بهطورمعمول افراد مجموعهای از نقشهای تیمی که نشاندهندهی رفتارهایی است که بهطور طبیعی و مکرر از خود نشان میدهند، هستند. بنابراین چنانچه مدیران سازمان بتوانند با تکیهبر آگاهی از نقشهای تیمی افراد یک گزینش صحیح انجام دهند که تمام نقشهای تیمی ۹ گانه را شامل شود میتوانند شاهد تحقق اهداف سازمانی و درنهایت پیشرفت و موفقیت سازمان باشند.
ایدهپرداز: تمایل زیاد به شکوفایی و بروز خلاقیت و توانمند در حل مسائل به روشهای نامتعارف.
ناظر ارزیاب: یک بیننده منطقی که توانایی قضاوت منصفانه را دارد و میتواند گزینههای موجود را بدون تعصب و غرضورزی مورد ارزیابی قرار دهد.
هماهنگکننده: حضور این گروه از افراد بهمنظور حفظ تمرکز بر روی اهداف تیم، کشف و شناسایی تواناییهای اعضای تیم و واگذاری مناسب وظایف به سایر اعضا در تیم لازم و ضروری است.
ارزیاب منابع: چنانچه تیم در معرض منزوی شدن و تمرکز افراطی بر محیط داخلی خود قرار گیرد این گروه از افراد با دادن آگاهی در جهت عکس حرکت تیم موجب اطمینان یافتن از کاربردی بودن ایدهها و اهداف تیم در محیط خارجی میشوند.
مجری: وجود این نقش در یک تیم بهمنظور ارائه یک راهکار عملی و کاربردی و اجرای آن به بهترین و کارآمدترین حالت ممکن، ضروری است.
تمام کننده: در به سرانجام رساندن یک کار یا پروژه بسیار اثرگذار هستند. آنها با دقت و وسواس زیادی که به خرج میدهند موجب میشوند که خروجی کارها با بالاترین استانداردهای کنترل کیفیت ارائه شوند.
تسهیلگر: اشخاص متعلق به این نقش سازگاری و انعطافپذیری بسیار بالایی دارند و اساسا در شناسایی عملکردهای موردنیاز تیم و تقبل انجام مسئولیتها بسیار خوب ایفای نقش میکنند.
شکل دهنده: این گروه از افراد چالشگران تیم هستند که نیروی محرکه لازم را برای پیشرفت مستمر تیم فراهم میکنند.
متخصص: بهواسطه دانش تخصصی خود میتوانند تصمیمات درستی بگیرند. اختصاص دادن تمرکز بیشازحد به موضوع مدنظرشان حتی بیشتر از رفع نیاز تیم و اولویت قرار دادن تیم.