۱۵ ویژگی شخصیتی مدیران موفق

Personality traits of successful managers

همان‌طور که شما هم در اطرافتان زیاد دیده‌اید، بعضی از مدیران انگار ذاتا ویژگی مدیر و مدبر بودن را درون خود دارند. اما درواقع یک مدیر موفق بودن لزوما ذاتی نیست و اگر احساس می‌کنید این ویژگی‌ها را ندارید می‌توانید با شناخت ویژگی‌های شخصیتی مدیران موفق، آن‌ها را درون خودتان پرورش دهید.

۱۵ ویژگی شخصیتی که شما را تبدیل به یک مدیر موفق می‌کند!

۱ـ آسیب‌پذیری کمتری دارند:

بعضی از آدم‌ها در مواجهه با مشکلات اولین واکنشی که دارند استرس است. این افراد در صورت مواجهه با مشکلات به راحتی بهم می‌ریزند و آسیب می‌بینند و نمی‌توانند برای حل مشکلاتشان به‌درستی فکر کنند. برعکس، یک مدیر موفق در مواجهه با مشکلات اولین واکنشش پیدا کردن راه‌حل است. بنابراین در مواجهه با مشکلات سازمان می‌تواند با آرامش و ذهنی باز مشکلش را حل کند.

مطلب مرتبط: مدیران موفق چگونه اضطراب خود را مدیریت می‌کنند؟

۲ـ اعتمادبه‌نفس کافی دارند:

یکی از ویژگی‌های شخصیتی مدیران موفق، اعتمادبه‌نفس کافی و به جای آن‌هاست. داشتن اعتمادبه‌نفس باعث می‌شود نسبت به خویش احساس شرمندگی نداشته باشند. ازطرفی وقتی یک مدیر نسبت به خودش و تصمیماتش اعتماد کافی دارد، باعث می‌شود کارکنان سازمان هم نسبت به او و تصمیماتش اعتماد داشته و به حرف‌هایش اطمینان کنند.

مطلب مرتبط: ۸ گام ضروری برای افزایش اعتمادبه‌نفس در مدیران زن

Personality traits of successful managers قطبینو

۳ـ قاطع و مصمم هستند:

یکی دیگر از ویژگی‌های شخصیتی مدیران موفق، قاطع بودن آن‌هاست. این ویژگی باعث می‌شود کارکنانشان هم تحت‌تأثیر قاطعیت کلام آن‌ها قرار بگیرند و بیشتر به حرف‌هایشان گوش دهند. البته یک مدیر موفق، متعصب نیست و با وجود اینکه انسان قاطعی است، اما ذهنش به روی ایده‌های جدید بسته نیست و در جایی که لازم است، منعطف عمل می‌کند.

مطلب مرتبط: ۱۴ ویژگی مدیران قاطع؛ چگونه یک مدیر قاطع باشیم؟

۴ـ ذهن بازی نسبت به دیدگاه‌های نوین دارند:

شاید فکر کنید این ویژگی با ویژگی قاطع و مصمم بودن متضاد است. اما داشتن این دو ویژگی در کنار هم، خودش یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های شخصیتی مدیران موفق به‌شمار می‌رود. به این صورت که مدیران موفق، بدون تعصب، دیدگاه‌های متفاوت را بررسی می‌کنند و نقطه قوت‌ها و نقطه ضعف‌هایشان را بالا و پایین می‌کنند و درنهایت تصمیمشان را می‌گیرند، اما بعد از گرفتن تصمیمشان روی آن مصمم هستند. به عبارتی این مدیران سبک نگرششان آزاد اندیش است.

۵ـ تابع بقیه نیستند و پیشرو محسوب می‌شوند:

از دیگر ویژگی‌های مدیران موفق، این است که به‌عنوان یک رهبر بالقوه، تابع نظر بقیه و محیط و فرهنگ و … نیست و تصمیمی که خودش فکر می‌کند بهتر است را می‌گیرد و عواقب آن تصمیم‌ها را هم می‌پذیرد. هرچند این ویژگی نباید باعث شود آن مدیر خودرأی و خودمحور شود. بلکه بالعکس در جای لازم از کسانی که می‌توانند به او کمک کنند مشورت بگیرد.

