آیا درونگراها در جلسات کاری منفعل هستند؟ ۱۰ پیشنهاد برای افزایش مشارکت درونگراها در جلسه کاری

Introverts in a business meeting

چگونه می‌توان افراد درونگرا را در محیط کاری شناخت؟ آیا تصوری که ما از یک فرد درونگرا در محیط کاری داریم تصویری صحیح است؟ و آیا درونگراها در جلسه کاری همیشه ساکت و منفعل هستند؟ بدون شک همه افراد شاغل حداقل ۸ ساعت از شبانه‌روز را با همکارانشان سپری می‌کنند. با این حال فکرش را بکنید که این زمان در طول سال چه رقم بزرگی خواهد شد. تفاوت فرهنگی و اختلاف سلیقه در محیط‌‌های کاری اتفاقی رایج است که اغلب همه‌ی ما با آن برخورد کرده‌ایم.

اما گاهی امکان دارد که مشکل فراتر از این حرف‌ها باشد و اختلال شخصیت فردی که کنارش ساعت‌ها به زندگی و کار مشغول هستیم برایمان دردسرساز شود. با اینکه موفقیت زندگی شخصی و شغلی ما، تابع درونگرایی و برونگرایی‌مان نیست، اما درصورت انتخاب اشتباه شغل و مسیری که برای زندگی انتخاب می‌کنیم، بسیار آسیب خواهیم دید. حتی ممکن است شادی، رضایت شغلی و اعتمادبه‌نفس خودمان را نیز از دست بدهیم.

تحقیقات نشان داده است که حدود یک سوم جمعیت جهان را افراد درونگرا تشکیل می‌دهند. بدین سبب این شانس وجود دارد که تعداد بسیاری از همکاران‌ فعلی ما در محیط کاری درونگرا باشند. پی بردن به درونگرا بودن کارکنان برای کارفرمایان نه‌تنها برای تصمیم‌گیری درمورد نحوه ارتباط و مدیریت آنان بسیار حیاتی است، بلکه جهت مدیریت خود سازمان نیز اهمیت زیادی دارد. درصورتی‌که اگر به‌عنوان کارفرما ندانید که کارمندان شما تا چه حدی درونگرا هستند، بسیار آسیب خواهید دید.

امروزه در دنیای تجارت یک باور غلط وجود دارد. اینکه ضروری است قدرتمند، صریح، محکم و قوی باشید تا بتوانید به خواسته‌های خود برسید. با این حال، اغلب کارکنان درونگرا نسبت به سایر کارکنان موفق‌تر هستند و حتی تحقیقات نشان داده که در آینده می‌توانند رهبران بهتر و موفق‌تری باشند.

آیا شما یک درونگرا هستید؟

درونگرایی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ترجیحات شخصیتی شناخته می‌شود که در بسیاری از تئوری‌های شخصیت‌شناسی به‌خصوص تست شخصیت شناسی MBTI از آن نام برده شده است. بسیاری از ما می‌دانیم که درونگرایی به ترجیح شخصیتی گفته می‌شود که در آن شخص درونگرا معمولاً به‌ تنهایی و در خود بودن عادت دارد و از بودن در اجتماع چندان لذت نمی‌برد. این افراد بیشتر سکوت کرده و اکثر مواقع از احساسات خودشان حرفی به میان نمی‌آورند.

اما آیا این‌ موارد تعریف‌های درستی درمورد افراد درونگرا هستند؟ آیا این‌ ویژگی‌ها درمورد یک فرد درونگرا حقیقت دارند؟ قطعاً قبل از هر چیزی باید تعریف دقیق و درستی را از درونگرایی بیان نماییم. درونگرا بودن هیچ‌گونه ارتباطی با غیراجتماعی بودن، خجالتی بودن و یا منزوی بودن ندارد. ممکن است کسانی که بسیار خجالتی و جامعه‌ گریز هستند، ذاتی برونگرا داشته باشند. یا مثلاً افراد اجتماعی و موفق بسیاری را هم می‌شناسیم که ذاتاً درونگرا هستند، اما موفق شده‌اند به موقعیت مناسب و موردعلاقه خود دست پیدا کنند. افرادی که درونگرا هستند، بیشتر تمایل دارند که به افکار و احساسات درونی خودشان بپردازند و با تکیه بر آن‌ها به‌دنبال محرک‌ها و فاکتورهای بیرونی باشند.

