آیا تابهحال اتفاق افتاده است به دلیل اینکه رزومهای حرفهای و قوی ندارید، نتوانید در شرکتی استخدام شوید؟ یا اینکه باوجود فهرستی از مهارتهای فردی در رزومه خود بازهم دچار مشکل شده و تقاضای استخدامتان را رد کرده باشند؟ آیا اصلا از اصول رزومه نویسی در بخش مهارتهای فردی اطلاعاتی دارد؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و وجود برخی الگوریتمهای کامپیوتری، نوشتن و آمادهسازی سوابق کاری، نیاز به رعایت ظرافتهای خاصی دارد. جالب است بدانید که در برخی سازمانهای بزرگ و معتبر رزومه افراد قبل از اینکه به دست مدیران جهت بررسی برسد، از طریق سیستمهای کامپیوتری و برخی الگوریتمها مورد ارزیابی قرار میگیرد. بنابراین علاوه بر اینکه لازم است مهارتهای مناسب برای شغل موردنظر نوشته شود، باید اصول و ترتیب نگارش این موارد نیز رعایت گردد.
ممکن است نوشتن یک رزومه کاری حرفهای کار بسیار سختی به نظر برسد ولی اگر چگونگی نگارش آن را یاد گرفته باشید هیچ مشکلی نخواهید داشت. پس هرچه سریعتر دستبهکار شوید و به بهترین نحو مهارتهای خود را انعکاس دهید.
چرا باید یک رزومه تأثیرگذار بنویسیم؟
بهطورکلی میتوانیم بگوییم که رزومه به سوابق کاری و تحصیلی افراد گفته میشود که طی چندین سال به دست آوردهاند. سوابق کاری دربردارنده اطلاعاتی صحیح از تجربههای شغلی افراد و توانمندیهایشان است. نگارش مهارتهای فردی در رزومه، هنگام جذب نیروی انسانی متخصص در سازمانها و مؤسسات از اهمیت ویژهای برخوردار است. مدیران و کارفرمایان از طریق بررسی و مطالعه رزومه افراد میتوانند به نتیجه برسند که آیا فرد موردنظر با فرهنگ سازمان و ویژگیهای آن جایگاه شغلی در تناسب است؟
محتوای پیشنهادی ما: صفرتا صد رزومه نویسی
سؤالی است که ذهن افراد را در زمان استخدام بهشدت درگیر خود میکند. اینکه با رعایت چه مواردی میتوان رزومهای نوشت که مدیران منابع انسانی را تحت تأثیر قرار دهد؟ پیشنهاد ما این است که قبل از اقدام برای رزومه نویسی در ابتدا مهارتهای فردی خود را بشناسید. در این صورت است که خیلی راحت و با دست باز میتوانید یک رزومه پروپیمان تنظیم کنید.
روشهای شناخت مهارتهای فردی
آیا تابهحال به این فکر کردهاید که کدامیک از مهارتهای شما به درد آمادهسازی یک رزومهی مؤثر میخورد؟ گاهی اوقات ممکن است شما نتوانید تشخیص دهید که نوشتن کدامیک از مهارتهای فردی در رزومه به استخدام شما کمک خواهد کرد. اما این چیزی نیست که بخواهید ذهن خود را درگیر آن کنید. تنها با اطلاع از چند مورد از مهمترین مهارتهای فردی موردنیاز انواع مشاغل میتوانید توجه مدیران را به خود جلب کنید.
برای شناخت انواع مهارتهای فردی در رزومه با متخصصان این حوزه ارتباط برقرار کنید
درصورتیکه میخواهید برای یک سازمانی رزومه ارسال کنید ولی نمیدانید که کدامیک از مهارتهایتان را باید ذکر کنید، بهتر است با متخصصان این حوزه ارتباط بگیرید. شما میتوانید با گرفتن اطلاعات در خصوص اینکه موقعیت شغلی موردنظر چه مهارتهایی را میطلبد، آنها را در خود جستجو کنید و درنهایت با یادگیری آنها خود را به گزینهی اول استخدام مدیران تبدیل کنید.
