هر آن چیزی که لازم است برای شروع کسبوکار با سرمایه کم بدانید!
شروع کسبوکار هیچگاه ساده نبوده است. عوامل زیادی وجود دارند که ترس افراد از شروع کسبوکار را زیادتر میکنند. اینکه ایدهای خاص برای کسبوکار داشته باشید کاملا طبیعی است. ولی مهم این است که بتوانید آن را عملی کرده و به نتیجه برسانید. گاهی این سؤال به ذهن آدم میآید که آیا میتوان کسبوکاری برای خود ایجاد کرد که سرمایه اولیه نیاز نداشته باشد؟ یا سرمایهای که نیاز دارد کم و در حد توان یک شخص تازهکار باشد؟ باید بگوییم که این کار ممکن است. تنها چیزی که نیاز داریم یک شخص قاطع با قدمهای محکم و استوار است. شخصی که بتواند از تمام تواناییهایی که دارد نهایت استفاده را بکند.
امروزه کسبوکارها به دودسته مجازی و واقعی تقسیم میشوند که در هر دو مورد میتوانید برای خود جایگاهی بر اساس علایق و مهارتهای خود باز کنید. صدالبته با همان سرمایه کم این اتفاق امکانپذیر است.
برای شروع کسبوکار با چه موانعی مواجه میشویم؟
هیچگاه نمیتوان تأثیر باورهای اشتباه را در زندگی شخصی و کاری نادیده گرفت. اینکه همیشه این موضوع را در ذهن خود پرورش دهید که شروع کسبوکار بدون سرمایه زیاد غیرممکن است و هیچگاه موفق نخواهید شد. مدلهای کسبوکار مربوط به هر دوره متفاوت هستند. ولی مطمئنا مسیری وجود دارد که بتوان در آن قدم گذاشت و به کمک آن رؤیاها را به واقعیت تبدیل کرد. پس باور به خود، باور به موقعیت، باور به استعداد و تواناییهای فردی لازمه شروع یک کسبوکار است. همچنین ممکن است در این مسیر با موانع دیگری از این قبیل مواجه شوید:
- عدم قطعیت در درآمد
- ریسک از دست دادن پول سرمایهگذاری شده
- ساعات طولانی کار و چالشها و فراز و نشیبهای کار
- کیفیت پایین زندگی و شرایط نامساعد اقتصادی تا زمانی که کسبوکار به ثبات برسد
- پذیرش مسئولیتهای متعدد و بهصورت همزمان
چه عواملی در شروع یک کسبوکار تأثیرگذار هستند؟
در طول مسیر تبدیل کردن یک ایده به کسبوکار عوامل بسیار زیادی تأثیرگذار هستند. این عوامل به دودسته موانع و محرکها تقسیم میشوند که خود محرکها به دودسته عوامل تقویتکننده و وادار کننده تقسیم میگردند. در ادامه تعریفی جزئی از این عوامل را ارائه خواهیم داد.
عوامل وادار کننده: آن دسته از عوامل هستند که اشخاص را تحتفشار قرار میدهند. این امر عموما برای اصرار بر خویشفرمایی به کار میرود.
عوامل تقویتکننده: این عوامل افراد را برای خویشفرمایی ترغیب میکنند. البته این امکان وجود دارد که محرکها توسط عوامل بازدارنده تحت تأثیر قرار بگیرند.
