۶ روش متقاعد کردن مشتری پرتوقع

Expected customer

در دنیای کسب‌وکار هر روز واژه‌های تازه‌ای به ادبیات تا‌جران و صاحبان مشاغل افزوده می‌شود. برگ برنده از آن کسی است که خود را با مفهوم هر واژه آشنا نموده و پیوسته دانش خویش را به‌روز نماید. در این میان بحث مشتری بسیار گسترده و مفصل است و ابعاد مختلفی را در برمی‌گیرد. در چشم‌انداز کسب‌وکار رقابتی امروز، انتظارات مشتریان به میزان بی‌سابقه‌ای رسیده است. درحال‌حاضر، افزایش تعداد مشتریان پرتوقع یا همان High Expectation Customers کسب‌وکارها را برای بازتعریف استراتژی‌های خود و ارائه محصولات و خدمات استثنایی به چالش کشیده است.

مشتری پرتوقع کیست؟

 مشتری پرتوقع کیست؟ در یک تعریف ساده و بسیار مختصر می‌توان گفت: مشتری کسی است که در ازا‌ی پرداخت پول می‌تواند از کالا و خدمات شما استفاده نماید. به قول گاندی‌ مشهور: «مشتریان، اصلی‌ترین و مهم‌ترین بازدید‌ کنندگان کسب‌وکار شما هستند.» شما به آن‌ها وابسته‌اید اما آن‌ها به کسب‌وکار شما وابسته نیستند. مشتریان مزاحم کار شما نیستند بلکه کاملا برعکس هدف اصلی کار شما هستند. مشتری تنها کسی است که می‌تواند با خرید و بازدید‌ خود، کسب‌وکار شما را به سود‌دهی برساند؛ پس باید  ناز او را بخرید و به او نهایت توجه را نشان بدهید؛ چون درواقع همین مشتریان هستند که کسب‌وکار شما را تعریف می‌کنند. تنها هدف شرکت شما باید یافتن و حفظ مشتری باشد. مشتریان پرتوقع را می‌توان به‌عنوان افرادی تعریف کرد که استانداردهای فوق‌العاده بالایی برای محصولات یا خدماتی که خریداری می‌کنند، دارند. آن‌ها به جنبه‌های مختلف تجربه‌ی خرید خود، از کیفیت و قابلیت اطمینان محصول گرفته تا دریافت خدمات شخصی و همچنین راحتی خرید، دقت می‌کنند.

مطلب مرتبط: چرا مشتری ندارم؟ ۷ دلیل اصلی ریزش مشتری

Expected customer قطبینو

اما تجربه مشتری به چه معناست؟

آخرین باری که چیزی خریدید را به یاد می‌آورید؟ آخرین اقامت خود در هتل را چطور؟ اگر بخواهید به دیگران درباره‌ی تجربه خودتان بگویید، چه می‌گویید؟ مثلاً ممکن است بگویید آن‌قدر تجربه‌ی بدی بود که دیگر سراغ آن فروشگاه نمی‌روم. شاید هم بگویید چنان تجربه‌ی شیرینی بود که همیشه آن هتل را رزرو می‌کنم. این تجربه نتیجه‌ی تمام تعاملات بین شما و آن  فروشگاه و هتل است؛ از گشت‌وگذار در وب‌سایت و نحوه‌ی ارسال کالا گرفته تا نحوه‌ی برخورد و خوشامدگویی.

تجربه‌ی شما چند ویژگی شاخص و قابل‌توجه دارد:

  • ناشی از تمام برخوردهای شما و تعامل‌هایتان است.
  • شخصی است و در ذهن شما شکل می‌گیرد.
  • انتظار و توقع شما در آن تأثیر مستقیم دارد.
  • در یک بازه‌ی زمانی کوتاه یا بلندمدت شکل می‌گیرد.

این تجربه مستقیماً درباره‌ی بازگشت یا عدم‌ بازگشت مشتری‌ها تأثیر می‌گذارد؛ بنابراین می‌توان گفت کلید موفقیت شما، رقم‌ زدن یک تجربه عالی است. اما چطور برای مشتریان پرتوقع تجربه عالی رقم بزنیم؟ همان‌طور که گفتیم میزان توقع و نوع توقع تأثیر زیادی در داشتن تجربه خوب یا بد و درنهایت بازگشت یا عدم بازگشت مشتری دارد.

