تست نقش‌های تیمی بلبین Belbin

آزمون نقش‌های تیمی بلبین Belbin به‌منظور تیم سازی موفق در سراسر دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرد. چراکه این قابلیت را دارد که به بهبود عملکرد اعضای تیم و درنهایت کل تیم کمک کند. شما با پاسخ به ۷ سؤال و در کمتر از ۲۰ دقیقه می‌توانید به‌راحتی متوجه مدل رفتاری خود در تیم و رفتارهای ترجیحی و نحوه مشارکت و برقراری ارتباط سایر افراد در گروه شوید. با انجام این تست قادر خواهید بود نقاط قوت و ضعف خود را تشخیص دهید و آن‌ها را مدیریت کنید تا بتوانید تیم‌هایی متعادل و کارآمد ایجاد نمایید.

تست بلبین
تست بلبین

تست نقش‌های تیمی بلبین

(Belbin)

آزمون نقش‌های تیمی بلبین Belbin به‌منظور تیم سازی موفق در سراسر دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرد. چراکه این قابلیت را دارد که به بهبود عملکرد اعضای تیم و درنهایت کل تیم کمک کند. شما با پاسخ به ۷ سؤال و در کمتر از ۲۰ دقیقه می‌توانید به‌راحتی متوجه مدل رفتاری خود در تیم و رفتارهای ترجیحی و نحوه مشارکت و برقراری ارتباط سایر افراد در گروه شوید. با انجام این تست قادر خواهید بود نقاط قوت و ضعف خود را تشخیص دهید و آن‌ها را مدیریت کنید تا بتوانید تیم‌هایی متعادل و کارآمد ایجاد نمایید.

هر آنچه باید درباره تست بلبین بدانید.

اغلب کسب‌وکارها یا سازمان‌ها، وابسته به تیم‌های اجرایی، نظارت و زمان تعریف‌شده برای آن‌ها هستند. اما متأسفانه بیشتر آنان نیز از هدر رفت زمان، منابع و ناکارآمدی تیم‌های کاری لطمه می‌خورند. یکی از بزرگ‌ترین دلایل این خسارت‌ها، فقدان مهارت کافی در کار تیمی است. ارتباطات مؤثر و ساختن تیم‌های کاری و تقویت کار گروهی از ارکان مهم پذیرش و موفقیت تغییرات سازمان به شمار می‌آیند. بنابراین از اهمیت کار تیمی و نقش بسزایی که در افزایش کارایی و بهره‌وری سازمان دارد نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.

حتما شما هم با این موضوع مواجه شده‌اید که پیدا کردن راه‌حل‌های جدید و خلاق برای مشکلات و مسائل کسب‌وکارهای امروزی روزبه‌روز دشوارتر می‌شود. درنتیجه هر تیم یا سازمانی می‌تواند با استفاده از روش‌های نوین تیم‌ سازی و استفاده از ویژگی‌های منحصربه‌فرد هر یک از کارکنان در جهت افزایش بهره‌وری و اثربخشی منابع انسانی خود قدم مؤثری بردارند. یکی از مهم‌ترین علت‌های عدم کارایی تیم‌ها ترکیب نامناسب اعضای تیم است. بنابراین در وهله‌ی اول مهم‌ترین قدم، ساختن تیمی است که موفقیت آن تقریبا قطعی است.

ممکن است در کار تیمی عملکرد یک فرد خاص به‌تنهایی نتواند موجب شکست یا موفقیت یک تیم شود. اما عملکرد ضعیف یک شخص می‌تواند به طرز قابل‌توجهی فشار کاری را بر روی سایر اعضای تیم افزایش دهد، نظم کاری موجود را خدشه‌دار کند و به‌طورکلی جو حاکم بر سازمان را متشنج نماید.

ساختن یک تیم بزرگ بدون در اختیار داشتن اعضایی کارآمد امکان‌پذیر نیست. ازجمله فاکتورهای ضروری برای درخشیدن در یک تیم موفق، سازگاری و انعطاف‌پذیری، همدلی، تعهد، توانایی برقراری ارتباط مؤثر، لیاقت و کفایت، قابل‌اعتماد بودن، هدفمندی، ازخودگذشتگی، ماهر در حل مسئله و بسیار موارد دیگر را می‌توان نام برد.