Introverts in a business meeting

برخلاف باور بسیاری از افراد، اشخاص درونگرا همیشه هم خجالتی و کم‌صحبت نیستند. درحقیقت، افراد درونگرا می‌توانند بسیار اجتماعی و دارای مهارت‌های روابط بین فردی خوبی نیز باشند. با این حال، برخلاف افراد برونگرا که انرژی خود‌شان را از محیط‌‌های گروهی کاری دریافت می‌نمایند، افراد درونگرا ترجیح می‌دهند که در تنهایی خود انرژی تحلیل‌رفته‌شان را بازیابی کنند. بدین سبب افراد درونگرا توانایی انجام مشاغلی را دارند که بتوانند از قدرت فردی خود بیشترین استفاده را ببرند. درنتیجه درونگراها در جلسه کاری همیشه منفعل نبوده و ممکن است درصد زیادی هم موفق شوند.

مطلب مرتبط: چقدر درونگرایان را می‌شناسید؟

۱۰ پیشنهاد ویژه برای افزایش مشارکت درونگراها در جلسه کاری

اگر پای صحبت‌های یک شخص درونگرا نشسته باشید و یا خودتان یکی از آن‌ها باشید، حتماً می‌دانید که این افراد در پیدا کردن شغل دلخواه خود اغلب دچار مشکل هستند. حتی اگر شغلی را پیدا کنند که از هر نظر مناسب آن‌ها باشد، ممکن است در جلسات کاری دچار مشکل شوند. یا حتی امکان دارد پس از مدتی تلاش، حس کنند که قدر زحماتشان دانسته نمی‌شود. بسیاری از افراد درونگرا همیشه دوست دارند که پیش از مطرح کردن افکارشان در مورد آن‌ها به‌خوبی فکر نمایند. به همین علت، مهم است که به‌عنوان یک فرد درونگرا، پیش از شروع جلسه کاری حتماً برای آن آماده باشید. البته خیلی نگران این نباشید که افکارتان پیش از طرح آن‌ها به‌درستی شکل گرفته‌اند یا نه.

۱ـ سکوت کارمندان درونگرا را درک کنید

سکوت کردن یکی از ویژگی‌های اصلی درونگراها در جلسه کاری است که باید به آن اهمیت بیشتری داده شود. اما درواقعیت سکوت درونگراها از طرف مدیران به‌درستی درک نمی‌گردد. بنابراین ابتدا بهتر است دلیل سکوت این افراد را بدانید. اغلب افراد درونگرا به دو علت سکوت می‌کنند: دلیل اول این است که از نظر آن‌ها همه چیز صریح و روشن است و توضیحات لازم را از قبل به اندازه کافی داده‌اند. دلیل دوم هم این است که آن‌ها فعلاً وقت کافی برای صحبت کردن و اظهارنظر کردن درمورد موضوع مطرح شده را ندارند. بنابراین با پی بردن به علت سکوت درونگراها در جلسات کاری، به‌راحتی می‌توانید ویژگی سکوت در این افراد را درک نمایید و به‌عنوان یک مدیر به سکوت آن‌ها احترام بگذارید.

مطلب مرتبط: شغل مناسب خجالتی‌ها چیست؟ خجالتی هستید یا درونگرا؟

Introverts in a business meeting

۲ـ درونگراها شنوندگان و تحلیل‌گران ماهری هستند

یکی دیگر از اساسی‌ترین ویژگی‌های درونگراها در جلسه کاری، قدرت شنوایی حیرت‌آور آن‌ها است. افراد درونگرا ازجمله افرادی هستند که به‌راحتی می‌توانند حرف‌های فردی که صحبت می‌کند را بدون خستگی و حواس‌پرتی گوش کنند و حرف‌ها و خواسته‌های او را بفهمند. معمولاً وقتی در جلسات کاری یا سایر موقعیت‌ها سخنرانی می‌کنید، مشاهده می‌نمایید که افراد بعد از گذشت مدت کوتاهی حواسشان پرت می‌شود و دیگر به‌صورت کامل به سخنان شما گوش نمی‌دهند.

