نوشتن رزومه کاری بسیار مهم است. در جهانی که زندگی میکنیم پیدا کردن شغل مناسب و فرد مناسب برای یک جایگاه شغلی مثل پیدا کردن سوزن در انبار کاه است. پس مهمترین کار این است که بتوانید در بین انبوه متقاضیان خودی نشان دهید و به چشم بیایید تا در شرکتهای بزرگ شغل رؤیایی خودتان را پیدا کنید. اما برای دستیابی به این هدف شاید مهمترین کاری که باید انجام دهید، نوشتن یک رزومه خوب است.
اولین چیزی که شرکتها برای استخدام شما با آن مواجه میشوند، رزومهی شماست. پس مشخص است که رزومه باید هم ازنظر ظاهری و هم ازنظر جزئیات استاندارد باشد. اگر سابقهی تحصیلی و کاری مناسبی داشته باشید و اگر تخصصهای موردنیاز شرکتها را داشته باشید. اما رزومهای که ارسال میکنید دارای کیفیت مناسبی نباشد، علیرغم تمام قابلیتهایتان، احتمال استخدام شدنتان بسیار کاهش پیدا میکند.
رزومه کاری چیست؟
بگذارید اول تعریفی از رزومه یاResume ارائه دهیم. تعاریف مختلفی از رزومه وجود دارند. بهطور خلاصه میتوان گفت که رزومه یک سند کوتاه (معمولا بین یک تا دو صفحه) است که هدف آن برجسته کردن شما بین رقبایتان برای تصاحب یک شغل خاص است. ممکن است رزومه را با عبارت لاتین (Curriculum Vitae) که بهاختصار CV هم نامیده میشود، اشتباه بگیرید. اما این دو یکی نیستند. تفاوتی که بین رزومه و CV وجود دارد در این است که رزومه مفید و مختصر است و از ارائهی جزئیات پرهیز میکند.
اما CV تمام جزئیات زندگی کاری و تخصصی شما را شامل میشود. از طرفی برخی از سازمانها بهجای رزومه از فرم استخدامی نیز استفاده میکنند. رزومه سند حقوقی نیست و اگر اشتباهی در آن باشد مورد پیگیری حقوقی قرار نمیگیرد. اما درصورتیکه بهوسیله فرم استخدامی موردپذیرش قرار گیرید و درستی اطلاعات واردشده را تأیید و امضا نمایید، این فرم که قسمتی از قرارداد جذب شما به شمار میآید، سندیت حقوقی دارد. بهطورکلی رزومه یک برگ شناسایی شامل چکیدهای از تجربیات شغلی، سوابق تحصیلی و توانمندیها ، تیپ و ویژگیهای شخصیتی، الگوهای رفتاری غالب و مهارتهای شغلی متقاضی است.
برای شناخت ویژگیهای شخصیتی خود اینجا کلیک کنید.
برای شناخت الگوی رفتاری خود اینجا کلیک کنید.
رعایت چه نکاتی در نوشتن رزومه کاری شما را به چشم مدیران استخدامی میآورد؟
اگر رزومه بهدرستی نوشتهشده باشد و از قالب استاندارد برخوردار باشد، کاری میکند که مسئول منابع انسانی شرکتی که قرار است استخدامتان کند، با یک نگاه کوتاه و سریع بتواند بفهمد که سوابق تحصیلی شما چیست؟ چه تجربههای شغلی داشتهاید؟ چهکارهای آموزشی و پژوهشی انجام دادهاید؟ در چه زمینهای مهارت دارید و نقاط قوت شخصیتی و رفتاریتان شامل چه مواردی میشوند؟
بهتر است خودتان را بگذارید جای فرد تصمیمگیرنده برای استخدام نیروی جدید. ترجیح میدهید با مطالعه یک صفحه بتوانید متوجه ویژگیهای متقاضی کار شوید یا اینکه چندین صفحهی طولانی و با جزئیات را بخوانید؟ مطمئنا اگر وقت اضافه و علاقه به خواندن زندگینامهی افراد نداشته باشید، گزینهی اول را انتخاب میکنید.
از نوشتن رزومه کاری نترسید!!!
نوشتن رزومه کاری با توجه به اهمیتی که دارد و به آن اشاره کردیم، ممکن است برای شما کاری ترسناک و استرسزا باشد. اما واقعیت این است که چیزی برای ترسیدن وجود ندارد. کافی است که یک سری استاندارد را رعایت کنید و در نوشتن رزومه صداقت به خرج دهید.
