۱۰ شغل مناسب برای خانم‌ها

Suitable job for women

امروزه پیدا کردن و ایجاد شغل مناسب برای خانم‌ها یکی از دغدغه‌های مهم جامعه محسوب می‌شود. هیچ آدمی در این دنیا بدون استعداد خلق نشده است. اما چطور می‌شود که بعضی‌ها در انتخاب شغل همواره مستاصل و بلاتکلیف باقی می‌مانند. برای مثال دوستی دارم که دائم نگران است که چرا نمی‌تواند شغل مناسبی پیدا کند. زمانی‌که از او سؤال می‌کنم آیا استعداد و یا مهارتی که دارد متناسب با شغل موردنظر است؟ کمی تأمل می‌کند و در پاسخ می‌گوید «نمی دانم»!

نکته‌ی مهم اینجاست که خیلی از خانم‌ها مثل همین دوست من از استعداد، ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری خود آگاه نیستند. حتی نمی‌دانند مهم‌ترین نقاط قوت شخصیتشان چیست؟ که به‌واسطه‌ی آن کارفرمایان برای استخدام آن‌ها متقاعد شوند. اما واقعا چه شغلی برای خانم‌ها مناسب است؟ برای مثال درآمد خوبی باید داشته باشد؟ یا جایگاه اجتماعی مناسب؟ تناسب شخصیت و شغل چقدر در انتخاب شغل مهم خواهد بود؟

تست هالند

به‌هرحال لازم است در این مورد اولویت‌بندی درستی داشته باشید. حال سؤال پیش می‌آید که چرا برخی از افراد در یک شغل موفق می‌شوند و برخی دیگر همواره ناموفق هستند؟ چرا برخی از خانم‌ها در یک شغل بهره‌وری بالایی دارند؟ برخی دیگر نه. محدودیت‌های شغلی بانوان چیست و چگونه می‌توانند تهدید را تبدیل به فرصت کنند؟

در این مقاله قصد داریم در مورد انواع شغل‌های مناسب برای خانم‌ها صحبت کنیم. و اینکه افراد چگونه می‌توانند به کمک ابزارهایی ساده ولی معتبر استعداد خود را کشف نمایند؟

۱۰ شغل پردرآمد برای خانم‌ها

همه‌ی بانوان چه کسانی که مدارج علمی را طی کرده‌اند و چه کسانی که خانه‌دار هستند، تمایل دارند کارآفرینی کنند. درواقع این روزها دیگر همه فارغ از جنسیت و سن‌وسال و تحصیلات سودای کارآفرینی دارند. اما برخی از آن‌ها واقعا نمی‌دانند که می‌توانند با سرمایه‌ای اندک کسب‌وکار کوچکی را راه‌اندازی نمایند. تا اسم کارآفرینی می‌آید می‌گویند نه این کارها پول و سرمایه می‌خواهد که ما نداریم. اگر شماهم جزء همین افراد هستید پس بهتر است بدون معطلی برویم سراغ اصل مطلب:

Suitable job for women

۱ـ فروشندگیِ پوشاک

به نظر می‌آید شغل مناسب برای خانم‌هایی که سرمایه‌ی آنچنانی برای ورود به حوزه‌ی پوشاک را ندارند همین فروشندگی باشد. برای مثال در منزل خود محلی را برای این کار درنظر می‌گیرند و می‌توانند با انجام فعالیت‌های درست تولید و خلق یک اثر را به یک بِرند مشهور تبدیل کنند. اشتغال‌زایی در این شغل مزایا و معایب متعددی دارد.
اگر بتوان به این بخش به میزان قابل توجهی اهمیت داد، صنعت پوشاک یکی از بخش‌های مهم و موردپسند مردم قرار خواهد گرفت. چراکه خیلی‌ها را از بیکاری نجات می‌دهد. اگر قصد دارید در حوزه‌ی پوشاک فعالیت کنید قبل از شروع آن این موارد را کامل بررسی کنید.

برای مثال ببینید فروشِ پوشاک به‌طور متوسط چقدر درآمد‌زایی می‌کند؟ آیا می‌توان در این حوزه فروش اینترنتی داشت؟ با ورود به این حوزه چقدر سود می‌کنید؟ صفرتاصدِ این موضوع را ارزیابی کنید و بعد مشخص کنید که قرار است چه نوع پوشاکی را به فروش برسانید. برای مثال پوشاک کودکان یا بزرگسالان؟ درواقع با مشخص کردن جامعه‌ی هدف و مخاطبِ خود کسب‌وکارتان شفاف و تکلیفتان با خودتان روشن می‌شود.

