باهم متفاوت است و در انواع مختلف مشاغل عملکرد و مهارت متفاوتی از خود نشان می‌دهند. افراد درون‌گرا بیشتر به‌ سمت مشاغلی که در آن استقلال بیشتری دارند می‌روند. آن‌ها خواهان آرامش بیشتر و ارتباطات کمتر با سایر افراد جامعه‌اند. اگر به آن‌ها پیشنهاد کار در منزل  بدهید، اغلب بدون هیچ بحث خاصی حتما می‌پذیرند.

همین ابتدای کار از شما می‌خواهم با حدس و گمان وارد ادامه مقاله نشوید. اول تکلیف خود را با برونگرا یا  درون‌گرا بودن خود مشخص کنید. در گام بعدی بدانید که در کجای این طیف قرار دارید؟ شاید شما اصلا انسان میان‌گرایی باشید و ویژگی‌های هر دو ترجیح شخصیتی را به‌طور متوسط داشته باشید.

برای فهمیدن میزان درون‌گرایی و برونگرایی خود بهتر است در همین ابتدا تست شخصیت‌شناسی MBTI را به‌صورت رایگان انجام دهید و بعد با دست‌پر و آگاه شدن نسبت به وضعیت خود در ادامه مقاله همراه ما باشید.

برای ورود به تست شخصیت شناسی MBTI اینجا کلیک کنید.

شغل مناسب درون‌گراها چه خصوصیاتی دارد؟

  • شغل مناسب درون‌گراها باید دارای محیطی آرام و بی‌سروصدا باشد.
  • در آن فرد درون‌گرا بیشتر شنونده باشد تا گوینده
  • در آن شغل اولویت با وظایف مستقل و فردی باشد، نه با جلسات گروهی کاری
  • در آن شغل امکان متمرکز شدن روی یک پروژه یا یک کار در زمانی مشخص وجود داشته باشد (چندوظیفه نبودن).
  • مشاغلی که ارتباطات به‌صورت فردی و خصوصی انجام شود (سخنرانی در جمع خیلی برای آن‌ها خوشایند نیست).

مطلب مرتبط: مقاله مشکلات شخصی و شغلی افراد درون‌گرا چه چیزهایی هستند؟

چقدر درون‌گرایان را می‌شناسید؟

متخصصان اتفاق‌نظر دارند که چهار نوع درون‌گرای اصلی وجود دارد که الزاما ارتباطی باهم ندارند:

  • نوع اول: درون‌گرای اجتماعی
  • نوع دوم: درون‌گرای متفکر
  • نوع سوم: درون‌گرای مضطرب
  • نوع چهارم: درون‌گرای مهارشده

۱ـ درون‌گرای اجتماعی

طبیعتا فرد درون‌گرا ترجیح می‌دهد تنها باشد یا در جمع گروه کوچکی از مردم باشد. او خجالتی نیست و در محیط اجتماعی نگرانی یا استرس شدیدی را تجربه نمی‌کند. بااین‌حال ترجیح می‌دهد بر تعداد محدودی از تعاملات اجتماعی تمرکز کند. ازنظر او کیفیت بر کمیت مقدم است. او به وفاداری مشهور است و به‌خوبی با محافل کوچک اجتماعی هم‌خوانی دارد. یک درون‌گرای اجتماعی در شغل‌هایی که ترکیبی از درون‌نگری و فعالیت اجتماعی هستند، بسیار موفق عمل می‌کند.

۲ـ درون‌گرای متفکر

درون‌گرای متفکر کسی است که از تعاملات اجتماعی پرهیز نمی‌کند. اما ترجیح می‌دهد برای آزادسازی تخیل خود از جمع کناره‌گیری کند. توجه او به دنیای درونش معطوف است. او ظرفیت بالایی برای نوآوری دارد و درعین‌حال برای عقاید دیگران نیز احترام فراوانی قائل است.

