درحالیکه پارتنرش که فردی درونگرا است ممکن است تعداد دوستان صمیمیاش بهاندازهی انگشتان یکدست هم نباشد. اوقات فراغتش را اغلب با دیدن فیلم و خواندن کتاب بهتنهایی و در خانه ماندن سپری میکند. ترجیح میدهد برای تعطیلات آخر هفته در خانه و بهدوراز هرگونه هیاهویی باشد. احتمالا در تمام سالهای فعالیتش در محیطهای کاری گوناگون و دانشگاه گفتگویی فراتر از سلام و علیک و مسائل کاری و درسی نرفته است. حال شما تصور کنید این دو فرد بخواهند باهم وقت بگذرانند. به نظرتان زمانی که برای کنارهم بودن دارند را چگونه باید بگذرانند وقتی علایق و نحوه تفریحات این دو کاملا متفاوت است؟
به چه افرادی درونگرا میگویند؟
درونگرایی یک ترجیح شخصیتی است که به افرادی اطلاق میشود که تمایل دارند به دنیای داخلی خود توجه کنند و به تجربیات و افکار شخصی خود بیشتر اهمیت بدهند تا به محیط خارجی. این افراد عمدتاً با احساسات و افکار شخصی خود درگیر هستند و ممکن است به تفکر عمیق، احساسات گنگ و توجه بیشتر به ذات شخصیتی خود تمایل داشته باشند. آنها ممکن است اندکی حساستر به افکار و احساسات دیگران باشند و به عنوان افرادی که بهطور معمول به تفکرات عمیق و تحلیلی مشغول هستند میتوانند تجربیات زندگی را با دیدگاههای عمیقتری مورد بررسی قرار دهند. درونگرایان عمدتاً فعالیتهای تنها را ترجیح میدهند. آنها به دنبال ارتباطات عمیق و صمیمانه هستند و گاهی احساس تنهایی را به عنوان زمانی برای بازخورد به احساسات و افکار شخصی خود میپندارند. درکل، درونگرایان به دنبال ارتباط با ذات خود هستند و اغلب انرژی خود را به تأمل و ارتباط با دنیای درونی خود اختصاص میدهند.
درونگرایان به تجربیات شخصی، خودشناسی و تفکرات عمیق درباره مسائل مختلف توجه زیادی میکنند. آنها معمولاً از طریق خودآگاهی و تأمل بر روی مسائل زندگی خود پیش میروند و در این راه به دنبال یافتن معنای عمیقتر و هدفمندتر زندگی هستند. این افراد ترجیح میدهند در محیطهای آرام و خلوت به فکر و تأمل بپردازند و از این طریق با دیدگاهها و ارزشهای شخصی خود آشنا شوند.
اگرچه درونگرایان میتوانند در ارتباطات اجتماعی مهارت داشته باشند، اما اغلب به عنوان افرادی که در شرایط گروهی یا محیطهای پرسروصدا بیشتر انرژی خود را از دست میدهند شناخته میشوند. این افراد ممکن است احساسات خود را در کنار دیگران به آسانی به اشتراک نگذارند و بیشتر به گفتوگوهای عمیق و مفید تمایل داشته باشند. درنتیجه، درونگرایی نقطه قوتها و ضعفهای خودش را دارد و این ویژگی شخصیتی میتواند تأثیر بسزایی در رویش فردی و تعاملات او با دنیای اطراف داشته باشد.
به چه افرادی برونگرا میگویند؟
برونگرایی یک ویژگی شخصیتی است که به افرادی اطلاق میشود که به دنیای خارجی و محیط اجتماعی خود بیشتر توجه کنند و از تعاملات و ارتباطات با دیگران لذت ببرند. این افراد عمدتاً به دنبال تجربیات اجتماعی، فعالیتهای گروهی و ارتباطات فعال با محیط اطراف هستند. آن ها از تبادل اطلاعات، تجربیات گسترده و دیدگاههای متنوع در محیط اجتماعی بهرهمند میشوند. برونگرایان معمولاً به سرعت با موقعیتهای گروهی سازگار میشوند و از ارتباطات بیشتر با دیگران به عنوان یک راه برای یادگیری و توسعه فردی استفاده میکنند.
از دیگر ویژگیهای برونگرایی میتوان به اهتمام به نظرات و بازخوردهای اجتماعی، شوق حضور در گروهها و فعالیت در تیمهای کاری اشاره کرد. این افراد ممکن است به تجربه احساسات و تعاملات انسانی در محیطهای اجتماعی اهمیت بیشتری بدهند و از تنوع و تعدد دیدگاهها در جهت یادگیری و توسعه فردی خود بهرهمند شوند.