کارشناس استخدام میخواهد چه چیزهایی را در رزومه کاری شما ببیند؟
آقا یا خانم کارشناس استخدام که در زبان انگلیسی به recruiter معروف است. عموما در هر شرکت فردی است که وظیفه دارد استعدادهای برتر برای موقعیتهای خالی شرکت را پیداکرده و او را به تیم فنی یا هر تیم دیگری که به آن فرد نیاز دارد، معرفی کند.
در زمان نوشتن رزومه کاری خیلی مهم است که در نظر بگیرید مخاطب شما چه کسی است و قصدشان چیست؟ بدیهی است که هدف آنها پیدا کردن بااستعدادترین و مناسبترین کارجوها برای موقعیتهای شغلی موردنظرشان است. پس بهترین کار این است که یک کارشناس استخدام را در ذهن خودتان تصور کنید و هر اطلاعاتی که نیاز دارد را در اختیار او قرار دهید. خوب، حالا کارشناس استخدامی ذهنی شما در جستجوی چه اطلاعاتی دربارهی شما است؟ طبق تحقیقات و نظرسنجیهای انجامشده اکثر کارفرمایان به بخشهای زیر در رزومه توجه بیشتری دارند.
- سوابق شغلی مرتبط ۴۵درصد
- توانمندیها ۳۵درصد
- خوانا بودن ۲۵درصد
- موفقیتها و دستاوردهای فردی ۱۶درصد
- املا و نگارش ۱۴درصد
- تحصیلات ۹درصد
- ویژگیهای شخصیتی ۹درصد
- اهداف شغلی روشن ۳درصد
- لغات کلیدی ۲درصد
- راههای ارتباطی ۱درصد
- مهارتهای رایانهای ۱درصد
مطلب مرتبط: ۱۵توصیه مهم استخدامی برای اینکه سریعتر استخدام شوید
انواع رزومه کاری
نوشتن رزومه کاری زمانی وارونه
رزومه کاری زمانی وارونه متداولترین مدل رزومه است و اغلب مورد تأیید کارفرمایان است. در این مدل رزومه باید سوابق درسی و مهارتی خود را از انتها به ابتدا لیست کنید. به عبارتی آخرین مدرک تحصیلی و وضعیت کار خود را در اول رزومه وارد کنید و به ترتیب به عقب بروید. پیشرفت کاری درخواستکننده در این مدل رزومه روشن است. اما اگر وقفههای شغلی و دائما تغییر کار داشته باشید از دید کارفرما پنهان نمیماند و این تنها ایراد این نوع رزومهها است.
نوشتن رزومه کاری تحت توانمندیها
در رزومه کاری تحت توانمندیها، مهارتهای مربوط با جایگاه شغلی مدنظر در اولویت قرار دارند و مسائل مرتبط با سوابق درسی و مدرک تحصیلی چندان مهم نیست. این مدل رزومه مناسب کارجویانی است که سوابق تحصیلی و شغلی آنها با شغل موردنظر ارتباطی ندارد یا تمایل دارند در زمینهی جدیدی فعالیت کنند.
نوشتن رزومه کاری در چه شرایطی کاربردی است؟
- کارفرما گفته باشد هر نوع تقاضای کار و استخدام باید در فرم رزومه ارائه شود.
- کارفرما فرم مخصوصی را جهت تقاضای استخدام تعیین نکرده باشد.
- کارجو تصمیم داشته باشد برای کارفرمایی تقاضای جذب ارسال کند که آگهی استخدام نداده است. با این انتظار که پس از بررسی رزومهاش مورد تأیید قرار گیرد و استخدام شود.
نوشتن رزومه کاری شامل چه بخشهایی میشود؟
به نظر شما چه ساختاری میتواند تأثیر بیشتری بر روی کارشناس استخدام داشته باشد؟ اجازه بدهید همینجا خیالتان را راحت کنم. چراکه متأسفانه هیچ قانون طلایی و نسخه مشخصی برای ساختار رزومه وجود ندارد! همواره ساختارهای مختلف با طراحیهایی که زمین تا آسمان باهم فرق دارند را میبینیم که موفق بودند. ولی یک نکتهی بسیار مهم وجود دارد که باید همیشه به آن دقت کنیم. و آنهم چیزی نیست جز حفظ سادگی در رزومه. نوشتن رزومه کاری اصول و قاعدهی خاص خودش را دارد که در ادامه به آن میپردازیم. توجه داشته باشید که رزومه شما باید منظم، ساده، تمیز و واضح باشد.
