ویدیو برونگرایی در مدل MBTI

برونگرایی در مدل MBTI با E نشان داده می‌شود. برونگرایی پاسخ این سوال است که من انرژی روحی و روانی‌ام را از کجا بدست می‌آورم؟ از دیگران می‌گیرم و ازخودم انرژی دریافت نمیکنم. پس وقتی در کنار دیگران هستم از آنها انرژی می‌گیرم، وقتی با دیگران صحبت می‌کنم انرژی می‌گیرم، بودن با دیگران من را خوشحال می‌کند. پس در مورد MBTI تعریف برونگرایی دریافت انرژی روحی و روانی از دیگران است، در حالی که گفتم در مورد نئو یک تعریف دیگری دارد که بعداً به آن می‌رسیم.

ویژگی‌های رفتاری برونگرایی در مدل MBTI

برویم سراغ اینکه آدم‌های برونگرا چه ویژگی‌های رفتاری و شخصیتی دارند. آدم‌های برونگرا از اینکه با دیگران باشند خیلی انرژی می‌گیرند، از اینکه کانون توجه دیگران باشند و دیگران به این افراد دقت کنند، در موردشان صحبت کنند و تعریف و تمجید کنند لذت می‌برند. فارغ از بحث فرهنگی معمولاً افراد برونگرا لباس‌های شاد، از رنگ‌های روشن و اصطلاحاً جیغ استفاده میکنند.

در مدل MBTI به درونگرایی و برونگرایی صفر و یک نگاه شده است. یعنی میگوید افراد یا مطلقا درونگرا هستند و یا مطلقا برونگرایاند. اما در دنیای واقعی، ما تلفیقی از درونگرایی و برونگرایی هستیم. حتی در مدل نئو ما ویژگی سوم هم داریم به نام بینابینی که هم درونگرا است و هم برونگرا و در دنیای واقع ۷۰ درصد آدم‌ها بینابین هستند، به سمت درونگرایی یا برونگرایی.

در MBTI کسی که به سمت درونگرایی است را درونگرا و کسی که به سمت برونگرایی است را برونگرای مطلق می‌نامند.

برونگراها بعضی اوقات حرفی هایی را میزنند که نباید بزنند. قبل از اینکه بخواهند کاری بکنند فکر نمی‌کنند، کار را انجام می‌دهند و بعد می‌گویند دیدی چه اشتباهی کردم؟ کاش دقت کرده بودم، کاش حواسم بود و این حرف را نمی‌زدم کاش حواسم بود و این کار را انجام نمی‌دادم.

در حالی که آدم‌های درونگرا قبل از اینکه بخواهند حرفی را بزنند قبلش بیشتر فکر می‌کنند. آدم‌های برونگرا وقتی به صفحات مجازیشان مثل اینستاگرام مراجعه می‌کنیم، می‌بینیم که تعداد فالوینگ‌ها و فالوور‌های خیلی زیادی دارند، فارغ از اینکه این فرد سلبریتی هست یا خیر. ممکن است به فرض مثال یک آدمی سلبریتی و آدم خیلی معروفی باشد و درونگرا هم باشد، تعداد فالوور‌هایش خیلی زیاد است. ما به آنها کار نداریم و آنها در تمام جوامع استثنا هستند. وقتی صحبت از اکثریت افراد می‌کنیم که آدم‌های معروف نیستند، می‌توانیم بر اساس تعداد نفراتی که این فرد فالو می‌کند تا حدود زیادی تشخیص دهیم طرف درونگرا است یا برونگرا.

معمولاً آدم‌های درونگرا تعداد دوستان زیادی ندارند و شاید زیر ۱۰۰ تا باشد. نمی‌توان خیلی عدد دقیقی بگوییم ولی اگر تعداد فالوینگ و فالوورها از ۲۰۰ یا ۳۰۰ تا بیشتر رفت احتمال اینکه فرد برونگرا باشد هست. باز هم می‌گویم صحبت احتمالات است، ما در روانشناسی مطلق نداریم، روانشناسی مثل فیزیک نیست که بگوییم چراغ را روشن می‌کنم نور می‌آید و روشن می‌شود، ما در روانشناسی صحبت از طیف داریم. چیزی به عنوان درونگرا، برونگرا، صفر و یک نداریم. یک عالمه این وسط طیف‌های متفاوت وجود دارد. پس ما نمی‌توانیم حکم کلی در مورد بحث برونگرایی و درونگرایی بدهیم.

دسته بندی : mbti-tv

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.