روانشناسی فروش را یاد بگیرید.

اگر هم که قرار است در بوتیک یا مزون کار کنید به فکر به‌دست آوردن مجوزهای لازم از اتحادیه واحد صنفی باشید. آیا می‌دانید محل قرار گرفتن بوتیک چقدر در جذب مشتری مهم است؟ ازطرفی برخی از موقعیت‌های زمانی مثل نزدیک شدن به نوروز، سود قابل توجهی را نصیب فروشندگان این حوزه خواهد کرد. اگر هم بخواهید به صورت اینترنتی در کار فروش پوشاک فعالیت کنید، حتما نکات مهم راه‌اندازی کسب‌وکارهای اینترنتی را درنظر بگیرید و در این زمینه روانشناسی فروش را یاد بگیرید تا بتوانید مخاطب بیشتری برای فروش جذب کنید. نقاط قوت و ضعفتان را در جایگاه یک فروشنده بشناسید و برای بهبود آن‌ها تلاش کنید.

ممکن است برای راه‌اندازی در سرمایه‌ی اولیه ضعف داشته باشید. نیاز هست ابتدای کار با فروشندگان پوشاک همکاری کنید و در قبال فروش پوشاک به صورت درصدی سود دریافت کنید. خوبی این نوع کارتیمی این است که لازم نیست خودتان سرمایه‌گذاری کنید. بلکه تولیدکنندگان تمام موارد موردنظر را برایتان تدارک می‌بینند.

مطلب مرتبط: روانشناسی فروش به سبک مدل رفتارشناسی دیسک DISC

Suitable job for women

۲ـ تهیه مواد غذایی

دیگر شغل مناسب برای خانم‌ها تهیه مواد غذایی است. در رابطه با این شغل باید بگوییم که می‌توانید مثل تمام رستوران‌ها و کترینگ‌ها، غذا تهیه و به بیرون ارسال کنید. این شغل هم نیازی به سرمایه خیلی زیاد ندارد. تنها چیزی که این شغل را رونق می‌بخشد مسئله کیفیت، خوشمزگی و بسته‌بندی مناسب غذا است. گرچه هزینه غذاها به اندازه رستوران‌ها نیست اما کیفیت و طعم خوشمزه غذا‌یتان مشتری‌ها را دائمی خواهد کرد.

درواقع پیدا کردن شغل مناسب برای خانم‌ها خیلی دردسرساز نیست. چراکه به‌راحتی می‌توانید از همین کار شروع کنید. قطعاً با سرمایه‌ی کم هم می‌توانید استارت این کار را در منزل خودتان بزنید. در این خصوص شما خیالتان از بابت یکسری وسایل راحت است. مثل یخچال، اجاق گاز، وسایل پخت غذا و … .

برای مثال خود من خانمی را می شناسم که فروش کیک تولد را انتخاب کرده است و توانسته است در کارش موفق باشد و مشتری خوبی داشته باشد، درحالی که پول Hشپزخانه و اجاق گاز و… را هم لازم نیست جداگانه بدهد.

شاید قبلترها به خاطر عدم وجود فضای مجازی و اینترنت، مشتری پیدا کردن خیلی سخت‌تر بوده است و اگر در آن زمان رستوران یا … نداشتید نمی‌توانستید مشتری‌هایی به غیر از همسایه‌ها و آشنایان پیدا کنید. اما امروزه به لطف فضای مجازی و تبلیغات در آن می‌توانید حتی در خانه آشپزی کنید ولی مشتری‌هایی از تمام نقاط شهر داشته باشید. مخصوصا اگر یاد بگیرید چگونه در اینستاگرام و دیگر فضاهای مجازی تولید محتوا کنید و مشتریان زیادی به خود جذب کنید. کافی است کمی خلاقیت داشته باشید و هم به زیبایی و هم به کیفیت کارتان اهمیت دهید. این‌گونه مشتریان با دیدن زیبایی هنر شما ترغیب به خرید می‌شوند و بعد با دیدن کیفیت کارتان مشتری دائمی شما خواهند شد.

