ازدواج تیپ شخصیتی ENFP

ازدواج تیپ شخصیتی ENFP

طبق معمول این مدل مقاله‌ها قبل از اینکه به سراغ ازدواج تیپ شخصیتی ENFP برویم اندکی ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم. به افرادی که تیپ شخصیتی ENFP دارند، پیکارگر یا وکیل مدافع نیز گفته می‌شود. این تیپ شخصیتی روحی آزاد دارد و می‌توان آن‌ها را در هر جمعیتی شناخت. آن‌ها کسانی هستند که به مهمانی‌های دوستانه و خانوادگی جان می‌بخشند و از ارتباطات اجتماعی و عاطفی با دیگران لذت می‌برند. اما این‌طور هم نیست که در این روابط تنها به دنبال خشنودی دیگران باشند بلکه با کنجکاوی و انرژی حاصل از ماهیت رؤیاپرداز خود در جست‌وجوی ناگفته‌ها هستند.

تیپ شخصیتی ENFP زندگی را مانند یک پازل بزرگ و پیچیده می‌بینند اما برخلاف شخصیت‌هایی که تحلیل‌گر هستند یعنی ENTP،ENTJ ،INTP،INTJ این پازل در نظر آن‌ها مجموعه‌ای از سازوکار نظام‌مند نیست بلکه مجموعه‌ای از احساسات، شفقت و رمزوراز است. آن‌ها همیشه به دنبال معنایی عمیق‌تر در آدم‌ها و اتفاقات می‌گردند. وکیل مدافع‌های بسیار مستقلی هستند و بیشتر به دنبال خلاقیت و آزادی‌اند تا ثبات و امنیت.

آن‌ها همین که فقط دلیلی برای به کار انداختن تخیل خود داشته باشند آن را کافی می‌دانند تا انرژی خود را در مسیر موردنظرشان صرف کنند. آن‌ها آرام آرام در کانون توجه دیگران قرار می‌گیرند و به احتمال زیاد، هم ردیف‌هایشان آن‌ها را به عنوان رهبر و مربی خود برمی‌گزینند؛ هرچند که خود این افراد همیشه راغب به بودن در چنین موقعیت‌هایی نیستند مخصوصا وقتی اسیر جایگاه رهبری در کارهای اداری و رویه‎‌های معمول شوند. این تیپ آزادی خود را برای نوآوری داشتن بیشتر دوست دارند و تمایلی ندارند که خود را اسیر نقش‌های کسالت‌بار کنند و در این شرایط صبر خود را از دست داده و افسرده می‌شوند.

تیپ شخصیتی ENFP چنان ناگهانی می‌توانند تغییر نقش بدهند که ممکن است حتی نزدیک‌ترین دوستانشان نیز تعجب کنند.

می‌دانند چطور به آرامش برسند و چگونه ماهرانه از فردی آرمانگرا و پرشور و حال در محل کار به فردی آزاد و رها در هنگام رقصیدن در یک جشن تبدیل شوند. افراد متعلق به این تیپ شخصیتی قبل از شروع هر کاری که مدنظرشان است زمان زیادی را صرف کنکاش در احساسات، ایده‌ها و حتی روابط اجتماعی می‌کنند اما وقتی جایگاه حقیقی خود را یافتند تخیل، همدلی و شجاعتشان نتایجی شگفت‌انگیز را رقم خواهد زد.

بودن در جمع را فرصتی برای برقراری روابط عاطفی با دیگران می‌دانند و دوست دارند انگیزه‌ی همکاران و دوستان خود را درک کنند و در هنگام مشکلات با آن‌ها همدلی نمایند. شعارشان این است که هر کسی باید زمان صرف کند تا احساسات خود را بشناسد و ابراز نماید و این موضوع نُقل گفت‌وگوی محافل آن‌هاست. با تمام این تفاصیل آن‌ها نباید به صورت افراطی به شهود خود تکیه کرده و انگیزه‌های دیگران را پیش‌بینی کنند. زیرا ممکن است دریافتی‌های اشتباهی از همان ابتدا داشته باشند و باعث رنجش خاطر خودشان و طرف مقابل شوند.

مایرز و بریگز در مورد تیپ شخصیتی ENFP می‌گویند:

« آن‌ها ممکن است از معلمان، دانشمندان، هنرمندان، مبلغان یا فروشندگان یا تقریباً هر چیزی که می‌خواهند الهام بگیرند.»