۳-درون‌گرای مضطرب

دسته‌ی سوم درون‌گراها، افراد درون‌گرای مضطرب هستند. این نوع درون‌گرایی باعث می‌شود که فرد در جمع، احساس ناراحتی داشته باشد. چراکه دوست ندارد ذهنیت و احساساتش برای دیگران آشکار شود. او به جزئیات توجه ویژه‌ای دارد. به‌ همین دلیل حس می‌کند مدام زیر بار سنگین نگاه دیگران است. اما این ویژگی باعث شده مشاغلی که در آن‌ها، توجه دقیق به جزئیات لازم است، در دسته‌ی شغل‌های مناسب برای افراد درون‌گرا قرار بگیرند. در فرهنگ عمومی و میان مردم، معمولا فرد درون‌گرای مضطرب، خجالتی نامیده می‌شود.

شاید به همین دلیل، در نگاه عموم جامعه، شغل مناسب برای افراد خجالتی و شغل مناسب درون‌گراها یکسان در نظر گرفته می‌شود. چراکه مجموعه‌‌ی مشاغل این دو گروه، با یکدیگر اشتراک دارند.

درون‌گرایی با خجالتی بودن چه تفاوتی دارد؟

تحقیقات علمی نشان داده است که بین فرد خجالتی و فرد درون‌گرا تفاوت وجود دارد. بهتر است تفاوت بین فرد خجالتی و درون‌گرا را بررسی کنیم. توجه کنید که برای یک فرد درون‌گرا، عدم حضور در جمع، یک ترجیح است. درواقع حضور یا عدم حضور او در جمع، یک انتخاب است. اما برای یک فرد مضطرب عدم حضور در جمع (گاهی حتی با تصور حضور در جمع) یک انتخاب نیست. بلکه تجربه‌ی احساسات منفی مانند اضطراب، او را به این عمل مجبور می‌کند.

۴ـ درون‌گرای مهارشده

درون‌گرای مهارشده، خویشتن‌دار است. هم‌چنین تمایل به انجام کارهای کندتر از دیگران دارد. لذا هنگامی‌که فرصت صحبت، تصمیم‌گیری یا اقدام برای او فراهم می‌شود، بلافاصله پاسخ نمی‌دهد. درواقع این فرد درون‌گرا تقریبا قبل از انجام هر کاری مدت‌زمان زیادی فکر می‌کند. زیرا او تمایل دارد کار با کیفیت و دقیق ارائه دهد. در گروه‌ها اغلب او را فردی عاقل می‌دانند و تشویق می‌شود تا در مورد مسائل دشواری که دیگران نمی‌خواهند با آن‌ها کنار بیایند، فکر کند.

آشنایی با پردرآمدترین شغل‌های مناسب درون‌گراها:

برای افراد برونگرا حضور در جمع و انجام فعالیت‌های جمعی انرژی‌بخش است. اما تعامل اجتماعی با دیگران از افراد درون‌گرا انرژی می‌گیرد. لذا گاهی فعالیت‌های انفرادی را ترجیح می‌دهند. درواقع این‌طور نیست که افراد درون‌گرا، حضور در جمع را دوست نداشته باشند. بلکه آن‌ها حضور در هر جمعی را دوست ندارند. برای نمونه، اگر به حضور آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی دقت کنید، متوجه می‌شوید که آن‌ها برای مشارکت، سبک و الگوی متفاوتی را نسبت به افراد برون‌گرا دارند.

درمجموع می‌توان گفت: «معمولا فرد درون‌گرا در شغل‌هایی که به تعامل اجتماعی کمتری نیاز دارند، موفق‌تر از یک فرد برون‌گرا عمل می‌کند.»