پس تا می‌توانید از فضای منزل نهایت بهره را ببرید. همین که هزینه‌ای بابت اجاره‌ی این کار نمی‌دهید یک امتیاز مهم محسوب می‌شود. فقط باید تلاش کنید که مشتریان خوبی جذب و اعتمادشان را به‌دست آورید. خیلی از مشتریان دنبال همین هزینه‌ی مناسب و کیفیت برتر هستند. مطمئن باشید سودی که از این کار به‌دست می آورید به مراتب بالاتر می‌رود.

 برای کسب‌وکارتان اسمی مناسب و ماندگار انتخاب کنید.

توجه داشته باشید نامی که برای این کار انتخاب می‌کنید باید در ذهن مشتری جایگاه خود را باز کند. از تبلیغات دریغ نکنید و به پاکیزگی محل پخت‌وپز غذا اهمیت دهید. اگر به وقت و و زمان مناسب و حرفه‌ای تبلیغ کنید تأثیرگذار خواهید بود. ظروف پخش و بسته‌بندی غذا باید باکیفیت باشند و حتما نام برندتان روی ظرف باشد. درصورتی‌که دوست دارید این کار قانونی شود مجوزهای لازم ازقبیل موارد بهداشت و پروانه‌ی فعالیت را دریافت کنید. تا اینجا متوجه شدید که پیدا کردن شغل مناسب برای خانم‌ها آنقدرها هم سخت ‌نیست. اما برویم به‌سراغ سومین شغل مناسب برای خانم‌ها.

suitable job for women

۳ـ بافندگی شغل مناسب برای خانم‌ها

بسیاری از خانم‌ها مهارت‌های هنری خوبی دارند مثل بافندگی. اگر شماهم چنین هنری دارید که مخفی مانده حتما از آن استفاده کنید. شما می‌توانید به تمام امور منزل رسیدگی کنید و در کنار آن به شغل بافندگی بپردازید. اگر این حرفه را تخصصی بلد هستید که چه بهتر. چون می‌دانید برای اینکار چه ابزاری لازم است. از انواع نخ کاموا گرفته تا موارد دیگر‌. فصل زمستان فرصت خوبی برای سود این کار محسوب می‌شود. البته به‌شرط اینکه به‌اندازه کافی شناخته شوید و بتوانید اعتماد مشتریان را جلب نمایید.

محصولاتی چون کلاه، دستکش و جوراب بافتنی در فصول سرد سال متقاضی خوبی دارند. بنابراین سود عالی نصیبتان می‌شود. حتی از طریق فروش سیسمونی نوزاد هم می‌توانید درآمد خوبی را به‌دست آورید. عروسک‌ها و لباس‎های بافتنی همیشه جزء محصولات پرطرفدار هستند که می‌توانند فروش خوبی برایتان داشته باشد. حتما متنوع و با کیفیت کار تحویل دهید تا بتوانید درآمد خوبی کسب کنید. حتی می‌توانید کارهایی به غیر از بافندگی انجام دهید که بازهم نزدیک بافندگی هستند. کارهایی مثل مکروفه‌بافی یا گلدوزی. مخصوصا اگر خلاقیت داشته باشید و محصولات متفاوتی درست کنید می‌توانید مشتری‌های زیادی به خودتان جذب کنید.

مطلب مرتبط: از کجا شروع کنم؟ ۵ اصل مهم کارآفرینی در منزل

Salary job for women

۴ـ عکاسی

عکاسی شغل مناسب برای خانم‌هایی است که نمی‌دانند با این هنر چگونه درآمدزایی کنند‌. تقریبا اکثر خانم‌ها علاقه‌مند به عکاسی هستند. عده‌ای به‌طور تخصصی در این حوزه فعالیت می‌کنند. اما برخی دیگر ممکن است حتی یک دوربین عکاسی حرفه‌ای هم نداشته باشند. این شغل نسبت به شغل‌های بالا نیاز به سرمایه‌ی بیشتری دارد. دانش استفاده از نرم‌افزارهای خاص و گرفتن مجوز و… .

اگر به‌اندازه‌ی کافی سرمایه‌ ندارید باید از قبل تکلیفتان را با این شغل مشخص کنید. برای مثال می‌توانید با یک عکاس حرفه‌ای همکاری کنید. با این کار نگران سرمایه‌ی اولیه نخواهید بود. چون احتمالا کارفرما ‌ابزار لازم را در اختیارتان خواهد گذاشت. می‌توانید وبسایتی طراحی کنید و از این طریق هم‌ مشتریان زیادی جذب نمایید. با اینکار می‌توانید بدون داشتن سرمایه اولیه بالا، شروع به کار کنید و تجربه و پول خوبی به دست آورید و بعد از مدتی، حتی خودتان می‌توانید سرمایه اولیه را با پولی که در این مدت به دست آوردید فراهم کنید و کسب‌وکار خودتان را شروع کنید.