انگیزهی کارآفرینان از شروع کسبوکار جدید چیست؟
- به دست آوردن فرصتی برای کنترل بر سرنوشت خود
- به دست آوردن فرصتی برای استفاده از تمام قابلیتهای خود
- به دست آوردن فرصتی برای کسب سود مالی
- به دست آوردن فرصتی برای همکاری و مشارکت با اجتماع و مورد تأیید قرار گرفتن تلاشهای خود
مطلب مرتبط: کارآفرینی چیست؟ افراد کارآفرین چه ویژگیهایی دارند؟
چگونه یک کسبوکار بدون سرمایه اولیه یا با سرمایه کم راهاندازی کنیم؟
همانطور که گفته شد فقدان سرمایه عاملی برای متوقف کردن افراد برای شروع کسبوکار است. اما موردی که باید در نظر گرفته شود این است که هیچگاه نبود پول و سرمایه نباید مانع رسیدن به خواستههایتان شود. شما در ابتدا باید کسبوکار موردعلاقه خود را پیداکرده و مهمترین چالشهایی که ممکن است در کسبوکارتان با آنها مواجه شوید را شناسایی کنید. علاوه بر این:
دست از تلاش برندارید
طاقت آوردن، تلاش کردن و عقبنشینی نکردن، لازمه موفقیت در کسبوکار جدید است. شکی نیست که شما هنگام شروع فعالیت جدید فشار مالی را تجربه خواهید کرد. ولی با برخی تدابیر میتوانید تا حدی آن را تحت کنترل خود دربیاورید. بهتر است هیچگاه روی توانایی مالی خانواده حساب باز نکنید. چراکه ممکن است به آنها وابسته شوید. احتمالا در ابتدا پرداخت بهصورت نقدی برایتان دشوار خواهد بود. به همین دلیل بهتر است بهگونهای مدیریت کنید که امکان پرداخت حسابها بعد از رشد کسبوکارتان وجود داشته باشد.
در زمان شروع کسبوکار خودتان را برای پذیرش هر نوع مسئولیتی آماده کنید
در هنگام شروع کسبوکار با سرمایه کم این نکته را مدنظر قرار دهید که شما باید تمام کارها را خودتان انجام دهید. بدون اینکه وابسته به کسی باشید و یا از فردی کمک بگیرید. مدیر خودتان باشید و کارمند خودتان. زیرا شما سرمایه کافی برای استخدام کارمند ندارید. بنابراین باید فشار بیشتری را تحمل کرده و تمام کارها را خودتان بهتنهایی انجام دهید.
به سراغ کسبوکارهای ناشناخته نروید
خودتان را محک بزنید. کندوکاو کنید و به تواناییهایتان رجوع کنید. سعی کنید کسبوکاری را شروع کنید که در آن بهاندازهی کافی دانش و تخصص دارید. کسبوکاری که استعدادش را دارید و یا درسش را خوانده و هنرش را آموزشدیدهاید گزینهی مناسبی برای شروع است. روی مهارتی که دارید تمرکز کنید. یادگیری یک مهارت جدید علاوه بر اینکه زمان زیادی از شما میگیرد، ممکن است ذهن شما را هم بهشدت درگیر کند. پس بهجای کسب مهارت جدید روی مهارتهایی که دارید تمرکز کنید و آنها را پرورش دهید. این کار اعتمادبهنفس شما را بالا میبرد. بالا رفتن اعتماد به نقش سبب میشود که جذب مشتری و دستیابی به درآمد و سودآوری برای شما سادهتر باشد.
مطلب مرتبط: چگونه استعداد شغلی خود را کشف کنیم؟
خودتان را به فردی متخصص در آن زمینه تبدیل کنید
بهتر است تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید و همهکاره و هیچکاره نباشید. هنگامیکه حوزهی فعالیت خود را شناسایی کردید تمام تمرکزتان را به افزایش دانش و کسب مهارتهای مرتبط اختصاص دهید. مخاطب هدف، اهداف بلندمدت و کوتاهمدتتان را شناسایی کنید و به تقویت هوش هیجانی خود بپردازید. چراکه هوش هیجانی در کسبوکار موضوع مهمی است که در صورت کنترل شدن میتواند بهترین نتایج را در کمترین زمان ممکن به ارمغان بیاورد.
اینکه بتوانید در برابر فراز و نشیبهای بازار هیجان خود را کنترل کنید و با بهرهگیری از قدرت هوش هیجانی مشتریان بالقوه و بالفعل بیشتری را جذب خود کنید، گامی بزرگ برای موفقیتتان به شمار میآید. بالا بردن هوش هیجانی تأثیری بینظیر و غیرقابلتصور در کسبوکارتان ایجاد میکند. یکی از تمرینات هوش هیجانی تمرین صبر کردن و عدم انجام واکنشهایی است که بهصورت احساسی و لحظهای بروز پیدا میکنند.