۱ـ اطلاعات شخصی و سربرگ
اطلاعات شخصی حاوی اسم و فامیلی، تاریخ تولد، وضعیت تأهل، شماره همراه، ایمیل و آدرس است. قرار دادن عکس در رزومه پیرو قوانین کشورها است. اما اجباری برای آن وجود ندارد. بیشتر مواقع کارفرما بر اساس ضرورت جایگاه شغلی و ملزومات آن، در متن آگهی جذب نیرو، تأکید میکند که رزومه باید عکس داشته باشد. درهرصورت چنانچه در رزومه کاری خود عکس قرار میدهید، باید عکسی با پوشش خوب و پرسنلی باشد.
۲ـ پیشینه تحصیلی
در این بخش رزومه، مدارک دانشگاهی مختلفی که کسب کردهاید را بنویسید. کارشناسان استخدام ترجیح میدهند شما فهرستی از مدارک تحصیلی، به همراه طول دوره تحصیل بهعلاوهی دروس مرتبطی که گذراندهاید را بنویسید. برای مثال اگر شما برای موقعیت شغلی مهندس نرمافزار میخواهید درخواست بفرستید، میتوانید دروس ساختمان داده، طراحی الگوریتم، برنامهنویسی، طراحی توسعهپذیر و سیستمهای هوشمند را ذکر کنید.
سوابق دانشگاهی خود را با واردکردن رشته و محل دریافت مدرک لیست کنید. هر آنچه حقیقت دارد را وارد کنید. بهطور مثال اگر نمرات فارغالتحصیلی درخشانی دارید، آنها را نیز درج کنید. اما اگر سابقه مشروطی دارید بهتر است از ذکر آن پرهیز کنید. ولی درصورتیکه اطلاعات اشتباه وارد رزومه خود کنید و کارفرما متوجه دروغ شما شود، حتما رزومهتان رد خواهد شد.
۳ـ سابقه شغلی و حرفهای
یکی از نکات مهمی که در هنگام نوشتن رزومه کاری در بخش سوابق شغلی باید رعایت کنید این است که از کلماتی استفاده کنید که شما را شخصی فعال معرفی کنند. برای مثال کلماتی مانند برنامهریزی و هماهنگی میتوانند حس خوبی به کارفرما منتقل کنند. هنگام نوشتن سوابق شغلی در رزومه، سعی کنید بر روی کار تیمی تمرکز کنید. حتی اگر سابقه کارتان مربوط به کار در رستوران یا کافیشاپ است بهتر است بهجای نوشتن عبارات کلیشهای، از تجاربی که هنگام ارائه خدمات به مشتریان یا مدیریت اعتراضات مشتریان داشتید، بنویسید. همچنین سعی کنید مهارتهای خود را بر اساس نوع شغلی که میخواهید به دست آورید، اولویتبندی کنید.
کارشناسهای استخدام توجه زیادی به سوابق حرفهای شما خواهند کرد. اگر شما سوابق حرفهای زیادی دارید، دقت کنید که لیستی از آنها را بر اساس زمان مرتب کنید و نقشتان را در هر یک از آنها بهصورت مشخص ذکر کنید. برای مثال بنویسید «طراحی دیتابیس رابطهای پروژه». این عبارت باید دقیقا گویای نقش و اثرگذاری شما در آن پروژه باشد. اگر شما یک تازهکار هستید، باید بخش پروژهها را جامعتر بنویسید. شما همچنین میتوانید روی دورههای کارآموزی در این بخش تمرکز کنید و بنویسید چه چیزهایی را آموختهاید یا چه مهارتهایی را به دست آوردهاید.
مطلب مرتبط: چرا باید در دوران دانشجویی کار کنیم؟
۴ـ پروژهها، دورههای کارآموزی یا کارگاههای مرتبط
پروژهها، بهترین راه برای نشان دادن تجربیات و مهارتها به کارشناسان استخدام هستند. چه تازهکار باشید چه باتجربه، بهترین پروژههایتان را در لیستهای جداگانهای معرفی کنید. اطلاعاتی که خوب است در این بخش به آنها اشاره کنید عبارتاند از:
- نام پروژه
- توضیح تکخطی دربارهی فرآیند آن
- تکنولوژیهایی که در آن پروژه مورداستفاده قرار دادید.
- ذکر سه یا چهار مورد از دستاوردهایی که پروژه به ارمغان آورده یا نیازمندیهایی که آن پروژه رفع کرده است.