شبکه‌سازی کنید و برای توسعه‌ی این حرفه زمان بگذارید. اگر شخصیتی منزوی و غیرمنعطف دارید حتما به‌خاطر پیشرفت شغلتان هم که شده اجتماعی باشید. فضای مجازی همچون اینستاگرام هم فرصت خوبی برای تبلیغ حرفه‌تان است. پس در این بخش هم می‌توانید خودی نشان دهید. فقط در یک حوزه مثل عکاسی کودک یا عکاسی طبیعت کار نکنید و تنوع را در جذاب شدن شغلتان جای دهید.

مطلب مرتبط: آشنایی با ۱۴ مورد از مشاغل خانگی پردرآمد

Salary job for women

۵ـ آرایش و پیرایش

یکی دیگر از کارهای مناسب برای خانم‌ها که بسیار هم پرطرفدار است رشته‌ی آرایش‌وپیرایش است که ازقضا نیازی به عبور کردن از مرحله‌ی کنکور ندارد. بنابراین خانم‌هایی که به این حوزه علاقه‌مند هستند کارشان راحت است.

دانشگاه علمی کاربردی مرکز خوبی برای دریافت چنین آموزشی است. امروزه این حوزه یکی از شغل‌های پردرآمد برای بانوان محسوب می‌شود. البته بازار رقابتی خوبی بین خانم‌ها در این حوزه اتفاق افتاده است. اگر جست‌وجویی در فضای مجازی همچون اینستاگرام داشته باشید متوجه خواهید شد که چقدر آرایشگر در این زمینه فعالیت می‌کنند و خودشان در حال آموزش دادن خدمات مختلف هستند.

بالطبع متقاضی این حوزه خیلی زیاد است. چون بانوان زیادی علاقه‌‌مند به این حرفه هستند. یادگیری یکی از رشته‌های آرایشگری بسیار کمک کننده خواهد بود و  هرچقدر تخصصی‌تر آموزش ببینید و خلاقیت و نوآوری بیشتری در کارتان داشته باشید می‌توانید از رقبا با سرعت بیشتری سبقت بگیرید. خوشبختانه حوزه آرایشگری، از آن حوزه‌هایی است که می‌توانید کم‌کم در آن پیشرفت کنید. مثلا می‌توانید ابتدا در دوره‌های آموزشی با داشتن سرمایه نه چندان زیاد شرکت کنید و بعد در یک آرایشگاه مشغول به کار شوید. بعدتر با گذشت زمان می‌توانید سرمایه اولیه تأسیس آرایشگاه خودتان را به دست بیاورید. شاید این پروسه کمی طول بکشد اما خوشبختانه درآمد خوبی دارد.

مطلب مرتبط: بلاگر کیست؟ آیا شما فرد مناسبی برای بلاگر شدن هستید؟

Salary job for women

۶ـ خیاطی

امروزه تقریبا در تمام خانه‌ها چرخ خیاطی پیدا می‌شود. بد نیست کمی هم استعداد خودتان را در این زمینه محک بزنید. اگر همچون آرایشگری دست‌ورزی و مهارت خوبی در این زمینه دارید. احتمال دارد زودتر از این هم موفق شوید. خیاطی هم می‌تواند یک شغل مناسب برای خانم‌ها محسوب شود. ظرافت در کار و مهارت و خلاقیت، حرف اول را در خیاطی می‌زنند. اگر دقت کرده باشید کسانی که مزون دارند، با دوخت لباس‌های مجلسی و یا به‌طور اختصاصی لباس عروس درآمد خوبی کسب می‌کنند.

