تیپ شخصیتی INFP

تیپ شخصیتی INFP

ویژگی‌های شخصیتی

فرد با تیپ شخصیتی INFP به هماهنگی داخلی بیش از هر چیز دیگری بها می دهند. این افراد اشخاصی حساس، آرمان گرا هستند. INFP ها با دیگران صمیمی و وفادار هستند. این افراد از خودشان انتظار بالایی دارند و ایده آل های بسیار زیادی برای خود در سر دارند. برای باورها، افکار و ارزشهای شخصی خود بهای فراوانی قائل اند و اغلب تحت تأثیر باورهای شخصی خود قرار می گیرند و وقتی به کاری که فکر می کنند ارزشمند است می پردازند، انگیزه پیدا می کنند.

INFP ها امکانات و احتمالات فراسوی آنچه شناخته شده است را در نظر دارند و این افراد بیشتر به رویاها و افکار خود توجه می کنند. اشخاصی روشن ضمیر، کنجکاو و با بصیرتند که اغلب افکاری بلند مدت دارند. در مسائل روزانه انعطاف پذیرند، از صبر و شکیبایی و سازگاری فراوان بهره دارند. وفادارند، به تعهدات خود پایبند هستند و برای خود معیارهای سطح بالا در نظر می گیرند.

INFP ها ایده آل ها و علایق فراوانی دارند که ذهنشان را به خود مشغول می کند. آنها عمیقاً به آنچه انتخاب می کنند، پایبندند و نسبت به آنچه به آن اعتقاد دارند، بسیار متعصب و متعهد هستند. این تیپ شخصیتی به درون خود توجه فراوان دارد. آنان مطابق ارزشهای درونی خود کار می کنند و از ایده های نو استقبال می کنند، اما اگر یکی از ارزشهای اصلی آنها رعایت نشود، ناراحت می شوند.

اشخاصی مهربان، همدل، فهیم و نسبت به احساسات و عواطف دیگران بسیار حساس بوده و از تعارض و اختلاف پرهیز می کنند. آنها علاقه ای ندارند که دیگران را مورد سلطه جویی قرار دهند، مگر آن که ارزشهایشان به خطر بیفتد و در صورت خدشه دار نشدن ارزشهایشان، از هرگونه اختلافی پرهیز می کنند.

تیپ شخصیتی I در تست MBTI

افراد درونگرا معمولا آرام، صبور و محافظه کار هستند، معمولا خجالتی به نظر می آیند ولی خجالتی نیستند، کمتر وارد گفتگو با شما می شوند، رفتارشان معمولا یکنواخت و متعادل است، خیلی بالا و پایین ندارند، مثل موج خیلی آرام می مانند، افراد درونگرا با حضور در جمع سطح انرژی آن ها کاهش می یابد به گونه ای که در برخی مواقع در جمع احساس خفگی میکنند.مطالعه بیشتر…

تیپ شخصیتی N در تست MBTI

افراد شهودی در تست mbti به صورت اکتسابی در یادآوری و حفظ اطلاعات حسی دریافت شده قدرت کمتری دارند و بیشتر به مطالب ذهنی و انتزاعی که قادرند در ذهن خود بپرورانند توجه می کنند.مطالعه بیشتر…

تیپ شخصیتی F در تست MBTI

افراد احساسی در تست mbti معیار تصمیم گیری شان دوست دارم دوست ندارم است. افراد احساسی همدل و مهربان‌اند، در کارهایشان از عواطف و احساسات صحبت می‌کنند. برای شما احساسی ها اولویت ادب است نه صداقت.مطالعه بیشتر…

تیپ شخصیتی p در تست MBTI

افراد ملاحظه کننده همیشه در آخرین لحظه تصمیم گیری می کنند. ملاحظه کننده ها شیوه کارشان شخصی است. آنها قابلیت اجرای ۱۰ پروژه همزمان را دارند. شما اگر با یک ملاحظه کننده در تماس باشید می بینید که دغدغه برای برنامه ریزی کار ندارد.مطالعه بیشتر…

ارتباط نوشتاری

INFP ها ارتباطات نوشتاری را به کلامی ترجیح می دهند و ترجیح می دهند احساسات خود را به شکل مکتوب و نه کلامی مخابره کنند. دارای توانایی زیادی در اثر گذاری بر دیگران هستند و وقتی می خواهند دیگران را نسبت به مهم بودن ایده آل های خود مجاب کنند، بسیار مجاب کننده می شوند.