یک کارشناس استخدام به آخرین مورد دقت بیشتری خواهد کرد. پس نیاز است دربارهی آن بیشتر توضیح دهید و بگویید چه نقشی در آن پروژه داشتهاید. مثلا در توسعهی امکانات آن شرکت کردهاید، چه نتایجی داشته است و چه چیزهایی را در آن پروژه آموختهاید.
۵ـ توانمندیها
این بخش شامل موارد زیر میتواند باشد:
- زبانهای خارجی:(میزان تسلط به زبان انگلیسی در خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن)
- کامپیوتر:(میزان تسلط به آفیس و ICDL)
- رانندگی:(گواهینامه)
۶ـ علاقهمندی و پیشرفتها
این قسمت باید کوتاه ولی درعینحال جامع بیان شود. هرچه سن فرد جویای کار بالاتر باشد، قسمت سوابق شغلی اهمیت بیشتری دارد و بهطورمعمول از میزان و اهمیت قسمت علاقهمندیها کم خواهد شد. در این قسمت به بیان علایق خود مانند رشتههای ورزشی و موفقیتهای کسب کرده در این زمینه و سرگرمیهای نوآورانه بسنده کنید. اما چنانچه علاقهمندیهایی در شما وجود دارند که با شغل موردنظرتان هماهنگ هستند، حتما آنها را ذکر نمایید. در رابطه با گذراندن اوقات فراغت انفرادی چیزی نگویید، چراکه شاید شخصی گوشهگیر و غیراجتماعی به نظر آیید. اما درصورتیکه به «مطالعه» اشاره نمودید، در ادامه رزومه خود یک یا چند کتاب موردپسندتان را نیز نام ببرید.
هر آنچه را که با شاخصه رهبری مرتبط است مانند نماینده شورای دانشجویی، بیان کنید. بهعنوانمثال از شخصی که قبلا کاپیتان تیم هندبال بوده است، توقع دارند با توانمندیهایی مثل رهبری، هدایت و ترغیب افراد یا برنامهریزی در موقعیت سخت آشنا باشد. به عبارتی دقیقا همان توانمندیهایی که در اغلب مشاغل ارزشمند محسوب میشوند.
مطلب مرتبط: ۱۵مهارت شغلی پردرآمد و ثروتساز که باید به سرعت بیاموزید
۷ـ دستاوردها و جوایز
اگر گواهینامه یا جایزهای کسب کردهاید، باید آنها را در بخشهای پایانی رزومهی خود ذکر کنید. فقط دقت داشته باشید که تهیهی فهرستی از گواهینامهها و جوایز به صورتی که تنها یک اسم باشند به همراه تاریخ شروع و پایان اشتباه است. رویکرد بهتر برای نوشتن رزومه کاری این است که، بگویید چه چیزهایی با سپری کردن آن دوره و گرفتن گواهینامه یاد گرفتهاید. همچنین در مورد جوایز نیز آنها را در رزومه بیاورید. اما به همراه توضیح مناسبی که چرا آن جایزه را کسب کردهاید. بعضی از این توضیحات، جوایز شما را برای کارشناس استخدام ارزشمندتر میکنند.
۸ـ معرفها
اگر از شما اعلام معرف خواسته نشد از پرداختن به آن بگذرید. اما در غیر این صورت به ذکر دو معرف بسنده کنید: یک معرف تحصیلی (برای مثال استاد دانشگاه) و یک معرف حرفهای (یکی از همکاران یا کارفرما سابق).
مطلب مرتبط: توصیهنامه چیست؟ چگونه فرآیند استخدام شما را تسهیل میکند؟
۹ـ درباره من
در قسمت دربارهی من که در ابتدای برخی از فایلهای رزومه قرار داده میشود باید چکیدهای از توانمندیها و تجربههای مهم را بنویسید و به هدف خود نیز اشاره کوچکی داشته باشید. در معرفی خودتان اعتمادبهنفس به خرج دهید و روی نقاط قوتتان تمرکز کنید. این قسمت از رزومه میتواند در متمایز نشان دادن شما کمکرسان باشد و به همین خاطر، اغلب برای مشاغلی مناسب است که درخواستکنندگان بسیاری دارند.
اما فراموش نکنید عبارات کلیشهای مثل «من توانایی مذاکره خوبی دارم و در بازاریابی به شایستگی عمل میکنم.» مناسب نیستند. در مورد چکیدهی اهداف، بدترین چیز این است که آن را از جایی کپی کنید. پس حواستان را جمع کنید که مهمترین رکن نوشتن رزومه کاری یعنی رعایت اصل صداقت را در تمام بخشها لحاظ کنید.