خیاطی از آن دسته شغل‌هایی است که هم در منزل می‌توان از این هنر استفاده کرد، هم در اجتماع به‌طور اختصاصی در بخش صنعت. به‌طور مثال می‌توانید در مزون‌ها و کارگاه‌ها و تولیدی‌های پوشاک مشغول به کار شوید. ازآنجایی‌که به‌کمک خیاطی ذهن و جسم آدمی تقویت می‌شود پس اگر با استعداد و علاقه‌تان همسو است آن را دست‌کم نگیرید.

suitable job for women

۷ـ تدریس خصوصی شغل مناسب و پرطرفدار برای خانم‌ها

شاید باورتان نشود. اما خیلی نمی‌توان روی درآمد ثابتی برای این شغل حساب باز کرد. چون ممکن است برخی اوقات بیشتر از آن چیزی باشد که درنظر گرفته‌اید. معلم‌هایی که شخصیتی منعطف دارند و شخصیت و روحیه‌شان به‌شدت متناسب با این حرفه است قادر خواهند بود ظرف مدت‌زمان کوتاهی مشتریان متعددی را برای خود ایجاد نمایند. دانش‌آموزان دبستانی، دبیرستانی و دانشجویان، مخاطب‌های مشخص این حرفه هستند. حال با تخصص خودتان می‌توانید انتخاب کنید که به کدام قشر آموزش بدهید.

حتی اگر نگران پیدا کردن دانش‌پذیران خود هستید، مشکلی ندارد! شما می‌توانید ابتدا کارتان را در مؤسسات خصوصی و نوپا شروع کنید و بعد با نشان دادن حرفه‌ای بودنتان، دانش‌پژوهان اختصاصی خود را جذب کنید.

اگر در حوزه‌ای تسلط و تخصص بیشتری دارید با همان استارت بزنید. برای مثال زبان عربی یا انگلیسی شما عالی است. خب پس معطل چه هستید؟ یکنواخت و خشک رفتار نکنید تا دانش‌پذیران، مخاطب کلاس‌های شما باقی بمانند. از آموزش‌های بی‌شمار رایگانی که در فضای مجازی هستند ایده بگیرید و همواره خلاقیت را چاشنی آموزشتان کنید. لازم است با ویژگی‌های شخصیتی شاگردان آشنا باشید تا بتوانید ارتباط مؤثری با آن‌ها برقرار کنید. حتی خیلی بهتر می‌شود اگر فن بیان و ارتباط مؤثرتان هم بالا باشد. این‌گونه خیلی بیشتر از آن چیزی که فکرش را کنید می‌توانید روی دانش‌پژوهان خود تأثیر بگذارید.

خلاصه اینکه سعی کنید دانش خود را گسترش دهید. ببینید که استعداد و توانمندی‌های شما مرتبط با چه شغل و رشته‌ای هستند تا با آزمون‌وخطا کمتر بتوانید سریع‌تر به موفقیت برسید. شما در چه زمینه‌ای استعداد دارید؟ شغل متناسب با روحیه‌ی شما چیست؟

تست هالند

۸ـ تولید محتوا

شما می‌توانید تولید محتوا را در هر زمینه‌ای که علاقه دارید شروع کنید. حتی نوع محتوای تولیدی خودتان را هم می‌توانید انتخاب کنید. بعد دنبال این بگردید که چه جایی نیاز به مهارت شما دارد. شاید هم اصلا لازم نباشد برای جایی کار کنید و از همان اول برای خودتان کار کردید. اگر به تولید محتوای ویدیویی یا تصویری علاقه دارید، اینستاگرام می‌تواند محیط مناسبی برای شما باشد. اگر هم به تولید محتوای متنی علاقه دارید، کانال‌های تلگرامی یا سایت‌ها مناسب شما هستند. برای موفق شدن در این کار مهم‌ترین چیزی که نیاز دارید، خلاقیت است. پس سعی کنید محتوایی متفاوت درست کنید طوری که از بقیه تولید کننده‌های محتوا متمایز شوید.

۹ـ گرافیست یا ادیتور

کارهای گرافیکی یا ادیت عکس و فیلم چون نیاز به حس زیبایی‌ شناسی بالا دارد، می‌تواند برای خانم‌ها خیلی مناسب باشد. حتی اگر در این زمینه هیچ دانشی ندارید اما علاقه دارید، نگران نباشید. خوشبختانه حتی می‌توانید با سرچ کردن در اینترنت یا دیدن فیلم‌های یوتیوب، آموزش‌های خوبی را پیدا کنید و بدون هزینه کردن برای آموزش، این کار را شروع کنید. شاید ابتدا کمی آماتور به نظر بیایید، اما اشکالی ندارد. مگر همه گرافیست‌های خوب از همان اول حرفه‌ای بودند؟! کافی است کمی صبور باشید و پشتکار داشته باشید تا به چشم خودتان سیر پیشرفت و موفقیتتان در این کار ببینید.

