۸ دلیل اهمیت هوش هیجانی در ترید و معامله‌گری؛ چگونه تقویت هوش هیجانی سودآوری شما را چندبرابر می‎کند؟

آیا ما به هوش هیجانی در معامله و ترید نیاز داریم؟ احساس و درک مفاهیم از اهمیت بسیاری برخوردار هستند که رفتارهای مالی فرد را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند. زمانی‌که افراد در رابطه با یک سهم یا معامله‌ای تصمیمی می‌گیرند، تمام تلاش خود را جهت درنظر نگرفتن احساساتشان انجام می‌دهند که این تصمیم حاصل تجربیات گذشته آن‌ها است و می‌تواند مثبت یا منفی باشد. چگونگی کنترل احساسات، ساختاری ذهنی است که توسط هوش هیجانی تعریف و اندازه‌گیری می‌گردد و سال‌هاست در زمینه معامله و سرمایه‌گذاری، توسط محققین مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.

شاید هوش هیجانی یا هوش عاطفی برایتان مفهوم جدیدی به‌نظر بیاید، اما همه‌ی افراد دارای هوش هیجانی هستند که تا به امروز وجود آن را نادیده گرفته و یا اصلاً اطلاعی از چنین معجزه‌ای درونی نداشته‌اند. بدون شک مدیران خوب افرادی هستند که از هوش هیجانی بالایی برخوردارند. همچنین کارمندانی که دارای وجدان کاری بالا، اما فاقد هوش هیجانی هستند، درمقایسه با کارمندانی که از هوش هیجانی بالایی برخوردارند، ضعیف‌تر عمل می‌نمایند. پس بررسی و آگاهی از هوش هیجانی می‌تواند افراد را از هرگونه رفتارهای غیرحرفه‌ای و کنترل ریسک در تصمیم‌گیری یا سرمایه‌گذاری دور نماید.

چرا هوش هیجانی این‌قدر مهم است؟

شاید این مبحث برای شما کمی ناآشنا باشد، اما بدون شک از اهمیت بسیار بالایی در کار و زندگی شما برخوردار است. به‌گونه‌ای‌ که هوش هیجانی راه‌ورسم درست زندگی کردن را به شما می‌آموزد و با استفاده از آن می‌توانید کیفیت زندگی و کار خودتان را افزایش بدهید. هوش هیجانی مجموعه توانایی‌های متشکل از خود مدیریتی، خودآگاهی، خودانگیزشی، دیگر آگاهی، درک متقابل، دیگر مدیریتی، مهارت‌های اجتماعی و همدردی است که هرکدام به نحوی به تقویت هوش هیجانی کمک می‌کنند.

در این مبحث، فرد نه‌تنها باید نسبت به خودش شناخت پیدا کند، بلکه نسبت به اطرافیان و محیط اطرافش نیز باید شناخت داشته باشد تا بتواند به کنترل، تشخیص و تنظیم هیجانات در خود و دیگران دست یابد. بنابراین افرادی‌ که از هوش هیجانی بالایی برخوردار هستند، به‌راحتی می‌توانند تمام رفتار و روابط خودشان را کنترل نمایند و برای پیشرفت، راهکارهای مناسبی پیدا کرده و برخورد مناسب‌تری با مسائل داشته باشند. درنتیجه این مسئله به افراد کمک می‌کند تا بهتر با دیگران ارتباط برقرار کرده و روابط قوی‌تری ایجاد کنند. زیرا با درک بهتر ابعاد هوش هیجانی در معامله می‌توانید ارتباط بهتری با جامعه و اطرافیان خود برقرار نمایید و معاملات هوشمندانه‌تر و پرسودی را تجربه کنید.