تیپ شخصیتی ENFP کیست؟

ازدواج تیپ شخصیتی ENFP

ارزش‌های تیپ شخصیتی ENFP و چیزهایی که باعث خوشحالی آن‌ها می‌شوند:

  • خانه و خانواده
  • دوستی‌ها
  • سلامتی
  • استقلال
  • امنیت مالی

تیپ شخصیتی ENFP در زندگی از چه چیزهایی الهام می‌گیرد؟

یک فرد با تیپ شخصیتی ENFP در محیط‌هایی موفق می‌شود که امکان ابراز خلاقیت و تخیل را در آنجا داشته باشد. آن‌ها عاشق محیط‌هایی هستند که در آنجا بازار بحث و گفت‌وگو درباره‌ی ایده‌ها، کنار زدن مرز‌ها و بررسی دیدگاه‌های متفاوت داغ است. هر نوع زیبایی آن‌ها را به وجد می‌آورد و اگر بتوانند با صدا، بافت یا منظره‌ای عمیقا ارتباط برقرار کنند احساس هدفمندی و لذت پیدا می‌کنند.

آن‌ها برای احساس الهام‌بخشی نیاز است تا با چیزی بزرگتر از روح خود در ارتباط باشند. چیزی که به آن‌ها شجاعت می‌دهد این است که خودابرازگری داشته باشند. شرایط برای این تیپ شخصیتی باید به گونه‌ای رقم بخورد که احساس کنند زندگیشان همسو با عقایدشان است و در زندگی مفهومی معنادار را دنبال می‌کنند. آن‌ها می‌توانند این نیاز خود به معنا داشتن را با حمایت از خیریه‌ها و دفاع از عقیده‌ای که به آن باور دارند برطرف کنند.

چیزی که اشتیاق و انگیزه‌ی آن‌ها را کور می‌کند و سپس رکود و بی‌تفاوتی بر آن‌ها مستولی می‌شود این است که به درجه‌ی رضایت از خود برسند و همه چیز برایشان بیش‌ازحد خسته و کسل کننده و قابل پیش‌بینی شود مثلا برنامه‌‌ریزی‌های سختی در پیش داشته باشند یا احساس کنند درگیر گفتگوهایی سطحی شده‌اند و نبود تحریک‌های ذهنی را در زندگی خود ببینند. بنابراین هیجان چیزی است که آن‌ها همواره به آن نیاز دارند تا دوباره خلاقیتشان جاری شود.

یک ENFP از چه راه‌هایی می‌تواند الهام‌بخشی خود را افزایش دهد؟

  • به شهود خود اعتماد و از آن پیروی کنید. اجازه ندهید ترس‌ها جلوی عمل کردن شما را بگیرند.
  • یک باور را که از ته قلب خود به آن معتقدید در خود پیدا کنید و برای آن وقت بگذارید، سعی کنید آن را گسترش دهید و به آن متعهد و پای‌بند باشید.
  • ارتباطات خود را جوری تنظیم کنید که اطرافتان پر از آدم‌هایی باشند که به شما احساس زندگی و شور و اشتیاق می‌بخشند. افرادی که با شما علایق مشترک دارند و می‌توانید با آن‌ها گفتگوهای معنادار و عمیق داشته باشید.
  • بیشتر ریلکس کنید و کارهای غیرقابل پیش‌بینی انجام دهید. کارهایی که مطمئن نیستید آخر و عاقبتش چه می‌شود.
  • روی خودتان سرمایه‌گذاری کنید و سعی کنید با کتاب خواندن یا شرکت در کلاس‌ها و کارگاه‌های مختلف به رشد و توسعه‌ی مهارت‌های خود بپردازید.
  • به تنها بودن خود بها دهید و مدت زمانی را در تنهایی به اندیشیدن در مورد خودتان اختصاص دهید. به ندای درونی خود گوش کنید و از خودتان سؤال‌های معناداری بپرسید.
  • مدت زمانی را در مکان‌های زیبایی که می‌تواند الهام‌بخش شما باشد بگذرانید. مانند کنار دریا، پارک یا یک موزی و گالری نقاشی.

چیزی که باعث می‌شود تیپ‌های شخصیتی ENFP دچار استرس شوند این است که آن‌ها بیش‌ازحد توان خود مسئولیت قبول می‌کنند و کارهایشان را معمولا عقب می‌اندازند. آن‌ها در ابتدا سعی می‌کنند دنبال راه‌حل‌هایی برای رفع مشکلاتشان باشند و برای این کار طوفان‌های ذهنی راه می‌اندازند، به بیان احساساتشان می‌پردازند و تلاش می‌کنند راه‌حل‌های خلاقانه‌ای در پیش بگیرند.