الف) شغل  مناسب درون‌گراها از نوع اجتماعی

  • مدیر رسانه‌های اجتماعی
  • مدیر تکنسین دندانپزشکی
  • مدیر تولید
  • مدیر فناوری اطلاعات
  • مجری فروشگاه آنلاین

ب) شغل مناسب درون‌گراها از نوع متفکر

  • مخترع
  • هنرمند
  • عکاس
  • نویسنده
  • طراح گرافیک
  • معمار
  • متخصص سئو
  • توسعه‌دهنده‌ی وب
  • کپی رایتر
  • متخصص حوزهIT
  • تدوینگر فیلم
  • طراح فضای سبز و محوطه‌سازی
  • طراح صنعتی

ج) شغل مناسب درون‌گراها از نوع مضطرب

  • حسابدار
  • ریاضیدان
  • دانشمند
  • برنامه‌نویس
  • مسئول بایگانی
  • کتابدار
  • تکنسین آزمایشگاه
  • مترجم
  • ویراستار
  • آشپز

د) شغل مناسب درون‌گراها از نوع مهارشده

درون‌گراها در چه مشاغل پردرآمدی می‌توانند موفق شوند؟

برای کمک به شما فهرستی از انواع مشاغل متناسب با شخصیت افراد درون‌گرا و البته با درآمد بالا را آماده کرده‌ایم. اما اگر برونگرا هستید یا میانه طیف قرار دارید ناراحت نباشید به مشاغل مناسب شما نیز پرداخته‌ایم. در این زمینه به شما پیشنهاد می‌کنیم از مطالعه‌ی مقالات زیر غافل نشوید.

مطلب پیشنهادی: شغل مناسب افراد برونگرا

با ۲۰ مورد از پردرآمدترین شغل‌های ایران و جهان آشنا شوید

۱ـ مدیر حسابداری

وظیفه اصلی مدیر حسابداری نظارت و مدیریت امور روزمره حسابداری است. وی موظف است اطلاعات و داده‌های مختلف در زمینه حسابرسی را تجزیه‌وتحلیل و سپس گزارشی بر اساس اصول و سیاست حسابداری تنظیم کند. مدیر حسابداری با تعداد زیادی آمار و ارقام سروکار دارد. همچنین، مدیران حسابداری موظف‌اند سایر کارکنان تازه‌کار را مدیریت و بر کارشان نظارت کنند.

۲ـ معمار منظر و طراحی فضای سبز

طراح فضای سبز با بهره‌گیری از خلاقیت و استعداد بالا در زمینه باغبانی، انتخاب گیاهان و درختان مناسب برای محیط (با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی)، طراحی استخر مناسب و انتخاب فواره مناسب با توجه به شرایط جغرافیای محیط فعالیتمی کند. هدف معماران منظر زیباسازی فضاهای مختلف است که طراحی‌هایشان باعث آرامش روانی انسان‌ها و پاک‌سازی محیط و هوا می‌شود و فضایی جذاب و مفرح ایجاد می‌کند.

۳ـ رفتار درمانگر

در رفتاردرمانی، وظیفه اصلی درمانگر رفتاری کمک به بیمارانی است که دچار بیماری‌های روحی و روانی، افسردگی طولانی‌مدت، اضطراب و استرس، اختلالات خوردن، اعتیاد، اوتیسم، بیش‌فعالی و کم‌توجهی هستند. متخصصان رفتاردرمانی با تجزیه‌وتحلیل رفتار بیماران، در طول زمان باعث تغییر و تحول در رفتار و شخصیت آن‌ها می‌شوند.

۴ـ مدیر محتوا

وظیفه اصلی مدیران محتوا نظارت و ایجاد راهبردهای محتوایی برای سایر سازمان‌هاست. مدیران محتوا با نظارت بر تولید محتواهای خاص در زمینه انواع مشاغل، می‌توانند اهداف تجاری بسیاری از شرکت‌ها را برآورده کنند. مدیر محتوا به تمام اصول سئو، اصول صحیح نگارش ، اصول بصری، ایده پردازی در زمینه محتواهای روز مسلط است. افراد می‌توانند به‌صورت کار در منزل و از راه دور این‌ کار را انجام دهند. بنابراین به‌راحتی می‌توان گفت یکی از پردرآمدترین شغل‌های مناسب درون‌گراهاست.

