چگونه ارتقا شغلی بگیریم؟ ۱۴ راهکار طلایی برای گرفتن ترفیع شغلی در کمترین زمان ممکن

آیا تاکنون به ارتقا شغلی خود فکر کرده‌اید؟ آیا می‌دانید برای پیشرفت شغلی باید چه‌کاری انجام دهید؟ آیا تابه‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که دیگران چطور ترفیع شغلی می‌گیرند؟ به نظر شما این درخواست باید چگونه عنوان شود تا نتیجه دهد؟

یکی از مهم‌ترین مسائلی که کارمندان در طول زمان اشتغال به آن فکر می‌کنند، ارتقا شغلی است. این مسئله به حدی مهم است که به‌عنوان امتیازی مثبت در زمان استخدام نیز عنوان می‌شود. مثلا اینکه بعد از ۲ سال ترفیع شغلی خواهید داشت. بسیاری از افراد به دلیل وجود ارتقا شغلی و امید به پیشرفت وارد سازمان شده و کار خود را شروع می‌کنند. اما آیا همه افراد ترفیع شغلی می‌گیرند؟ همه‌ی افراد پتانسیل و شایستگی پیشرفت و ترفیع شغلی را دارند؟

تقریبا تمام کسانی که مدت‌زمانی وظیفه‌ای را در سازمان بر عهده داشته‌اند، تصور می‌کنند زمان ترفیع درجه آنان فرا رسیده است. چه‌بسا افرادی که سال‌های طولانی برای رسیدن به جایگاه دلخواهشان انتظار می‌کشند. اما باید بدانید ترفیع شغلی مانند هدیه‌ای از آسمان برای شما فرود نمی‌آید. بلکه باید برای رسیدن به آن نهایت تلاش خود را انجام دهید. البته در این راه تکنیک‌ها و راهکارهای کارآمدی نیز وجود دارند که به شما کمک می‌کنند در کوتاه‌ترین زمان ممکن خود را به‌عنوان فردی لایق برای ترفیع معرفی کنید و درنهایت به خواسته خود برسید.

درخواست ارتقا شغلی یا خنثی کردن بمب؟

بله درست خواندید، خنثی کردن بمب! بیان کردن درخواست ارتقا شغلی برای بیشتر افراد درست مانند خنثی کردن یک بمب است. افراد در هر دو حالت در موقعیت‌های حساسی قرار می‌گیرند که کنترلی بر روی آن‌ها ندارند. شما در زمان درخواست ترفیع شغلی، خودتان را به دست مدیرتان می‌سپارید تا قضاوتتان کند. در حقیقت مدیران عملکرد شما را ارزیابی می‌کنند تا ببینند آیا استحقاق ارتقا درجه را دارید یا خیر؟ و این موضوع همان بمبی است که شاید خنثی یا منفجر شود.

 بسیاری از افراد به علت ترس از دست دادن جایگاه شغلی فعلی‌شان حتی این درخواست را نیز مطرح نمی‌کنند. به‌طوری‌که تقریبا نیمی از کارکنان خانم در طول مدت اشتغال خود درخواستی مبنی بر ارتقا شغلی ارائه نمی‌دهند. این دسته از کارمندان ترجیح می‌دهند سال‌ها در سمت خود باقی‌مانده و طعم پیشرفت شغلی را تجربه نکنند.

مطلب مرتبط: چگونه در شغل خود پیشرفت کنیم؟

۱۴ راهکار طلایی برای اینکه همین امسال ترفیع شغلی بگیرید!

اگر به دنبال ارتقا مقام هستید ما به شما کمک می‌کنیم با به‌کارگیری ۱۴ مورد یادشده در این مقاله به هدف خود برسید. البته در صدر تمامی این موارد باید به یاد داشته باشید که اگر مدیریت بر این باور باشد که شما هیچ‌گاه شغل فعلی خود را رها نخواهید کرد و در همین سمت نهایت رضایت شغلی را تجربه می‌کنید، درنتیجه تمایلی برای تغییر جایگاه شغلی شما نخواهد داشت. شما باید همواره به نحوی رفتار کنید که کارفرما عطشتان را برای پیشرفت ببیند و تحت هیچ شرایطی حاضر نباشد کارمندی با توانمندی و قابلیت‌های شما را از دست بدهد.

۱ـ بیشتر از وظایف خود عمل کنید

بگذارید رازی را با شما در میان بگذاریم. اگر به دنبال ارتقا شغلی هستید، بهترین روش این است که مسئولیت‌های رئیستان را کمتر کنید. یعنی به‌اصطلاح رئیستان را بیکار کنید. شما باید به او نشان دهید توانایی انجام کارهای مختلف را دارید تا بتواند به شما اعتماد کند. در حقیقت همیشه باید چیزی بیشتر از آنچه رئیستان از شما انتظار دارد، ارائه کنید. البته شاید این کار کمی سخت به نظر برسد. اما اگر عاشق کارتان باشید این کار را با جان‌ودل انجام خواهید داد و نیازی به گفتن ما نیست.