۱۰ـ اخلاق کاری در عمل
تمام کارفرماها انتظار دارند که شما عملکرد بسیار خوبی داشته باشید و بتوانید وظایفتان را مدیریت کنید. داشتن اخلاق کاری قوی، یعنی شما فردی قابلاعتماد و اهل کار تیمی هستید و بهرهوری بالایی نیز دارید. بیشتر از اینکه شما چه مهارتهایی دارید و یا چه دستاوردها و موفقیتهایی کسب کردهاید، کارشناسهای استخدام میخواهند از اخلاق کاری شما در عمل، اطلاع پیدا کنند. بهترین روش، برای نشان دادن اخلاق کاری در رزومه، آوردن یک مثال خاص است. مثلا توضیح بدهید که دستاورد یا موفقیتی را بهواسطهی صداقتی که با کارفرمای خود داشتهاید، به دست آوردهاید.
سعی کنید تعهد کاری به کارفرمای قبلی و شغلی که داشتید را در رزومه نشان دهید. مثلا هدیه یا پاداشی که بهواسطهی تعهد کاری گرفتهاید را در رزومه بهصورت مشخص بیاورید. با این کار فرصت آن را خواهید داشت که در زمان مصاحبه در مورد آن هدیه یا پاداش بهصورت مفصل صحبت کنید.
بایدها و نبایدهای نوشتن رزومه کاری
۱ـ نوشتن رزومه کاری با توجه به سوابق شغلی مرتبط
فقط تجربههای شغلی مرتبطتان را در رزومه بنویسید. برای مثال، اگر شما سابقهی کار بهعنوان دستیار در هتل را دارید این را در رزومه نیاورید. مگر اینکه تجربهی کاری شما را بتوان بهگونهای به موقعیت شغلی موردنظر (مثلا توسعهدهندهی وب) مرتبط کرد.
۲ـ نوشتن رزومه کاری بر اساس شرح شغلی ارائهشده
سعی کنید از کلمات کلیدی که در شرح شغل آورده شده است، استفاده کنید. اگر آن شرکت از نرمافزارهای بررسی رزومه استفاده کند این کار به شما برای انتخاب شدن، کمک زیادی خواهد کرد. همچنین این کار نشاندهندهی آن است که شما مشخصا برای آن موقعیت شغلی وقت صرف کرده و نیازمندیهای کارفرما را بررسی کردهاید. بیشازحد اصطلاحات تخصصی در رزومه استفاده نکنید. بنابراین، شرح شغل موردنظرتان را بارها بخوانید و سعی کنید تا جای ممکن از نیازمندیهای مطرحشده در بخشهای مهارتها و تجربههایتان صحبت کنید.
۳ـ نوشتن رزومه کاری منطبق بر اصول نگارش و دستور زبان
به دستور زبان و املا کلمات دقت کنید. فراموش نکنید که رعایت دستور زبان صحیح و سبک نگارش، بسیار مهم هستند. کارشناسهای استخدام تنها چند لحظه را صرف مطالعهی یک رزومه میکنند. پس غلطهای نگارشی میتوانند شانس شما را برای کسب شغل یا پیش رفتن در مسیر استخدام بهشدت کاهش دهند. چندین بار رزومه را مطالعه کنید تا اشتباههای تایپی یا افعال اشتباه در رزومه نباشند. از یک دوست یا فردی که آشنا به این مسائل است بخواهید یکبار با دقت رزومهی شما را بررسی کند تا جلوی این اشتباهات گرفته شود.
۴ـ نوشتن رزومه کاری بر اساس فرمت استاندارد
فرمت فایل رزومهتان را بررسی کنید. مطمئن شوید فایل رزومهی شما فرمت استانداردی دارد و در تمامی دستگاهها قابلمشاهده است. رزومه خود را برای چند نفر بفرستید تا مطمئن شوید آنها هم همان چیزی را میبینند که شما میبینید. اگر فرمت خاصی از طرف کارفرما خواسته نشده است، فرمتPDF میتواند بهترین حالت باشد.
