شخصیتها در تست انیاگرام به ۹ دسته تقسیم میشوند که تیپ ماجراجو یا مشتاق، هفتمین تیپ شخصیتی در تست انیاگرام است. در این محتوا با خصوصیات کلی، انگیزهها، ترسها، راههای پیشرفت و افراد مشهوری که این تیپ شخصیتی را دارند آشنا خواهید شد!
ویژگیهای کلی تیپ ماجراجو در تست انیاگرام:
دارای واکنش سریع و هیجانی:
تیپ ماجراجو خیلی سریع به اتفاقات اطرافش واکنش نشان میدهد و برای انجام دادن کارهایی که نیاز به واکنش سریع دارند خیلی خوب میتواند عمل کند. البته اگر این واکنشهای هیجانی سریع در راه غلط استفاده شوند، تیپ ماجراجو دچار واکنشهای تکانشی میشود که روابطش را به خطر خواهد انداخت.
بداهه پرداز:
همین واکنشهای سریع تیپ ماجراجو باعث میشوند او بتواند در لحظه تصمیم بگیرد و درنتیجه بداهه پرداز خوبی شود.
دارای ذوق و اشتیاق:
تیپ ماجراجو اکثر اوقات سرزنده و بانشاط است و دارای انرژی کمنظیری هست که به وسیله آن زندگی را برای خودش و اطرافیانش شیرین میکند. همین ذوق و اشتیاق باعث شده اسم دیگر این تیپ، تیپ مشتاق باشد.
برونگرایی بالا:
تیپ ماجراجو در تست انیاگرام جزء تیپهای برونگراست و انرژیاش را با ارتباط گرفتن با آدمها به دست میآورد.
عملگرا:
تیپ ماجراجو زیاد درگیر دنیای خیالات و دنیای ذهنی خود نمیشود. (دقیقا برعکس تیپ ۴ و ۵). او بیشتر به واقعیت و موضوعات عینی علاقه نشان میدهد و عملگراست.
مدگرا:
تیپ ماجراجو علاقه به مدرن بودن و بهروز بودن دارد و دوست دارد با تغییرات زمانه همراه شود. همین موضوع باعث میشود که تیپ ماجراجو به مد علاقه داشته باشد.
صریح و بیپروا صحبت میکند:
تیپ هفتم تست انیاگرام دوست دارند هرچه به ذهنشان میرسد را همانجا بگویند و خیلی درگیر تفکر بیشازحد یا “overthink” نمیشوند. به خاطر همین مردم آنها را رک و بیپروا میبینند.
همیشه در تکاپو:
تیپ ماجراجو در مدل شخصیت شناسی انیاگرام اصلا نمیتواند یکجا بنشیند و دوست دارد همیشه در تکاپو باشد. او در این تکاپو داشتن و همیشه فعال بودن، حس سرزنده بودن و نشاط داشتن را میبیند.
عاشق تجربههای تازه:
آنها دوست دارند کارهای جدید و متنوع انجام دهند و پیوسته در حال کسب تجربههای جدید باشند.
دارای مهارتهای متنوع:
تیپ ماجراجو چون به تجربههای متعدد علاقهمند است، دوست دارد مهارتهای گستردهتری را یاد بگیرد تا اینکه بخواهد یک مهارت را به صورت عمیق و تخصصی بیاموزد. درنتیجه میتوان اینگونه گفت که تیپ ماجراجو، همهکاره است.
هنر دوست سطحی:
تیپ ماجراجو هم مثل تیپ فردگرا عاشق هنر است. اما برخلاف تیپ فردگرا که هنر را به خاطر عمیق بودن و نمادگونه بودن آن دوست دارد، این تیپ هنر را به خاطر زیبایی ظاهری و سطحی آن میپسندد.
استاد زندگی کردن در لحظه:
آنها به صورت ذاتی، هنر زندگی کردن در لحظه و لذت بردن از حال را آموختهاند. همین است که کمتر غم گذشته و استرس آینده را دارند.
زود کسل شدن:
آن روی دیگر پرانرژی بودن و همیشه در تکاپو بودن، زود خسته شدن و تکراری شدن اتفاقها برای آن شخص است. همین است که تیپ ماجراجو در تست انیاگرام خیلی زود از فعالیتهای تکراری یا کم هیجان خسته میشود.
