آخرین ترجیح شخصیتی دریافتگرا در مدل MBTI است. Perceivers که با P نشان میدهیم. افرادی که دریافت کننده اطلاعات هستند. این آدمها را اینگونه درنظر بگیریم، یک فلش یا هارد دستشان است و دائماً به دنبال این هستند که فیلم نداری؟ عکس نداری؟ موسیقی جدید نیامده؟ بریز روی فلش من. در حال جمع آوری اطلاعات هستند. اما کی میخواهند از اطلاعات استفاده کنند؟ خدا داند، آنها فقط اطلاعات جمع میکنند.
ویژگیهای رفتاری دریافتگرا در مدل MBTI:
دریافتگراها خیلی دیر تصمیمگیری میکنند برعکس گروه اول قضاوتگراها که سریع تصمیم گیری میکردند. اینها به کندی تصمیمگیری میکنند، میگذارند دقیقه ۹۰ تصمیم گیری خود را میگیرند. از لحاظ ظاهری آن قدر که قضاوتگراها مرتب و منظم و شیک بودند اینها کمی شلخته تر هستند، نمیگویم که خیلی کثیف هستند اما خیلی به لباسشان اهمیت نمیدهند.
ممکن است اگر کت و شلوار بپوشند کت تک بپوشند با شلوار جین و یا کفش کتونی پایشان میکنند. کلاً لباسهای راحت تری میپوشند، برخلاف قضاوتگراها که همیشه شق و رق هستند. اینها حتی در مهمانی هم ممکن است خیلی به لباسشان اهمیت ندهند. یک جاهایی البته اگر متفکر باشند میتواند این ویژگی روی آنها تاثیر بگذارد به خاطر پول که شده حواسشان به لباسشان هست.
اما در مجموع اگر خود دریافت کنندهها را در نظر بگیریم، خیلی دغدغه این را ندارند که حتماً لباس شیک بپوشند و راحتی کار برایشان مهمتر است. این آدمها استاد مدیریت بحران هستند. یعنی به خاطر اینکه برنامه ریزی ندارند وقتی یک بحران پیش میآید راحتتر میتوانند بحران را نسبت به قضاوتگراها مدیریت کنند. چون قضاوتگراها از الان تا شش ماه دیگر را برنامهریزی کردند، یک چیز به هم بخورد کلا همه چیز به هم میریزند. ولی اینها کلا چیزی ندارند تا برنامه ریزی کنند فلبداهه کارشان را انجام میدهند و چون فلبداهه انجام میدهد میتوانند در کارشان موفق تر هم باشند.