مثلاً برخی از آن‌ها گوشی خود را چک می‌کنند و برخی دیگر به ساعتشان نگاه می‌کنند. اما افراد درونگرا شنوندگان ماهری هستند و این ویژگی جذاب برای هر مدیری می‌تواند مفید و تأثیرگذار واقع گردد. به همین دلیل وجود چنین افرادی در هر شرکتی و برای هر مدیری ارزشمند است. درنتیجه به‌راحتی از کنار این ویژگی افراد درونگرا نگذرید و با شناخت کافی از این خصوصیت مهم درونگراها، بهترین عملکرد را برای آن‌ها و شرکت خودتان رقم بزنید.

مطلب مرتبط: مهارت گوش دادن فعال چیست؟

۳ـ از قبل به‌اندازه‌ی کافی برای جلسه آماده شوید

واقعیت این است که افراد درونگرا، احساس خوبی نسبت به اینکه در جلسات کاری حضوری یا مجازی در مرکز توجه قرار بگیرند، ندارند. آن‌ها اغلب اوقات سکوت را به حرف زدن ترجیح می‌دهند. اما مدیران موفق دوست دارند شرایطی پدید آورند تا همه افراد فرصت شنیده شدن را داشته باشند و بتوانند از نظرات همه استفاده کنند. معمولاً در جلسات کاری مختلف بیشتر جلسه توسط دو یا سه نفر فرد پرحرف جلو برده می‌شود.

باید جلسات کاری طوری مدیریت شوند که افراد درونگرا نیز تشویق به حرف زدن شوند.

در جلسات حضوری هرگز حین جلسه از این افراد نخواهید که نظر دهند. بهتر است قبل از جلسه درمورد موضوعاتی که قرار است در جلسه مطرح شوند با فرد درونگرا صحبت نمایید و از او بخواهید که نظراتش را در جلسه بیان کند. با این کار فرد موردنظر فرصت کافی می‌یابد تا افکارش را منظم نماید. همچنین می‌تواند مطالبی را که قرار است در جلسه ارائه کند از قبل تهیه نماید تا بتواند به‌راحتی در جلسه مذکور به صحبت کردن بپردازد.

معمولاً در جلسات آنلاین افراد فرصت کافی برای صحبت کردن ندارند و باید دقت کرد که اگر فردی درونگرا بخواهد صحبت نماید و در این بین کسی حرف او را قطع کند، دوباره به حرف آوردن این فرد کار بسیار سختی خواهد بود. بدین سبب به این نکته هم توجه کافی داشته باشید و بدانید که باید شرایطی فراهم گردد که همه بتوانند به‌ترتیب حرف خود را به‌صورت کامل بزنند. حتی می‌توانید در جلسات کاری خود، جلسه را با سکوتی مختصر شروع نمایید. بدین گونه شرح مطالب جلسه در اختیار افراد درونگرا قرار می‌گیرد و بعد از مطالعه‌ای کوتاه جلسه شروع می‌گردد. با این کار افراد درونگرا فرصت مناسب را دارند تا درمورد مطالبی که می‌خواهند بیان کنند از قبل فکر نمایند.

همچنین راهکار دیگری که برای استفاده از نظرات درونگراها در جلسه کاری وجود دارد، این است که از حاضرین بخواهید نظراتشان را بنویسند و در تابلو نصب کنند. یا اینکه بخواهید نظرات خود را در قالب ایمیل برایتان بفرستند. تمام راهکارهای مطرح شده توسط مدیران موفق اجرا شده و نتایج مثبتی را به‌‌دنبال داشته‌اند.