INFP ها آرام، راحت و تایید کننده هستند. آنها به ندرت احساسات خود را ابراز می کنند و اغلب آرام، کم صحبت و بی سروصدا می باشند. با این حال با افراد همفکر خود بسیار صمیمی و گرم هستند. این تیپ شخصیتی بسیار دوستانه است، اما از اجتماعی شدن های سطحی احتراز می کند. از این رو نکات مهم خود را با افراد کمی در میان می گذارد. آنان به اشخاصی علاقه مندند که هدفها و ارزشهایشان را درک کنند. INFP ها زندگی درونی قدرتمند و احساسات پیچیده دارند. گاه درک INFPها دشوار است، زیرا احساساتشان اغلب درونی است.

ایده‌آل گرا

ایده آل گرا

تیپ INFP بیش از سایر ایده آلیست‌ها دغدغه بهبود دنیا را دارد، توجه و تمرکز این تیپ بر این است که دنیا را به مکان بهتری برای زندگی کردن تبدیل کنند. هدف غایی آن‌ها این است که معنای نهفته در زندگی‌شان را پیدا کنند. آن‌ها توجه زیادی را معطوف چیستی و کشف ماهیت اهداف خود در زندگی می‌کنند.

سوال اساسی آن‌ها از خودشان این است که چگونه می‌توان خدمتی به سایرین ارائه کرد؟

به دلیل این که INFPها افرادی کمال‌طلب و ایده‌آل‌گرا هستند، در نتیجه همواره در تلاش و جستجوی دائمی برای رسیدن به اهدافی هستند که برای خود تعریف کرده‌اند.

به دنبال معنا و مفهوم در زندگی

این تیپ درک و دریافت بالایی نسبت به افراد دارند. آن‌ها به میزان قابل توجهی به این درک و دریافت اعتماد می‌کنند و این مشاهدات و دریافت‌ها را بطور پیوسته برای جستجوی معنا در زندگی خود بکار می‌برند. آن‌ها برای خود یک ماموریت دائمی و پایان‌ناپذیر برای کشف حقیقت و معنای نهفته در امور قائل هستند.

هر مشاهده، از جمله کوچکترین اطلاعات بدست آمده از محیط پیرامون پیش از هر چیز باید از نظام ارزشی و احساسی INFPها به سلامت عبور کند. آن‌ها موقع ارزیابی داده‌ها و اطلاعاتی که از محیط اطراف کسب کرده‌اند، به این فکر می‌کنند که آیا این اطلاعات و آگاهی‌ها می‌توانند INFPها را به مقصد و هدف نهایی‌شان که همان یکپارچگی و وحدت درونی است برسانند یا خیر.

آرزوی نهایی در انتهای مسیر برای INFPها همواره ثابت است و این همان چیزی است که INFPها از آن انگیزه می‌گیرند و خود را وقف آن می‌کنند: یاری رساندن به دیگران و تبدیل کردن دنیا به مکان بهتری برای زندگی کردن.

صبور و انعطاف‌پذیر

افراد این تیپ در مجموع اشخاصی متفکر، با‌ملاحظه و مراقب نسبت به احساسات دیگران هستند. این افراد شنوندگانی عالی هستند که دیگران نزد آن‌ها احساس راحتی می‌کنند.

اگر چه در مواردی ممکن است این تیپ نسبت به عواطف شخصی‌اش بسیار خوددار بوده و احساساتش را به آسانی بروز ندهند، با این حال این افراد حس همدردی عمیقی نسبت به دیگران دارند و حقیقتا مشتاق فهمیدن آن‌ها و احساساتشان هستند.