۵ـ نوشتن رزومه کاری درنهایت سادگی و بدون حاشیه پردازی غیرضروری
سادگی را در طراحی رزومه حفظ کنید. تنها توسعهدهندگانی که قصد دارند در موقعیتهای شغلی هنری یا خلاقانه ورود کنند، باید از رنگها یا فونتهای فانتزی و خاص استفاده نمایند. سایر افراد باید طراحیهای سادهای را برای رزومهشان انتخاب کنند. با توجه به اینکه بسیاری از موارد رزومهی شما برای بررسیهای بیشتر پرینت میشود، برای اطمینان از نمایش تمامی موارد از رنگ سیاه استفاده کنید.
۶ـ نوشتن رزومه کاری با قابلیت استفاده همزمان در موقعیتهای شغلی مرتبط
یک فایل رزومه را میتوان در چند سازمان برای استخدام، البته در زمینههای شغلی مشترک ارائه داد. اما درصورتیکه برای چند زمینهی شغلی متفاوت تقاضای استخدام دارید، باید برای هر زمینه کاری، یک رزومه کاری سازگار با همان جایگاه شغلی تهیه و ارسال کنید تا سوابق و توانمندیهای مربوط با شغل موردنظر واضح و شفاف بیان کند.
رزومه کاری باید چند صفحه داشته باشد؟
مجموع رزومه بهخصوص برای کارجویان تازه فارغالتحصیل شده یک الی دو صفحه کفایت میکند. اگر بیش از آن باشد ممکن است به خاطر کمبود وقت کارفرمایان، اصلا بررسی نشود. اما دقت کنید از ذکر موارد حائز اهمیت غافل نشوید. پس بهجای حذف موارد مهم سایر حاشیهها، متن و تیترها را کمتر در نظر بگیرید تا جایی که خوانا باشند و نیازی به زوم کردن نباشد. حتی میتوانید برای بخشهای سوابق تحصیلی جدول طراحی کنید.
نکات کنکوری نوشتن رزومه کاری
- فونت رایج رزومه B-Nazanin است.
- اگر میخواهید رزومهی خود را برای سازمان موردنظر پست کنید، کاغذها را صاف و در یک پاکت اندازه A4 قرار دهید.
- برای هر کارفرما باید در متن ایمیل نامه توجیهی را وارد کنید و آن را روی حالت (Plain Text) قرار دهید تا در کل برنامهها، قابلبررسی باشد.
- ازآنجاییکه خواندن متن از روی ایمیل سختتر است پس متن ایمیل را ساده و در بندهای کوتاه درج کنید. در هر بند به یک مسئله خاص بپردازید و بین بندها، یک خط فاصله قرار دهید.
- در آخر یادآوری کنید که در صورت لزوم میتوانید نسخهی چاپی رزومه خود را ارسال کنید.
- قالب PDF رایجترین فرمت نوشتن رزومه کاری است و همهجا به همان شکل که طراحی کردید دیده میشود.
- قالب docx رزومهها شاید بر روی سیستمعامل لینوکس یا IOS باز نشود و همچنین در همهی سیستمها یکسان نمایش داده نشود. بااینوجود، بعضی از کارفرمایان از این فرمت استقبال میکنند. زیرا امکان ویرایش و درج نکات موردنظرشان وجود دارد که شاید بخواهند روز مصاحبه از کارجو سؤال کنند. پس بهتر است هر دو فرمت را ارسال کنید.
- قالب HTML برای رزومههای تحت وب است. در این فرم دست شما برای قرار دادن عناصر گرافیک و صدا باز است. برای کسانی که تمایل دارند در حوزه گرافیکی یا طراحی وبسایت کار کنند، مناسب است زیرا یک نمونه از مهارت آنها در رزومهشان مشخص است.
سخن آخر
بازار کار در این روزها هم ازنظر عرضه و هم ازنظر تقاضا بسیار شلوغ است. برای اینکه بتوانید در این بازار خودی نشان دهید بدون شک نیاز دارید که رزومهای زیبا، حرفهای، شکیل و مفید و مختصر داشته باشید تا شما را از دیگران متمایز کند.
نوشتن رزومه کاری، کار سختی نیست. نیازی نیست شما نویسندهی ماهری باشید. تنها کافی است بر روی مهارتها و دستاوردهایتان بهگونهای تأکید کنید که رتبه و ارزش شما را به مخاطبتان نشان دهد. فراموش نکنید که رزومه کاری، عامل و تعریفکننده شما برای کارفرمایی است که شما را ملاقات نکرده و نمیشناسد. پس در طراحی آن دقت به خرج دهید تا بیانگر ویژگیها و شایستگیهای شما باشد. امیدواریم توانسته باشیم در یافتن شغل رؤیاییتان به شما کمک کنیم. منتظر خبرهای خوب شما هستیم.