از همکاران قبلی خود کمک بگیرید
همکاران قبلی و کارکنان فعلی سازمان موردنظر بهترین نفرات برای انعکاس دادن نقاط قوت شما هستند. آنها بهخوبی میتوانند ارزشهای سازمان را برای شما توضیح دهند. نقاطی که خودتان بههیچوجه قادر به تشخیص و شناختشان نیستید ممکن است در نظر دیگران مهم جلوه کند. بهتر است نظرات و بازخوردهای آنها را جدی بگیرید.
دستاوردهای فردی را مدنظر قرار دهید
به این فکر کنید که آیا تابهحال تقدیرنامهای در جهت پیشرفت و به دست آوردن موقعیتی ویژه دریافت کردهاید؟ یا اینکه از شما بابت به سرانجام رساندن یک کار تخصصی و پیچیده تقدیر شده است؟
اگر جوابتان مثبت باشد، نشان میدهد که شما از مهارت فردی خاصی برخوردار هستید. این قبیل مهارتهای فردی در رزومه میتوانند به شما کمک بزرگی کنند. آنها را بشناسید، اینها همان مهارتهایی هستند که منجر به متمایز شدن شما از سایر متقاضیان میگردد.
نوشتن کدامیک از مهارتهای فردی در رزومه منجر به استخدام شما میشود؟
همانطور که گفته شد در رزومه نویسی علاوه بر سوابق کاری باید مهارتهای فردی نیز موردتوجه قرار گیرد. این کار به کارفرما در استخدام نیروی کاری مناسب کمک بسیار بزرگی میکند. چراکه میتواند مناسبترین فرد را برگزیند. اگر میخواهید حرفهایترین رزومه را بنویسید باید بدانید که کدامیک از این مهارتها ارزش نوشتن دارند.
۱ـ مهارتهای ارتباطی
یکی از مواردی که مدیران در هنگام استخدام نیروی کاری مدنظر قرار میدهند کیفیت مهارتهای ارتباطی افراد است. این مهارتها که برای تحت تأثیر قرار دادن دیگران مورداستفاده قرار میگیرند از مهمترین مهارتهای فردی در رزومه بهحساب میآیند. مهارتهای ارتباطی مدنظر مدیران گوش کردن فعال، انتقاد سازنده، ارتباط نوشتاری، مذاکره و برخی از مهارتهای مدیریتی است. پس دقت داشته باشید این قبیل تواناییها را حتما در رزومه کاری خود ذکر کنید.
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که بهدرستی نمیدانید در مواجهه با انتقاد چه واکنشی نشان دهید؟ پیشنهاد میکنیم برای کسب این مهارت مهم سری به مقالهی «چگونه به شیوهای مؤثر به انتقاد دیگران پاسخ دهیم؟» بزنید.
۲ـ مهارتهای فنی
این تواناییها اصولا بر اساس نوع شغل به دست میآیند. برای مثال داشتن مهارت فنی جوشکاری برای یک جوشکار ضروری است. از دیگر مهارتهای فنی میتوان به برنامهنویسی، تواناییهای نرمافزاری و طراحی گرافیک اشاره کرد.
۳ـ مهارتهای کامپیوتری ازجمله مهمترین مهارتهای فردی در رزومه هستند
امروزه کار کردن بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند تسلط به مهارتهای کامپیوتری است. تقریبا در تمام سازمانها چنانچه نیروی متقاضی برای استخدام مسلط به مهارتهای کامپیوتری باشد بهاحتمالقوی امتیاز بالاتری از مدیران خواهد گرفت. پس برای اینکه رزومهای قوی و اثرگذار داشته باشید. حتما برخی از تواناییهای کامپیوتری مانند تایپ، تولید محتوا، طراحی سایت، سرچ کردن و … را در خود تقویت کنید.
۴ـ مهارتهای زندگی
مهارتهای زندگی درواقع همان تواناییهای فرد در افزایش کیفیت زندگی شخصی است. تواناییهایی از قبیل خلاق بودن، ارتباطات بین فردی مؤثر، حل مسئله، کنترل خشم و غیره. تصور نکنید این قبیل مهارتها جایگاهی در رزومه ندارند. شک نکنید مدیران استخدامی با نگاهی تیزبینانه به دنبال یافتن محاسن اخلاقی و رفتاری شما در رزومه هستند.