شغل مناسب برای خانم ها

۱۰ـ ترجمه

اگر زبانتان خوب است و قبلا روی مهارت‌های زبانتان کار کرده‌اید، چرا از این مهارتتان استفاده نکنید؟ مخصوصا اگر به کار کردن با کلمات و حوزه ترجمه علاقه دارید. در سایت‌های مربوط به قبول کردن پروژه‌های ترجمه یا سایت‌های کاریابی می‌توانید دنبال موقعیت‌های شغلی بگردید. این شغل مخصوصا مناسب خانم‌هایی است که به دلیل دغدغه‌هایی مثل فرزند و… نمی‌توانند کارهای خارج از خانه را انجام دهند.

شغل مناسب برای خانم‌ها چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

شغل خوب برای خانم‌ها شغلی است که در وهله‌ی اول امنیت داشته باشد. زنان در هر محیطی نمی‌توانند کار کنند. چه مشاغل دستگاه دولتی و چه مشاغل آزاد امنیت شغلی رکن اصلی تداوم فعالیت خانم‌ها در آن شغل خواهد بود. بانوان علاوه‌بر نقش همسری و نقش مادری دوست دارند در اجتماع هم بدرخشند و استقلال مالی داشته باشند. برخی از آن‌ها با مخالفت خانواده روبه‌رو هستند. برای مثال همسرشان اجازه نمی‌دهد، سراغ شغلی که دوست دارند بروند.

همین‌طور دخترانی هستند که پدرشان مخالف دنبال کردن علاقه‌مندی‌هایشان است. ازطرفی در محیط کار تبعیض‌هایی صورت می‌گیرد که ناعادلانه است. درواقع تبعیض جنسیتی خواه‌ناخواه در محیط‌های کاری اتفاق می‌افتد مثلا دستمزدهای خانم‌ها در محیط کار می‌تواند نسبت به آقایان خیلی پایین‌تر باشد که برای این مسئله هم باید چاره‌ای اندیشید.

مطلب مرتبط: ۸ پیامد مهم تبعیض جنسیتی در محیط کار؛ چگونه به شیوه‌ای مؤثر با آن مقابله کنیم؟

کمبود وقت یکی از دغدغه‌ها و محدودیت‌های دیگری است که زنان را با استرس شدیدی برای کار کردن روبه‌رو می‌کند. برای مثال پزشک خانمی را تصور کنید که خیلی ساعت کاری ثابتی ندارد و باید در بیمارستان گوش به زنگ بیماران باشد. متأسفانه ساعت‌های کاری طولانی اذیتشان می‌کند و نه‌تنها نمی‌توانند به خودشان رسیدگی کنند بلکه از همسر و فرزندان و خانواده نیز غافل می‌شوند. درواقع این موضوع تعادل زندگی‌شان را برهم می‌زند. ضمن اینکه قشری از بانوان جامعه معلولیت دارند و شرایط نامطلوب جامعه و محیط‌های کاری نامناسب رنجشان را مضاعف می‌نماید که همه‌ی این مسائل با قدری تدبیر و همدلی قابل حل شدن هستند به‌شرط اینکه مسئولین و کارفرمایان اندکی خودشان را به‌ زحمت بیندازند.

چرا می‌گویند برخی شغل‌ها مناسب خانم‌ها نیست؟

مفهوم «این شغل‌ها برای خانم‌ها مناسب نیست» درواقع تبعیض جنسیتی و تعصب‌های جنسیتی را نشان می‌دهد. این نظر که برخی از شغل‌ها یا حتی برخی از حوزه‌های شغلی برای خانم‌ها مناسب نیستند، معمولاً ناشی از تفکرات قدیمی و تصورات نادرست در جامعه است. دلایل مختلفی ممکن است برای این نظر وجود داشته باشد:

  • تبعیض جنسیتی

در برخی جوامع، هنوز هم تبعیض جنسیتی به عنوان یک چالش موجود است و افراد ممکن است بر اساس جنسیتشان در مورد نوع شغلی که می‌توانند انجام دهند، مورد ارزیابی قرار گیرند.

  • تصورات فرهنگی

 تصورات فرهنگی و اجتماعی نیز می‌توانند نقش داشته باشند. برخی افراد ممکن است از نظر فرهنگی باور داشته باشند که برخی از شغل‌ها برای زنان مناسب نیستند یا به عبارت دیگر، تصورات نادرستی درباره نقش وظیفه‌ای زنان و مردان وجود داشته باشد.