مطلب مرتبط: ۱۰ دلیل اهمیت هوش کلامی برای موفقیت در زندگی شخصی و کار

۴ـ برای ایجاد صمیمیت، سؤالات غیرمنتظره بپرسید

اگر استرس موجب می‌شود که نتوانید کلمات شایسته را در زمان مناسب بیابید، از قبل درمورد مکالماتی که می‌خواهید با افراد داشته ‌باشید حتماً فکر کنید. با کمی حس شوخ‌طبعی یا بیان جملات محبت‌آمیز که نشان‌دهنده‌ی توجه شما به طرف مقابل باشد می‌توانید مکالمه‌های جذابی آغاز نمایید. این نکات کوچک باعث خواهند شد تا جذاب‌تر به نظر برسید و در ذهن اطرافیان ماندگار شوید. یک انسان خوش‌برخورد و دلنشین حس بسیار خوبی در همه ایجاد می‌کند. درنتیجه این نکته را به‌عنوان یک فرد درونگرا که می‌خواهد جلسات کاری حرفه‌ای انجام دهد، فراموش نکنید.

مطلب مرتبط: چرا بعضی از افراد را بی‌احساس خطاب می‌کنند؟ آیا همه‌ی افراد بی‌احساس، درونگرا هستند؟

Introverts in a business meeting

۵ـ تشویق درونگراها در جلسه کاری برای صحبت کردن از موفقیت‌هایشان

افراد درونگرا تمایل چندانی برای آشکارا حرف زدن درمورد موفقیت‌هایشان ندارند و برای مطرح کردن این‌گونه مطالب در جمع معمولا رغبتی از خود نشان نمی‌دهند. اما اگر مدیریت مجموعه حرفه‌ای عمل کند و شرایطی را فراهم آورد که این افراد بتوانند از موفقیت‌های خود برای همکارانشان حرف بزنند به نتایج مثبتی دست پیدا خواهند کرد. برای این کار می‌توانید به آن‌ها توضیح دهید که اشتراک گذاشتن موفقیت‌های خود با همکاران اصلاً هم اتفاق بدی نیست و هرگز اشکالی ندارد که دیگران از موفقیت‌های شما اطلاع داشته باشند. چراکه با انجام این کار همکاران شما کمک خواهند کرد تا موفقیت‌هایتان دوچندان شوند. با این کار افراد درونگرا سطح ارتباطاتشان با همکارانشان گسترش یافته و می‌توانند ایده‌های خود را با همکاران خود به اشتراک بگذارند. درنتیجه این همان چیزی است که یک مدیر حرفه‌ای از درونگراها در جلسه کاری می‌خواهد.

مطلب مرتبط: ۱۲ گام مؤثر برای ارتقا شغلی افراد درونگرا

Introverts in a business meeting

۶ـ لحظاتی را برای بازیابی انرژی درونگراها در جلسه کاری مهیا کنید

حضور در یک جلسه کاری می‌تواند انرژی زیادی از افراد بگیرد که افراد درونگرا نیز از این مسئله جدا نیستند. اما چیزی که باید به آن اهمیت داده شود، این است که باید راه‌های کسب انرژی برای افراد درونگرا را بدانید. اولین راه که برای همه افراد منیع کسب انرژی است، استفاده از مواد غذایی سبک و مغذی است که می‌تواند انرژی لازم برای حضور درونگراها در جلسه کاری را فراهم نماید. منظور از این مبحث این است که اگر بدن این افراد مواد مغذی را دریافت نکرده باشد، قطعاً نمی‌توان انتظار حضور فعالشان را در جلسه داشت.

دومین راه کسب انرژی تنها شدن افراد درونگرا در جلسات کاری است. این افراد از تنهایی خود انرژی کسب می‌کنند و قادر هستند در تنهایی و سکوت فشارهای کاری را از خود دفع نمایند. بدین سبب برای فردی درونگرا که قرار است با شرکت در یک جلسه کاری از دایره آرامش و آسایش خود فاصله بگیرد، بهتر است قبل جلسه اجازه داده شود که مدتی را به تنهایی در دفتر کارش سپری کند. همچنین راهکار دیگر، داشتن همکارانی است که ویژگی‌های افراد درونگرا را بشناسند و با همراهی آن‌ها و احترام به احساساتشان منبع انرژی قدرتمند برایشان باشند تا فرد مذکور خود را عضوی از خانواده تیم بداند و از اینکه در جمعی قرار دارد که درک می‌شود، انرژی لازم را دریافت نماید.

