بر اساس یک مقاله در Leader to Leader، از هر پنج فرد درونگرا، چهار نفر معتقدند که افراد برونگرا بیشتر در محل کار خود پیشرفت کرده و ارتقای شغلی میگیرند. بیش از ۴۰ درصد از رهبران درونگرا نیز گزارش دادهاند که دوست دارند ویژگیهای برونگرایی بیشتری را از خود بروز دهند. بهطورکلی این افراد معتقدند که شخصیت درونگرای آنها ضرر و مانعی برای پیشرفت شغلی آنهاست. اما چرا؟
مگر برونگرایی چه ویژگیهایی دارد که همه به دنبال آن هستند؟ آیا افراد درونگرا میتوانند ویژگیهای برونگرایی خود را تقویت کنند؟ چه عواملی باعث ارتقا شغلی درونگراها میشود؟
اگر شما نیز فردی درونگرا هستید و تصور میکنید این ترجیح شخصیتی سد راه پیشرفت شغلی شماست، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. تا ۱۲ مورد کاربردی برای ارتقا شغلی درونگراها را باهم بررسی کنیم. شما میتوانید با بهکارگیری این موارد، بهراحتی پیشرفت شغلی مدنظر خود را کسب کنید.
آیا درونگراها شایسته ارتقا شغلی نیستند؟
متأسفانه عموم مردم بر این باورند که درونگراها برای نقشهای رهبری، مدیریت و کارآفرینی مناسب نیستند. چراکه آنها را عموما آرام، خجالتی و به دور از روابط اجتماعی تصور میکنند. درحالیکه تحقیقات جدید چیز دیگری را نشان میدهد. درونگراها به علت انعطافپذیری، مهارتهای تخصصی و تمرکز، برای نقشهای کلیدی مناسبتر هستند. این افراد لیاقت بیشتری برای ارتقای شغلی داشته و برای سازمان مهرههای ارزشمندی بهحساب میآیند.
مطلب مرتبط: مشکلات شخصی و شغلی افراد درونگرا چه چیزهایی هستند؟
اما صرفا برونگرایی بهتر از درونگرایی نیست. هرکدام از این ترجیحات شخصیتی نقاط قوت و ضعف منحصربهفرد خود را دارند و باید در جای مناسب خود قرار بگیرند. ممکن است برای جایگاهی در سازمان فردی برونگرا مناسب باشد و برای مقامی دیگر به فردی درونگرا احتیاج باشد. مهم این است که مدیران ارشد سازمان بتوانند هر فرد با قابلیتهای شخصیتی خاص را در جایگاهی درست قرار دهند.
۱۲ گام مؤثر برای ارتقا شغلی درونگراها
نشان دادن دستاوردها، برجسته کردن استعدادها و پرورش مهارتهای شخصی میتواند برای برخی از افراد درونگرا چالشبرانگیز باشد. شاید سبک محتاطانهی زندگی آنها باعث شود در موقعیتهای حیاتی شغلی دچار تزلزل شده و از ارتقای شغلی جا بمانند. البته آنها میتوانند با تقویت برخی ویژگیهای شخصیتیشان در این راه موفقتر ظاهر شوند.اما نکتهای که از اهمیت ویژهای برخوردار است، پرهیز از برچسب زدن است. متأسفانه برخی از افراد چه برونگراها و چه درونگراها، به ویژگیهای شخصیتی خود برچسب میزنند.
برچسب زدن بار روانی منفی زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت و نشاندهندهی حقیقت وجودی شما نیست. بهتر است بهجای این کار روی ویژگیهای منحصربهفرد خود تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که بزرگترین مؤسسات و کمپانیهای حال حاضر جهان توسط درونگراها تأسیس شده و اداره میشود. مانند اپل، تسلا موتورز، آمازون و… .در ادامه ۱۲ مورد از تکنیکهای طلایی برای ارتقا شغلی درونگراها را باهم بررسی میکنیم.
۱ـ خودتان و دیگران را بهخوبی بشناسید
هر فردی تیپ شخصیتی خاص خود را دارد و این قابلانکار نیست. شما در قدم اول باید خود را بشناسید و با ترجیحات مختلف شخصیتی خود آشنا شوید. باید بدانید که درونگرایی در وجود شما بیشتر نمود دارد یا برونگرایی؟
افراد درونگرا باید ابعاد گوناگون شخصیتی و رفتاری خود را پذیرفته و درصدد شناخت دیگر افراد سازمان باشند. آنها با این کار میتوانند سایر تیپهای شخصیتی را شناخته و واکنش بهتری نسبت به رفتار آنها نشان دهند. درواقع این کار برای ارتقا شغلی درونگراها بسیار کمککننده خواهد بود.