۵ـ سرآشپز

وظیفه اصلی سرآشپزها مدیریت آشپزخانه رستوران‌ها یا هتل‌ها، نظارت بر تهیه انواع مواد غذایی، نظارت و راهنمایی سایر کارکنان آشپزخانه، طراحی انواع منوهای خلاقانه، مدیریت و برنامه‌ریزی برای بودجه آشپزخانه و بررسی مواد غذایی بر اساس استاندارهای غذایی است. سرآشپزها از حس چشایی و بویایی بسیار خوبی برخوردارند و به همین دلیل، می‌توانند غذاهایی با کیفیت مطلوب تهیه کنند. سرآشپز در رأس سایر آشپزها قرار دارد و به همین دلیل، استقلال بسیار خوبی دارند.

۶ـ ویراستار

یکی از وظایف اصلی ویراستار بررسی متن و رفع اشتباه‌های ساختاری، نگارشی، دستوری و املایی است. معمولا قبل از انتشار یا چاپ نوشته‌ی نویسندگان، ویراستار موظف است متن را به‌خوبی و به‌دقت بررسی کند. اغلب هریک از شرکت‌ها یا سازمان‌ها شیوه‌نامه‌ای خاص بر اساس اصول نگارشی‌ دارند که ویراستاران آن‌ها، بر اساس همین شیوه‌نامه‌ها، متونشان را بررسی و ویرایش می‌کنند. علاوه بر این، اطمینان از درستیِ محتوا، صحت ترجمه و کپی نبودن متن نیز ازجمله وظایف ویراستار است. تمرکز بالا و توجه به جزئیات در درون‌گراها منجر شده که ویراستاری یکی از بهترین شغل‌های مناسب درون‌گراها باشد.

۷ـ گرافیست یا طراح گرافیک

وظیفه اصلی گرافیست‌ها طراحی و ایجاد تصاویر سفارشی مطابق با خواسته‌های مشتریان است. آن‌ها تصاویر و لوگوهایی را برای وب‌سایت‌ها، شرکت‌ها، پوسترها و بنرهای تبلیغاتی طراحی می‌کنند. این شغل کاملا روحیه هنری و مستقل لازم دارد. گرافیست‌ها با ابزارها و نرم‌افزارهای مخصوصِ طراحی ازجمله فتوشاپ، طرح‌های زیبایی خلق می‌کنند.

۸ـ مدیر فناوری اطلاعات وIT

وظیفه اصلی مدیران فناوری اطلاعات مدیریت عملکرد سیستم‌های اطلاعاتی سازمان‌ها و شرکت‌هاست. آن‌ها همچنین موظف به رسیدگی و به‌روزرسانی نرم‌افزارها، سیستم‌ها، برنامه‌ریزی بودجه فناوری اطلاعات و نظارت بر کار بقیه کارمندان بخش فناوری اطلاعات هستند. مدیران فناوری اطلاعات کارشان را فقط با رایانه‌ها انجام می‌دهند و نیازی نیست با افراد زیادی صحبت کنند. درنتیجه می‌تواند شغل مناسبی برای درون‌گراها باشد.

۹ـ کتابدار

فضای مملو از آرامش و سکوت کتابخانه بدون شک برای هر درون‌گرایی لذت‌بخش است. درنتیجه قرار گرفتن در سمت کتابداری شغل مناسبی برای درون‌گراهاست. وظیفه اصلی کتابداران کتابخانه‌ها کمک به افراد در یافتن کتاب موردنظرشان است. همچنین آن‌ها موظف به رسیدگی بر بودجه کتابخانه، تهیه کاتالوگ، نوشتن اطلاعات درباره کتاب‌های موجود در کتابخانه هستند. به‌علاوه، کتابدارها مسئول ثبت‌نام اعضای جدید کتابخانه نیز هستند.

۱۰ـ مکانیک

وظیفه اصلی مکانیک، بازرسی، تعمیر و نگهداری از وسایل نقلیه است. آن‌ها با انواع ابزارهای مکانیکی آشنایی دارند و می‌توانند سیستم‌های مختلف ازجمله انواع خودرو و موتور را تعمیر کنند.