Introverts in a business meeting

۷ـ به فضای شخصی آن‌ها احترام بگذارید

امروزه دفاتر اکثر سازمان‌ها و شرکت‌ها به‌صورت open office یا فضای باز هستند تا تعامل بیشتری میان اعضای شرکت وجود داشته باشد. اما باید دقت کرد که افراد درونگرا از تعامل زیاد با دیگران احساس خستگی و سردرگمی می‌کنند و این وضعیت اصلاً برایشان خوشایند نیست. برای حل این مشکل می‌توانید مکان‌هایی را در نظر بگیرید که هر وقت کسی خواست تنها باشد به آنجا برود. وجود چنین مکان‌هایی برای درونگراها در جلسه کاری بسیار پراهمیت است.

افراد درونگرا با حضور در چنین مکانی هرچند به مدت کوتاهی از دغدغه‌های کاری دور می‌شوند و احساس آرامش می‌نمایند و استرس را از خود دور می‌کنند. برای این کار می‌توانید کتابخانه کوچکی را نیز در این مکان فراهم آورید که برای این افراد نتایج خوبی را به‌همراه خواهد داشت. وقتی شرایطی به وجود آید که نیاز باشد همه افراد تیم در تعامل باهم کاری را انجام بدهند، بهتر است بدانید که اجازه دادن به افراد درونگرا برای اینکه وظیفه‌‌شان را پشت میزکاری خود و بدون دخالت دیگران انجام دهند، بسیار بهتر از حالت کار تیمی خواهد بود. چراکه این افراد در حالت تنهایی بسیار بهتر از خلاقیت و استعداد خود استفاده می‌نمایند.

۸ـ همکاران درونگرای خود را بهتر بشناسید

در محیط‌های کاری با افراد مختلفی روبه‌رو هستید که ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری مختلفی دارند. نکته طلایی برای داشتن تجربه کاری موفق شناخت نقاط قوت و ضعف همکار درونگرای خود و احترام گذاشتن به ویژگی‌های رفتاری او است. طبق آمار ۳۰ درصد از افراد جامعه را افراد درونگرا تشکیل می‌دهند که این افراد می‌توانند همکار شما یا یکی از کارمندان شما باشند. با شناخت ویژگی‌های افراد درونگرا می‌توانید راحت‌تر با آن‌ها ارتباط برقرار نمایید و تعامل بهتری را با آنان داشته باشید تا در جلسات کاری موفق‌تر عمل کنید.

اگر شما خود را جای یک فرد درونگرا بگذارید، بهتر می‌توانید او را درک نمایید. درنتیجه با این کار شناخت مناسبی از ویژگی‌های این افراد خواهید داشت که به شما کمک می‌نماید تا بدون کشمکش و بحث و جدل کارها را پیش ببرید. علاوه‌بر این شناخت ویژگی‌های افراد درونگرا حس همدلی را نیز بین این افراد در جلسات کاری تقویت می‌کند.

۹ـ اجازه ندهید حق افراد درونگرا ضایع گردد

به‌عنوان یک مدیر موفق باید شرایطی عادلانه در جلسات کاری برقرار کنید تا همه بتوانند نظرات خود را بیان نمایند. درونگراها در جلسه کاری معمولاً تمایل دارند تا در ردیف‌های آخر بنیشند و بیشتر از صحبت‌های بقیه استفاده کنند. بدین جهت در جایگاه یک مدیر حرفه‌ای باید نظرات افراد را در هرجایی که حضور دارند به روش‌های مناسب جویا شوید و اجازه ندهید حق این افراد ضایع شود. چراکه ممکن است فرد درونگرا بهترین ایده را داشته باشد، اما به‌دلیل حرف زدن زیاد سایرین نتواند ایده‌اش را مطرح کند. درنتیجه این زیانی بزرگ برای سازمان به‌حساب می‌آید که باید با تدابیر صحیح مدیریت گردد.

