شهودی‌ها در تست شخصیت شناسی MBTI

شهودی در تست شخصیت شناسی MBTI

افراد شهودی در تست MBTI به صورت اکتسابی در یادآوری و حفظ اطلاعات حسی دریافت شده قدرت کمتری دارند و بیشتر به مطالب ذهنی و انتزاعی که قادرند در ذهن خود بپرورانند توجه می‌کنند.

برای مثال اگر از شما که جز افراد شهودی هستید بپرسیم خانه دوست شما که به آنجا رفته‌اید چگونه بود؟ اولین جمله شما این خواهد بود که خانه او بسیاری شبیه خانه دایی من بود. شما برعکس افراد حسی به جزئیات دقت نمی کنید. یا اگر به شما بگوییم تصادف دلخراشی را تعریف کنید خواهید گفت تصادف بدی بود و چندین کشته داشت و جزئیات تصادف را به خاطر ندارید.

تیپ شهودی در MBTI عاشق مطالب انتزاعی هستند که به‌صورت تئوری بیان می‌شود؛ مباحثی مانند ادبیات، فلسفه جامعه‌شناسی و روانشناسی. درحقیقت، آن‌ها به علوم تجربی و مهندسی که به انجام آزمایش و مشاهده دقیق و اندازه‌گیری نیاز دارد علاقه زیادی ندارند.

تست mbti

زبان بدن افراد شهودی

شاخص شهودی درتست شخصیت شناسی mbti

افراد شهودی نسبت به افراد حسی روی محیط خود و اطراف کمتر تسلط دارند. افراد شهودی نسبت به افراد حسی دارای زبان بدن ضعیف‌تری هستند. افراد شهودی نسبت به افراد حسی مهارت‌های ورزشی و بدنی را با سرعت کمتری یاد می‌گیرند. به نظر می‌رسد افراد شهودی با دنیای طبیعی هماهنگی و همگامی کمتری دارند.

نحوه تعاملات اجتماعی، علایق و سرگرمی‌های افراد شهودی

افراد شهودی ارتباطات پیچیده و غیرمستقیم برقرار می‌کنند، اگر آدرسی را از یک فرد شهودی بپرسید به شما صددرصد با جزئیات بیان نمی‌کند و فقط می‌گوید: شما از اتوبان همت به اتوبان شهید صیاد وارد می‌شوید. همانجا سمت چپ می‌پیچید. کمی جلوتر که رسیدید خیابانی است که نام آن را نمی‌دانم؛ اما ساختمانی سفید رنگ آنجا قرار دارد. فکر کنم آن را که دیدی بعد جلو می‌آیید می‌رسید سمت راست خیابانی که اسمش را نمی‌دانم. یک شرقی دارد که بعد از آن کوچه بن‌بستی وجود دارد که اول کوچه رستورانی به نام کوهستان است خانه من همانجا است: پلاک ۱۲۵ زنگ ششم.

جملات شهودی‌ها یا تایپ N در MBTI مرکب و آشفته و اغلب ناتمام به پایان می‌رسد زیرا شهودی‌ها فکر می‌کنند شما دقیقاً منظور آن‌ها را می‌دانید. جملات شهودی‌ها پر از استعاره و کنایه و شعر است.  آن‌ها از کلمات جالب و غیرعادی و حتی مبهم زیاد استفاده می‌کنند و دوست دارند راه‌های جدیدی را در بیان افکار کتبی و شفاهی خود داشته باشند. آن‌ها به مقوله زبان. ادبیات و شعر بسیار اهمیت می‌دهند و بهترین شعرا و نویسندگان معمولاً افراد شهودی هستند.

افراد شهودی از طنز متفکرانه و روشنفکرانه سنگین لذت می‌برند؛ طنزی که به زبان سیاست یا مسائل روز می‌پردازد مثل کمدی چارلی چاپلین یا وودی آلن

 نشانه‌هایی که می‌گویند شما شهودی هستید:

۱ـ همه‌ی افراد در محیط اطرافشان با داده‌هایی که جمع‌آوری می‌کنند ارتباط برقرار می‌کنند. اما افراد شهودی بر اساس داده‌های واقعی صحبت نمی‌کنند و انگار اطلاعاتی که به دیگران می‌دهند بر اساس ایده‌هایی است که از قبل در ذهنشان وجود داشته است و یک دفعه به لحظه‌ی «آهان» می‌رسند. گویی به آن‌ها الهام شده باشد.

۲ـ شهودی‌ها شاید به جزئیات توجه نکنند و به یادشان نماند اما از کلمات، زبان بدن و انرژی درونی هر کسی نشانه‌هایی را می‌گیرند که شاید هر کسی به آن توجه نکند. این ویژگی در آن‌ها بدین معنی است که می‌بینید این افراد بدون توضیحی به یک فرد جذب می‌شوند و بدون اینکه بتوانند برای شما توضیح دهند از یک نفر ناراحت شده و از جانب او پرچم قرمز می‌بینند.