مطلب مرتبط: ۵ دلیل استفاده از هوش هیجانی در محیط کار برای رسیدن به موفقیت شغلی

چرا باید از هوش هیجانی در معامله استفاده کنیم؟

اهمیت هوش هیجانی در کسب‌وکار چیست؟ چگونه از هوش هیجانی برای پیشرفت استفاده کنیم؟ و یا هوش هیجانی چه ارتباطی با دستمزد بالا دارد؟ هوش هیجانی برای همه انواع روابط از شخصی تا حرفه‌ای بسیار اهمیت دارد و نشان‌ دهنده تلاقی احساسات و توانایی‌های ذهنی و عمومی است. بدین سبب هوش هیجانی و مهارت‌های افراد مرتبط با آن از اهمیت بسیاری برخوردار است و برای تصمیم‌گیری و مدیریت استرس در هر کسب‌وکاری ضروری به نظر می‌رسد. قطعا یک رهبر باید وضعیت عاطفی خود و احساسات دیگران را بشناسد تا بتواند از این اطلاعات برای تصمیم‌گیری‌های محاسبه شده و معین استفاده نماید.

رهبران موفق بر طیف گوناگونی از افراد با دیدگاه‌ها و خلق‌و‌خوهای متفاوت هستند، اثرگذاری بسیاری دارند که این تأثیرگذاری به سطح بالاتری از هوش هیجانی نیاز دارد. زیرا مدیرانی که مجهز به هوش هیجانی بالا هستند به‌طور مؤثر می‌توانند موقعیت‌های پرتنش را خنثی کرده و مشکلات سازمانی را به‌صورت واضح حل کنند. بنابراین رهبران با صرف وقت بیشتر برای آشنایی با افراد و آگاهی بیشتر از احساسات خودشان می‌توانند هوش هیجانی در سازمان را تقویت نمایند.

ورود به تست هوش هیجانی بار-ان Bar-On

نقش هوش هیجانی در معامله

اما تقویت هوش هیجانی در معامله می‌تواند منجربه افزایش سودآوری شما نیز گردد. افراد دارای هوش هیجانی بالا به‌طور متوسط درآمد بیشتری نسبت به افرادی که دارای این ویژگی نیستند، دریافت می‌نمایند. به‌طوری‌که هوش هیجانی به آن‌ها این امکان را می‌دهد که با موقعیت‌شناسی صحیح و شناخت زمان مناسب برای تصمیم‌گیری هوشمندانه معاملاتی درست و با کمترین میزان ضرر را از سر بگذرانند. درنتیجه تصمیماتی که با توجه به هوش هیجانی گرفته می‌شوند، اغلب تصمیمات بهتر و دقیق‌تری هستند که فقط کافی است به‌صورت دقیق شناسایی و مدیریت گردند.

۸ دلیل اهمیت هوش هیجانی در معامله چیست؟

هوش هیجانی یک توانمندی ارزشمند در هر کسب‌وکاری است که به افراد در به‌دست آوردن توانایی و مهارت‌ها‌ی گوناگون کمک می‌کند تا توسط آن‌ها بتوانند خود و دیگران را بهتر درک نمایند. همواره به افراد در حوزه‌ی مدیریت مالی شخصی کمک می‌کند که سرمایه‌گذاری‌های درست و عاقلانه‌ای انجام بدهند و بتوانند برای حسابداری شخصی خودشان برنامه‌ریزی کنند تا پیش از انجام هر هزینه‌ای به جنبه‌های مختلف و کارکرد آن فکر کرده و با الگوبرداری از روش‌های مفید، موفق شوند.

هوش هیجانی اهمیت بسیاری در موفقیت افراد و افزایش هوش مالی دارد که با به‌کار گرفتن آن‌ها می‌توانید مدیریت بهتری در مسائل مالی و معامله داشته باشید. بنابراین شناخت این راهکارها به افراد کمک خواهد کرد تا بتوانند فعالیت‌های بهتری را انجام بدهند.

۱ـ خودآگاهی‌ و خودشناسی شما را افزایش می‌دهد

فواید هوش هیجانی در ابتدا با آگاهی‌ که نسبت به خودتان کسب می‌کنید، شروع می‌شود. هرفردی پیش از آن‌که بتواند ارتباط مؤثر، سودمند و قدرتمندی را با سایر افراد برقرار کند، باید قادر باشد اول خودش را درک نماید. بهتر است پرورش و تقویت خودآگاهی را با کار کردن بر روی درک احساسات خودتان آغاز کنید تا با افزایش خودآگاهی بتوانید به درک بالاتری نسبت به دیگران برسید. به‌طوری‌که شما باید نسبت به خود و تمام عکس‌العمل‌هایتان در شرایط مختلف کاملا آگاه باشید و احساسات خودتان را به‌طورکامل بشناسید.