مطلب مرتبط: ۱۵ مهارت شغلی پردرآمد و ثروت ساز که باید بهسرعت بیاموزید
برای شروع کسبوکار با سرمایه کم به سراغ چه مشاغلی برویم؟
۱ـ تولید محتوا
امروزه با گسترش کسبوکارهای اینترنتی و مجازی نیاز به افراد متخصص در زمینه تولید محتوا بهشدت قابلمشاهده است. هیچ تفاوتی ندارد که در چه زمینهای تولید محتوا میکنید. چیزی که مهم است این است که این کار را بهصورت تخصصی و حرفهای انجام دهید. تولید محتوا یک ایده پولساز است و یک شخص میتواند با کمترین میزان سرمایه وارد این حرفه شود. شما باید برای تولید محتوا زمان صرف کنید و این تنها چیزی است که در این شغل به آن نیاز دارید. این شغل میتواند در لیست مشاغل خانگی پردرآمد نیز قرار بگیرد.
مطلب مرتبط: آشنایی با ۱۴مورد از مشاغل خانگی پردرآمد
۲ـ طراحی گرافیک
اگر ذهن خلاقی دارید و به فکر شروع کسبوکاری هستید که به سرمایه کمی نیاز داشته باشد. میتوانید بهعنوان طراح گرافیک فعالیت کنید. تنها سرمایه موردنیاز شما لپتاپ است. ضمن اینکه تا میتوانید باید از طریق منابع مختلف خودتان را به فردی ماهر در این حیطه تبدیل کنید. دانش تخصصی و خلاقیت مزیت رقابتی برای این حرفه به شمار میآیند.
۳ـ پرستاری کودک
پرستاری کودک شغلی است که میتوان آن را در لیست شغلهایی قرار داد که برای شروع به سرمایهی کم نیاز دارند. شروع کسبوکار در بسیاری موارد بهجای سرمایه، به تخصص، مهارت، گواهینامه و یا توانایی خاصی نیاز دارند. برای اینکه بتوانید بهعنوان پرستار کودک فعالیت کنید باید شناخت مطلوبی نسبت به وضعیت و رشد جسمانی و روانی کودک داشته باشید. مهارت و توانمندی در برقراری ارتباط مؤثر با کودک از ارکان اصلی این شغل به شمار میآید. پس لطفا بهصرف اینکه به کودکان علاقهمند هستید وارد این شغل نشوید.
مطلب مرتبط: پنج راهکار طلایی برای ارتباط و مذاکره اثربخش با کودکان
۴ـ تدریس خصوصی و آنلاین
طبیعتا افراد بهمحض اینکه به فکر شروع یک کسبوکار میافتند، اولین شغلی که به ذهنشان میرسد تدریس خصوصی است. بهخصوص این روزها با گسترش پلتفرمهای آنلاین این کار به شکلی راحتتر و گستردهتر اتفاق میافتد. هرچقدر که دانش و خلاقیت بیشتری در این حرفه داشته باشید روزبهروز میتوانید به میزان بیشتری جذب مشتری داشته باشید.
۵ـ نماینده معاملات املاک
نماینده معاملات املاک بودن نیز گزینهای برای افرادی است که میخواهند شغلی با سرمایه کم راهاندازی کنند. این افراد در ابتدا فقط به برخی مجوزها نیاز دارند که از طریق آنها بتوانند در بین افراد اعتماد ایجاد کرده و دایره مشتریان خود را گسترش دهند.
و بسیار موارد دیگری که میتوانید با حداقل میزان سرمایه برای شروع آنها اقدام کنید.
سخن نهایی
اینکه بتوان به شروع کسبوکار با سرمایه کم فکر کرد موضوع مهمی است که در عین سخت بودن، شیرین و وسوسه کننده است. چالشها، خطرها و دشواریهای زیادی وجود دارند که افراد را دلسرد کرده و مانع برداشتن قدمهایشان میشوند. کافی است با آگاهی و اطلاعات کافی وارد هر کسبوکاری شوید. مطمئنا موفق خواهید شد.
مطلب پیشنهادی: کسب درآمد از اینترنت بدون نیاز به سرمایه بالا با ۱۱ روش پولساز
مطالب مرتبط
عضویت در خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد کنید.