دیگران این میزان از صداقت و توجه در INFPها را درک می‌کنند و به این تیپ بعنوان یک دوست و همراه ارزشمند و یک راهنمای خوب می‌نگرند. این تیپ در برابر افرادی که آن‌ها را به خوبی می‌شناسند بسیار گرم، صمیمی و خوش برخورد ظاهر می‌شوند.

دوری از اختلاف و ناهماهنگی

افراد با تیپ INFP از درگیری، تعارض و کشمکش بیزارند و تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا با آن مواجه نشوند. اما درصورتیکه به اجبار پای آن‌ها به یک درگیری یا اختلاف کشیده شود بیشتر از منظر احساسات خود با مسئله برخورد خواهند کرد. در چنین شرایطی INFP ها فارغ از اینکه خود را در یک درگیری صاحب حق بدانند یا خیر، به این فکر می‌کنند که چه احساسی به آن‌ها دست داده و نسبت به تعارضِ به وجود آمده چه احساسی دارند.

نکته حائز اهمیت برای این تیپ این است که در تعارضِ پیش آمده نمی‌خواهند «احساس بدی» داشته باشند و دوست ندارند عذاب وجدان را تجربه کنند. این خلق و خوی آن‌ها در اختلافات ممکن است INFPها را افرادی بی‌منطق و بی‌توجه به واقعیت‌های مسئله جلوه دهد.

از سویی دیگر این ویژگی از INFP ها میانجی‌گرهایی عالی می‌سازد. آن‌ها بطور معمول واسطه‌های خوبی هستند که می‌توانند اختلافات و تعارضات میان افراد را به خوبی و خوشی برطرف کنند و میان دیگران صلح و آشتی ایجاد کنند.

ارزش‌های شخصی ریشه‌دار

INFP ها با کمک بینش قدرتمندی که نسبت به افراد دارند و با استفاده از فهم بالای خود از دیدگاه‌ها و احساساتِ دیگران، به خوبی می‌توانند به درک و دریافت صحیحی از موقعیت برسند و اختلافات را از میان بردارند. این کاری است که INFP ها مشتاقانه به دنبال انجام آن هستند.

افراد با تیپ INFP تا زمانی‌که نظام ارزشی‌شان توسط دیگران خدشه‌دار نشود، افرادی منعطف، انطباق‌پذیر و فارغ‌البال هستند. اما در صورتی که نظام باورها و ارزش‌های آن‌ها مورد تهدید و تعرض قرار گیرد واکنش‌های به شدت تدافعی و پرخاشگرانه از خود بروز خواهند داد.

آن‌ها در چنین شرایطی به طرزی پرشور و احساسی به جنگ و جدال بر سر مواضع خود خواهند پرداخت. پروژه‌های شخصی و نیز شغلی که INFP به آن علاقه داشته باشد نیز در زمره «مواضع» این تیپ به شمار می‌آید. گرچه آن‌ها خود را درگیر جزئیات امور نمی‌کنند اما وقتی پای «مواضعشان» در میان باشد به خوبی و با عزمی راسخ تمامی جزئیات محتمل را از نظر می‌گذرانند و پوشش می‌دهند.

شخصی‌سازی مسائل

افراد با این تیپ شخصیتی به جزئیات و مسائلی که به امور روزمره و این جهانی مربوط می‌شود اغلب کمتر توجه می‌کنند، از این رو ممکن است -به عنوان مثال-  تا مدت‌ها متوجه وجود لکه روی فرش منزل خود نشوند اما در عین حال کوچک‌ترین نشانی از گرد و غبار را به سرعت از روی جزوات یا کتاب های درسی یا کاری خود –که برایشان مهم است- پاک می‌کنند.

افراد با تیپ INFP تمایل چندانی به منطق و واقعیات خشک و رسمی ندارند. توجه این تیپ به عواطف شخصی و رویکرد خاصی که به مسائل و موضوعات انسان‌ها و سرنوشت نوع بشر دارند، باعث می‌شود که در اکثر مواقع با مسائل و موضوعات به طور شخصی و بر اساس ارزش‌های درونیشان برخورد کنند.