با افزایش خودآگاهی می‌توانید نقص‌هایتان را شناخته و آن‌‎ها را مرتفع کنید و با یافتن نقاط قوت خود به تقویت آن‌ها کمک نمایید. همچنین این موضوع می‌تواند در گرفتن تصمیمات بهتر کمک شایانی به شما بکند تا بتوانید نقاط قوت و ضعف را به شیوه‌ی صحیح مدیریت کنید. ممکن است روند خودآگاهی به‌خصوص در مراحل اولیه دشوار و پراسترس باشد، اما به شخص این قدرت را می‌دهد تا در موقعیت‌ها‌ی سخت بازار و معاملات آرام مانده و اوضاع را مدیریت کند. برای عادت کردن به این کار می‌توانید به‌راحتی از تمرین مراقبه و تنفس عمیق کمک بگیرید یا اینکه آرام و ساکت بنشینید و آنچه‌ در درونتان اتفاق می‌افتد را با دقت، زیر ذره‌بین قرار دهید.

مطلب مرتبط: اهمیت هوش هیجانی در کسب‌وکار

۲ـ شما را به فردی مثبت‌‌اندیش تبدیل می‌کند

ابعاد هوش هیجانی به‌شدت گسترده است که دو نکته‌ کاملا متضاد مثبت و منفی، به‌راحتی می‌توانند در تقویت یا پس‌رفت آن نقش یکسانی داشته باشند. برای تقویت هوش هیجانی در معامله، واکنش نشان دادن به احساسات منفی به‌ اندازه‌ واکنش نشان دادن به نکات مثبت، مهم است و همان‌طورکه باید به لحظات مثبت واکنش نشان دهید باید نکات منفی را نیز نادیده بگیرید. اشخاصی‌ که احساسات مثبت را تجربه می‌کنند، انعطاف‌پذیرتر هستند و روابط کاملی نسبت به دیگران دارند و مثبت‌اندیشی به این افراد کمک می‌کند که از شرایط سخت به آسانی عبور نمایند.

بنابراین استفاده از کلمات و جملات مثبت تأثیر زیادی در تقویت هوش هیجانی دارد و بهتر است از افراد منفی‌گرا دوری کرده و خود را با افراد مثبت‌‌اندیش احاطه نمایید. زیرا افرادی که در اطراف شما هستند، می‌توانند تأثیر زیادی بر روی شما داشته باشند و باعث می‌شوند که این جملات مثبت در ناخودآگاه شما ثبت شده و عملکرد ذهنیتان تغییر کند. بدون شک اگر در هر کاری از جملات مثبت استفاده نمایید، به موفقیت نزدیک‌تر می‌شوید و خودتان باور خواهید کرد که توانایی رسیدن به اهدافتان را دارید.

۳ـ مشاهده‌گر دقیقی خواهید شد

یکی دیگر از دلایل اهمیت هوش هیجانی در معامله و ترید تبدیل کردن شما به مشاهده‌گری دقیق خواهد بود. تقویت هوش هیجانی در معامله منجربه این می‌شود که نسبت به واکنش‌ها‌یی که در قبال دیگران انجام می‌دهید دقت کافی داشته باشید. بدون شک وقتی مشاهده‌گری خوب و دقیق برای رفتار، کردار و گفتار خودتان و دیگران باشید، حتما قادر خواهید بود که نسبت به خود و دیگران با مراعات رفتار نمایید. اگر زمان کافی صرف کنید و با دقت همه‌ی جوانب را درنظر بگیرید، به‌راحتی می‌توانید زاویه‌ی دید تازه‌ای نسبت به عملکرد خودتان و دیگران به‌دست بیاورید.

بنابراین بهتر است فقط تماشا کننده نباشد. بلکه موضوعی را که می‌بینید درک کنید تا بتوانید درمورد آن اطلاعاتی کسب کرده و نسبت به آن موضوعی که می‌بینید کنجکاو باشید. زیرا این کار نه‌تنها به شناخت خودتان بلکه به شناخت اطرافیانتان هم کمک خواهد کرد. درنتیجه برای خوب دیدن نیاز به وقت صرف کردن است که بهتر است وقت کافی بگذارید تا بتوانید مشاهده‌گر مفید و خوبی باشید.