مطلب مرتبط: چگونه مشتریان را به خرید مجدد ترغیب کنیم؟ ۸ استراتژی کاربردی برای حفظ مشتری

مشتری پرتوقع و پردردسر

با مشتری پرتوقع و دردسرساز چیکار کنیم؟

لازم است مشتریان خود را بشناسید و سرمایه‌گذاری اولیه‌ی خود را به مشتر‌یانی اختصاص دهید که به خرید از شما رغبت زیادی نشان می‌دهند که به آن‌ها مشتریان هدف نیز می‌گویند. بعد از شناسایی و آنالیز کردن مشتریان به روش‌هایی نیاز دارید که با کمک آن‌ها بتوانید توجه مشتریان ازجمله مشتری پرتوقع را جلب کرده و آن‌ها را به سمت کسب‌وکار خودتان جذب نمایید تا درنهایت به مشتری بالفعل شما تبدیل شوند.

برای انجام این کار ابتدا باید مشخص کنید که بازار حوزه‌ی کاری شما به چه شکل تقسیم شده است. استفاده از فاکتورهای زیر در این کار به شما کمک قابل توجهی می‌کند.

جغرافیا:

منطقه، جمعیت و آب‌وهوا.

جمعیت‌شناسی:

درآمد، سن، اندازه، خانواده، جنسیت و به‌طور کلی چرخه‌ی زندگی.

روان‌شناسی:

ارزش‌ها، علایق، سبک‌ زندگی، عادات و شخصیت.

رفتار:

آمادگی برای خرید، تصمیم‌گیری در مورد آن، استفاده از آن، نگرش به محصول و وفا‌داری.

مزایا:

سلامتی، احساسات و وضعیت اجتماعی.

مطلب مرتبط: ۲۰ تکنیک فروش برای جذب مشتری که باید یاد بگیرید!

مشتری پرتوقع

۶ روش ضروری برای متقاعدسازی انواع مشتریان

مشکلات را در اسرع وقت حل‌وفصل کنید.

این نکته‌ی مهم را به خاطر بسپارید که هر مشکلی برا‌یتان در حوزه‌ی کسب‌وکار مخصوصا در ارتباط با مشتری به وجود آمد، به محض قرار گرفتن در جریان امور، در‌صدد حل‌وفصل آن بر‌بیایید و لحظه‌ای تعلل نکنید. تحقیقات روان‌شناسی نشان می‌دهد که همیشه آخرین اتفاقات بیشتر در ذهن مردم باقی می‌مانند و اگر مشتری باخبر شود که شما به محض شنیدن و آگاهی از مشکل او درصدد رفع آن برآمده‌اید، اطمینان و اعتماد‌شان بیشتر می‌شود. همین کار موجب حفظ و تقویت رابطه‌ی شما با مشتری ‌می‌گردد.

شکست و باختن را از خودتان و مشتریانتان دور کنید.

 این مهم‌ترین راز است که مشتری هرگز نباید بازنده‌ی داستان شما باشد. در یک معامله یا فروش محصول، اگر مشتری طرف بازنده باشد احتمال بازگشت او خیلی کم خواهد شد. شاید از خود می‌پرسید چگونه می‌توان احتمال باخت و شکست مشتری را به صفر رساند؟ ما در اینجا دو راهکار به شما آموزش می‌دهیم که در مواقع ضروری به درد‌تان می‌خورد.

الف: فروشنده می‌تواند برای یک دوره محدود، سود کم را تحمل کند تا از این طریق مشتریان وفادار خود را حفظ نماید.

ب: به مشتریان تخفیف بدهید. اگرچه فروشنده در معامله، سود فروش را اندکی کمتر می‌کند اما این کمبود بعدها با افزایش تعداد مشتریان جبران خواهد شد.

مشتریان خود را مأیوس نکنید.