همین برخورد شخصی با موضوعات امکان تصمیم‌گیری بر اساس منطق را برای آن‌ها دشوار می‌سازد. بنابراین لازم است این تیپ در این زمینه به تعادل لازم دست پیدا کند و با رشد مهارت‌های تحلیلی از اشتباهات احتمالی جلوگیری کند. INFP ها در قضاوت‌های خود به این توجه دارند که چه چیز از نظر خودشان درست است و برای قضاوت‌های غیر شخصی ارزش چندانی قائل نیستند.

اگرچه INFP ها می‌توانند با رشد دادن این بخش از تیپشان، افرادی کاملا تحلیلی و منطقی باشند اما اکثر آن‌ها موضوعات را از دریچه ارزش‌های شخصی تحلیل می‌کنند که این امر معمولا فرصت ارزیابی منطقی مسائل را از آن‌ها می‌گیرد.

ایجاد تعادل در «کمال‌گرایی»

تحت شرایط استرس‌زا، INFP ها دقیقا در نقطه مقابل چنین خصلتی قرار می گیرند و ممکن است در گرماگرم خشم و عصبانیتشان دلایلی که از نظر خودشان کاملا منطقی می‌آید-اما به احتمال زیاد نادرست است- را یکی پس از دیگری به سمت دیگران پرتاب کنند. افراد با تیپ INFP استانداردهای بالایی برای خود تعریف می‌کنند. آن‌ها معمولا کمال‌طلب هستند و به همین دلیل برای موفقیت‌های جزئی و کوچک خود قدر و ارزش چندانی قائل نمی‌شوند.

یکی دیگر از مشکلات بالقوه برای INFP ها شرکت در کار گروهی است. زیرا معمولا توقعات و انتظارات آن‌ها بسیار بالاتر از سایر اعضای گروه می‌باشد و این مسئله کار با دیگران را برای آن‌ها سخت می‌کند.

علاوه بر این آن‌ها با کنترل شدن و تحت امر و نظارت شخصی دیگر قرار گرفتن مشکل دارند. افراد با این تیپ باید سعی کنند بین استانداردها و خواسته‌های خود، با نیازهای گروه و همچنین با واقعیات موجود در دنیای بیرون تعادل مناسبی برقرار کنند. در صورتی که چنین مشکلی در آن‌ها حل نشده باقی بماند، INFP ها نسبت به زندگی خود احساس نارضایتی خواهند داشت و در مورد اینکه دقیقا باید با زندگیشان چه کار بکنند سردرگم می‌شوند. در چنین شرایطی این تیپ دچار سردرگمی و پریشانی افکار می‌شود.

مهارت بالا در «بیان» احساسات و عواطف به صورت نوشتاری

افراد با این تیپ اکثرا مهارت‌های نوشتاری بالایی دارند و استعداد خاصی در نویسندگی دارند. برای INFPها واگویی احساسات درونیشان به طور شفاهی و کلامی یک کابوس واقعی است و ممکن است در این کار چندان خوب عمل نکنند. اما مهارت شگفت‌انگیز این تیپ در نوشتار به آن‌ها کمک می‌کند تا توصیف دقیقی از حالات، احساسات و عواطف خود را روی کاغذ بیاورند.

افراد با این تیپ بطور چشمگیری در مشاغلی که رفاه عمومی در آن‌ها مطرح است از جمله مشاوره و معلمی دیده می‌شوند. بهترین مشاغل برای آن‌ها مشاغلی است که بتوانند در آن از قابلیت خود برای کمک به دیگران استفاده نموده و در عین حال به چارچوب‌ها و قوانین خشک و دست و پاگیر تن ندهند تا استقلالشان حفظ شود.

افرادی با تیپ INFP که در لایه‌های رشد یافته شخصیتی خود زندگی می‌کنند و از مواهبی که مختص تیپ آن‌هاست به خوبی بهره می‌گیرند، می‌توانند از دستاوردهای خود در زندگی لذت ببرند-اگرچه اغلب به دلیل کمال‌طلبی‌شان برای این دستاوردها اعتباری قائل نیستند- توجه کنیم که برخی از بزرگترین افرادی که بانی تغییرات مثبت انسانی شده‌اند از تیپ INFP بوده‌اند.