۴ـ مهارت گوش دادن فعال را در شما تقویت می‌کند

یکی از مؤلفه‌ها‌ی تقویت هوش هیجانی در معامله این است که یاد بگیرید به‌جای عجله کردن یا گرفتن تصمیمی غیرقابل تغییر، به پیام‌ها‌ی کلامی ‌و غیرکلامی ‌به روشی کارآمد توجه نمایید. مهم‌تر‌ از همه باید تمرین کنید که با فروتنی به دیگران گوش فرا دهید تا سخنان طرف مقابل را به‌خوبی درک کنید. گوش دادن یعنی اینکه به افراد اجازه بدهید بدون اینکه بخواهید وسط حرف آن‌ها بپرید و یا با شک و تردید رفتار کنید، صحبت نمایند.

قطعا این گوش دادن فعال تنها با گوش‌هایتان نیست و شما باید با چشم‌هایتان نیز بشنوید تا حرکات و عکس‌العمل‌های طرف مقابلتان را ببینید و صحبت‌هایشان را به‌خوبی بشنوید. با انجام این کار حتما باید مشکلات خودتان را کنار بگذارید تا بتوانید وضعیت آن‌ها را درک کنید و قبل از نشان دادن هر واکنش خاصی درمورد احساساتشان تفکر کنید. همچنین بهتر است به نشانه‌‌های غیرکلامی در طول گفت‌وگو با افراد توجه کنید تا از هرگونه سوءتفاهم جلوگیری شده و به گوینده در طول صحبتش احترام بگذارید.

این کار بدان معنا نیست که چیز خاصی از آن‌ها یاد بگیرید، تنها هدف این است که بتوانید با احساسات این افراد آشنا شده و تصمیمات درستی نسبت به آن‌ها، باتوجه به عکس‌العمل‌هایشان بگیرید. درنتیجه فردی‌ که دارای هوش هیجانی بالایی است، برای درک و فهمیدن سخنان دیگران به‌خوبی گوش فرا می‌‌دهد.

۵ـ شما را وادار به هدف‌گذاری می‌کند

همان‌طور که می‌دانید معامله و ترید بدون هدف‌گذاری معنا و مفهوم خاصی ندارد و عملا تلاشی بی‌فایده است. تقویت هوش هیجانی در معامله این بینش را به شما خواهد داد که اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت برای خود تعیین نمایید و برای آن برنامه‌ریزی کرده و دست‌یابی به اهداف را یاد بگیرید. اهداف می‌توانند جهت‌دهی طولانی‌مدت و انگیزه‌ کوتاه‌‌مدت را فراهم کنند و موجب ایجاد و توسعه مهارت‌های شخصی در شما شوند. بدین سبب بهتر است که یک قلم و کاغذ برداشته و به این فکر کنید که می‌خواهید کجا و چگونه باشید و برای خود چند هدف مشخص تعیین نمایید. حتما اهدافتان را براساس قدرت و شدت و ضعف آن‌ها اولویت‌بندی کنید تا با مرور کردن آن‌ها، انگیزه زیادی به‌دست بیاورید.

۶ـ هوش هیجانی در معامله شما را با طیف وسیعی از دیدگاه‌ها آشنا می‌کند

یکی از مزیت‌های افزایش هوش هیجانی در معامله بررسی موضوعات و اتفاقات مختلف از دیدگاه‌های متفاوت است. ساده‌ترین راه‌ و روش برای به‌دست‌ آوردن دیدگاهی متفاوت، این است که خودتان را به‌جای فردی دیگر قرار دهید و اتفاقی که می‌افتد را از دیدگاه وی نگاه کنید. قطعا نمی‌توانید بگویید که کدام دیدگاه درست یا کدام دیدگاه غلط است، اما می‌توانید تصمیم بهتری بگیرید یا در تصمیم‌گیری صحیح به دیگران کمک نمایید.

حتی می‌توانید نظرات دیگران را نیز درمورد شخصیت خودتان بپرسید، چراکه دیدگاه دیگران نسبت به شما، با آن‌ چیزی‌ که خودتان می‌بینید کاملا متفاوت است. به‌‌عنوان مثال می‌توانید از دوستان و همکارانتان بپرسید که واکنش شما در موقعیت‌های تنش‌زا و پرهیجان چگونه است؟ پاسخ‌هایی که از آن‌ها دریافت می‌کنید به شما کمک خواهد کرد تا خودتان را بهتر بشناسید و تصمیم درستی بگیرد.