اگر شما در بین مخاطبان خود به عنوان صاحبان حرفه، مشهور هستید که محصولات مرغوب و با‌کیفیت ارائه می‌دهند، اجازه ندهید با‌ گذشت زمان و به هر دلیلی این اعتماد تخریب شده و ذهنیت آن‌ها تغییر کند. یادتان باشد که مردم انتظار دارند در ازا‌ی پرداخت پول، اجناس با‌کیفیت دریافت کنند.

مشتری به دنبال لذت است.

در زمینه‌ی فروش محصول و در ارتباط با مشتریان، باید به خاطر داشته باشیم که مشتریان فقط به فکر تأمین رضایت نیستند. اگر قرار است مشتریان وفا‌داری برای خود پیدا کنیم، باید بتوانیم به آن‌ها احساس سرخوشی و لذت بدهیم.

خلاقیت داشته باشید.

در کالاهایی که به مشتری ارائه می‌دهید باید خلاقیت به‌خرج بدهید. نورولوژی بدن انسان به شکلی‎‌ طراحی شده است که بعد از مشاهده‌ی رویدادهای جدید دوپامین ترشح می‌کند. این هورمون درواقع می‌تواند حسی مانند دریافت یک جایزه را به انسان بدهد. این همان حسی است که صاحبان صنایع و حرفه را متقاعد می‌کند تا همواره به دنبال به‌روز کردن دستگاه‌ها و لوازم الکترونیک خود باشند؛ درحالی که ممکن است نیازی به نمونه‌ی به‌روز آن نداشته باشند.

تا جایی که می‌توانید برای مشتری توضیح دهید.

اگر ناگهان مجبور باشید هزینه اضافی برای ارسال تی‌شرتی بدهید که آنلاین خریده‌اید، چه احساسی پیدا می‌کنید؟ مسلما خوشتان نمی‌آید. نکته مبهمی برای مشتری نگذارید. بهتر است تمام اطلاعات موردنیاز را در اختیار مشتری قرار دهید و بعد او را متقاعد به خرید کنید. مثلا درباره موارد زیر به مشتری توضیح کامل بدهید:

  • شرایط خرید: درباره شرایط خرید یا استفاده از محصول یا خدمات خود، به مشتری توضیح دهید.
  • سیاست حریم خصوصی: سیاست حریم خصوصی خیلی مهم است، چون در عصر دیجیتالی امروز، مشتریان مایلند اطلاعات خصوصی‌شان محرمانه بماند. پس روی این مورد، دقت زیادی داشته باشید.
  • سیاست ارسال و حمل کالا: روش ارسال و هزینه‌های آن را به‌طور واضح برای مشتری توضیح دهید. اگر باید هزینه بین‌المللی هم بپردازید، عنوان کنید. یا اینکه مثلا اگر خرید مشتری به یک مقدار مشخص رسید، هزینه ارسال رایگان برایش درنظر بگیرید. در هر صورت همه‌چیز شفاف باشد.
  • شرایط و ضوابطتان را توضیح دهید: اگر بعد از خرید کالا آن را پس نمی‌گیرید باید این موضوع را به خریدار اطلاع دهید! اگر به دلیل حساسیت نوع محصولات شما چنانچه باز شوند دیگر قابل مرجوع کردن نیستند باید به خریدار اطلاع داده شود این موضوع را فراموش نکنید که خریداری که برای بار اول در حال خرید از شماست از قوانین شما هیچ اطلاعی ندارد و نمی‌دانید که اوضاع از چه قرار است و همین می‌تواند باعث ایجاد تنش بین شما و خریدار شود. چراکه خریدار ممکن است به هر دلیلی بخواهد کاری انجام دهد که خلاف قوانین شماست. بهترین کار این است که شرایطتان را به خوبی توضیح دهید تا مشکلاتی از این قبیل به وجود نیاید!

مطلب مرتبط: ۱۲ مهارت یک فروشنده موفق که شما را از رقبا متمایز می‌کند!