  • عدم آگاهی

 در برخی موارد، افراد ممکن است به علت عدم آگاهی درباره توانمندی‌ها و توانایی‌های زنان در برخی حوزه‌ها، نظرات نادرستی را انتقال دهند.

تحقیقات نشان می‌دهد که تنوع جنسیتی در محیط کاری به بهبود عملکرد و نوآوری کمک می‌کند. ازاین‌رو، ترویج تساوی جنسیتی و ارتقاء ایده‌ آل توانمندی برای هر دو جنس در هر حوزه‌ای اهمیت دارد. این امر باعث افزایش تعداد زنان در شغل‌ها و حوزه‌هایی می‌شود که تاکنون ممکن بوده توجه کمتری نسبت به آن‌ها شود.

چالش‌های شغلی برای خانم‌ها

زنان در بازار کار با چالش‌هایی مواجه هستند که در برخی موارد می‌تواند مانع توسعه حرفه‌ای و شغلی آن‌ها شود. یکی از چالش‌های اصلی آنان، تبعیض جنسیتی است. در بسیاری از صنایع و شرکت‌ها، هنوز هم مواجهه با تبعیض جنسیتی و دسترسی کمتر به فرصت‌های پیشرفت و ترقی، به‌ویژه در سطوح مدیریتی، برای زنان امری رایج است. تعادل بین زندگی شخصی و حرفه‌ای نیز یکی دیگر از چالش‌های مهمی است که خانم‌ها با آن مواجه می‌شوند. فشارهای زیادی بر زنان وارد می‌شود تا تعادل مناسبی بین زندگی خانوادگی و کاری خود داشته باشند. این چالش می‌تواند برای زنانی که در سطوح مدیریتی فعالیت می‌کنند، به‌ویژه زمانی که مسئولیت‌های خانوادگی نیز بر دوش آن‌هاست، مشکل‌ساز شود.

یک دیگر از چالش‌ها، نقصان اعتمادبه‌نفس در برخی زمینه‌ها است. ممکن است زنان در مواجهه با محیط‌های کاری که بیشتر تحت تأثیر مردان قرار دارند، احساس کنند که اعتمادبه‌نفس کمتری دارند. ایجاد فرهنگ‌های کاری که از تساوی جنسیتی حمایت می‌کنند و اعتمادبه‌نفس زنان را تقویت می‌کنند، می‌تواند به حل این چالش کمک کند و زمینه را برای پیشرفت شغلی برای خانم‌ها فراهم سازد.

یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که زنان در جامعه با آن دست به گریبان هستند، عدم تعادل تراکم جنسیتی در برخی حوزه‌های شغلی است. در برخی از زمینه‌ها، به‌ویژه در صنایع فناوری و مهندسی، هنوز تعداد زیادی از زنان در مقایسه با مردان فعالیت می‌کنند. این ممکن است باعث ایجاد یک محیط کاری کمتر تنوع‌پذیر و دشوار برای زنان شود. برخی از راهکارهای مواجهه با این چالش‌ها شامل ارتقاء فرهنگ‌های کاری تساوی‌خواه، ارائه فرصت‌های آموزشی بیشتر برای زنان و ایجاد حمایت‌ها و سیاست‌های پشتیبانی از ایجاد تعادل بین کار و زندگی می‌شود. این اقدامات می‌توانند برای ایجاد یک بازار کار منصفانه و برابر برای همه افراد، به‌ویژه خانم‌ها، مؤثر باشند.

پیشنهاد: ۷ قدم تا ایجاد تعادل بین کار و زندگی

معیارهای انتخاب شغل برای خانم‌ها

انتخاب شغل برای بانوان نیازمند توجه به چندین معیار کلیدی است که می‌تواند تأثیر زیادی بر رضایت شغلی و موفقیت آن‌ها داشته باشد. علاقه‌ها و تمایلات شخصی یکی از مهم‌ترین معیارهاست؛ بانوان باید شغل‌هایی را انتخاب کنند که با علایق و اشتیاق‌های آن‌ها هم‌خوانی داشته باشد. این کار نه‌تنها به افزایش انگیزه و بهره‌وری کمک می‌کند، بلکه می‌تواند باعث رضایت شغلی و احساس موفقیت در کار  شود. همچنین، توانایی‌ها و مهارت‌ها نیز باید درنظر گرفته شوند؛ شناخت نقاط قوت و ضعف شخصی می‌تواند به انتخاب شغلی که در آن فرد می‌تواند بهترین عملکرد را داشته باشد، کمک کند.