ترجیح اصلی تیپ شخصیتی INFP احساسی درونگرایانه است به این معنی که آن‌ها با موضوعات بر اساس ارزش‌های شخصی خود و این‌که چه احساسی نسبت به وقایع دارند برخورد می‌کنند و این احساس را درون‌ریزی می‌کنند. کارکرد کمکی آن‌ها نیز شهود برونگرایانه است. آن‌ها از طریق دریافت باطنی و نگاه کل‌نگر خود اطلاعات محیط پیرامون را گردآوری می‌کنند و به تصویر بزرگتر توجه دارند و درگیر جزئیات مسائل نمی‌شوند.

روابط با دیگران

  • به اصالت و عمق روابط بها می دهند.
  • وفادار و صمیمی هستند، نسبت به دوستان وافراد خانواده خود متعهدند.
  • محتاط و ملاحظه کار هستند و با گروههای کوچک تر به راحتی بیشتری کنار می آیند.
  • می توانند سرگرم کننده باشند.
  • از این توانایی برخوردارند که از دیگران مراقبت و آنها را تشویق و تایید کنند.
  • از کسانی که صرف وقت کنند تا رویاها، اهداف و الهامات آنها را درک کنند، تشکر و قدر دانی می کنند.
  • اغلب به این دلیل که هم می خواهند در خلوت با خود باشند و هم علاقمند به معاشرت با دیگران هستند، در تعارض هستند.
  • به دیگران علاقمند و پر توجهند، اما در مواقعی بی تفاوت به نظر می رسند.
  • یا در جریان کمک به دیگران غرق می شوند و یا در بحر تحقق بخشیدن به رویاهای خود فرو می روند.
  • اغلب تصمیم نهایی خود را با دیگران در میان می گذارند.
  • می توانند نسبت به محیط خود حساس باشند. صداهای بلند را دوست ندارند، زیرا حواسشان را پرت می کند.
  • شریکی را برای خود می خواهند که با ارزشها و هدفهای آنان سهیم باشد.
  • در متعهد شدن محتاط عمل می کنند، اما وقتی متعهد شدند، تعهدشان بلند مدت و پر دوام است.

نقاط قوت

  • بسیار متوجه نیازها و احتیاجات دیگران هستند و رفتار گرم و صمیمانه‌ای با نزدیکان و عزیزان خود دارند
  • به طور شهودی درک می‌کنند که دیگران چه احساسی دارند
  • افرادی وفادار و متعهد هستند که روابطِ بلند-مدت را دنبال می‌کنند
  • ظرفیتِ بسیار بالا و عمیقی برای عشق‌ورزی و محبت متقابل دارند
  • مشتاق‌اند که احتیاجات و نیازهای سایرین را برآورده کنند
  • به دنبال ایجاد موقعیت‌های «برد-برد» هستند
  • آن‌ها مشوقِ رشد و پیشرفتِ دیگران و پرورش‌دهنده استعدادهای ذاتی و خاص در سایر انسان‌ها هستند
  • نیاز دیگران برای استقلال و فضای شخصی را می‌فهمند و به این نیاز احترام می‌گذارند
  • به‌ خوبی قادرند از درونی‌ترین احساسات و نیازهای خویش سخن بگویند
  • افرادی انعطاف‌پذیرند و پذیرای طیفِ متنوعی از عقاید و نظراتِ افراد گوناگون هستند