مطلب مرتبط: ۲۰ شغل پردرآمد برای افراد درونگرا

Introverts in a business meeting

۱۰ـ سعی کنید همان‌گونه که مطلوب درونگراهاست با آن‌ها ارتباط بگیرید

واقعیت این است که قرن بیست‌ویکم، قرن ارتباطات است و در دنیای امروزی قطعاً موفقیت نصیب فردی خواهد شد که در ارتباط گسترده با محیط و اطرافیان خود باشد. اما افراد درونگرا علاقه‌ای به شرکت در بحث‌های گروهی که در جلسات مختلف کاری برگزار می‌شوند، ندارند. بدین جهت باید دقت کنید که این به‌معنای عدم تمایل مطلق آن‌ها نیست. بلکه افراد درونگرا دوست دارند با افرادی بحث کرده یا سر صحبت را باز کنند که آن‌ها را درک می‌نمایند.

بنابراین به‌عنوان یک مدیر باید این‌گونه افراد را طوری مدیریت کنید که مثلاً به‌جای بحث کردن در گروه به برقراری ارتباط در محیط‌های خلوت‌تر اقدام نمایند. تا با این روش هم بتوانید از خلاقیت درونگراها در جلسه کاری بهره‌مند شوید و هم روابط کاری میان اعضای گروه خود را گسترش دهید.

پیشنهاد: مشکلات شخصی و شغلی افراد درونگرا چه چیزهایی هستند؟

سخن نهایی

دریافتیم که درونگرایی یکی از ترجیحات مهم شخصیتی است که در آن فرد تمایل بیشتری به بودن در فضای شخصی خود را دارد. مسئله‌ای که در رابطه با درونگراها باید درک نمایید، این است که آن‌ها سریعاً با دیگران ارتباط برقرار نکرده و محتاط‌‌‌تر عمل می‌کنند. زیاد بودن در جمع و آشنایی با انسان‌های جدید انرژی زیادی را از آن‌ها می‌گیرد و آن‌ها را خسته‌تر می‌نماید. ما در این مقاله از قطبینو تلاش کردیم تا شما را با راه‌های برقراری ارتباط مؤثر با درونگراها در جلسه کاری آشنا کنیم. بدین سبب بهتر است بدانید که وجود درونگراهای آرام، خلاق و متفکر در کنار برونگراهای پر سروصدا و پرانرژی، جهت پیشرفت تمام سازمان‌ها ضروری است.

۲ دیدگاه
دسته بندی : استخدامی و شغلی

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • فرهاد ورزدار
    ۱۴۰۱-۰۷-۰۶ ۷:۲۷ ب٫ظ

    این مقاله از عنوانی که داشت انتظار میرفت راهکاری برای درونگرایان ارائه دهد تا بتونن راحت تر در جلسات کاری حضور داشته باشند اما بیشتر به رفتار افراد دیگر با آنها پرداخته بود. به نظرم عنوان با مطلب همخونی نداشت، البته از دید بنده. الان بالاخره یه فرد درونگرا خودش باید چی کار کنه؟؟؟؟

    پاسخ
    • بسیار سپاسگزاریم از نظر ارزشمند شما. دوست عزیز ما سعی کردیم در این مقاله از هر دو جنبه به این مقوله بپردازیم. همان‌طور که در این مقاله اشاره شده درونگراها بهتره که از قبل خودشون و برای جلسات کاری آماده کنن. یعنی صحبت‌های خودشون و سؤالات احتمالی و یک دور در ذهنشون مرور کنند. می‌تونن در بین جلسه فرصتی و درخواست کنن تا به بیرون از جلسه رفته و انرژی از دست رفته خودشون و بازیابی کنن. یکی از مهم‌ترین نقاط قوت درونگراها اینکه شنونده‌های بسیار قابلی هستن. پس می‌تونن از همین راه به‌خوبی به تمام صحبت‌ها گوش بدن و به‌خوبی اونا رو تحلیل کنن و بااعتمادبه‌نفس تحلیل و تفسیر خودشون و از نکات مطرح شده بیان کنن و اینکه تحت هیچ شرایطی اجازه ندن حقشون پایمال بشه. حتی اگر در انتهای جلسه می‌نشینن باید فرصتی و درخواست کنن و نظرات خودشون و با دیگران به اشتراک بذارن.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.