علاوه‌بر این، شرایط بازار کار و فرصت‌های شغلی نیز از دیگر معیارهای مهم هستند. بانوان باید به بررسی نیازهای بازار و مشاغل در حال رشد بپردازند تا بتوانند شغل‌هایی را انتخاب کنند که نه‌تنها با تیپ شخصیتی و مهارت‌های آن‌ها سازگار باشد، بلکه در آینده نیز فرصت‌های شغلی مناسبی را فراهم کند. همچنین، تعادل بین کار و زندگی و شرایط کاری مثل ساعات کار، محیط کار و فرهنگ سازمانی نیز ازجمله عواملی هستند که باید در انتخاب شغل مدنظر قرار گیرند تا بانوان بتوانند به یک زندگی شغلی متعادل و رضایت‌بخش دست یابند.

شغل مناسب برای خانم ها

نکات مهمی که بانوان پیش از انتخاب شغل مناسب با درآمد خوب باید درنظر بگیرند؟

  • علاقه و توانایی‌ها: آیا به کار موردنظر علاقه دارید؟ آیا مهارت‌ها و توانایی‌های لازم را دارید؟
  • بازار کار: آیا تقاضا برای این شغل در بازار کار وجود دارد؟ آیا فرصت‌های شغلی مناسبی در آینده برای آن پیش‌بینی می‌شود؟
  • رشد شغلی: آیا این شغل پتانسیل رشد و پیشرفت دارد؟ آیا می‌توانید در این حرفه به موقعیت‌های بالاتر دست پیدا کنید؟
  • میزان درآمد: آیا درآمد این شغل با انتظارات شما هم‌خوانی دارد؟ آیا این درآمد می‌تواند نیازهای مالی شما را برطرف کند؟
  • تعادل بین کار و زندگی شخصی: آیا این شغل به شما اجازه می‌دهد تا تعادل مناسبی بین کار و زندگی شخصی خود داشته باشید؟
  • محیط کار: آیا محیط کار این شغل برای شما مناسب است؟ آیا از نظر فرهنگی و اجتماعی با ارزش‌های شما هم‌راستا است؟
  • آموزش و مهارت‌های موردنیاز: چه آموزش‌ها و مهارت‌هایی برای وارد شدن به این شغل نیاز است؟ آیا شما آمادگی لازم برای کسب این مهارت‌ها را دارید؟
  • انعطاف‌پذیری: آیا این شغل به شما اجازه می‌دهد تا از نظر زمانی و مکانی انعطاف‌پذیر باشید؟
  • امنیت شغلی: آیا این شغل از امنیت شغلی مناسبی برخوردار است؟ آیا احتمال بیکاری در این شغل کم است؟
  • تغییرات بازار کار: آیا این شغل به تغییرات سریع بازار کار حساس است؟ آیا شما آمادگی لازم برای سازگاری با این تغییرات را دارید؟

علاوه بر این موارد، عوامل دیگری نیز می‌توانند در انتخاب شغل مناسب نقش داشته باشند، ازجمله:

  • شخصیت و ویژگی‌های شخصیتی
  • ارزش‌ها و اهداف زندگی
  • وضعیت خانوادگی و اجتماعی
  • وضعیت اقتصادی کشور

سخن آخر

پیدا کردن شغل برای خانم‌ها آن هم شغل مناسب یکی از دغدغه‌های مهم جامعه به حساب می‌آید. به‌همین منظور بانوان در تلاش هستند که با هر وضعیتی راهی را برای خود هموار کنند. بهترین مسیر در رسیدن به موفقیت خودشناسی است که این آگاهی به زندگی خصوصی و اجتماعی‌شان کمک می‌کند تا با قرار گرفتن در جایگاه شغلی مناسب و یادگیری اصول برقراری ارتباط مؤثر از سلامت روان خود و خانواده‌شان مراقبت نمایند.

پس اگر شما هم خانمی هستید که دنبال موقعیت شغلی مناسب خود می‌گردید، ابتدا خود و علایق و استعدادهایتان را بشناسید، بعد شغل‌های مناسب خودتان را که پیدا کردید، مزایا و معایب هر کدام از آن‌ها را لیست کنید تا به یک جمع‌بندی خوب برسید. مطمئنا شما با پشتکارتان می‌توانید در کارتان هم موفق باشید.

 

دسته بندی : استخدامی و شغلی, فرصت شغلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.