دغدغههای درونی تیپ ماجراجو در انیاگرام چیست؟
- این خیلی مهم است که هیچ انتظاری نداشته باشیم و هر تجربهای را بپذیریم، حتی تجربههای بد را. (رم داس)
- با شادی و خوشحالی در غمهای دنیا شرکت کن. ما نمیتوانیم جهان غمها را درمان کنیم ولی میتوانیم انتخاب کنیم در شادی زندگی کنیم. (جوزف کمپبل)
- اگر فکر میکنی تو آزادی، پس هیچ فراری برایت ممکن نیست! (رم داس)
- مهمانی هیچ وقت شروع نمیشود تا وقتی که من پایم را داخل آن مهمانی بگذارم!
- من هر روز صبح که از خواب بیدار میشوم، مصمم هستم که هم دنیا را تغییر دهم، هم اوقات خفن و پر از شادی داشته باشم. گاهی وقتها این موضوع برنامهریزیام را سخت میکند! (ای بی وایت)
- من بدون قیدوشرط، عاشق زندگی هستم. (آرتور روبینستاین)
- برای من «خواندن» اینکه شنهای ساحل نرم است، بس نیست؛ میخواهم که پاهای برهنهام آن را حس کنند؛ به چشم من هر شناختی که مبتنی بر احساس نباشد، بیهوده است. (کتاب مائدههای زمینی و مادههای تازه، آندره ژید)
محرومیت و رنج:
تیپ ماجراجو یا مشتاق در انیاگرام پیوسته دوست دارد پی خوشگذرانی باشد. برای همین، مهمترین و اصلیترین ترس آنها، گرفتار شدن در رنج است.
از دست دادن آزادی:
تیپ ماجراجو احساس یک پرندهای را دارد که قفس این جهان برایش تنگ است. برای همین محدودیتهای این دنیا او را به تنگ میآورد. هرچند او خودش را با این محدودیتهای ناخواسته که جزء طبیعت زندگی است وفق میدهد، اما دیگر نمیتواند تحمل کند که آدمها برایش محدودیتهای بیشتری درست کنند.
نرسیدن به آرزوها:
ذهن تیپ ماجراجو پر از آرزو و هدفهای بزرگ و کوچک است. او میترسد نتواند به این آرزوهایش برسد و حس خوشحالی رسیدن به آن آرزو را بچشد.
تجربه نکردن به اندازه کافی:
تیپ ماجراجو در تست انیاگرام، تیپ تجربهگرایی است و دوست دارد در زندگیاش تجربههای زیادی داشته باشد. او از تجربه کردنهای جدید نمیترسد. اشتیاق او به تجربههای جدید بر ترسش غلبه میکند.
داشتن احساسات منفی:
تیپ ماجراجو دوست ندارد احساساتی مثل ناراحتی را بپذیرد و همیشه سعی در انکار آن دارد. شاید هم گاهی از غمها و نارحتیهای عمیقش، طنز درست کند و به آنها بخندد! انگار که این خندیدن، نوعی حالت تدافعی بدن او برای مقابله با این حس منفی است.
ناتوانی از لذت بردن از زندگی:
تیپ ماجراجو میترسد نتواند در لحظه زندگی کند و لذت لحظههای کوچک زندگی را ببرد چون برای او لذت بردن از زندگی در اولویت است!
خواستهها و امیال تیپ ماجراجو در تست انیاگرام:
راضی و خشنود بودن:
شاید بگویید مگر کسی هست که خواستهاش، خشنود و راضی بودن از دنیا نباشد؟ درست میگویید اما دلیل اینکه خشنود و راضی بودن جزء امیال اصلی تیپ ماجراجو است، اولویت آن نسبت به بعدهای دیگر زندگی، در نظر تیپ ماجراجوست و او بیشتر از سایر تیپها برای راضی بودن از زندگی تلاش میکند. تیپ ماجراجو یا مشتاق معتقد است که دنیا برای لذت بردن او آفریده شده است و وظیفه او این است که از تکتک لحظههایش لذت ببرد.
زندگی در راه رسیدن به آرزوها:
تیپ ماجراجو همهی تلاشش را میکند تا تجربههای زیاد و متعددی به دست آورد و این تجربهها در راه رسیدن به آرزوهایش باشند.
همیشه در هیجان بودن:
زندگی بدون هیجان برای تیپ ماجراجو، مثل زندگی یک مرده است. شاید بتوان گفت که بدن تیپ ماجراجو به هورمونهای هیجان که در بدن آزاد میگردد، معتاد میشود.
مشغول بودن:
تیپ ماجراجو از یکجا نشستن و هیچ کاری نکردن متنفر است. همین است که یکی از خواستههای تیپ ماجراجو، همیشه در تکاپو بودن و مشغول بودن است.
