راهکارهای کم کردن چالش‌های واحد منابع انسانی در سازمان

منابع انسانی

در جهان رقابتی امروزی، یکی از ابزارهای مهم برای ایجاد تحول و بقای سازمان و رسیدن به هدف‌ها و رسالت‌های مورد نظر، عنصر انسان است. در این میان آنچه مقوله تحول را حیات می‌بخشد و بقای سازمان را نیز تضمین می‌کند، منابع انسانی است.

نقش انسان در سازمان و نوع نگاه به او، سهم بسزایی در موفقیت یا شکست سازمان خواهد داشت. با آغاز هزاره سوم، هر روز نقش منابع انسانی پررنگ‌تر شده و اکنون از آن به‌عنوان تنها عامل کسب موفقیت و مزیت رقابتی پایدار در سازمان یاد می‌شود.

اما در بسیاری از سازمان‌ها می بینید که در بخش منابع انسانی همیشه چالش‌ها و مشکلات بسیار زیادی وجود دارد. همه‌ی سازمان‌ها جهت رشد و بقا به فکر از بین بردن این چالش‌ها هستند. اما آیا واقعا مشکلات منابع انسانی حل‌شدنی است؟

باید در اینجا بگوییم مشکلات منابع انسانی هیچ وقت به‌طور تمام‌وکمال حل نمی‌شود بلکه تنها مقداری کم می‌شوند. کم شدن مشکلات این واحد بسیار مهم است زیرا در سازمان باعث رشد و بقای سازمان می‌گردد. ما در این مقاله با سه روش اصولی می‌خواهیم بگوییم چگونه مشکلات منابع انسانی را می‌توان کم و کنترل کرد. تا پایان مقاله همراه ما باشید.

سه روش کنترل مشکلات و چالش‌های منابع انسانی

تیم‌سازی درست

شما برای کم شدن مشکلات منابع انسانی باید، تیمی مناسب و حرفه‌ای بسازید. این بدان معناست که شما جهت جذب افراد شایسته باید برنامه‌ای درست و دقیق داشته باشید. همچنین شما جهت استخدام افراد باید حرفه‌ای و سخت‌گیرانه عمل کنید. اما چگونه؟

ابتدا شما جهت انتخاب فرد شایسته باید به این نکته توجه کنید که آیا فرد، مناسب حرفه‌ای که شما در تیم سازمانی خود می‌خواهید هست؟ همچنین شما به عنوان یک مدیر منابع انسانی باید به این نکته توجه کنید که فرد چه نوع تیپ شخصیتی دارد و شما در سازمان به دنبال چه تیپ شخصیتی هستید؟

مدیران منابع انسانی می‌توانند جهت یافتن پاسخ سؤالات بالا از آزمون‌های آنلاین در حوزه شخصیت شناسی و منابع انسانی کمک بگیرند.

برای مثال یکی از آزمون‌های آنلاینی که می‌تواند به شما کمک کند، تست شخصیت شناسی mbti است. این تست به شما کمک می‌کند تا بدانید فرد در چه حوزه‌ای بهتر می‌تواند نقش خود را ایفا کند، همچنین تیپ شخصیتی فرد را نیز مشخص می‌کند. برای مثال فردی که دارای ترجیح شخصیتی درون‌گرایی است مناسب کارهای تیمی نیست و برعکس افراد برون‌گرا می‌توانند گزینه مناسبی برای این کار باشند.

مطلب مرتبط: چرا در کار تیمی شکست می‌خوریم؟

سیستم‌سازی اصولی

محیط کسب‌وکار همواره در حال تغییر است، از این رو کسب‌وکارهایی می‌توانند پایدار بمانند که خود را با تغییرات مختلف هماهنگ کنند. سیستم‌سازی کسب‌وکار یک رویکرد سیستماتیک است که سبب می‌شود کارها به صورت مؤثرتر، کارآمدتر و با سازگاری بیشتر با محیط انجام شوند. درحقیقت به مجموعه‌ای از اصول و روش‌هایی که فرآیند انجام فعالیت‌ها و وظایف را در یک شرکت مشخص می‌کنند، سیستم‌سازی کسب‌وکار گفته می‌شود.

به زبان ساده، در هر کسب‌وکاری چارچوب‌ها، سیاست‌ها و روش‌های کاری و تجاری وجود دارد که تمام فرآیندهای کلیدی بر اساس آن‌ها به صورت منظم و یکپارچه انجام می‌شوند. این سیاست‌ها از کارهای ساده مانند نحوه‌ی پاسخگویی به تلفن و پروتکل‌های اداری تا فرآیندهای پیچیده‌تر مانند نحوه‌ی پاسخ‌گویی به نیازهای مشتریان و ایجاد رضایت در آن‌ها را شامل می‌شود. سیستم‌سازی وظیفه‌ی ایجاد این چارچوب‌ها در هر کسب وکاری را بر عهده دارد.

فرآیند سیستم‌سازی با همه‌ی اجزای یک کسب و کار مرتبط است و سیستم‌هایی از قبیل سیستم‌های موجودی، سیستم‌های پشتیبانی، سیستم‌های آموزشی و ارزیابی، سیستم‌های استخدام، سیستم‌های فروش و… را شامل می‌شود.

مزایای سیستم‌سازی کسب‌وکار

  • فرآیندهای اصلی شرکت متکی به یک شخص نخواهد بود
  • حفظ دستاوردهای سازمان در طول زمان
  • کاهش خطای انسانی در انجام فرآیندها
  • مدیریت دانش
  • دسترسی ساده به اطلاعات و امکان تجزیه و تحلیل داده‌ها
  • تمرکز بیشتر مدیران در توسعه کسب‌وکار به جای کنترل فرآیندها

مدیریت نوین

مدیریت نوین به معنای استفاده از رویکردهای مدیریتی با توجه به شرایط فعلی دنیا از نظر اجتماعی، اقتصادی و … می‌باشد. مدیریت نوین چیزی فراتر از تعریف مدیریت که همه مدیران رده‌های مختلف بایستی به آن توجه کنند، در مدیریت نوین شما باید راهکارهای برنامه‌ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترلی که از طریق تجربه و تحصیل به دست آورده‌اید را با توجه به وضعیت فعلی و در نظر گرفتن فعالیت‌های سایر رقبا و همچنین چالش‌هایی که ممکن است در آینده بر سر کارتان قرار گیرد به‌کار بگیرید.

در عصر حاضر که هر برند یا شرکتی رقبای سخت کوش زیادی دارند راز موفقیت و برتری یک شرکت یا سازمان نسبت به بقیه رقبا مدیریت اصولی‌تر و توجه به سبک مدیریت نوین در جهان است. در ادامه روش‌ها و اصول مدیریتی نوین که برخی از آن‌ها مخالف با عقاید فعلی شما هستند ارائه شده است. با بکارگیری این اصول مدیریت نوین رضایت شما و سایر کارکنان مجموعه از روند کار بالاتر رفته و در نتیجه مشتریان شما رضایت خاطر بیشتری خواهند داشت. یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح در مدیریت نوین داشتن ارتباط استاندارد با کارکنان و در نتیجه بازدهی بالای کار حاصل از رضایت کارمندان است.

دسته بندی : استخدامی و شغلی, منابع انسانی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.