۷ـ برقراری ارتباطات مؤثر و سازنده

بخش اصلی و عمده‌ای از هنر برقراری ارتباط، مهارت شناخت عواطف در دیگران است که به تقویت روابط بین‌فردی کمک می‌کند. تأثیر هوش هیجانی در موفقیت شغلی، فردی، اجتماعی و حرفه‌ای موضوعی غیرقابل انکار است. با شناختی که درحال حاضر نسبت به هوش هیجانی داریم، می‌دانیم که شناخت افراد نسبت به خود و نوع رفتار و مدیریت احساسات و هیجاناتشان، آن‌ها را به این نتیجه رسانده که برای رسیدن به موفقیت باید به مواردی بیشتر از IQ توجه نماید. بنابراین با یک مدیریت درست بر عواطف و احساسات، می‌توانید نتیجه عملکرد ذهن دیگران را بهتر از قبل به نمایش بگذارید و تأثیر آن را بر معاملات خود ببینید.

مطلب مرتبط: ۱۸ مهارت ارتباطی مؤثر در محیط کار که شما را به موفقیت شغلی می‌رساند

۸ـ مسئولیت‌پذیر می‌شوید

پاسخ‌گو بودن انگیزه‌ای شخصی برای کسب و رشد موفقیت و متعهد بودن به مسئولیت‌پذیری خود است. برای تقویت هوش هیجانی‌ در معامله باید بتوانید پاسخ‌گو بودن را در خودتان تقویت کنید تا مسئولیت‌پذیرتر باشید. زیرا احساسات و اعمال هر شخصی نشأ‌ت ‌گرفته از خودش است و مسیر تقویت هوش هیجانی تا آخر عمر او ادامه دارد. بدین سبب وقتی فردی با تمرینات مشاهده و دقت، گوش دادن فعال، هدف‌گذاری، مثبت‌اندیشی، گسترش خودآگاهی و پاسخ‌گو بودن برای تقویت هوش هیجانی خود تلاش می‌کند، خواهد دید که این توانایی تا چه اندازه قدرتمند و حیاتی است.

به‌طوری‌که اگر کار اشتباهی انجام بدهد، شخصی را آزار بدهد، تصمیم اشتباهی بگیرد و یا به هرنحوی دردسری درست کند حتما باید مسئولیت آن را بپذیرد. شاید ممکن است پاسخ‌گو بودن در این موقعیت‌ها شما را وادار به عذرخواهی یا پذیرفتن مسئولیت عمل خطایتان نماید، اما درنتیجه با این کار خود را در مسیر تبدیل‌شدن به یک انسان قوی‌تر‌ قرار خواهید داد.

پیشنهاد: هوش هیجانی؛ برگ برنده مذاکرات موفق

سخن نهایی

بدون شک همه افراد در مسیر شغلی اهداف و یا خواسته‌هایی را در ذهن خود دارند که برای رسیدن به آن‌ها از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند. برای رسیدن به این اهداف و رؤیاها علاوه‌بر کار کردن نیاز به فکر کردن نیز هست که در این موارد هوش هیجانی می‌تواند کمک بسزایی به شما بکند و فرد را به آن‌ها برساند. افرادی‌ که هوش هیجانی بالایی دارند، به‌راحتی می‌توانند در این مسیر از توانایی خود استفاده کنند و همواره تلاش می‌کنند تا از طریق تقویت هوش هیجانی، از احساسات خود و دیگران، شناخت بهتری داشته باشند تا با استفاده از این شناخت همچون یک قطب‌نما برای یافتن مسیر موفقیت در کسب‌وکارشان عمل نمایند.

ما در این مقاله شما را با ۸ دلیل پراهمیت از بی‌‌شمار دلایل اثرگذاری مثبت هوش هیجانی در معامله آشنا کردیم که برای زندگی و مسیر شغلی شما کارایی بسیار بالایی دارند.

دسته بندی : توسعه فردی و یادگیری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.