۶ روش متقاعدسازی مشتریان دردسرساز

مهم‌ترین کاری که باید در بخش متقاعدسازی مشتریان انجام دهید این است که فکر کنید خودتان در حال خرید آن کالا هستید و به گونه‌ای رفتار کنید که دوست دارید با خودتان موقع خرید کالایی رفتار شود از تن صدا تا حرکات دستتان و همچنان حالات چهره و حرف‌هایی که می‌زنید می‌تواند روی مشتری تأثیر بگذارد. اما شش راز مهم در متقاعدسازی مشتری پرتوقع چیست؟

 باید این حقیقت را بدانید که مشتریان دچار اشتباه می‌شوند.

 در هر کسب‌وکار و بیز‌ینسی این امکان وجود دارد که مشتریان انتظارات عجیب و نا‌معقولی داشته باشند؛ اما این وظیفه‌ی تیم فروش است که با ادب و ظرافت به مشتریان توضیح بدهد که اشتباه از جانب خود آن‌هاست و شرکت و سازمان، برای ارائه‌ی خدمات، قوانین و چهارچوب خاصی دارد. مثلا مشتری از ما تخفیف می‌خواهد اما امکانش وجود ندارد. نمی‌توانیم امتیاز بدهیم و  قیمت را پایین بیاوریم. باید چیکار کنیم؟ روش فروشنده ماهر و فروشنده معمولی کاملا متفاوت هست. کارشناس فروش معمولی می‌گوید: نه، نمی‌شود. با مشتری بحث می‌کند اما یک کارشناس فروش حرفه‌ای حتی وقتی می‌خواهد پاسخ منفی به مشتری بدهد مثل اینکه نمی‌توانیم تخفیف بدهیم حتما پاسخ منفی همدلانه می‌دهد. شاید بپرسید چگونه؟

به این صورت که به مشتری می‌گوید خیلی دوست داشتم که می‌توانستم یا واقعا دلم می‌خواست این امکان وجود داشت که قیمت را برای شما پایین بیاورم یا ای کاش می‌توانستم قیمت را برای شما کم کنم. با این روش هم پاسخ منفی داده‌اید و هم با مشتری خود همدلی کرده و حس بد او را از شنیدن پاسخ منفی پایین آورده‌اید.

اگر مشتری شما را با برند دیگری مقایسه کرد عصبانی نشوید و سنجیده پاسخ دهید.

مشتری پرتوقع می‌گوید: رقیب شما محصولات یا خدماتش را با قیمت پایین‌تری ارائه می‌دهد. یک فروشنده ناشی بلافاصله پاسخ می‌دهد: (نه خوب ما که از آن‌ها بهتریم) اما یک فروشنده حرفه‌ای بلافاصله چیزی نمی‌گوید. دو ثانیه مکث می‌کند و بعد از آن اولویت مشتری را می‌پرسد. چه چیزی برای مشتری اولویت دارد؟ کیفیت محصول، قیمت، خدمات پس از فروش و گارانتی. بعد از اینکه پرسید و از اولویت مشتری آگاه شد حالا مزیت کالا یا خدمات خود را پرزنت می‌کند.

پاسخ‌گوی سؤالات مشتریان خود باشید.

ممکن است مشتری پرتوقع و نکته‌سنجی داشته باشید که سؤالات زیادی داشته باشد. لطفا سؤالات مشتریان را نادیده نگیرید و پاسخ‌گوی آن‌ها باشید. آنچه در کسب‌وکار شما بسیار حیاتی و ضروری است، پاسخ‌گویی درست به سؤالات مشتریان شماست. شاید مخاطبین شما بخواهند در شبکه‌های اجتماعی یا از طریق ایمیل یا حتی تلفنی از شما سؤالاتی پرسیده و راهنمایی بخواهند؛ در این صورت اگر نتوانید جواب آن‌ها را بدهید، به سرعت مشتریان شما از دست می‌روند. ازطرفی باتوجه به گسترش نرم‌افزارهای پیام‌رسان، تمایل مردم به استفاده از تلگرام و واتساپ برای فرستادن پیام متنی نیز افزایش پیدا کرده است. اگر شما وب‌سایت مخصوص به خود را دارید می‌توانید قسمت مربوط به چت آنلاین را راه‌اندازی کرده تا به صورت زنده با مشتریان خود در ارتباط باشید. چت آنلاین درواقع یکی از ابزارهای عالی پشتیبانی است.

