۱۶ مورد از بهترین مهارت‌های شغلی که شما را از بقیه متمایز می‌کند!

High paying job skills

ما در عصر تکنولوژی زندگی می‌کنیم و با توجه به این حجم از فناوری و تکنولوژی که در این زمانه در دسترس است، طبیعی است که دسترسی به دانشگاه و آموزش دیدن هم مثل دهه‌های قبل کار سخت و عجیب‌وغریبی نیست. اینکه  درحال‌حاضر اکثر جوانان تحصیلات دانشگاهی دارند خیلی خوب است اما همین موضوع باعث می‌شود که کارگزینان هم انتخاب‌های زیادی برای گزینش داشته باشند و درنتیجه انتظارات بالاتری برای استخدام کارکنان پیدا کنند. اما چه مهارت‌های فردی و شغلی شما را متمایز می‌کند؟ بهترین مهارت‌های شغلی که ما را به درآمد ایده آلمان می‌رسانند چه مواردی هستند؟ اصلا انواع مهارت‌های شغلی را چگونه می‌توان دسته‌بندی کرد؟

به‌طور کلی مهارت‌های شغلی دو نوع هستند. مهارت‌های سخت و مهارت‌های نرم. اما مهارت‌های نرم چه نوع مهارت‌هایی هستند؟ در این مقاله هم با مهارت‌های نرم آشنا می‌شوید و هم انواع آن را یاد می‌گیرید. مهارت‌های نرم مهارت‌هایی هستند که درواقع باعث ایجاد تفاوت بین ربات و انسان می‌شوند. ازطرفی مهارت‌های سخت با اینکه در به دست آوردن یک شغل به شما می‌توانند کمک کنند، اما این مهارت‌های نرم‌اند که در بلندمدت باعث نگه‌داری شغلتان و پیشرفت کردن شما می‌گردند. اما برویم سراغ بهترین مهارت‌های شغلی.

با ۱۶ مورد از بهترین مهارت‌های شغلی و پولساز آشنا شوید.

متأسفانه هنوز که هنوزه خیلی‌ها به مهارت‌های نرم آنچنان توجهی نشان نمی‌دهند. چون این مهارت‌ها نتایجش در بلندمدت مشخص می‌شوند و به خاطر همین دیر دیدن نتایج مهارت‌های نرم، آن‌ها جا می‌زنند و یادگیری و تقویت مهارت‌های نرم را دنبال نمی‌کنند. غافل از اینکه یادگیری و سرمایه‌گذاری انرژی و زمان برای این مهارت‌ها، مثل انرژی گذاشتن برای رشد یک گیاه بامبو است.

بامبو بعد از ۴ سال از کاشت تازه اولین جوانه را می‌زند. اما بعد گذشت چند ماه ناگهان ارتفاعش به ۳۰ متر می‌رسد! مهارت‌های نرم هم همین گونه‌اند. شما وقتی روی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنید، پاسخ تلاش‌هایتان را همان موقع نمی‌گیرید ولی بعد چند سال ناگهان تفاوت بین شما و افرادی که برای یادگیری مهارت‌های نرم وقت نگذاشته‌اند مشخص می‌شود. چون داشتن تخصص در حیطه کاری به تنهایی کافی نیست و داشتن مهارت‌های نرم در کنار آن برای موفقیت الزامی است. چه بسا انسان‌های باهوش و سخت‌کوشی که در حیطه کاریشان تخصص عالی داشتند اما به خاطر نداشتن همین مهارت‌های نرم از رقیبانشان عقب افتادند.

اما این مهارت‌های نرم چی هستند؟

۱ـ داشتن ارتباطات اجتماعی گسترده و مؤثر:

توانایی برقراری ارتباطات اجتماعی مؤثر خودش یک نوع هوش است. یا همان هوش بین فردی که یکی از جنبه‌های هوش‌های گاردنر به شمار می‌رود و شما به‌راحتی می‌توانید کمیت و کیفیتش را از طریق تست هوش چندگانه گاردنر در خودتان مورد ارزیابی قرار دهید. مخصوصا در این دنیای تکنولوژی که همه چیز هر ثانیه پیشرفت می‌کند و انواع ربات‌ها جای انسان‌ها را در مشاغل گوناگون می‌گیرند، اهمیت این نوع هوش روزبه‌روز بیشتر می‌شود چون هیچ رباتی نمی‌تواند مثل انسان‌ها ارتباطات اجتماعی را یاد بگیرد.