برونگرایی معمولاً به افرادی اشاره دارد که از فعالیتهای جمعی و تجربیات گروهی به عنوان منابع اصلی برای رشد شخصی و اجتماعی خود بهره میبرند. این افراد به شدت به چالشها و فرصتهای محیط اجتماعی و حتی مواجهه با نظرات متفاوت علاقه دارند. آنها ممکن است از رویدادها و جشنوارهها لذت ببرند و در فعالیتهای اجتماعی فعالیت داشته باشند. برونگرایان نیز به دنبال ایجاد و تقویت ارتباطات مثبت با دیگران هستند و معمولاً انرژی خود را از تعامل با محیط اطراف به دست میآورند. این افراد ممکن است در محیطهای کاری و تحصیلی به عنوان تیمهای موفق شناخته شوند و در جوامع گسترده و پویا از ارتباطات چندگانه بهرهمند شوند. همچنین برونگرایان به دنبال تجربه ماجراهای جدید و دستیابی به اهداف گروهی هستند که میتواند به توسعه شخصی و اجتماعی آنها کمک کند.
انتخاب اول او برای سپری کردن تعطیلات آخر هفته گذراندن وقت با دوستان و خانواده است. در محل کار، دانشگاه و اغلب محیطهای اجتماعی رفتارش با همکاران، اساتید، دانشجویان و سایر افراد بسیار گرم و صمیمی است و همواره در کانون توجه قرار دارد.
چگونه ازدواج درونگرا با برونگرا منجر به خوشبختی میشود؟
نکتهی حائز اهمیتی که در بحث ازدواج درونگرا با برونگرا وجود دارد این است که زوجین باید به میزان و شدت درونگرایی و برونگرایی خود پی ببرند. چنانچه میزان تفاوت موجود بین سطح درونگرایی و برونگرایی آنها آنچنان زیاد نباشد و هر دو از سایر معیارهای لازم برای داشتن یک ازدواج موفق برخوردار باشند. دیگر ازدواج آنها غیرممکن یا توأم با اختلافهای شدیدی نخواهد بود. شناخت تیپ شخصیتی یکدیگر موجب میشود تا دلیل رفتارهای پارتنرتان را بهدرستی درک کنید و در مورد آنها دچار سوءتفاهم نشوید. همچنین شما میتوانید با شناخت ویژگیهای شخصیتی متفاوتی که با یکدیگر دارید در مورد مشکلات احتمالی در طول زندگی مشترک تبادلنظر کنید و با همفکری به حل مسئله بپردازید. بنابراین عدم تشابه بین تیپهای شخصیتی الزاما موجب شکست ازدواج نخواهد شد.
چند راهکار ساده برای داشتن یک ازدواج موفق
ازدواج درونگرا با برونگرا زمانی با خوشبختی و آرامش همراه است که با آگاهی نسبت به تفاوتهایی که با یکدیگر دارند برای کمرنگ شدن شکاف موجود بین خودشان تلاشهایی انجام دهند:
توجه به نیازهای همسر در شرایطی که مطلوب خودتان است
برای اینکه بتوانید تفریحهای مشترک پیدا کنید و نیازهای همدیگر را بهتر بفهمید، باید بین تفریحهایی که انتخاب میکنید، هم تفریحات مناسب درونگراها را انتخاب کنید و هم تفریحات مورد علاقه برونگراها را! مثلا هرچند وقت یکبار با جمعهای دوستانه شخص برونگرا بیرون بروید، ازطرفی انجام کارهای دو نفره مناسب درونگراها مثل رفتن به کتابفروشی یا یک کافه و رستوران خلوت و دنج را هم انجام دهید.
یا بهطور مثال اگر فردی درونگرا از شرکت در جمعهای مختلف گریزان است. میتواند با حضور یافتن در جمعهای موردعلاقهاش به تقویت مهارتهای ارتباطی خویش بپردازد. همانند عضویت در جمع خوشنویسان یا گروههای نقد و بررسی فیلم و کتاب. درواقع این کار باعث میشود ویژگیهای برونگرایانه در فرد درونگرا بیشتر شوند درحالی که او انرژی زیادی هم نمیگذارد چون حداقل جمعی که در آن قرار گرفته است مورد علاقه اوست.