۳ـ شهودی‌ها نمادگرایی و استعاره گرایی را تقریبا در همه چیز پیدا می‌کنند. شما اگر به یک فردی که حسی است بگویید به یک گل نگاه کند او صرفا گل را می‌بیند و شاید توصیف مشخصی از آن به شما بدهد اما یک فرد شهودی در همان گل، شکنندگی و انعطاف‌پذیری یا حتی چرخه‌ی زندگی را مشاهده می‌کند. این ویژگی به این گروه از افراد در کارهای هنری و خلاقانه کمک می‌کند اما گاهی همین روحیه برای خودشان و اطرافیانشان زیاد از حد و آزاردهنده می‌شود.

فعالیت‌های مناسب افراد شهودی

  • فعالیت‌هایی که بصورت کلی هستند و بیشتر کلیت را مد نظر قرار می‌دهند.
  • می‌توانند استادان انگیزشی خیلی خوبی باشند.
  • کارهای تمرکزی می‌تواند بر روی ۱۰ تا کار تمرکز کنند.
  • کارهای اکتشافی که دارای امکانات جدیدی هستند.
  • نظریه پردازی.
  • از کار تکراری و جزئیات خسته می‌شوند (برعکس حسی‌ها).
  • عاشق مسائل پیچیده و حل نشده و جدید هستند.
  • علاقه دارند مهارت جدید یاد بگیرند.
  • اشتباه در مورد واقعیت شهودی‌ها بیشتر است.

با افراد شهودی چگونه رفتار کنیم؟

۱ـ مدام از او برای حرف‌ها، اعمال و افکارش دلیل نخواهید.

ممکن است از افراد شهودی بسیار بشنوید که: «فلان کار را نکنیم، دلم شور می‌زند و به دلم افتاده که اتفاق بدی می‌افتد.»

اگر مدام او را سؤال پیچ کنید ممکن است بحثتان به جاهای خوبی کشیده نشود پس خوب است گاهی به توانایی آن‌ها در کسب اطلاعات شهودی اعتماد کنید و با او همراه شوید.

۲ـ سرش را با جزئیات درد نیاورید.

این مورد می‌تواند در چگونگی و میزان کیفیت گفت‌وگو بین دو نفر مهم باشد. اگر همسر شما شهودی است و شما برای تعریف موضوعی سراغ جزئیات ریز بروید ممکن است اصلا حوصله‌اش سر برود و بحث را رها کند. همچنین توجه به این موضوع در بحث آموزش، مخصوصا آموزش به کودکان کاربرد دارد. شیوه‌ی دریافت اطلاعات در افراد شهودی برخلاف حسی‌ها این است که از کل به جزء می‌روند.

فرض کنید یک مربی هنر می‌خواهد به کودکی نقاشی یاد بدهد. اگر کودک شهودی باشد دوست دارد اول دریا و آسمان را بکشد و بعد وارد جزئیات نقاشی شود اما کودک حسی اول گل و چمن و آدم‌ها را می‌کشد و بعد سراغ کوه و دریا و آسمان می‌رود. با دانستن همین نکته‌ی ساده در مورد شخصیت کودک می‌توانیم بهتر با او تعامل کنیم و به بهبود یادگیری او کمک نماییم.

۳ـ توقع نداشته باشید کارها را به شکل روتین و مطابق با چارچوب نظریات شما انجام دهند.

افراد شهودی خلاقیت فعالی دارند و ممکن است هر بار یک کار واحد را به شیوه‌های مختلفی انجام دهند. برای آن‌ها پیروی از یک الگو خاص سخت است پس اگر پدری هستید که به پسرش طرز تعمیر شئ‌ای را یاد می‌دهد یا مادری هستید که از دخترش می‌خواهد اتاقش را تمیز کند، آن‌ها را محدود به انجام یک سری اصول و ترتیب خاصی نکنید و خلاقیت و نوآوری آن‌ها را به رسمیت بشناسید.

۴ـ وقتی به مفاهیم جدید اشاره می‌کند در تصوراتش شریک شوید.

همان‌طور که گفتیم افراد شهودی خیال‌پرداز و الهام‌پذیر هستند و به شعر و مفاهیم انتزاعی علاقه دارند. به همین خاطر شاید اطرافیانشان آن‌ها را افرادی عجیب‌وغریب ببینند و مسخره کنند یا تلاش کنند تا واقعیت را به صورت او بکوبند. اگر می‌خواهید با یک فرد شهودی ارتباط مؤثری بگیرید بهتر است این تصورات را بپذیرید و او را بابت این ویژگی‌ها سرزنش نکنید.

۲ دیدگاه
دسته بندی : تیپ شخصیتی mbti
برجسب‌ها : تیپ شخصیتی MBTI

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.