۵ـ مهارتهای سخت
برای داشتن این دسته از مهارتها در رزومه باید آموزش تخصصی ببینید. در اصل مهارتهای سخت بهمنظور شاغل شدن در یک حرفه خاص یاد گرفته میشوند. قابلیتهایی مانند ریاضیات، برنامهنویسی، حسابداری، سئو و طراحی گرافیک.
۶ـ مهارتهای عمومی
این نوع از مهارتها عموما شامل حل مسئله، تجزیهوتحلیل، خود انگیزشی، خلاقیت و برخی مهارتهای کامپیوتری ابتدایی میشوند. مهارتهایی که عموما در صورت علاقهمندی به یک شغل بهمرورزمان تقویت خواهند شد.
۷ـ مهارتهای فردی نرم
مهارتهای فردی نرم درواقع مکمل مهارتهای سخت بوده و بهنوعی جزء ضروریترین مهارتهای فردی در رزومه به شمار میآیند و تأثیر بسزایی در استخدام نیروی کاری دارند. مهارتهای فردی نرم یا Soft skills درواقع همان ویژگیهای شخصیتی یا شایستگیهایی است که در وجود هر فردی یافت میشوند و شخصیت او را شکل میدهند. بهعبارتیدیگر مهارتهای فردی نرم شامل طرز تفکر، نحوه مدیریت بحران، شیوه برخورد با چالشهای جدید، میزان خلاقیت، صبوری، صادق بودن، داشتن روحیه کار تیمی، انعطافپذیری و هر آن چیزی که شخصیت فعلی شما را به وجود آورده است. برای آشنایی بیشتر با سایر مهارتهای فردی نرم و اهمیت و تأثیرگذاری آنها در زندگی روزمره و کسبوکار میتوانید مقالهی «مهارتهای فردی نرم چیست؟ چگونه این مهارتها کسبوکار شما را متحول میکنند؟» را مطالعه کنید.
۸ـ ارتباط با مشتریان
تواناییهایی از قبیل شنیدن فعال، انتقادپذیری، قابلاعتماد بودن و همدلی در این دسته قرار میگیرند. میتوان گفت منظور ما از ارتباط با مشتریان اصول و راهکارهایی است که در جهت رفع نیاز مشتریان به کار گرفته میشوند.
۹ـ حل مسئله
اگر شما جزء افرادی هستید که با تحقیق، صبوری، جزئینگری و ارتباطات میتوانید یک مشکل را ریشهیابی و حل کنید میتوان گفت که از مهارت حل مسئله برخوردار هستید. بهعبارتدیگر مهارت حل مسئله به معنای توانایی تشخیص مسئله یا مشکل پیشآمده، بهکارگیری منطق و قضاوت صحیح بهمنظور تحلیل و جمعآوری اطلاعات، یافتن راهکارهای مختلف احتمالی و درنهایت انتخاب بهترین راهحل بهمنظور حل مشکل است. همانطور که مشاهده میکنید این مهارت میتواند جزء مهمترین مهارتهای فردی در رزومه نوشته شود.
۱۰ـ مدیریت زمان
اینکه شخصی در موعدی مقرر بتواند تمام وظایف محوله را به نحو احسن انجام دهد، نشاندهنده این است که فرد مهارت مدیریت زمان داشته و این موردی است که بهشدت موردتوجه مدیران قرار میگیرد. پس بهتر است سازماندهی، تمرکز و اولویتبندی را در خود تقویت کرده و در رزومه کاری خود بنویسید.
سخن نهایی
بنابراین نوشتن رزومه حرفهای و مورد تأیید کار چندان پیچیدهای نیست. فقط کافی است با نوشتن مهارتهای فردی در رزومه خود آنهم بهصورت صحیح و اصولی کار را برای خود آسانتر کنید. این نکته را فراموش نکنید که در رزومه نویسی در کنار اشاره به نقاط قوت از ذکر مواردی که تسلط کافی ندارید بپرهیزید. پس هرچه زودتر دست بکار شوید. شک نکنید که فرصتهای شغلی فوقالعادهای در انتظارتان هستند.