ازطرفی دیگر، به قول سعدی « تا مرد سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد.» شما برای شناساندن دانش و مهارت‌های شغلی‌تان باید ارتباطات داشته باشید تا شناخته شوید. اما مزایای این ارتباطات اجتماعی به اینجا ختم نمی‌شود. وقتی شما معاشرت‌های زیادی دارید، به اصطلاح آدم‌شناس می‌شوید و خیلی راحت‌تر می‌توانید با شناخت شخصیت و مدل رفتاری دیگران روی آن‌ها تأثیر بگذارید. پس شاید بتوان این‌گونه گفت که یادگیری چگونگی برقراری ارتباطات یکی از بهترین مهارت‌های شغلی به‌شمار می‌رود.

مطلب مرتبط: ۱۸ مهارت ارتباطی مؤثر در محیط کار که شما را به موفقیت شغلی می‌رساند!

High paying job skills

۲ـ برخورداری از توانایی و روحیه‌ی کار تیمی:

حتما یادتان هست که همواره در طول دوران تحصیل به ما کارهای گروهی واگذار می‌کردند و به‌شدت روی انجام کارها به صورت گروهی تأکید می‌شد. حتی شاید آموختن این کارهای تیمی خیلی بیشتر از آموختن ریاضی و علوم و … در زندگی‌مان مؤثر بوده است. یادگیری این مهارت پولساز باعث می‌شود که بتوانید در سازمان‌ها با همکارانتان راحت‌تر کنار بیایید و بتوانید فکرهایتان را روی هم بگذارید و ایده‌های بهتری را ارائه دهید.

مطلب مرتبط: چرا در کار تیمی شکست می‌خوریم؟

۳ـ قدرت فن بیان را دست‌کم نگیرید:

بعضی‌ها هم هستند که این‌قدر جذبه کلامشان بالاست که وقتی با آن‌ها صحبت می‌کنید اصلا از شنیدن کلامشان خسته نمی‌شوید. این افراد همان کسانی هستند که به‌خوبی فهمیده‌اند کلمات قدرت دارند و باید آن‌ها را با توجه کنار هم چید و لحن کلامشان را آهنگین و همراه با فرازو‌نشیب کنند. شما هم وقتی سعی کنید روی فن بیانتان کار کنید می‌بینید که به کمک آن راحت‌تر می‌توانید روی بقیه تأثیر بگذارید و درنتیجه در شغلتان پیشرفت کنید.

۴ـ یکی از بهترین مهارت‌های شغلی تفکر انتقادی است:

تفکر انتقادی یعنی بررسی یک موضوع از بعدهای مختلف و تحلیل آن، برخلاف تصور عموم که فکر می‌کنند تفکر انتقادی یعنی عیب‌جویی و دنبال اشتباهات یک موضوع گشتن. شما وقتی روی تقویت مهارت تفکر انتقادی‌تان کار کنید، دیگر به‌راحتی تحت تأثیر ترندهای جامعه و رسانه قرار نمی‌گیرید و کم‌تر تحت تأثیر تفکرهای اشتباه، فرهنگ و … قرار خواهید گرفت. ازطرفی برخورداری از مهارت تفکر انتقادی باعث می‌شود در دوران رکود یا در هنگام مواجهه با مشکلاتی که در کارتان به وجود می‌آید، تصمیم‌های عاقلانه‌تر و درعین‌حال سریع بگیرید.

مطلب مرتبط: تفکر انتقادی چیست؟ چگونه آن را در خودمان ارزیابی کنیم؟

High paying job skills

۵ـ خلاقیت را در خودتان پرورش دهید:

خلاقیت هنری است که باعث می‌شود شما از کسب‌وکارهای مشابهتان متمایز شوید و برند شخصی خودتان را داشته باشید. داشتن خلاقیت در کسب‌وکارتان از بهترین مهارت‌های شغلی است. چون نه فقط باعث تمایز کسب‌وکار شما می‌شود بلکه منجربه این می‌گردد تا ایده‌های جدیدی ارائه دهید که مردم به آن نیاز دارند و از آن‌ها استقبال می‌کنند و یا رئیستان را تحت تأثیر قرار دهد.