مطلب مرتبط: مدیران خودشیفته چه بلایی بر سر کسب‌وکارشان می‌آورند؟

 traits of successful managers

۶ـ وظیفه‌شناس و مسئولیت‌پذیر هستند:

هر که بامش بیش برفش بیشتر!

طبیعی است که یک مدیر به خاطر مقام بالایش در یک سازمان، از قدرت بیشتری هم برخوردار است و تصمیم‌گیری‌های زیادی در آن سازمان برعهده اوست، اما همین باعث می‌شود که مسئولیت بیشتری هم بر گردن او باشد. یک سری از آدم‌ها ترجیح می‌دهند مسئولیت کمتری برعهده داشته باشند، حتی به قیمت اینکه مجبور باشند از بقیه تبعیت کنند. اما یک مدیر بالقوه حاضر است سختی مسئولیت‌ها را برعهده بگیرد اما تابع کسی نباشد.

۷ـ اهداف بزرگی دارند و برای رسیدن به آن‌ها بسیار تلاش می‌کنند:

یک مدیر موفق به شدت آرمان‌گراست. اما دنبال یک آرمان نشدنی و غیرواقع‌بینانه نیست، بلکه دنبال یک آرمان دست یافتنی است. ازطرفی یک انرژی درونی زیادی هم برای دنبال کردن آرمان‌ها و هدف‌هایشان دارند که باعث می‌شود در سختی‌ها و فرازونشیب‌های رسیدن به آن آرمان، احساس خستگی نکنند و جا نزنند.

Personality traits of successful managers قطبینو

۸ـ نظم درونی دارند:

داشتن نظم درونی و پیگیری افکار و ایده‌ها به صورت خودجوش هم از ویژگی‌های یک مدیر موفق است. مدیرهای موفق به خاطر این نظم درونیشان، ایده‌ها و پروژه‌هایشان را نصفه نیمه رها نمی‌کنند و تمام انرژیشان را می‌گذارند تا آن کارها را به اتمام برسانند و حتی فکر نیمه‌کاره گذاشتن یک ایده یا پروژه، اذیتشان می‌کند.

مطلب مرتبط: ۸ شایستگی مدیریتی که شما را از مدیران معمولی متمایز می‌کند!

۹ـ در بحران‌ها انعطاف‌پذیرند:

از ویژگی‌های مدیران موفق مدیریت بحران آن‌هاست. مدیران موفق در بحران‌ها نه‌تنها دست‌وپای خود را گم نمی‌کنند و مضطرب نمی‌شوند، بلکه استاد مدیریت بحران می‌شوند! آن‌ها در بحران‌ها و موقعیت‌های از پیش تعیین نشده، می‌توانند سریعا تصمیم‌گیری کنند و بهترین راهکارها را برای سازمان ارائه دهند. طبق تست پنج عامل شخصیت نئو این مدیران سبک کنترل محرک هدایت شده دارند.

۱۰ـ از تعاملات کاری با کارکنانشان لذت می‌برند:

مدیران موفق از تعاملات اجتماعی زیادی که مجبورند در محیط کاری داشته باشند، خسته نمی‌شوند و از اهمیت ساختن شبکه ارتباطی خود بین کارکنان آگاه هستند.

مطلب مرتبط: چرا همدلی کردن یک مهارت ضروری برای مدیران است؟

successful managers

۱۱ـ وقت‌شناس هستند:

یک مدیر موفق چون وظیفه‌شناس است برای وقتش هم ارزش زیادی قائل است. ازطرفی می‌داند که نتیجه وقت‌شناس بودن و آن تایم بودنش، فقط این نیست که کارهایش سروقت انجام شوند. بلکه نتیجه مهم‌تری هم دارد و آن این است که کارکنان هم وقت‌شناسی را از مدیر یاد می‌گیرند و می‌فهمند که در این سازمان، وقت‌شناسی خیلی مهم است و آن‌ها هم مجبور می‌شوند سروقت در محل کار حاضر شوند.