۲ـ روابط اجتماعی خود را گسترش دهید
یکی از بزرگترین نقطهضعفهایی که در رابطه با درونگرایان از آن یاد میشود، ضعف در تعاملات اجتماعی آنهاست. افراد درونگرا تنهایی را به در جمع بودن ترجیح میدهند و به دنبال ایجاد تعاملات گسترده نیستند. این رفتار آنها میتواند بسیاری از فرصتهای شغلی پیش رویشان را نابود کند.
درواقع درصد زیادی از ارتقا شغلی درونگراها، به تقویت روابط اجتماعی آنان و حضور در اجتماعات بستگی دارد. شما بهعنوان فردی درونگرا بهراحتی میتوانید با حضور بهموقع و البته مؤثر در گردهماییهای درون و بیرون از سازمان، خود را بهعنوان فردی لایق ترفیع درجه معرفی نمایید.
مطلب مرتبط: ۱۸مهارت ارتباطی مؤثر در محیط کار که شما را به موفقیت شغلی میرساند
۳ـ شجاع باشید
آرامش، صبر و پرهیز از اماکن شلوغ همگی جزء ویژگیهای افراد درونگرا هستند. این ویژگیها جزء تیپ شخصیتی این افراد است و نمیتوان آنها را تغییر داد. اما همهی اشخاص باید برای رشد و موفقیت خود تلاش کنند. این موضوع میتواند در درونگرایان دلهرهآورتر از گروههای دیگر باشد. اما آنها نیز باید برای موفقیت، شجاعت به خرج داده و برای تقویت نقاط ضعف خود قدم پیش بگذارند. ارتقا شغلی درونگراها یا برونگراها در گرو تلاش و تحمل فشار برای قدم گذاشتن در مسیر تغییر و کسب موفقیت است.
۴ـ مانند یک راوی داستانسرایی کنید
یکی از ویژگیهایی که شما را بهعنوان رهبر یا مدیر شایسته معرفی میکند، فن بیان شماست. افراد برونگرا بهراحتی میتوانند مشکلات و چشماندازهای پیش روی سازمان را ترسیم کرده و دیگران را تحت تأثیر خود قرار دهند. اما افراد درونگرا ترجیح میدهند بهطور خلاصه مسائل را عنوان کنند. برای ارتقا شغلی درونگراها، آنها نیز باید بتوانند مانند یک اسطوره داستانسرایی کرده و دیگران را تحت تأثیر فن بیان و قدرت مذاکره خود قرار دهند.
۵ـ مهارت حل مسئله را در خودتان جدی بگیرید
ازآنجاییکه درونگراها افراد متمرکز و دقیقی هستند، تواناییهای بالایی در حل مسئله دارند. این افراد بهخوبی روی مشکلات تمرکز کرده و تمامی جوانب را میسنجند. به همین جهت راهحلهای مناسبی اتخاذ کرده و بهراحتی مشکلات را پشت سر میگذارند. آنها کاندید خوبی برای مدیریت و کارآفرینی هستند تنها کافی است تواناییهای خود را نشان دهند.
۶ـ با کار تیمی خو بگیرید
درونگراها تمایل دارند کارهای خود را بهصورت انفرادی انجام دهند. آنها از حضور در تیمهای شلوغ کاری و تعاملات پیچیده خوششان نمیآید. اما هیچ کار بزرگی بهتنهایی صورت نمیگیرد. اغلب سازمانها و کسبوکارهای مطرح، در قالب تیمهای بزرگ کاری مشغول به فعالیت هستند. پس یکی از عوامل مؤثر در ارتقا شغلی درونگراها، شرکت در کارها و پروژههای تیمی است.
۷ـ تمرین و برنامهریزی را فراموش نکنید
حضور در جمع برای درونگراها اندکی مشکل است و انرژی درونی آنها را کاهش میدهد. یکی از راههای غلبه بر این اضطراب و کمبود انرژی، برنامهریزی است. تمرین و برنامهریزی به افراد درونگرا کمک میکند تعاملات و واکنشهای دیگران را از قبل پیشبینی کرده و برای آنها آمادگی داشته باشند. در این صورت آنها بهترین برخورد را در قبال همکاران خود داشته و وجههی قابلاحترامی برای خود کسب خواهند کرد. مسلما با بهکاربردن این روش، شانس ارتقا شغلی درونگراها نیز بالاتر خواهد رفت.