برای اینکه خلاقیت داشته باشید باید تمام چهارچوب‌های ذهنیتان را کنار بگذارید و مثل یک بچه به دنیا نگاه کنید. انگار اولین بار است که هر چیزی را می‌بینید. همین نوع نگاه باعث می‌شود ایده‌های زیادی به ذهن شما وارد شود و قدم بزرگی در رونق کسب‌وکارتان باشد. به همین دلیل است که خلاقیت جزء بهترین مهارت‌های شغلی محسوب می‌شود.

مطلب مرتبط: چرا خلاقیت مهم‌ترین مهارت برای موفقیت کسب‌وکارهاست؟

۶ـ مدیریت زمان:

از دیگر مهارت‌های شغلی پولساز، بدون تردید مدیریت زمان است. وقتی یاد بگیرید زمانتان را چگونه مدیریت کنید هم وقت می‌کنید کارهای زیادی انجام دهید و در بلندمدت پیشرفت بیشتری داشته باشید، هم اینکه وقتی شما هر روز سروقت در محل کارتان حاضر شوید، اگر مدیر هستید روی کارکنان تأثیر مثبت می‌گذارید و اگر کارمند هستید روی مدیرتان. اگر هم کار آزاد دارید کسانی که با شما کار می‌کنند متوجه می‌شوند که شما چقدر روی انجام وظایفتان مصمم هستید و  درنتیجه ارزش بیشتری برای کارشان قائل می‌شوند.

یکی از دلایلی که ادعا داریم مدیریت زمان یکی از بهترین مهارت‌های شغلی است این است که داشتن این مهارت در کنار همه این مزایا، باعث می‌شود زمان استراحتتان هم بیشتر شود و از زمان استراحتتان لذت بیشتری ببرید و درعین‌حال چون استراحت خوبی داشتید به تبع آن بازده کاریتان هم افزایش پیدا می‌کند. طبیعتا یک ذهن خسته، کار مفید کمتری هم می‌تواند انجام دهد.

مطلب مرتبط: چطور زمانم را در محیط کار مدیریت کنم؟

High paying job skills

۷ـ انعطاف‌پذیرتر شوید:

کسانی که یاد گرفته‌اند انعطاف‌پذیر باشند نه تنها در مواجهه با محیط‌های جدید بلکه حتی در مواجهه با آدم‌های جدید، قدرت درکشان را بالا برده‌اند تا بتوانند با آن‌ها راحت‌تر کنار بیایند و روابط بهتری را تجربه کنند. ازطرفی مفهومی به نام انعطاف‌پذیری شناختی هم وجود دارد به این معنا که شخص این انعطاف‌پذیری را حتی روی ذهنش هم اعمال می‌کند

به این صورت که به راحتی می‌تواند در محیط‌های مختلف با توجه به اقتضای محیط، رفتارش را وفق بدهد. مثلا بتواند در جایی که لازم است از ایده‌اش دفاع کند و بی‌خیال آن ایده نشود. اما در جایی که لازم است ذهنش را باز نگه می‌دارد تا ایده‌های سایر افراد را بشنود. اما از کجا بفهمیم فرد انعطاف‌پذیری هستیم؟ تست پنج عامل شخصیت نئو می‌تواند با دقت بالایی این ویژگی را در شما ارزیابی کند و به شما راهکارهایی ارائه دهد تا به کمک آن‌ها بتوانید به‌ راحتی ویژگی انعطاف‌پذیری را در خودتان تقویت کنید.

ورود به تست پنج عامل شخصیت نئو

۸ـ آموزش‌پذیری و یادگیری پیوسته:

الوین تافلر می‌گوید: «بی‌سوادان قرن ۲۱ کسانی نیستند که نمی‌توانند بخوانند، کسانی‌اند که نمی‌توانند بیاموزند.»

در دهه‌های قبل چالش‌های مردم در یادگیری مهارت‌های شغلی، پیدا کردن منابع آموزش بود. اما در عصر تکنولوژی با این همه ابزار آموزشی که در دسترس ماست به راحتی به آموزش دیدن دسترسی داریم و چالش این روزها از پیدا کردن منبعی برای یادگیری، به توانایی آموزش‌پذیری تغییر پیدا کرده است.