۲ـ برای شرکت کسب درآمد کنید

کاملا مشخص است که اگر کارمندی برای شرکت کسب درآمد کند، ترفیع شغلی می‌گیرد. در حقیقت کمک به افزایش درآمد شرکت برگ برنده‌ی شما برای ارتقا مقام است. تمامی عملکرد کارکنان با معیار پول‌سازی سنجیده می‌شود. در این میان هر فردی که با مفهوم سرمایه‌گذاری بیشتر آشنا باشد، شایستگی بیشتری برای افزایش مقام خواهد داشت.

۳ـ اهداف و مسیر شغلی خود را برای کسب ارتقا شغلی ترسیم کنید

زمانی که درباره‌ی وظایفتان صحبت می‌کنید باید بتوانید روند کاری خود را ترسیم کنید. شما باید بدانید می‌خواهید به کجا برسید و برای رسیدن به آن باید چه مسیری را طی کنید. نمایش مسیر شغلی و راه رسیدن به اهدافتان اعتماد مدیران را نسبت به شما افزایش می‌دهد و در ارتقا مقام شما نیز تأثیر به سزایی دارد.

مطلب مرتبط: چگونه مسیر شغلی مناسبی برای خود طراحی کنیم؟

۴ـ وقت‌شناس باشید

همواره سعی کنید در زمان مقرر در شرکت حضور داشته باشید. حضور به‌موقع و کار کردن تا دیروقت، نشان می‌دهد که شما به شرکت اهمیت می‌دهید. مطمئن باشید با این اخلاق کاری، ترفیع شغلی دور از انتظار نیست.

۵ـ خودتان را در مرکز توجه قرار دهید

اگر سخت‌ کار کنید اما این سخت‌کوشی در معرض دید نباشد، ممکن است تلاش‌های شما هرگز موردتوجه قرار نگیرند. اگر می‌خواهید به کارفرمای خود نشان دهید که شایسته ترفیع مقام هستید. باید در سازمان به‌صورت فعال مشارکت داشته باشید. یکی از بهترین راه‌ها این است که مهارت‌ها و توانایی‌هایتان را در موقعیت‌های مختلف به دیگران نشان دهید. این‌گونه نباشد که هنگام مواجهه سازمان با چالش‌ها و بحران‌های مختلف شما در اتاقتان بمانید و کمترین تلاشی برای حل‌وفصل مشکلات انجام ندهید. جالب است بدانید افراد با الگوی رفتاری غالب S اغلب چنین واکنشی از خود نشان می‌دهند. آموختن مهارت‌های شغلی گوناگون شما را به فردی متخصص و صاحب‌نظر در حوزه‌های مختلف تبدیل می‌کند.

مطلب مرتبط: ۱۵مهارت شغلی پردرآمد و ثروت ساز که باید به‌سرعت بیاموزید

۶ـ نشان دهید که منافع سازمان به‌اندازه‌ی منافع فردی برای شما اهمیت دارند

معمولا به‌ندرت پیش می‌آید که کارکنان به‌اندازه صاحب کسب‌وکار برای بقا و رشد سازمان تلاش کنند. اما کارکنانی که از این قاعده مستثنا باشند و برای بقا و حفظ منافع سازمان تلاش کنند، به‌آسانی موردتوجه مدیران قرار می‌گیرند. این افراد تنها برای کسب درآمد تلاش نمی‌کنند. بلکه از جان‌ودل برای موفقیت و افزایش بهره‌وری سازمان کار می‌کنند.

۷ـ اگر به دنبال ارتقا شغلی هستید بهتر است کارمند دردسرساز و پرحاشیه لقب نگیرید

کارمند خوب از دید سازمان کارمندی است که با دیگر افراد تعامل مناسبی داشته باشد. هیچ‌یک از مدیران از کارکنان دردسرساز خوششان نمی‌آید. بلکه آن‌ها به دنبال افرادی هستند که به‌جای تخریب سایر همکارانشان به آن‌ها کمک کنند تا از نردبان ترقی بالا بروند. اگر شما شخصی هستید که از تنش‌های منفی در محل کار دوری می‌کنید و به دنبال افزایش انگیزه و توان سایر همکاران هستید، باید به شما تبریک گفت! شما شایسته ارتقا مقام هستید.