خوشیهای فوری:
تیپ ماجراجو دوست دارد خوشی را سریع به دست آورد. او عجولتر از آن است که به سراغ کارهایی برو که نیاز به زمان زیادی دارند تا حس خوبی بگیرد. (خوشی سریع مثل خوشحالی ناشی از خوردن یک خوراکی موردعلاقه است و خوشی آرام مثل خوشحالی ناشی از برنده شدن در یک مسابقه است که باید برای رسیدن به آن خوشی صبر زیادی داشت.)
اجتناب از خطر و رنج:
باوجود اینکه تیپ ماجراجو اصلا محتاط نیست و اتفاقا تیپ خطرپذیری است، ولی با این وجود در انجام دادن کارهایی که در آن احتمال رنج و خطر هست، احتیاط میکند.
تیپ ماجراجو در گروه سهگانه تفکرگرا
تیپهای انیاگرام در ۳ گروه غریزهگرا، احساسگرا و تفکرگرا تقسیم میشوند که تیپ ۵ و ۶ و ۷، در گروه تیپهای تفکرگرا قرار میگیرند.
ویژگیهای کلی گروه تفکرگرا:
همانطور که از اسمش مشخص است این گروه برای قدرت تفکر و منطقشان ارزش زیادی قائل میشوند و منطقشان بر غریزه و احساسشان غالب است. اما یکی دیگر از فاکتورهای تقسیمبندی نه تیپ به این سه تیپ، این است که نقطه ضعفها و قوتهای آن تیپ، در چه گروهی قرار گرفته است: احساس، تفکر یا غریزه؟
مثلا تیپ ماجراجو در انیاگرام، هم نقطه قوت و هم نقطه ضعفش مربوط به منطقش است. هرچند که امکان دارد حتی قدرت احساس و غریزهاش هم در زندگیاش پررنگ باشد.
تفاوت تیپ ۷ با تیپ ۵ و ۶ در گروهبندی تفکرگرا:
تیپ ماجراجو (۷) ذهن چالاک و سریعی دارد و به سرعت تحلیل و تصمیمگیری میکند. این افراد برخلاف تیپ کاشف، درگیر دنیای ذهنی خود نمیشوند بلکه درگیر امور دنیوی و کارهای مادی که در لحظه میتوانند انجام دهند میشوند.(تفریط در تفکر)
تیپ شکاک (۶) نمیتواند خودش بدون دخالت یک فرد مورد اطمینان یا یک حزب فکری فکر کند و برای همین ابتدا برای پذیرفتن آدمها و حزبهای فکری مختلف تردید میکند. اما بعد پذیرفتنش، همیشه به آنها اتکا میکند. (انفصال از تفکر)
تیپ کاشف (۵) بیشازحد در تفکراتش غرق میشود و این باعث میشود بیشتر از عمل کردن، درگیر فکر کردن باشد. یکی از چالشهای تیپ کاشف این است که تفکراتشان را با واقعیت همسو کنند. ازطرفی عملگرا بودن را هم فراموش نکنند. (تفکر افراطی)
نوع سالم و ناسالم تیپ ماجراجو در انیاگرام:
در انیاگرام، ۹ تراز برای سلامت شخصیت تیپها مشخص میشود که در این محتوا، تراز اول و تراز آخر را بررسی میکنیم:
تراز اول سلامتی: قدرشناسان به وجد آمده
در این تراز آنها زندگی را با تمام احساسات منفی و مثبتش میپذیرند و سعی در انکار احساسات منفیشان ندارند.
یک تیپ ماجراجو سالم، از لحظه لحظه زندگیاش لذت میبرد، ولی توقعاتش بالا نیست و از واقعیتهای تلخ زندگی هم فرار نمیکند. اتفاقا زندگی را با تمام خوب و بدش، مثل یک موضوع مقدس میپرستد. مثلا از ناپایدار بودن زندگی دیگر نمیترسد و سعی میکند در هر لحظه از چیزهایی که دارد نهایت لذت را ببرد. آنها در این تراز میفهمند که زندگی یک هدیه است اما صرفا برای لذت بردن آنها نیست، برای همین توقعاتشان هم پایینتر میآید.
همین در لحظه زندگی کردن باعث میشود که آنها دیگر منتظر اتفاقی نباشند که حال آنها را خوب کند. مثلا نگویند اگر فلان موقعیت شغلی را کسب کنم خوشحال میشوم. چون آنها عمیقا دریافتهاند که نیکبختی لزوما در پی رسیدن به آرزوها نیست، بلکه مستلزم قدرت درونی لذت بردن از حال است.