دلایل اهمیت کار تیمی برای سازمان‌ها:

  • کار تیمی سرعت رسیدن به موفقیت را چند برابر می‌کند.
  • کار تیمی نه‌تنها موجب پیشرفت تیم بلکه زمینه رشد و توسعه فردی را فراهم می‌آورد.
  • برخورداری از حمایت اجتماعی و کاهش فشار و استرس‌های ناشی از مواجهه با مشکلات.
  • کار تیمی مسئولیت‌پذیری، تعهد کاری و تعلق‌خاطر نسبت به اهداف سازمان را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد.
  • کار تیمی جسارت، انگیزه و اعتمادبه‌نفس افراد را برای پذیرش و اجرایی کردن ایده‌های جدید بالا می‌برد.
  • کار تیمی زمینه شکوفایی خلاقیت و پرورش استعداد اعضای تیم را فراهم می‌آورد.
  • کار تیمی کیفیت تعامل میان اعضا را ارتقا می‌دهد و احتمال وقوع تعارضات غیرضروری را در میان کارکنان به حداقل می‌رساند.
  • کار تیمی موجب تجلی حداکثر کارایی کارکنان می‌شود.

 

آزمون نقش‌های تیمی بلبین

تست نقش‌های تیمی بلبین - قطبینو

۷ سوال                 حدود ۲۰ دقیقه زمان

آزمون فردی با گزارش کامل و تحلیلی

دریافت نتیجه‌ و گزارش تحلیلی بلافاصله بعد از اتمام آزمون

۱۲۰.۰۰۰ تومان

پنل ارزیابی سازمانی

پنل اختصاصی و شخصی‌سازی شده به همراه گزارشات فردی و تجمیعی

تصاویر آزمون

تصاویر نتایج تجمیعی در پنل سازمانی

سازمان‌هایی که در آن‌ها محوریت انجام امور بر پایه کار تیمی است دارای مزیت رقابتی پایدار هستند. انجام وظایف توسط تیم‌های کارآمد و توانمند مزیت رقابتی مهمی به شمار آمده و تضمین‌کننده استمرار فعالیت سازمان خواهد بود. کار تیمی مهارتی ضروری برای مدیران سازمان است که به‌واسطه‌ی آن می‌توانند از توانمندی‌ها و پتانسیل‌های افراد به شکل بهتری استفاده کنند.

شناسایی نقش هر یک از افراد در تیم و اینکه هر شخصی در چه زمینه‌ای می‌تواند بیشترین تأثیرگذاری را داشته باشد مدیران سازمان قادر خواهد ساخت تا بیشترین بهره‌مندی را از توانایی‌های تیم داشته باشند و موانع و ناتوانی‌های احتمالی را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند. علاوه بر این توجه به تفاوت‌های فردی و آگاهی نسبت به اینکه هر فردی می‌تواند جایگاهی تأثیرگذار در تیم داشته باشد به شما کمک می‌کند تا از تمام پتانسیل‌های موجود در سازمان بهترین بهره را ببرید.

در سال ۱۹۷۰ میلادی دکتر مردیت بلبین Meredith Belbin یکی از افراد معتبر و مطرح در زمینه مطالعه کار تیمی به همراه تیم پژوهش خود تصمیم گرفت تا بررسی نماید که آیا مشکلات به وجود آمده در تیم‌ها قابلیت پیشگیری دارند یا خیر؟ با انجام پژوهش‌های متعدد و متوالی مشخص شد که موفقیت و شکست تیم‌ها بیشتر از آنکه در گرو هوش و دانش اعضای تیم باشد به عوامل رفتاری وابسته است.

در همین راستا مجموعه‌هایی قابل‌تفکیک از عوامل رفتاری شناسایی شده و هر یک از آن‌ها بیانگر نوعی خاص و منحصربه‌فرد از چگونگی همکاری اعضای تیم هستند که به آن‌ها «نقش تیمی» می‌گویند. در این آزمون ۹ عامل در نظر گرفته شده است که هر یک بیانگر نقش فرد در گروه است. هر نقش تیمی به‌عنوان یک گرایش و تمایل به رفتار، همکاری و وابستگی به دیگران به روشی خاص تعریف می‌شود. هر یک از اعضای تیم درجات متفاوتی از نقش‌های تیمی را در عملکرد خود نشان می‌دهند.

بعد از انجام تست بلبین نتیجه‌ای که دریافت خواهید کرد نیم‌رخ نقش‌های تیمی بلبین است. درواقع نقش‌های تیمی بلبین دسته‌بندی‌های رفتاری هستند نه صرفا صفات یا ویژگی‌های فردی. نیم‌رخ نقش تیمی شامل نقش‌های طبیعی (نقش‌هایی که فرد به‌راحتی می‌پذیرد و بهترین عملکرد را در این نقش ارائه می‌دهد)، نقش‌های قابل مدیریت (نقش‌هایی که فرد می‌تواند در صورت نیاز ایفا کند و با آموزش و تمرین مهارت‌های خود را توسعه دهد) و نقش‌های اجتنابی (نقش‌هایی که فرد نمی‌تواند به‌راحتی و به‌طور طبیعی انجام دهد و باید از به‌عهده گرفتن این نقش‌ها اجتناب کند).

آیا حضور تمام ۹ نقش بلبین در هر تیمی الزامی است؟

ممکن است این‌طور به نظر برسد که در هر تیم حضور هر ۹ نقش الزامی است. درصورتی‌که حضور این تعداد افراد در هر تیم که هر کدام نقشی خاص و منحصربه‌فرد داشته باشند مشکل بوده و بحث‌ها و چالش‌های درون تیمی و تعدد ارتباطات مانع از تصمیم‌گیری درست می‌شوند. بنابراین تعداد اعضا به میزان کار تیم و حجم کار سازمان بستگی دارد. ضمن اینکه ممکن است برخی از افراد علاوه‌بر پذیرش نقش اصلی توانایی پذیرفتن نقش‌های دیگر را نیز داشته باشند.

به‌طورمعمول افراد مجموعه‌ای از نقش‌های تیمی که نشان‌دهنده‌ی رفتارهایی است که به‌طور طبیعی و مکرر از خود نشان می‌دهند، هستند. بنابراین چنانچه مدیران سازمان بتوانند با تکیه‌بر آگاهی از نقش‌های تیمی افراد یک گزینش صحیح انجام دهند که تمام نقش‌های تیمی ۹ گانه را شامل شود می‌توانند شاهد تحقق اهداف سازمانی و درنهایت پیشرفت و موفقیت سازمان باشند.

ایده‌پرداز: تمایل زیاد به شکوفایی و بروز خلاقیت و توانمند در حل مسائل به روش‌های نامتعارف.

ناظر ارزیاب: یک بیننده منطقی که توانایی قضاوت منصفانه را دارد و می‌تواند گزینه‌های موجود را بدون تعصب و غرض‌ورزی مورد ارزیابی قرار دهد.

هماهنگ‌کننده: حضور این گروه از افراد به‌منظور حفظ تمرکز بر روی اهداف تیم، کشف و شناسایی توانایی‌های اعضای تیم و واگذاری مناسب وظایف به سایر اعضا در تیم لازم و ضروری است.

ارزیاب منابع: چنانچه تیم در معرض منزوی شدن و تمرکز افراطی بر محیط داخلی خود قرار گیرد این گروه از افراد با دادن آگاهی در جهت عکس حرکت تیم موجب اطمینان یافتن از کاربردی بودن ایده‌ها و اهداف تیم در محیط خارجی می‌شوند.

مجری: وجود این نقش در یک تیم به‌منظور ارائه یک راهکار عملی و کاربردی و اجرای آن به بهترین و کارآمدترین حالت ممکن، ضروری است.

تمام کننده: در به سرانجام رساندن یک کار یا پروژه بسیار اثرگذار هستند. آن‌ها با دقت و وسواس زیادی که به خرج می‌دهند موجب می‌شوند که خروجی کارها با بالاترین استانداردهای کنترل کیفیت ارائه شوند.

تسهیل‌گر: اشخاص متعلق به این نقش سازگاری و انعطاف‌پذیری بسیار بالایی دارند و اساسا در شناسایی عملکردهای موردنیاز تیم و تقبل انجام مسئولیت‌ها بسیار خوب ایفای نقش می‌کنند.

شکل‌ دهنده: این گروه از افراد چالشگران تیم هستند که نیروی محرکه لازم را برای پیشرفت مستمر تیم فراهم می‌کنند.

متخصص: به‌واسطه دانش تخصصی خود می‌توانند تصمیمات درستی بگیرند. اختصاص دادن تمرکز بیش‌ازحد به موضوع مدنظرشان حتی بیشتر از رفع نیاز تیم و اولویت قرار دادن تیم.

آزمون‌های مرتبط

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.