نقاط ضعف

  • ممکن است خجالتی و خوددار به نظر برسند
  • دوست ندارند فضای شخصیِ آن‌ها به اشغال «بیگانگان» و غریبه‌ها درآید
  • به شدت از انتقاد و دعوا و مشاجره بیزارند
  • نیاز شدیدی دارند به این‌که عملکردشان مورد تحسین و تائید دیگران قرار بگیرد
  • ممکن است در موقعیت‌های استرس‌زا رفتار بسیار احساسی از خود نشان دهند
  • در ترک یک رابطه ناسالم و نامطلوب با مشکلات و درگیری‌هایی مواجه می‌شوند
  • سرزنش کردن و یا متنبه نمودن دیگران برای آن‌ها دشوار است
  • ممکن است در اغلب مواقع نخواهند از احساسات و نیازهای خود حرف بزنند
  • تمایلاتِ کمال‌طلبانه آن‌ها ممکن است موجب شود که اعتبار و ارزشِ کافی را برای تلاش‌ها و عملکردِ خود قائل نباشند
  • ممکن است برای هر مشکلی خود را مقصر و مسئول بدانند و به سرزنش و ملامت خود بپردازند.

نقاط ضعف شخصیتی

چون منطق برای INFP ها یک اولویت نیست، گاه درباره واقعیت ها دچار اشتباه می شوند و توجه ندارند که چه بسا غیر منطقی ارزیابی شوند. وقتی رویاهای آنان با واقعیت نمی خواند، در نظر دیگران دمدمی و بوالهوس ظاهر می شوند. این تیپ شخصیتی بهتر است به توصیه اشخاص عملگرا توجه بیشتری مبذول دارد تا بداند که آیا نقطه نظرهایش عملی است و در دنیای حقیقی کاربرد دارد یا نه.

از آن جا که این اشخاص به آرمانهای خود به شدت وابسته هستند، ممکن است از کنار نقطه نظرهای دیگران به راحتی عبور کنند و در مواقعی سخت گیری به خرج دهند. آنان به محیط فیزیکی خود علاقه چندانی ندارند و اغلب به قدری سرشان شلوغ است که متوجه نمی شوند پیرامونشان چه اتفاقی می افتد.

INFP ها ممکن است روی پروژه ای بیش از حد نیاز وقت صرف کنند. تمایلات کمال طلبانه آنها ممکن است سبب شود به قدری روی موضوعی وقت صرف کنند که اصولاً آن پروژه شروع به کار نکند و این خطرناک است، زیرا لازم است این اشخاص راهی برای ابراز نقطه نظرهای خود پیدا کنند و برای آن که موفق شوند باید بیشتر به عملگرایی توجه داشته باشند.

حساس نسبت به انتقاد

INFP ها نسبت به انتقاد به شدت حساس هستند. همچنین آنها از خود توقع بیش از اندازه دارند و به همین دلیل برای خود معیارهای سطح بالا در نظر می گیرند. این کار آنها می تواند منجر به احساس نابسندگی شود، هرچند آنان می توانند اقدامات مهم و فراوانی انجام دهند. وقتی INFPها ناامید شوند، درباره آنچه پیرامون آنها وجود دارد حالت منفی به خود می گیرند.

این تیپ شخصیتی به خاطر این که تمایل به راضی کردن دیگران دارد، نمی تواند اقداماتی بکند که به شهرت و نام نیک او لطمه بزند. این اشخاص در انتقاد کردن از دیگران مرددند. برای آنان جواب نه دادن بسیار دشوار است. و از این رو خیلی ها به اشتباه گمان می کنند که این اشخاص با آنها موافق اند. INFPها باید ابراز وجود بیشتر را بیاموزند و در صورت نیاز صمیمانه از دیگران انتقاد کنند.

در محل کار

  • از مقررات، نظم، رویه، برنامه و سر وقت بودن خوششان نمی آید.
  • نیازی به این ندارند که ارزشهای خود را به دیگران تحمیل کنند. ترجیح می دهند که به آرامی نظراتشان را با دیگران در میان بگذارند و آنان را متقاعد سازند.
  • اغلب موفق و مصمم هستند و به روشی آرام برنامه های خود را دنبال می کنند.
  • اگر با گروهی باشند، می توانند رهبری آنها را به دست بگیرند.
  • در شرایط رقابت آمیز ممکن است با مشکلاتی روبرو شوند.
  • به استقلال و خود مختاری بها می دهند. از پرت شدن حواس خود خوششان نمی آید. دوست دارند هر کاری را که می کنند، به نحو احسن انجام دهند.
  • می توانند صبورانه کارهای سنجیده انجام دهند.
  • می خواهند به خاطر کارشان مورد تشویق و تحسین قرار گیرند.
  • خودشان را با معیارهای سطح بالا مقایسه می کنند.
  • از جوانب مختلف به مسائل نگاه می کنند. ممکن است گاهی قاطعیت لازم را نداشته باشند، زیرا نمی دانند برای آنها چه چیزی اهمیت دارد.
  • اگر نتوانند اهداف خود را تحقق بخشند، ممکن است مایوس و دلسرد شوند.

