هر آنچه باید درباره تست رضایت شغلی مینه سوتا بدانید.
هر زمان که صحبت از رضایت از کار میشود و فردی اذعان میکند از سطح بالایی از رضایت شغلی برخوردار است یعنی بهطورکلی او شغلش را دوست دارد. برای آن ارزش زیادی قائل است. حاضر است در آن جایگاه شغلی به انجام کارهایی خارج از حیطهی وظایف شغلیاش بپردازد. نگرش مثبتی نسبت به کارش دارد. به آینده امیدوار است و از بودن در آن محیط کار و در جمع همکاران لذت میبرد. آیا شما هم چنین حسی نسبت به شغلتان دارید؟
به زبان ساده میتوان گفت که رضایت شغلی، میزان علاقه و اشتیاقی است که افراد نسبت به شغل خود دارند. بهطوری که برخی از افراد نهتنها از آن لذت میبرند بلکه آن را بخش مهمی از زندگی خویش میدانند. درحالیکه عدهای دیگر باوجود حس تنفری که نسبت به شغلشان دارند خود را ملزم به انجام وظایف شغلی میکنند. آنهم تنها به دلیل امرار معاش. همچنین در تعریفی دیگر رضایت شغلی را میتوان به وجود تفاوت میان میزان و شدت نیازهای فرد و میزان برآورده شدن آنها در محیط شغلی تعبیر کرد.
رضایت شغلی یک واکنش احساسی نسبت به کار، شرایط اجتماعی و محیط کار است. درواقع نگرش کلی فرد نسبت به شغل خود را رضایت شغلی میگویند. رضایت شغلی عامل مهمی در جهت افزایش کارایی و نیز رضایت فردی در سازمان محسوب میشود. رضایت شغلی باعث میشود که بهرهوری کارکنان افزایش یابد، نسبت به سازمان متعهد شوند، سلامت جسمی و روانی آنها تضمین شود، روحیه و انگیزه افراد افزایش یابد، از زندگی شخصی و حرفهای خود رضایت بیشتری داشته باشند و مهارتهای جدید شغلی را به سرعت بیاموزند. اما عدم رضایت شغلی باعث کاهش روحیه کارکنان میشود و روحیه پایین در کار بسیار نامطلوب است. مدیران موظفند که علائم و نشانههای روحیه و انگیزه پایین و عدم رضایت شغلی را بهطور مستمر زیرنظر بگیرند و در اولین فرصت اقدامات لازم را انجام دهند.
چرا مدیران سازمانها باید از تست رضایت شغلی مینه سوتا (MSQ) استفاده کنند؟
این واقعیت غیرقابلانکار است. کارکنانی که از رضایت شغلی بیشتری برخوردار هستند، بازدهی و بهرهوری بیشتری نسبت به آنان که احساس رضایت چندانی را تجربه نمیکنند، دارند. ازطرفی این بالا بودن بازدهی و کیفیت عملکرد به افزایش بهرهوری سازمان منجر میشود که یکی از اصلیترین اهداف مورد انتظار هر سازمانی است.
افراد بر اساس شخصیتها و اولویتهای نیاز، به مشاغل خاصی گرایش بیشتری دارند. تناسب شغل و شخصیت اشخاص سبب رضایت فرد از شغلش گردیده و باعث میشود که او زمان بیشتری را صرف فعالیتهای کاری خودش نماید. بنابراین توجه به تیپهای شخصیتی و هماهنگ بودن شغل با آن ازجمله عواملی است که مدیران میتوانند از آن به عنوان اهرم استفاده کنند و به کمک آن بازدهی کارکنان و سازمان را افزایش دهند.
بنابراین بهکارگیری تست رضایت شغلی مینه سوتا در هر سازمانی از واجبات است. چراکه مدیران بهروشنی نسبت به چگونگی احساس کارکنان خود به شغلشان پی میبرند. به همین ترتیب آنها میتوانند با اتخاذ تصمیمهایی به برطرف کردن خلأ و نقصانهای موجود بپردازند.