۱۲ـ برای انتقاداتی که به آن‌ها می‌شود ارزش قائل هستند:

چون مدیران موفق گشودگی نسبت به دیدگاه‌ها و عقایدشان بالاست و انعطاف‌پذیرند، پس با آغوش باز از انتقادات مثبتی که به آن‌ها می‌شود هم استقبال می‌کنند. آن‌ها می‌دانند که ارزش یک انتقاد خوب صدها برابر از یک تعریف بالاتر است. چون این انتقادها هستند که باعث پیشرفت آن‌ها می‌شوند. پس سعی می‌کنند از این انتقادات استفاده کنند و رفتارهایشان را بهبود بخشند.

مطلب مرتبط: چرا مدیران انتقادپذیر نیستند؟

۱۳ـ انگیزه‌بخش کارکنان هستند:

شاید فکر کنید که یک مدیر فقط وظیفه سازماندهی و مدیریت سازمانش را برعهده دارد، اما وظیفه یک مدیر چیزی فراتر از این‌هاست. از ویژگی‌های شخصیتی مدیران موفق، توانایی الهام‌بخشی و انگیزه‌بخشی آن‌هاست. آن‌ها با این ویژگی خود باعث می‌شوند که کارکنانشان دلیل کارهایشان را بهتر بدانند و بتوانند با روحیه بهتری کار کنند.

Personality traits of successful managers

۱۴ـ درک بالایی نسبت به کارکنانشان دارند:

همان‌طور که گفته شد یکی از ویژگی‌های یک مدیر موفق، روحیه‌بخشی اوست. از دیگر ویژگی‌های یک مدیر موفق که با این ویژگی رابطه تنگاتنگی دارد، درک وضعیت زندگی کارکنانشان است. آن‌ها می‌دانند که برای تحت تأثیر قرار دادن کارکنانشان و برای روحیه بخشی بهتر به آن‌ها، باید بتوانند خودشان را جای کارکنانشان بگذارند و وضعیت زندگی آن‌ها را درک کنند. این ویژگی باعث می‌شود بهتر بر کارکنانشان تأثیر بگذارند و بهتر بتوانند به آن‌ها انگیزه ببخشند.

مطلب مرتبط: با این ۱۰ روش به کارکنانتان احساس ارزشمندی دهید!

۱۵ـ به توانایی‌های کارکنانشان اعتماد دارند:

یک مدیر موفق می‌داند باید نگرش مثبت به کارکنانش و آینده سازمانش داشته باشد. این ویژگی باعث می‌شود کارکنان هم احساس مسئولیت بیشتری کرده و تلاش کنند که این اعتماد را بدون پاسخ نگذارند. از طرف دیگر این اعتماد و نگرش مثبت باعث می‌شود کارکنان هم نسبت به آینده سازمان حس مثبتی داشته باشند و با روحیه بیشتری کار کنند.

پیشنهاد: تمام ویژگی‌های مطرح شده در این مقاله جزء شاخص‌های اصلی و فرعی تست پنج عامل شخصیت نئو هستند. برای سنجش دقیق آن‌ها در خودتان هیچ ابزاری به‌اندازه تست پنج عامل شخصیت نئو نمی‌تواند کمک‌کننده باشد.

ورود به تست پنج عامل شخصیت نئو

حرف آخر

یک مدیر موفق یک شبه تبدیل به یک مدیر موفق نشده است. هرچند استعداد درونی مدیر بودن شاید بتواند این روند را سریع‌تر پیش ببرد. اما بازهم نیاز به تمرین و استمرار و تلاش برای پیشرفت هرروزه دارد. پس شاید بتوان گفت مهم‌ترین ویژگی یک مدیر موفق، پشتکار و خستگی‌ناپذیر بودن اوست. همه مدیرهای موفق یک روز با کمترین تجربه شروع به مدیریت تیمشان کرده‌اند و در طی سال‌ها توانسته‌اند این ویژگی‌ها را درون خودشان تقویت کنند. شما هم می‌توانید از این ویژگی‌ها استفاده کنید و تلاش کنید هرروز بیشتر از دیروز باعث درخشش سازمانتان شوید.

دسته بندی : استخدامی و شغلی, رهبری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست