درون‌گرا یا برونگرا؟ کدام‌یک کارآفرینان بهتری هستند؟

درون‌گرایی و برونگرایی؟ کدام‌یک شباهت بیشتری به شما دارد؟ آیا تاکنون به تفاوت این دو ترجیح شخصیتی فکر کرده‌اید؟ آیا می‌دانید کدام‌یک از آن‌ها برای کارآفرینی مناسب‌تر است؟ کارآفرینان مطرح جهانی درون‌گرا هستند یا برون‌گرا؟

تا همین چند سال پیش برای استخدام یا ترفیع شغلی، درون‌گرایی یک نقطه‌ضعف بزرگ محسوب می‌شد. معمولا افرادی که برون‌گرا بودند موقعیت‌های شغلی بهتری کسب می‌کردند. چراکه تصور عمومی بر این باور بود که تعاملات بیشتر و ارتباطات گستره تر، مهم‌ترین عامل برای موفقیت فرد و سازمان است. در این میان در حق افراد درون‌گرا اجحاف شده و آن‌ها را برای مشاغل کلیدی چون رهبری، مدیریت و کارآفرینی مناسب نمی‌دانستند. اما آیا این ادعا درست است؟ آیا کارآفرینان مطرح جهان همگی برون‌گرا هستند؟

برای پاسخ به این پرسش‌ها با ما همراه باشید تا درون‌گرایی و برونگرایی را از منظری جدید بررسی کرده و جدیدترین تحقیقات در این مورد را مرور کنیم. همچنین فواید هر یک از  این ترجیحات شخصیتی را برشمرده و به‌طور ویژه به مبحث کارآفرینی بپردازیم.

درون‌گرایی و برونگرایی: چه کسانی برون‌گرا هستند؟

برون‌گراها حدود دو سوم افراد جامعه را تشکیل می‌دهند. این افراد انرژی درونی خود را از حضور در جمع دریافت می‌کنند و به جمعی که در آن حضور دارند شور و هیجان می‌دهند. آن‌ها خوش‌صحبت بوده و معمولا زیاد صحبت می‌کنند. این ویژگی‌ها شاید برایتان آشنا بیاید و افراد زیادی را در اطراف خود با این ویژگی‌ها بشناسید. اما برون‌گرا بودن تنها به این ویژگی‌ها ختم نمی‌شود. در ادامه برخی از این ویژگی‌ها را باهم مرور می‌کنیم.

به‌راحتی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند

افرادی که به‌عنوان برون‌گرا می‌شناسیم، معمولا بسیار گشاده‌رو و منعطف هستند. آن‌ها به‌آسانی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند و روحیه‌ی بالایی برای کار تیمی دارند.

حل مسئله در بهترین حالت ممکن

برون‌گراها همان افرادی هستند که مسائل را با گفت‌وگو حل می‌کنند. آن‌ها تمام تلاش خود را می‌کنند تا مشکلات پیش‌آمده را حل‌وفصل کرده یا راهی خلاقانه برای آن‌ها می‌یابند.

هیجانات مثبت

این افراد بیشتر به دنبال هیجانات مثبت مثل شادی، عشق و هیجان در کار هستند. برونگراها راحت‌تر می‌خندند و عموما خوش‌بین هستند. البته درون‌گرایی و برونگرایی هر دو طیف‌های مختلفی را شامل می‌شوند و با توجه به مدل شخصیت شناسی MBTI این دو ترجیح شخصیتی به دلیل تفاوت در منبع دریافت انرژی به‌صورت درون‌گرایی و برونگرایی تقسیم‌بندی شده‌اند. افراد برونگرا تمایل بیشتری به تجربه‌های هیجانات مختلف و محیط‌های پر سروصدا و پرجمعیت دارند.

مطلب مرتبط: چقدر برونگراها را می‌شناسید؟

درون‌گرایی و برونگرایی: چه کسانی درون‌گرا هستند؟

حدود یک سوم تا نیمی از جمعیت جامعه را افراد درون‌گرا تشکیل می‌دهند. متأسفانه عموما درون‌گراها را افرادی خجالتی، تنبل و به‌دوراز روابط اجتماعی تصور می‌کنند. درحالی‌که درون‌گرایی و برونگرایی ارتباطی با روابط اجتماعی افراد ندارد و تنها به دریافت انرژی افراد مربوط است. درون‌گراها انرژی‌شان را از درون خود دریافت می‌کنند و حضور در جمع سطح انرژی آن‌ها را کاهش می‌دهد.

آن‌ها معمولا آرام، صبور و محافظه‌کار هستند. کمتر وارد گفت‌وگو می‌شوند و بیشتر شنونده هستند. این افراد دایره‌ی دوستان کوچک اما دوستی‌های عمیقی دارند. قبل از صحبت در مورد آن فکر می‌کنند و روی حریم شخصی خود حساس هستند.

مطلب مرتبط: چقدر درون‌گرایان را می‌شناسید؟

با توجه به این موارد شما جزء کدام دسته هستید؟ البته درصد کمی از افراد درون‌گرایی و برون‌گرایی مطلق دارند. در شخصیت بیشتر اشخاص درجات مختلفی از درون‌گرایی و برونگرایی وجود دارد. آیا شما می‌دانید کدام طیف درون‌گرایی و برونگرایی نمود بیشتری در شخصیت شما دارد؟ برای پاسخ به این سؤال‌ها می‌توانید از تست شخصیت شناسی MBTI استفاده کنید.

۵ ویژگی اساسی که هر کارآفرینی باید داشته باشد

کارآفرینان جزء تأثیرگذارترین افراد برای جامعه و اقتصاد کشور هستند. ایجاد فرصت‌های شغلی یا حتی بازارهای جدید، می‌تواند سرعت فعالیت اقتصادی یک کشور را بالا ببرند. به‌علاوه این افراد معمولا ثروت زیادی کسب می‌کنند و از شهرت و محبوبیت بالایی نیز برخوردارند. بنابراین اغلب افراد دوست دارند کارآفرین باشند و کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنند. اما همه‌ی آن‌ها نمی‌توانند کارآفرین شوند یا در این شغل به موفقیت برسند. کارآفرینی نیز مانند هر شغل دیگری به برخی فاکتورهای اصلی و مهم نیاز دارد. در ادامه برخی از این ویژگی‌ها را عنوان می‌کنیم. این موارد می‌تواند در هر دو طیف درون‌گرایی و برونگرایی وجود داشته باشند.

۱ـ مسئولیت‌پذیری

شاید مهم‌ترین ویژگی کارآفرینان موفق، مسئولیت‌پذیری بالای آن‌ها باشد. آن‌ها در قبال مسیری که آغاز کرده‌اند، احساس مسئولیت شخصی دارند. شرایط بد اقتصادی، قوانین دست و پاگیر، کمبود نیروی انسانی و… نمی‌توانند مانع پیشرفت کارآفرینان شود.

۲ـ ریسک‌پذیری

برخلاف باور عموم کارآفرینان اهل ریسک‌های پرخطر و حساب‌نشده نیستند. بلکه آن‌ها همه‌ی جوانب را بررسی کرده و سپس دست به ریسک می‌زنند. ریسک‌پذیری نیز یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها برای کارآفرینان است و درون‌گرایی و برونگرایی مانعی بر سر راه خطرپذیری آن‌ها نیست.

۳ـ تمرکز و تلاش بی‌وقفه

برای ایجاد یک کسب‌وکار جدید انبوهی از مشکلات پیش روی کارآفرین قرار می‌گیرد. او برای حل این مسائل باید انرژی بیشتر و تمرکز بالاتری نسبت به افراد معمولی داشته باشد. ساعات کاری طولانی و تلاش بی‌وقفه یکی از ویژگی‌های شگفت‌انگیز این افراد در رابطه با کارشان است.

۴ـ قابلیت انطباق و انعطاف‌پذیری

انعطاف‌پذیری نیز یکی از ملزومات کارآفرینی است و ارتباطی با درون‌گرایی و برونگرایی آن‌ها ندارد. جامعه دائما در حال تغییر است. قطعا نیازهای مشتریان نیز به‌طور مرتب تغییر می‌کنند. در این میان فردی کارآفرین موفقی خواهد بود که قابلیت انطباق بالایی داشته باشد.

۵ـ تعهد کاری بالا

کارآفرینی کاری دشوار است. راه‌اندازی یک کسب‌وکار و ایجاد اشتغال مسئله‌ای نیست که بتوان به‌آسانی از آن گذشت. این کار نیاز به تعهد بالای کاری و پشت سر گذاشتن موانع بسیاری را نیز دارد. درون‌گرایی و برونگرایی، هر دو می‌توانند جزء ویژگی‌های افراد با تعهد کاری بالا باشند.

مطلب مرتبط: ۱۰ ویژگی شخصیتی یک کارآفرین موفق

درون‌گرایی یا برون‌گرایی، مسئله این است! کدام‌یک برای کارآفرینی بهتر است؟

تا به این جای مقاله شما را با مفهوم درون‌گرایی و برونگرایی آشنا نموده و ویژگی‌های شخصیتی کارآفرینان موفق را نیز بررسی کردیم. اما هنوز به پاسخ سؤال مهم و اساسی ابتدای مقاله نرسیده‌ایم. درون‌گرایی و برونگرایی کدام‌یک برای کارآفرینی مناسب‌ترند؟

پاسخ به این سؤال آن‌قدرها که به نظر می‌رسد ساده نیست. چراکه شخصیت، عقاید و انگیزه‌ی افراد، از آن‌ها کارآفرین می‌سازد و صرفا درون‌گرایی و برونگرایی آن‌ها سبب موفقیتشان در این راه نمی‌شود. برای آنکه به این سؤال پاسخ دقیق‌تری دهیم، بگذارید فواید درون‌گرایی و برونگرایی را جداگانه بررسی کنیم.