در کار خود مسئولیت‌پذیر باشید.

واقعیت غیر‌قابل‌انکار این است که هیچ‌چیز در دنیا بدون نقص و ایراد نیست. هر کسب‌وکاری ممکن است در ارائه‌ی خدمات خود مرتکب اشتباه بشود. همواره اشتباهات کار خود را بپذیرید و با آغوش باز پذیرای مشتریان خود بوده و به سرعت در پی حل‌وفصل اشتباهاتتان باشید.

واکنش مناسب به اعتراض مشتری داشته باشید.

وقتی با اعتراض مشتری روبه‌رو می‌شوید، از نشان‌ دادن واکنش تند و نامناسب خودداری کنید. اول گوش دهید و بعد سؤال کنید. پرسش‌هایی مانند «می‌توانید کمی بیشتر توضیح دهید؟» حتما به درک دوطرفه کمک می‌کند. همیشه تلاش کنید که راه را برای صحبت و بررسی بیشتر باز بگذارید. متقاعد کردن مشتری نباید به‌ شکل فشار‌آوردن به او باشد، به‌طوری که سعی کنید او را به انجام‌ دادن کاری که می‌خواهید متقاعد یا مجبور کنید. اگر مشتری با نارضایتی از شما خرید کند یا با تحمیل خدماتی را از شما دریافت کند، به‌معنی پیروزشدن شما در متقاعدسازی  مشتری نیست.

اهداف و نیازهای شما برای مشتری اهمیتی ندارد؛ بنابراین، صحبت‌ کردن درباره این مسائل روش درستی برای هدایت مشتری به‌ سمت خرید یا دریافت خدمات شما نیست. وقتی مشتری با شما مخالف است، سعی کنید که حتما به حرف‌هایش گوش کنید و چنین فرصتی را از دست ندهید؛ زیرا ممکن است دیدگاه آن‌ها دریچه تازه‌ای را پیش چشمانتان باز کند. سعی کنید تا مسئله را از نگاه مشتری ببینید. سعی کنید تا وقتی اطلاعات درست و کاملی ندارید، برای رفع مشکل یا پاسخ‌گویی به پرسشی اقدام نکنید. اینکه فکر کنید جواب را می‌دانید و آن را مطرح کنید و سپس برای اطمینان از حدسی که زده‌اید به جست‌وجو و یافتن اطلاعات بپردازید، روش عاقلانه‌ای نیست.

یکی از کارهای اشتباهی که ممکن است در جریان روش‌های متقاعد کردن مشتری انجام دهید این است که مدام ویژگی‌های محصول یا خدماتی را که ارائه می‌دهید، بشمارید و بیش‌ازاندازه به آن اتکا کنید. ارزش‌گذاری محصول یا خدمات و بحث درباره آن بهتر است از نگاه مشتری صورت بگیرد، نه فروشنده یا خدمات‌دهنده. هرگز تصور نکنید که پاسخ تمام پرسش‌ها را می‌دانید. با دقت به مشتری گوش کنید. از تغییر دیدگاه‌هایتان نترسید و همیشه انعطاف‌پذیر باشید. باتوجه به حرکات و لحن مشتریان سعی کنید که آنچه را می‌خواهند با شما درمیان بگذارند درک کنید. از هرگونه جدل برای دفاع از خود و القای نظرتان به آن‌ها اجتناب کنید. برای تأثیرگذاری و متقاعد کردن مشتری ابتدا باید ذهن پذیرا و بازی داشته باشید.

ویژگی‌های مثبت مشتری را خاطر نشان کنید.

روان‌شناسان تأیید کرده‌اند که اگر در گفتگو با مشتریان جنبه‌ها یا نگرش مثبت آن‌ها را عنوان کنیم، آن‌ها هم تلاش بیشتری خواهند کرد. وقتی با یک مشتری پرتوقع صحبت می‌کنید، سعی‌ کنید اهمیت او را نشان‌ دهید و بگویید: «شما یکی از بهترین مشتریان ما هستید» یا «باعث افتخار ماست که با شما کار می‌کنیم.» به این ترتیب مشتری را ترغیب می‌کنید که بهترین مشتری باشد.