ویژگی های کلی تیپ شخصیتی INFP در تست شخصیت شناسی MBTI در محیط کاری

  • از نظام ارزشی بسیار محکم و ریشه‌داری برخوردار هستید
  • علاقه‌مند به ارتباط با سایر افراد هستید
  • علاقه‌مند به برآورده کردن نیازهای دیگران هستید و معمولا احتیاجات آنان را بر نیازها و خواسته‌های خود مقدم می‌شمارید
  • نسبت به انسان‌ها و تعهدات خود بسیار وفادار و پایبند هستید
  • ذهنیت شما معطوف به آینده است
  • برای رشد شخصی اهمیت زیادی قائل هستید، هسته‌ مرکزی فعالیت‌های شما مبتنی بر رشد و تعالی است
  • افرادی خلاق و خوش‌ذوق هستید که مایه الهام و انگیزه دیگران می‌شوید
  • تا زمانی که ارزش‌ها و اصولتان مورد تهدید قرار نگرفته باشد، افرادی خوش‌مشرب هستید که به خود و دیگران سخت نمی‌گیرید
  • اشخاصی حساس و پیچیده هستید
  • از سر و کار داشتن با جزئیات و کارهای تکراری روزمره بیزارید
  • افرادی اصیل، حقیقی و فردگرا هستید، حرف تازه‌ای برای گفتن دارید و تن به کلیشه نمی‌دهید
  • مهارت‌های ارتباطی نوشتاری بسیار قدرتمندی دارید- فن نویسندگی قوی
  • ترجیح می‌دهید به تنهایی کار کنید و ممکن است با کار گروهی مشکلاتی داشته باشید
  • روابط در نظر شما باید عمیق، صادقانه و پر معنا باشند
  • دوست دارید برای آن‌چه هستید و آن‌چه انجام می‌دهید، دیده شوید و از شما قدردانی شود

نقاط قوت کاری

  • کنجکاوی زیاد و توان دستیابی به اطلاعات مورد نیاز
  • توجه به نیازها و انگیزه های دیگران
  • خوب فکر کردن و اندیشیدن، غالبا در بیرون از مرزهای موجود
  • تعهد زیاد و عمیق کاری
  • توانایی کار فردی در صورت نیاز
  • داشتن دید جامع و کلی
  • توانایی تغییر مسیر و جهت کاری

نقاط ضعف کاری

  • عدم علاقه به انجام کارهای تکراری
  • عدم تمایل به انتقاد از دیگران
  • عدم علاقه به کار در شرایط رقابتی و تنش دار
  • عدم تمایل به کار در شرایط ساختار یافته و یا کار با افراد بیش از اندازه بی انعطاف
  • ایده آل گرا بودن و در نتیجه نداشتن واقع بینی کافی
  • بی علاقه به روشهای سنتی انجام کار
  • عدم تمایل به کار در حوزه های مغایر با ارزشهای خود
  • عدم توجه به تعیین اولویتها
  • نداشتن دید درست درباره مدت زمان لازم برای انجام کارها

رضایت شغلی

برای یک INFP رضایت شغلی یعنی:

  • کار با ارزشها و باورهای شخصی وی هماهنگی داشته باشد و به او امکان دهد تا پنداره خود را از طریق کارش ابراز کند.
  • به او فرصت دهد که روی جریان و نتیجه کار خود کنترل داشته باشد.
  • بتواند به شکلی مستقیم و خود مختار کار را انجام دهد. کار از فضای مخصوصی برخوردار باشد و کمتر کسی مزاحم او شود و در مواقعی بتواند کارش را به کسانی که احساس می کند به وی احترام می گذارند، ارائه دهد.
  • بتواند با ساختاری انعطاف پذیر و با حداقلی از قواعد و مقررات و هر زمان احساس راحتی می کرد، کار را انجام دهد
  • بتواند کار را با اشخاص دیگری که علاقه مند و خلاق هستند، ترجیحا بدون تنش و تضاد با اشخاص انجام دهد.
  • بتواند با انجام کار، رشد شخصی خود را تشویق کند.
  • لازم نباشد که مرتب کار را به دیگران ارائه داده و یا کسی از او بخواهد که قبل از تکمیل کار، آن را به دیگران عرضه کند.
  • به او این امکان را بدهد که از طریق کار به رشد دیگران کمک کند تا به حداکثر توانمندی خود برسند.
  • کار به صورتی باشد که لازم باشد دیگران را درک کند. به او امکان دهد با اشخاص به طور انفرادی روابط عمیقی به وجود آورد.
  • کار به وی امکان دهد برای دسترسی به ایده آل هایش تلاش کرده و تحت تأثیر مسائل و مشکلات سیاسی، مالی یا موانع دیگر متوقف نشود.

مشاغل پیشنهادی INFP

  • نقاش
  • نویسنده
  • شاعر
  • رمان نویس
  • ناشر
  • سردبیر و روزنامه نگار
  • ویراستار
  • آرشیتکت
  • بازیگر
  • موسیقیدان
  • آهنگساز
  • گرافیست
  • طراح صحنه
  • طراح داخلی

اوقات فراغت

INFP ها ترجیح می دهند اوقات خود را به تنهایی صرف کنند. در ضمن دوست دارند با دوستان نزدیک خود به موزه، سینما و یا به دامان طبیعت بروند. آنها از یاد گرفتن مطالب جدید لذت می برند و به درک معانی زندگی علاقمند هستند.

پیشنهادات

  • وقت بیش از اندازه صرف بررسی امکانات و احتمالات نکنید. به عمل و اقدام هم توجه داشته باشید.
  • راهی پیدا کنید تا به ایده آل های خود امکان ابراز بدهید. ارزشها، پنداره ها و عواطف خود را با نزدیکانتان در میان بگذارید.
  • ریسک کنید خودتان و کارتان را به جهان عرضه نمایید.
  • به نیازها و خواسته های دیگران به بهای بی توجهی به خواسته ها و نیازهای خود، توجه نکنید.
  • بیاموزید که حد مرزی در نظر بگیرید. بیاموزید که در مواقعی نه بگویید.
  • از مسامحه کردن اجتناب کنید. به ضرب الاجل ها توجه داشته باشید.
  • به تعهدات خود عمل کنید. مراقب کمال طلبی باشید.
  • به جای اینکه تنها به منابع خود اتکا کنید از دیگران هم کمک بگیرید.
  • وقتی مساله ای دارید از یکی از دوستان خود بخواهید به حرفهای شما گوش دهد، اما تا وقتی حرفتان را تمام نکرده اید، راهنمایی نکند.
  • از کسانی که به آنها اعتماد دارید تقاضای کمک کنید. از انتظارات و توقعات بیجا دست بکشید.
  • وقتی تعارض بروز می کند، اعتراض خود رابیان کنید. اگر مخالفتهای خود را روی هم انباشت کنید روزی می رسد که منفجر شود.
  • به دیگران توصیه و آرامش بدهید.
  • به ارزشهای خود بها دهید و بر اساس آنها تصمیم گیری کنید.
  • به نقاط قوت خود یعنی آرمان گرایی، همدلی، خلاقیت ، حساسیت، فکر کردن، محبت کردن، بکر بودن، سازگاری و کنجکاوی بهای لازم را بدهید.
  • رمز موفقیت یک INFP داشتن انتظارات واقع بینانه، توجه به مصالحه و شخصی نکردن مسائل است.
دسته بندی : تیپ شخصیتی mbti
برجسب‌ها : i mbti

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.