شما برای یادگرفتن بهترین مهارت‌های شغلی لازم است که یاد بگیرید چگونه آموزش‌پذیر شوید، ازطرفی همیشه در حال آموزش دیدن باشید و جمله « زگهواره تا گور دانش بجوی» را سرلوحه زندگی خود قرار دهید. چون این‌گونه است که می‌توانید هر روز پیشرفت کنید و بهترین مهارت‌های شغلی را درون خودتان ایجاد کنید.

مطلب مرتبط: ۱۰ تکنیک ساده برای ترغیب کارکنان به آموزش

High paying job skills

۹ـ افزایش ظرفیت تاب آوری:

برای ایجاد بهترین مهارت‌های شغلی در خودتان، لارم است که توانایی تاب آوری را درون خودتان افزایش دهید. چون مسلم است که همیشه مشکلاتی در راه پیشرفت شغلی شما قرار دارند. اما مهم این است که در شرایط بحرانی بتوانید تاب آوری بالایی داشته باشید تا مهارت‌های شغلی و مهارت‌های فنی‌تان را به خوبی نشان دهید.

اهمیت موضوع تاب آوری این‌قدر زیاد است که در اکثر مصاحبه‌های شغلی با یک سری سؤالات سعی می‌کنند تاب آوری شما را بسنجند. سؤالاتی از قبیل: با شرایط استرس‌زا چطور کنار می‌آیید؟ چگونه با تغییرات ناگهانی وفق پیدا می‌کنید؟ توانایی‌های شما در شرایط بحرانی چگونه است؟

البته که وقتی حرف از تاب آوری می‌شود منظور این نیست که اصلا تحت تأثیر مشکلات قرار نگیرید و مثل یک ربات عمل کنید. اما مهم این است که بتوانید در شرایط بحرانی بیشترین کنترل را روی مهارت‌های فردی و شغلیتان داشته باشید و با خونسردی تصمیمات لازم را اتخاذ کنید.

۱۰ـ مهارت رهبری و مدیریت:

شاید فکر کنید که حتما باید مدیر باشید تا نیازمند توانایی‌های مدیریتی شوید. اما حتی به عنوان یک کارمند هم باید بتوانید بخشی از مهارت‌های مدیریتی را درون خودتان پرورش بدهید تا مهارت‌های فنی و تخصصی‌تان هم بیشتر به چشم بیایند!
وقتی توانایی و مهارت مدیریت داشته باشید می‌توانید نفوذ بیشتری در ارتباطاتتان داشته و درنتیجه تأثیر بیشتری بر طرف مقابل بگذارید. ازطرفی داشتن توانایی‌های مدیریتی باعث می‌شود دیگران نیز حس اطمینان به شما داشته باشند و به راحتی کارها را به شما بسپارند. چون شما توانایی‌هایتان را به آن‌ها اثبات کرده‌اید و آن‌ها به شما اعتماد دارند.

مطلب مرتبط: ۱۵ درس مهم درباره‌ی رهبری که باید بیاموزید!

۱۱ـ تا می‌توانید در مهارت مذاکره قدرتمند شوید:

مهارت مذاکره ازآنجایی جزء یکی از بهترین مهارت‌های شغلی است که این قابلیت را دارد که در هر مرحله مسیر شغلی همه‌چیز را به نفع شما تمام کند. از مصاحبه استخدامی گرفته تا مذاکره بر سر حقوق و دستمزد. طبیعتا در محل کار شما با بعضی افراد به مشکل برمی‌خورید و یا در موقع تصمیم گرفتن بین شما و همکارانتان اتفاق نظر وجود ندارد. شما باید توانایی مذاکره را داشته باشید تا در زمان‌هایی که مشکلی پیش می‌آید بتوانید به بهترین نحو ممکن اختلافاتتان را برطرف کنید و به یک نتیجه واحد برسید.