اگر استرس و اضطراب پیشرفت کند و دست از سرشان برندارد آن‌ها احساس بیگانگی با دیگران پیدا می‌کنند و فکر می‌کنند که کنترل خود را نسبت به هویت مستقلشان از دست داده‌اند. در این شرایط به سختی می‌توانند منظور خود را برسانند، احساسات درونی خود را بیان کنند واحساس کرختی و انجماد شدید در درون خود دارند. افکارشان برای خودشان شفاف و واضح نیست  بلکه پیچیده است و باعث آشفتگی، احساس کنترل نداشتن روی اوضاع، ناتوانی در تنظیم اولویت‌ها و انعطاف‌ناپذیر شدن شخصیت‌های ENFP می‌شود.

اگر استرس همچنان ادامه‌دار باشد این تیپ شخصیتی اسیر کارکرد پست خود یعنی حس درون‌ریز (Si)  می‌شوند و ممکن است آن‌ها اسیر فکرهای وسواسی گردند یا افسرده شوند. ENFP‌ها در حالت عادی افرادی خوش‌خلق هستند اما وقتی استرس زیاد گریبانشان را می‌گیرد بداخلاق می‌شوند و بیش‌ازحد حساس و زودرنج می‌شوند. آن‌ها در این مواقع به دردهای بدنی، زخم‌ها و تغییرات مختلف بدنشان توجه نشان می‌دهند و فکر می‌کنند بیماری جدی دارند یا نیاز به عمل‌های پیچیده برای حفاظت از سلامت خودشان دارند.

تیپ شخصیتی enfp در ازدواج و رابطه عاطفی

عواملی که به تیپ شخصیتی ENFP استرس می‌دهند:

  • محیط‌هایی با قوانین سخت‌گیرانه
  • اجبار به توجه بیش‌ازحد به گذشته یا حال
  • ناتوانی در استفاده از شهود خود
  • وجود موانعی بر سر راه ایده‌پردازی، آینده‌نگری و برگزاری طوفان‌های فکری
  • انتقاد شنیدن و تحسین نشدن
  • زیرپا گذاشته شدن ارزش‌هایشان

در این شرایط چطور به تیپ شخصیتی ENFP کمک کنیم؟

  • به آن‌ها یادآوری کنید که توانمند و شایسته هستند.
  • آن‌ها را تشویق کنید ورزش و مدیتیشن کنند، ماساژ بگیرند،خواب باکیفیتی داشته باشند و به حرف‌هایشان گوش کنید.
  • به آن‌ها پیشنهادی ندهید چون در این شرایط به آن گوش نمی‌دهند و سازگار واقع نمی‌شود.
  • از آن‌ها جزئیات شرایط و وقایع را نپرسید و سعی نکنید شما فردی باشید که می‌خواهد مشکل را رفع کند.
  • پس از اینکه آرام شدند می‌توانید این سؤال را از آن‌ها بپرسید: « آیا نیاز به کمک برای ارزیابی شرایط داری؟»

تیپ شخصیتی ENFP در ازدواج و  روابط عاشقانه

گفتیم افرادی که تیپ شخصیتی ENFP دارند، پرشور، خونگرم و پر از امید و رؤیا هستند. آن‌ها این انرژی پرجنب‌وجوشانه را به روابط عاشقانه‌ی خود نیز می‌برند. آن‌ها اشتیاق زیاد و عمیقی برای به اشتراک گذاشتن زندگی خود با شخص دیگری دارند و آدم‌های بسیار فداکار و متعهدی هستند. وقتی به کسی علاقه‌مند می‌شوند به ندرت عقب‌نشینی می‌کنند به عبارتی به راحتی عاشق می‌شوند و به سختی سقوط می‌کنند. ازطرفی زندگی نیز همیشه متناسب با برنامه‌های آن‌ها نمی‌چرخد و ممکن است در روابط عاشقانه‌ای شرایط باب میلشان پیش نرود یا شخصیت شریک آن‌ها تاب و توان این حجم از نزدیکی را نداشته باشد و نیاز به فضای عاطفی و فیزیکی بیشتری داشته باشد. در این حالت ENFP‌ها آسیب خواهند دید.

ENFPها شخصیت‌های آرمان‌گرایی دارند و مشتاق دانستن همه چیز در مورد شریک زندگی خود هستند. رویکرد شدید و همه جانبه‌ای به عشق دارند و در مراحل نامزدی مخصوصا انرژی زیادی در این مورد از خود نشان می‌دهند. اما باید به یاد داشته باشند که روابط دارای منافع، رشد و مسئولیت متقابل است. آن‌ها باید روی سرمایه‌گذاری‌های احساسی شدید خود کار کنند و بدانند که روابط بلندمدت موفق به تلاش و انرژی و تعهد هر دو نفر نیاز دارد تا از طریق کشف چیزهای جدید باهم لذت ببرند.

برای شخصیت‌های پیکارگر، کارهای روزمره، بودجه‌بندی و تعهدات اجتماعی و خانوادگی ممکن است غیررمانتیک و ناخوشایند به نظر برسد. اما این‌ها هم بخشی از زندگی مشترک است و باید سهم خود را از مسئولیت‌ها بپذیرند البته خوشبختانه این شخصیت‌ها توانایی این را دارند که حتی این وظایف را هم به بیانی خلاقانه، صمیمانه و عاشقانه تبدیل کنند و دلیل لذت بردن خود و پارتنرشان شوند.

  • تیپ شخصیتی ENFP توجه دقیقی به دیدگاه‌های شریک زندگی خود دارند و به خوبی مسائل را از دید طرف مقابل هم می‌بینند و درک می‌کنند که او در حال تجربه‌ی چه چیزهایی است.
  • تیپ شخصیتی ENFP پذیرا و استقبال کننده‌ی ایده‌های جدید هستند و به دقت افکار و ایده‌های جدید شریک زندگی خود را می‌شنوند.
  • تیپ شخصیتی ENFP  برای ایجاد ارتباطات عمیق و شخصی توانایی زیادی دارند.

مطلب مرتبط: با چه تیپ شخصیتی ازدواج موفق‌تری خواهید داشت؟

تیپ شخصیتی enfp در ازدواج و رابطه عاطفی

تیپ شخصیتی ENFP در ازدواج و روابط عاشقانه ممکن است دچار چه چالش‌هایی شوند؟

  • این تیپ شخصیتی در تعارض‌ها و درگیری با شریک زندگی خود مشکل دارند. تیپ ENFP در ازدواج و رابطه عاطفی از گفت‌وگوهای تنش‌زا دوری می‌کنند درحالی که صحبت کردن خیلی بهتر از این است که از تنش دوری کنیم و بگذاریم مسائل روی هم انباشته شوند و تبدیل به بهمنی ویرانگر شوند.
  • آن‌ها در پذیرش بازخورد مشکل دارند. وقتی کسی از آن‌ها انتقادی می‌کند، آن را خیلی شخصی‌سازی می‌کنند و سریع صدمه می‌بینند یا ناامید می‌شوند درحالی که شاید طرف مقابل نیت خیر داشته باشد و آن‌ها بتوانند با کمی تلاش از بازخورد سازنده‌ی او بهره ببرند.
  • اگر نتوانید این تیپ شخصیتی را سرگرم کنید و کسل کننده باشید خیلی سریع خسته می‌شوند و خواهان رابطه‌ای پرشورواشتیاق هستند و این ممکن است فضا را برای شریک زندگی آن‌ها سخت و ناامن کند.
  • ایده آل‌گرا هستند و انتظارات زیادی برای رابطه‌ی عاشقانه‌ی خود دارند.

شیوه‌‌ی عشق‌ورزی تیپ ENFP در روابط عاطفی

این تیپ شخصیتی بسیار مهربان و بازیگوش هستند و لمس فیزیکی برای آن‌ها یک راه مؤثر برای برقراری ارتباط در روابط عاشقانه‌ است و وقتی مورد محبت جسمی (بوسه به پیشانی و…) شریک عاطفی خود قرار می‌گیرند احساس می‌کنند مورد توجه و محبت قرار گرفته‌اند و با این فرد راحت‌تر هستند. اطمیمنان کلامی نیز آن‌ها را خوشحال می‌کند. البته جزء مهم‌ترین ابزار زبان عشق این افراد نیست اما از آن به عنوان نشانی از اهمیت دادن و مهم بودن تلقی می‌کنند.

دسته بندی : ازدواج

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.