۸ـ نشان دهید که شنوندهی خوبی هستید
برخلاف برونگراها که معمولا خوشصحبت بوده و گوش شنوای خوبی نیستند، درونگراها شنوندههای فوقالعادهای هستند. آنها شنوندههایی صبور و حواسجمعاند که در مواقع لزوم نقش مشاورین قهاری را نیز بازی میکنند. این ویژگی آنها یک مهارت فوقالعاده برای رهبری و مدیریت است. بنابراین یکی از عواملی که ارتقا شغلی درونگراها را رقم میزند، بروز این ویژگی و استفاده درست و بهجا از این توانایی است.
مطلب مرتبط: مهارت گوش دادن فعال چیست؟
۹ـ از عملکرد خود فیدبک بگیرید
خواه یا نا خواه برونگرایی به یک ویژگی قابلاحترام در سازمانها تبدیل شده است. حال اگر فرد درونگرایی به این سیستم اضافه شود ممکن است بهخوبی توسط دیگران درک نشود. یعنی رفتارها و واکنشهای او درست تعبیر نشده و سوءتفاهم ایجاد نماید.
پیشنهاد ما برای جلوگیری از چنین مواردی، فیدبک گرفتن از نحوه و کیفیت عملکردتان است. ارتقا شغلی درونگراها در اکثر مواقع به دلیل سوءبرداشت از تیپ شخصیتی آنان اتفاق میافتد. درصورتیکه آنها بهراحتی میتوانند از همکاران خود سؤال پرسیده و عملکردشان را ارزیابی کنند. در صورت بروز مشکل بهتر است رفتار خود را معتدلتر نمایید.
۱۰ـ زمانی را برای شارژ دوبارهی خود در نظر بگیرید
افراد درونگرایی که در کار خود موفق بوده و ارتقای شغلی قابل قبولی را کسب میکنند، ترفندی هوشمندانه به کار میگیرند. همانطور که قبلا اشاره کردیم، درونگراها انرژی خود را از درون خودشان دریافت میکنند و حضور در جمع آنها را خسته کرده و انرژیشان را تحلیل میبرد. برای حل این مشکل آنها میتوانند مدتزمانی بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه را برای استراحت و تجدیدقوا در نظر بگیرند. این زمان کوتاه به درونگرایان اجازه میدهد فشارهای کاری خود را متعادل کرده و با انرژی بیشتری به فعالیت بپردازند.
۱۱ـ گاهی روابط خود را به بیرون از محیط کاری بکشانید
درونگرا بودن به معنای کنج عزلتگزینی نیست. این افراد نیز میتوانند خارج از روابط کاری به معاشرت با همکاران خود بپردازند. اتفاقا شاید جالب باشد که بدانید ارتقا شغلی درونگراها در بیشتر مواقع به علت همین روابط صورت میگیرد. چراکه آنها در موقعیتهای صمیمیتر مهارتهای خود را بهراحتی نمایان کرده و نشان میدهند که تواناییهای اجتماعی بیشتری دارند.
مطلب مرتبط: چرا باید در محیط کار دوست صمیمی داشته باشیم؟
۱۲ـ سرتان را از لاک خود خارج کرده و خودی نشان دهید
اغلب افراد، درونگراها را اشخاصی خجالتی، بعضا تنبل و بیتفاوت میدانند. کسانی که مسائل و مشکلات را با همکاران خود مطرح نمیکنند و میخواهند همهی آنها را بهتنهایی حل نمایند. مسلما این افراد موردعلاقهی سازمان نیستند و ارتقا شغلی نیز دریافت نمیکنند. برای آنکه از این وضعیت رهایی یابید، باید بیشتر معاشرت کرده و بهاصطلاح خودی نشان دهید. شما قرار نیست خودتان را تغییر دهید. تنها کافی است از پیلهی خود خارجشده و با استفاده از قدرتها و تواناییهایی که دارید، نقشهای فعالتر و مؤثرتری را ایفا کنید. خوب است بدانید که ارتقا شغلی درونگراها با بهکارگیری همین تکنیکهای ساده اتفاق میافتد.
در آخر اینکه
درونگرایی یک ضعف بهحساب نمیآید و برونگرایی نیز یک مزیت نیست. هر دو این ترجیحات شخصیتی در جای مناسب خود لازم و مفید هستند. اما متأسفانه افراد درونگرا در رابطه با ارتقای شغلی خود بیشتر دچار چالش میشوند. شما میتوانید با بهکارگیری موارد یادشده در این مقاله بهراحتی ارتقای شغلی را برای خودتان رقم بزنید. ارتقا شغلی درونگراها کاری سخت و نشدنی نیست. تنها کافی است اندکی تمرین و تلاش در این زمینه داشته باشید تا موفق شوید.
پیشنهاد: ۱۴راهکار طلایی برای گرفتن ترفیع شغلی در کمترین زمان ممکن
۲ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
مطالب خیلی مفید و کاربردی بود
سپاس از محبت و نظر ارزشمند شما