۱۱ـ دستیار حقوقی

وظیفه اصلی دستیاران حقوقی رسیدگی به بیانات ابتدایی موکل، تهیه و تنظیم اسناد قانونی است. همچنین، دستیاران حقوقی می‌توانند در جلسات دادرسی نیز شرکت کنند. دستیاران حقوقی معمولا با وکلا کار می‌کنند و قبل از اینکه وکیل دادگستری در دادگاه حاضر شود، دستیار موظف است تا دفاعیه مناسب با پرونده را تنظیم کند.

۱۲ـ محقق یا پژوهشگر

بی‌تردید هیچ برونگرایی حاضر نیست ساعت‌های زیادی از عمر خود را به‌تنهایی در یک اتاق یا آزمایشگاه سپری کند. تحقیق و پژوهش به‌واسطه‌ی ماهیت منحصربه‌فردشان قطعا یکی از شغل‌های مناسب درون‌گراهاست. وظیفه اصلی محقق‌ها تجزیه‌وتحلیل انواع آزمایش‌ها و مدارک معتبر علمی است. آن‌ها بعد از بررسی دقیق، تحقیق‌های خود را در معرض عموم قرار می‌دهند. معمولا پژوهشگر یا محققی که در زمینه پزشکی فعالیت می‌کند بیشتر اوقات خود را در آزمایشگاه سپری می‌کند. محقق‌ها علاوه بر موشکافی مسائل، توانایی پاسخ به سؤالات علمی را نیز دارند.

۱۳ـ مدیر شبکه‌های اجتماعی

نقش اصلی مدیران شبکه‌های اجتماعی یا فضای مجازی بررسی جامعه آماری و برنامه‌ریزی در زمینه جذب مخاطبِ بیشتر برای سازمان‌هاست. اما به‌طور مثال ادمین بودن در شبکه‌های اجتماعی هرگز شغل مناسبی برای درون‌گراها نیست. چراکه قرار گرفتن در این جایگاه شغلی بیش از هر چیز به برقراری ارتباط و تعامل با مردم و پاسخگویی مداوم نیاز دارد.

۱۴ـ مهندس نرم‌افزار

وظیفه اصلی مهندس نرم‌افزار بررسی پایگاه‌های اطلاعاتی است. مهندس‌های نرم‌افزار به چندین زبان برنامه‌نویسی مسلط‌ هستند. وظایف این شغل بیشتر به‌صورت انفرادی انجام می‌شود و در ارتباط مستقیم با رایانه و ارتباطات دیجیتال است.

۱۵ـ روانشناس

وظیفه اصلی روانشناس توانایی همدلی و گوش دادن فعال به حرف‌های مراجعه‌کنندگان است. این شغل دقیقا مطابق با شخصیت افراد درون‌گراست. آن‌ها هنر خوب گوش دادن را به‌طور ذاتی دارند. اگر مایل به انتخاب این شغل هستید، حتما تحصیلات دانشگاهی در این زمینه را کسب کنید و بعد شروع به فعالیت در این کار کنید.

۱۶ـ آمارگر

وظیفه اصلی آمارگران تجزیه‌وتحلیل اطلاعات شرکت‌های بیمه و سایر سازمان‌هاست. معمولا فرد آمارگر تخصص کافی در جمع‌‌آوری آمار و تعبیر و تجزیه‌وتحلیل آن‌ها را دارد. در عصر حاضر، این‌ کار را رایانه‌ها انجام می‌دهند. ولی نیاز به تخصص بسیار بالایی دارد. افراد معمولی نمی‌توانند به‌صورت دقیق و حرفه‌ای آمار استخراج کنند.

۱۷ـ ممیز و حسابرس

وظیفه اصلی ممیزها بررسی سوابق صورت‌های مالی است که درنهایت گزارشی از میزان مالیات افراد تهیه می‌کنند. این شغل یکی از بهترین شغل‌های مناسب درون‌گراهاست.