در تراز سالم، تیپ ماجراجو با درون خود ارتباط خوبی برقرار میکنند و دیگر فقط در پی مادیات نیست. همین باعث میشود او در عین حال که لذت زیادی را از مادیات میگیرد، وابستگی و تعلق خاطر به آن پیدا نکند، چون به درون خودش مسلط است.
تراز نهم سلامتی: هیستریاییهای وحشت زده
تیپ ماجراجو در این تراز به حالت شیدایی و جنون سرخوشی میرسد و دیگر همه امکاناتش برای رسیدن به خوشی را مصرف کرده. همین باعث میشود وحشتزده و هیستریک شود.
تیپ ماجراجو روانرنجور، به شدت مضطرب است چون او که تا دیروز پیوسته در حال خوشگذرانی بوده، دیگر چیزی برای خوشگذرانی نمیبیند. شاید هم این به خاطر این است که سطح توقعش از خوشی به شدت بالا رفته و دیگر هیچ چیز نمیتواند او را خوشحال کند. اضطراب و وحشت تیپ ماجراجو روانرنجور در حدی است که احساس میکند دارد در بیداری کابوس میبیند.
در حالت روانرنجور، تمام محتویات ضمیر نیمه آگاه تیپ ماجراجو برای او ظاهر میشود و تمام آن حسهای منفی که پیوسته از آن فرار میکرده، اکنون به او حملهور میشوند. از طرف دیگر، چون تیپ ماجراجو به برونگرایی عادت کرده است و در این حالتش احتمالا از جامعه طرد شده، برایش خیلی سخت است با تنهایی خود سر کند.
سیر پیشرفت تیپ ماجراجو در انیاگرام:
تیپ ماجراجو یا مشتاق در تست انیاگرام برای پیشرفت کردن باید به سمت تیپ ۵ یا کاشف حرکت کند. در این صورت آنها عمیقتر میشوند و همین باعث میشود دچار تنوع طلبی نشوند. ازطرفی این سیر پیشرفت موجب میگردد که دیگر مادیگرا نباشند. به عبارتی آنها قدرشناسی خود از زندگی را به جای غرق شدن در مادیات، با کنجکاو بودن راجع به آن نشان میدهند.
دیگر برای تیپ ماجراجوی پیشرفت کرده، صرفا لذت بردن از زندگی هدف نیست. بلکه تمایل پیدا میکنند که بیشتر راجع به جهان پیرامون آگاهی کسب کنند. در این سیر آنها تمرکزشان از خودشان به دنیای بیرون منعطف میشود و خودمحوری ندارند.
بعد از پیشرفت کردن آنها دقت بیشتری در زندگی دارند و برنامهریزیشان بیشتر میشود. پس بیبندوبار نخواهند بود. تیپ ماجراجوی پیشرفت کرده، دیگر با عمیق شدن، خودش را درگیر لذتهای زودگذر نمیکند و بیشتر انرژیاش را برای رسیدن به لذتهای دیرپا میگذارد و صبرش بیشتر میشود.
یکی از مشکلات تیپ ماجراجو، از این شاخه به آن شاخه پریدن است که در صورت تکمیل سیر پیشرفت، آنها توانایی عمیق شدن در یک رشته خاص را پیدا میکنند و در عین حال اشتیاق و انگیزه یک تیپ ماجراجو را همچنان خواهند داشت.
افراد مشهور تیپ ماجراجو انیاگرام:
- جان اف کندی
- موتزارت
- رابین ویلیامز
- جیم کری
- آنتی میم و مارتا در فیلم چه کسی از ویرجینیا وولف میترسد؟
- فرد ویزلی و جورج ویزلی در هری پاتر
- پیتر پن
- انیمیشن موآنا
- سید و ادی و کراش در انیمیشن عصر یخبندان
- جویی در سریال فرندز
حرف آخر
اگر شما هم تیپ ماجراجو هستید، احتمالا اولویت زندگیتان، لذت بردن از لحظه است. در این محتوا با خصوصیات کلی، ترسها و خواستههای تیپ شخصیتیتان آشنا میشوید و همینطور جملاتی که با تیپتان همخوانی دارند را میخوانید.
ازطرفی آشنا شدن با ترازهای سالم و ناسالم تیپتان باعث میشود خودتان را بسنجید و به سمت سالم بودن قدم بردارید. همینطور با سیر پیشرفت تیپتان که به سمت تیپ ۵ یا کاشف است آشنا میشوید و همین میتواند قدم بزرگی برای بهبود شخصیتتان باشد.