مشتریان پرتوقع را از مشتریان پرتوقع خودخواه و وسواسی تفکیک کنید و به دسته دوم محصول نفروشید.

خریداران پرتوقع احساس می‌کنند چون می‌خواهند از شما خرید کنند، باید کارهایی که برعهده خودشان است را هم شما انجام بدهید. مثلا ترجیح می‌دهند کل توضیحات صفحه محصول سایت را برایشان شفاهی در ۲۰ دقیقه توضیح بدهید. وقتی به آن‌ها بگویید که تمام این موارد در سایت نوشته شده است و می‌توانند بخوانند، با لحنی طلبکارانه پاسخ می‌دهند: «من دوست دارم شما کل موارد را توضیح بدهید. چرا باید وقت بگذارم و توضیحات سایت را بخوانم.» البته مشکلی ندارد که سعی کنیم که به مشتری توضیح بدهیم؛ ولی شاید بعد از خرید بگویند: (شما یک مورد را توضیح ندادید و باعث شدید خرید اشتباهی انجام بدهم.)

خریداران پرتوقع یک دوربین می‌خرند و از شما می‌خواهند بروید به محل کارشان و دوربین را برایشان راه‌اندازی کنید تا از خریدشان راضی باشند. پس قبل از خرید دقت کنید هیچ قولی ندهید که جزء تعهدات شما نیست. سعی کنید توضیح بدهید از شما چقدر می‌توانند توقع داشته باشند. اگر مدام اعتراض می‌کنند و می‌گویند وظیفه شما است که هر مشکلی داشتم را حل کنید، بهتر است به آن خریدار پرتوقع چیزی نفروشید.

این مشتریان باعث ناراحتی فروشندگان یا تیم می‌شوند، در این شرایط شاید لازم باشد با این مشتریان قاطعانه برخورد کنید و در کمال احترام و قاطعیت توضیح دهید تاچه‌حد می‌توانید خدمات و کمک ارائه دهید. اگر مشتری توقع بیش از این دارد به آن مشتری خدماتی ارائه ندهید.

مطلب مرتبط: ۱۰ اشتباه رایج فروشندگان غیرحرفه‌ای

مشتریان پرتوقع چه تأثیری بر  مشاغل می گذراند؟

مشتریان دردسرساز به‌طور شگفت انگیزی می‌توانند بر شکست یا موفقیت مشاغل تأثیر بگذارند. اکثر مشاغل از ارائه خدمات به مشتریان خوش برخورد و متواضع بر می‌آیند توانمندی افراد در فروش یا حفظ مشتریان پرتوقع، خود را نشان می‌دهد. به راستی که گاو نر می‌خواهد و مرد کهن؛ هر کسی مرد این میدان نیست. خواسته‌های مشتری پرتوقع کسب‌وکارها را مجبور می‌کند که دائماً در حال نوآوری باشند، خود را بهبود ببخشند و از رقبا متمایز کنند. این دسته از مشتریان، این قدرت را دارند که از طریق تبلیغات دهان به دهان یا نظرات و انتقادات مثبت و منفی، شهرت برند را تحت تأثیر قرار بدهند. علاوه‌براین، مشتریان پرتوقع انتظار پاسخ‌های سریع به سؤالات یا نگرانی‌های خود را دارند؛ بنابراین ارائۀ خدمات به‌موقع به آن‌ها و برآورده‌ کردن انتظاراتشان در کوتاه‌ترین زمان از طرف کسب‌وکار، بسیار حیاتی است. حفظ رضایت این مشتریان همان برگ برنده شما در میدان رقابت با رقباست.