۱۸ـ فعالیت‌های هنری

وظیفه اصلی یک هنرمند خلق هنرهای خلاقانه است. هنر در دنیای موسیقی، شعر، نویسندگی، نقاشی و … . فعالیت در چنین مشاغلی علاوه بر آرامش باعث ایجاد درآمد مستقل نیز خواهد شد. آرامش موجود در این مشاغل آن‌ها را تبدیل به شغل مناسب درون‌گراها کرده است.

۱۹ـ فیلم‌سازی

فیلم‌ساز در تولید فیلم وظایف بسیار متنوعی دارد و بنابراین، به خلاقیت زیادی نیاز دارد. فردی که به دنبال این شغل می‌رود باید علاوه بر خلاق بودن، دارای چشم‌انداز وسیعی نیز باشد.

۲۰ـ فروشنده B2B

وظیفه اصلی فروشنده B2B فروش خدمات یا محصولات از شرکتی به شرکت دیگر است. در این شغل نیازی به ارتباط با مشتریان نیست. درنتیجه اگر به حوزه‌ی فروش علاقه‌مند هستید، این شغل می‌تواند یکی از گزینه‌های شغل مناسب درون‌گراها باشد.

آیا می‌دانید کدام افراد مشهور و موفق در دنیا درون‌گرا هستند؟

  • آلبرت انیشتین: فیزیکدان
  • آنجلا مرکل: صدراعظم آلمان
  • باراک اوباما: رئیس‌جمهور اسبق آمریکا
  • بیل گیتس: بنیان‌گذار مایکروسافت
  • جی کی رولینگ: رمان‌نویس انگلیسی و نویسنده کتاب هری پاتر
  • مارک زاکر برگ: بنیان‌گذار و مدیرعامل فیس‌بوک
  • لری پیچ: یکی از بنیان‌گذاران گوگل
  • وارن بافت: سرمایه‌گذار بزرگ آمریکایی
  • تیم کوک: مدیرعامل فعلی اپل
  • آبراهام لینکلن: رئیس‌جمهور آمریکا (۱۸۶۵-۱۸۶۱)

این فهرست کوتاه از افراد درون‌گرا موفق، نشان می‌دهد که درون‌گرایان الزاما همیشه در پس‌زمینه باقی نمی‌مانند. داستان موفقیت این افراد نشان می‌دهد که افراد درون‌گرا مجبور نیستند پنهان شوند و تنها در سایه‌ی موفقیت زندگی کنند. بلکه آن‌ها می‌توانند هرازگاهی در کانون توجه قرار بگیرند یا (مانند مایکل جکسون) صحنه را تبدیل به محل هنرنمایی و درخشش خود کنند.  بااین‌وجود، همه‌ی آن‌ها برای شارژ مجدد و بازیابی انرژی به خلوت و تنهایی و سکوت احتیاج دارند.

سخن پایانی

راز زندگی شاد این است که زیر نور مناسب قرار بگیرید. برای بعضی‌ها نور روی صحنه تئاتر جذاب است و برای بعضی دیگر نور چراغ مطالعه‌ی روی میز.

نور زندگی خودتان را پیدا کنید. گام اول در انتخاب رشته، شغل و حتی همراه و پارتنر مناسب این است که اول خودتان را بشناسید. دنیا برای رشد و پیشرفت، هم به برون‌گراها و هم به درون‌گراها نیاز دارد.اگر افراد درون‌گرا از ویژگی‌ها و قابلیت‌های شخصیتی خود آگاه شوند، دیگر نیازی به تظاهر به برونگرایی نیست. درنتیجه می‌توانند از انرژی و توانمندی خود در مشاغل مناسب درون‌گراها بهترین استفاده را کنند. آرزوی ما موفقیت شماست. دنیا به کامتان.

مطلب پیشنهادی: چقدر درون‌گرایان را می‌شناسید؟

دسته بندی : استخدامی و شغلی, فرصت شغلی

مطالب مرتبط