بسیاری از افرادی که متقاضی کار هستند از مصاحبه حضوری می ترسند و معمولا استرس دارند. خیلی از آن ها نمی دانند چه باید بگویند. فکر کنید برای یک شرکت بزرگ رزومه خود را ارسال کرده اید و منتظر جواب هستید از این شرکت با شما تماس می گیرند و جلسه مصاحبه حضوری تنظیم می کنند. چقدر آماده هستید تا به این مصاحبه کاری بروید؟ چقدر استرس دارید؟
در بسیاری از مواقع، متقاضیان کار به مصاحبه شغلی می روند اما بسیار ناامیدکننده برمی گردند و در برخی زمان ها آن ها رد می شوند. ما در این مقاله می خواهید به شما ترفندهایی را آموزش دهید که در عرض ۱۵ دقیقه به مصاحبه کاری بروید و مورد قبول نیز واقع شوید.
ترفندهای قبل از مصاحبه کاری:
برای دیدار با هر شخصی آماده باشید :
هنگامی که می خواهید به مصاحبه کاری بروید خود را آماده کنید که هرکسی را ببینید. بسیاری از افراد فکر می کنند در جلسه مصاحبه فقط مدیر منابع انسانی را می بینند، اما باید خود را آماده کنید که ممکن است حتی در یک جلسه مدیرعامل شرکت را نیز ببینید.
شما باید آمادگی این را داشته باشید که با هر فردی که با آن در هنگام مصاحبه روبرو می شوید باید چگونه برخورد کنید.
در جلسه مصاحبه شما هر کسی با هر سمتی را دیدید باید به گونه ای رفتار کنید که گویی مشتاق دیدار او بوده اید. این باعث می شود که شما با اعتماد به نفس بالاتری در جلسه حضور داشته باشید.
برای معرفی خودتان آماده باشید:
اغلب مصاحبه های کاری این گونه آغاز می شود که خود را معرفی کنید. شما باید سعی کنید بیشتر درباره خودتان حرف بزنید. باید در هنگام معرفی خود بگویید که چه چیزی باعث شد تا شما به این عنوان شغلی علاقه مند شدید. قبل از مصاحبه نکاتی را که باید در مورد خود بگویید آماده کنید و آن را چندبار بخوانید تا چیزی از قلم نیندازید.
به این نکته توجه کنید که، اولین تأثیر خیلی مهم است و همه چیز به آن بستگی دارد. بنابراین مختصر و مفید صحبت کنید. نیازی به گفتن تاریخچهی زندگیتان نیست. گفتن دو یا سه جمله در مورد مسیر شغلی و دلیل حضورتان در این مصاحبهی شغلی کافی است. در این بخش گفتن جزئیات لزومی ندارد زیرا معمولا در بخشهای بعدی این سوالها پرسیده خواهد شد. تنها کافی است کاری کنید شخص مصاحبه کننده کنجکاو شده و بخواهد بیشتر در مورد شما بداند.
سوال خوبی را از قبل آماده کرده و بپرسید:
دقت کنید نترسید و از فرد مصاحبه کننده حتما سوال کنید.سوال پرسیدن نشان دهندهی علاقهمندی شما به کار در شرکت مورد نظر است. البته سوالی که انتخاب میکنید باید هوشمندانه انتخاب شده باشد تا تأثیر خوبی روی طرف مقابل بگذارد. کمی فکر کنید و سه تا پنج سوالی که بلافاصله به ذهنتان رسید را یادداشت کنید. معمولا زمان کافی برای پرسیدن همهی سوالها نیست بنابراین سوالی را مطرح کنید که پاسخش اهمیت بیشتری برایتان دارد.
سوالهایی که مطرح میشوند باید نشان دهندهی حس کنجکاوی شما باشند. کنجکاوی یکی از مهارتهای قابل توجهی است که شانس استخدام را افزایش میدهد. «چرا X را عامل مهمی میدانید؟» و «تغییرات Y را در آینده چگونه ارزیابی میکنید؟» نمونهای از سوالهای خوب و باکیفیت هستند.
این موارد به کارمند منابع انسانی نشان میدهد شما آیندهی خود را تا چه اندازه در این شرکت میبینید و همانطور که گفتیم نشان میدهد تا چه اندازه به موقعیت شغلی علاقه دارید. پس بهتر است آنها را قانع کنید که به این فرصت شغلی واقعا علاقهمند هستید