۳ مزیت برون‌گرایی برای کارآفرینی

۱ـ شبکه‌های ارتباطی گسترده‌تر

 مطمعنا محافل و جلسات مذاکره افراد برون‌گرا بزرگ‌تر و شلوغ‌تر خواهد بود. این گستردگی به آن‌ها کمک می‌کند با افراد بیشتری معاشرت کرده و از آن‌ها به‌عنوان شریک یا مشتری استفاده کنند.

۲ـ ارتباطات بهتر و راحت‌تر

برونگراها راحت‌تر ارتباط برقرار می‌کنند و معمولا گفت‌وگوهای مؤثرتری دارند. این ویژگی باعث می‌شود کارآفرینان رهبران بهتری به نظر برسند و احترام بیشتری برای خود کسب کنند. از طرفی اعتماد و اعتبار آن‌ها نیز بالاتر می‌رود.

۳ـ کار تیمی پویا و اثربخش

 برونگراها عاشق کار تیمی هستند و مسلما اعضای تیم آن‌ها نیز پویا و هماهنگ عمل خواهند کرد. چراکه آن‌ها مهارت خارق‌العاده‌ای در تزریق پویایی به تیم‌های کاری خود دارند.

فواید درون‌گرایی برای کارآفرینی

۱ـ تمرکز

 افراد درون‌گرا تمایل دارند توجه خود را به اولویت‌های زندگی‌شان اختصاص دهند. آن‌ها در جمع‌های بزرگ شرکت نمی‌کنند و تمرکز خود را بر روی تکمیل کارهای نیمه‌تمام می‌گذارند.

۲ـ برقراری روابط عمیق و صمیمی‌تر

 درست است که درون‌گراها روابط دوستانه‌ی محدودتری دارند اما این روابط بسیار عمیق هستند. اتفاقا این روابط در حوزه‌ی کارآفرینی بسیار کاربردی‌تر است.

۳ـ متخصص در حوزه‌های مختلف

درون‌گراها بیشتر وقت خود را صرف مطالعه و فراگیری مهارت‌های موردعلاقه‌ی خود می‌کنند. این مورد باعث می‌شود آن‌ها مهارت‌های تخصصی ویژه‌ای داشته باشند و ایده‌های نابی خلق کنند.

کارآفرینان برتر برونگرا

با توجه به موارد گفته‌شده در این مقاله، درون‌گرایی و برونگرایی هرکدام دارای ویژگی‌های مهمی برای موفقیت در کارآفرینی هستند. در این خصوص می‌توان به افراد برون‌گرایی اشاره کرد که در سطح جهانی مطرح بوده و در حوزه‌ی کارآفرینی نیز بسیار موفق عمل کرده‌اند مانند:

۱ـ دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا

۲-ـتوماس ادیسون

۳ـ محسن تنابنده

کارآفرینان برتر درون‌گرا

تحقیقات جدید نشان می‌دهد کفه‌ی ترازوی درون‌گراها در کارآفرینی اندکی سنگین‌تر است. به‌طوری‌که ۵ غول کارآفرینی مطرح جهانی که اقتصاد را در سطوح بین‌المللی تحت تأثیر قرار می‌دهند، درون‌گرا هستند.

۱ـ وارن بافت مؤسس Berkshire Hathaway

۲ـ لری پیچ بنیان‌گذار و مدیر ارشد گوگل

۳ـ استیو وزنیاک بنیان‌گذار شرکت اپل

۴ـ مارک زاکربرگ بنیان‌گذار و مدیر ارشد فیس‌بوک

۵ـ ایلان ماسک مدیر ارشد شرکت تسلا موتورز

در آخر اینکه

یادتان باشد که اصلا مهم نیست شما درون‌گرا باشید یا برون‌گرا. آنچه مهم است انگیزه و اهداف شماست. شما با هر تیپ و ویژگی شخصیتی می‌توانید انسان مفید و موفقی باشید. صرف اینکه درون‌گرا باشید پس کارآفرین بهتری هستید یا برون‌گرایی از شما رهبران بهتری خواهد ساخت، درست نیست. شما تنها باید ویژگی‌های لازم برای آنکه کارآفرین موفقی شوید را در وجود خود تقویت کنید و با پشتکار و انگیزه‌ای قوی در راه پیش رویتان قدم بگذارید. امیدواریم موارد یاد شده در این مقاله راهنمای شما در این مسیر باشد.

پیشنهاد: کارآفرینان برتر دنیا و مسیر موفقیت آن‌ها

دسته بندی : رهبری, فرصت شغلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.