مشتری پرتوقع کیست؟

آیا داشتن مشتری پرتوقع مفید است؟

بله، داشتن مشتریان پرتوقع می‌تواند برای کسب‌وکارها مفید باشد. در ادامه به ۴ دلیل مفید بودن این موضوع اشاره می‌کنیم:

  • بهبود کیفیت:

مشتریان پرتوقع، کسب‌وکارها را به بهبود مداوم کیفیت محصولات یا خدمات خود تشویق می‌کنند. با تلاش برای برآورده‌ کردن انتظارات این دسته از مشتریان، کسب‌وکارها می‌توانند مزیت‌های خود را افزایش داده و از رقبا پیشی بگیرند.

  • وفاداری مشتری:

هنگامی‌که مشتریان پرتوقع تجربیات استثنایی دریافت می‌کنند، به احتمال زیاد به مشتریان وفادار تبدیل شده و از برند شما حمایت می‌کنند. همچنین، تبلیغات دهان‌به‌دهان آن‌ها می‌تواند مشتریان جدیدی را جذب کرده و به رشد کسب‌وکار کمک کند.

  • بازخورد و نوآوری:

مشتریانی که توقع بالایی دارند، اغلب بازخوردها و پیشنهادات دقیقی را برای بهبود ارائه می‌دهند. این بازخوردها می‌تواند برای کسب‌وکارها در شناسایی زمینه‌های نوآوری و افزایش پیشنهادات خود برای برآورده‌کردن بهتر نیازهای مشتری ارزشمند باشد.

  • مزیت رقابتی:

با برآورده‌ کردن مستمر انتظارات بالای مشتریان پرتوقع، کسب‌وکارها می‌توانند مزیت رقابتی در بازار ایجاد کنند. به بیان دیگر، آن‌ها می‌توانند خود را از رقبا متمایز کرده و مشتریان پرتوقع بیشتری را که برای تجربیات استثنایی ارزش قائل هستند، جذب کنند.

به‌طور کلی، داشتن مشتریانی که توقع بالایی دارند، می‌تواند برای کسب‎وکارها مفید باشد؛ زیرا باعث بهبود مستمر آن‌ها شده، وفاداری مشتری را تقویت کرده و به رشد و همچنین موفقیت کسب‌وکارها کمک می‌کند.

پیشنهاد: شخصیت شناسی مشتریان چگونه فروشتان را چند برابر می‌کند؟

سخن آخر

مشتریان پرتوقع در هر کسب‌وکاری از مهم‌ترین مشتریان هستند که وجود آن‌ها می‌تواند زمینه‌ساز فروش باشد و باید همواره تلاش کرد تا وفا‌داری این مشتریان را افزایش داد. ازجمله مشکلاتی که فروش شرکت‌ها را کاهش می‌دهد، عدم توجه آن‌ها به همین مسائل است. یکی از اصلی‌ترین ارکان سرپا‌ ماندن هر کسب‌وکاری جذب مشتری پرتوقع  و تبدیل آن‌ به مشتری وفادار  است.

تمام تلاش شما باید بر این باشد که در ذهن مشتریان خود تصویر مثبتی را بر جای بگذارید. متقاعد کردن مشتری یک هنر است، به‌ویژه در دنیای امروز که رقابت در میان ارائه‌دهندگان محصولات و خدمات روزبه‌روز افزایش می‌یابد. پس از شناسایی نیازهای مشتریانِ هدف خود، درصدد رفع نیازهای آنان برآیید و در این راه به‌روز باشید. همیشه در دسترس باشید. امروز دیگر انتظار این را نداشته باشید که مشتری با ورود به فروشگاه سنتی یا دیجیتال شما، محصول را خیلی سریع بخرد و خارج شود. الان دیگر، به‌جز شما ده‌ها و صدها فروشند‌ی دیگر هم هستند، که دقیقا محصول یا خدمت شما و مشابه آن را ارائه می‌دهند.

همین تنوع محصولات و خدمات، باعث شده مشتری برای خرید مدام دچار شک و دودلی شود. نمی‌داند اولویتش را روی برند بگذارد، یا قیمت یا کارایی! این هنر شماست که با فوت‌وفن‌های فروش، او را برای خرید قانع کنید. مثلا اینکه از کلمات و اصطلاحات تأثیرگذار استفاده کنید، احساسات مشتری را درگیر کنید یا اینکه ثابت کنید از بقیه بهترید.

دسته بندی : فروش

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.