مطلب مرتبط: ۱۳ تکنیک مؤثر برای غلبه بر ترس از مذاکره

۱۲ـ تصمیم‌گیری و قضاوت:

طبیعی است که شما باید در مسیر شغلیتان تصمیم‌گیری‌های زیادی داشته باشید و خود فرآیند تصمیم‌گیری پیچیدگی و ظرافت‌های خاص خودش را دارد. شما باید این مهارت فردی را داشته باشید که بتوانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن بهترین تصمیم‌ها را بگیرید تا مهارت‌های فنی‌تان هم بیشتر کارآمد شوند و مهارت‌های شغلیتان هم بهترین عملکرد خود را نشان دهند.

مطلب مرتبط: چگونه درست تصمیم‌گیری کنیم؟ ۸ گام مؤثر برای افزایش قدرت تصمیم‌گیری

High paying job skills

۱۳ـ مدیریت مالی:

مدیریت مالی از آن مسائلی است که همه ما در هر شغلی که باشیم به آن نیاز داریم. ازطرفی شما باید یاد بگیرید چگونه این مدیریت و سواد مالی را نه فقط در مورد درآمدتان بلکه در قبال هزینه‌های شغلیتان هم پیاده‌سازی کنید.

۱۴ـ اخلاق کاری:

برای اینکه بتوانید مهارت‌های شغلیتان را بهتر به نمایش بگذارید باید پای‌بند بودن به اخلاق کاری را هم یاد بگیرید و بدانید که با هر کدام از اشخاص مشغول در محل کارتان چگونه رفتار کنید.

مطلب مرتبط: ۶ دلیل اهمیت اخلاق کاری در موفقیت سازمان

High paying job skills قطبینو

۱۵ـ حل تعارضات و اختلافات:

در محیط کاری بسیاری از اوقات تعارضاتی بین افراد به وجود می‌آید که شما باید برای حل‌وفصل کردن آن‌ها تدابیری را درنظر بگیرید. طبیعتا وجود رابطه مناسب بین کارکنان در محیط کار ویژگی مهمی است که باید برای حفظ آن همه‌ی افراد از هیچ تلاشی دریغ نکنند. اما وقتی تعارضی پیش می‌آید چگونه می‌توان این تعارضات را حل نمود؟ روش‌هایی مانند قانع کردن طرف مقابل، مذاکره، اجتناب کردن از بحث، داوری شخص ثالث و… می‌توانند راهکارهای مناسبی برای حل تعارض باشند.

مطلب مرتبط: ۱۴ راهکار هوشمندانه برای مقابله با همکار زیرآب‌زن

۱۶ـ نظم شخصی:

برای پیشرفت در مهارت‌های شغلی و مهارت‌های پولساز نیاز است که یک نظم شخصی داشته باشید و برای کارهایتان اولویت بگذارید. ازطرفی همین نظم شخصی باعث می‌شود هرچند وقت یکبار به خودتان بیایید و پیشرفت‌های شغلیتان را بررسی کنید و ببینید چه عواملی باعث پیشرفت در مهارت‌های شغلیتان و چه عواملی باعث پسرفت در مهارت‌هایتان شده‌اند. بدون وجود این نظم شخصی و بررسی پیشرفت و پسرفت‌هایتان، نمی‌توانید نقاط قوت و نقاط ضعفتان را بشناسید و درنتیجه مهارت‌های شغلیتان پیشرفت آنچنانی نمی‌کنند.

پیشنهاد: ۱۵ راهکار ساده برای رسیدن به انضباط شخصی

حرف آخر:

شما برای پشرفت در مهارت‌های شغلیتان و داشتن بهترین مهارت‌های شغلی باید بکوشید و سخت تلاش کنید چون در این دنیای تکنولوژی همه افراد به آموزش دیدن از طرق مختلف دسترسی دارند. شما باید بکوشید از آن‌ها یک قدم جلوتر باشید و این کار میسر نمی‌شود مگر با یادگیری مهارت‌های نرم.

یادگیری مهارت‌های نرم مسیری پرپیچ‌وخم و طولانی است که برای رسیدن به بهترین مهارت‌های شغلی از طریق مهارت‌های نرم، باید به‌اندازه‌ی کافی صبر داشته باشید. اما مطمئن باشید که سال‌ها بعد، از خودتان برای انرژی گذاشتن روی یادگیری مهارت‌های نرم تشکر می‌کنید.

دسته بندی : استخدامی و شغلی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.