مطلب مرتبط: رفتارهای نادرست یک کارمند بد و تأثیر آن بر سایر کارمندان

۸ـ قابل‌اطمینان باشید

اگر اعلام کرده‌اید که کاری را در زمان معینی انجام می‌دهید، حتما در زمان مقرر آن را به سرانجام برسانید. عدم توجه به اهداف تعیین‌شده یا قول‌هایی که داده‌اید، شما را فردی غیرقابل ‌اطمینان نشان می‌دهد. هیچ مدیری کارمندان غیرقابل ‌اطمینان خود را برای ترفیع درجه مناسب نمی‌داند.

۹ـ همواره برای بهتر شدن خود تلاش کنید

مطمئن باشید با درجا زدن به هیچ مقامی بالاتر از موضع فعلی نخواهید رسید. یادتان باشد در هر سازمانی که کار می‌کنید باید همواره برای بهتر شدن و بالا بردن تخصصتان تلاش کنید. تقویت توانمندی، افزایش دانش تخصصی، استقلال در تصمیم‌گیری هوشمندانه و حل مسئله نقش مهمی در بالا بردن موقعیت کاری شما خواهند داشت. به‌علاوه بهتر شدن روزافزون تعاملات فردی شما در این راه بی‌تأثیر نخواهد بود.

مطلب مرتبط: معجزه توسعه فردی سریع به روش خود مدیریتی

۱۰ـ مهارت‌های رهبری خود را به نمایش بگذارید

برای دستیابی به سمت‌های بالاتر، باید مهارت‌های رهبری خود را به‌طور مداوم ارتقا دهید. همواره سعی کنید الگوی خوبی برای همکارانتان باشید. به آن‌ها انگیزه داده و نشان دهید توانایی هدایت آن‌ها را دارید. به‌طورکلی تلاش کنید ویژگی‌های خاص رهبری خود را به دیگران نشان داده تا کاندید اصلی ارتقا شغلی قرار گیرید.

۱۱ـ انتخاب زمان مناسب برای درخواست ارتقا شغلی، رمز موفقیت شماست

برای درخواست ترفیع مقام هیچ زمان ایده آلی وجود ندارد. اما به این معنا نیست که زمان را نادیده بگیرید. باید حواستان باشد چه موقع درخواستتان را مطرح می‌کنید. مثلا یک هفته پس از تعدیل نیرو یا زمانی که مشتری خوبی را از دست‌داده‌اید، زمان مناسبی برای مطرح کردن درخواستتان نیست. می‌توانید پس از یک اتفاق خوشایند یا کسب موفقیتی که شما آن را رقم‌زده‌اید یا امضای قراردادی مهم درخواست ترفیع شغلی‌تان را مطرح کنید تا شانس بیشتری داشته باشید.

۱۲ـ در شناسایی مشکلات و حل آن‌ها پیش‌قدم شوید

در هر شغل و سازمانی مشکلات و ناکارآمدی‌هایی وجود دارند. شما با شناسایی این مشکلات می‌توانید به‌عنوان کارمندی متمایز مطرح شوید. اگر تصمیم دارید ارتقا مقام بگیرید. باید در زمینه‌هایی که ممکن است شرکت در مقایسه با رقبا ضعیف باشد خلاقیت به خرج داده و مشکلات را حل نمایید.

۱۳ـ از آراستگی ظاهر خود غافل نشوید

برای افزایش اثرگذاری‌تان باید از تمام کانال‌های موجود استفاده کنید. در این میان می‌توانید از ظاهر و نوع برخوردتان شروع کنید. نوع پوشش و ظاهر شما بسیاری از احساسات و واکنش‌های طرف مقابل را در آینده تعیین می‌کند. به یاد داشته باشید بهتر است لباس و پوششی بالاتر از سمت فعلی خود داشته باشید تا شایستگی شما را به نمایش بگذارد.

۱۴ـ از کارفرمای خود فیدبک بگیرید

اگر می‌خواهید بدانید که زمان درخواست ترفیع مقام رسیده است یا خیر می‌توانید از مدیر خود بخواهید در خصوص نحوه‌ی عملکردتان به شما بازخورد بدهد. برای این کار می‌توانید لیست کارهای زیر را انجام دهید.

  • تمایل خود را برای ارتقا شغلی بیان کنید.
  • نشان دهید که برای شرکت سودآور هستید.
  • لیستی از مسئولیت‌ها و موفقیت‌های شغلی خود تهیه کنید.
  • از رئیستان بپرسید که امسال ترفیع مقام می‌گیرید یا خیر؟

پیشنهاد: ۱۲ گام مؤثر برای ارتقا شغلی افراد درونگرا

۷ گام مؤثر برای ارتقا شغلی افراد برونگرا

در آخر اینکه

کسب ارتقا شغلی به سخت‌کوشی، موفقیت، برقراری تعاملات مؤثر و کمی شانس نیاز دارد. اگر قصد دارید ترفیع شغلی بگیرید. باید با مدیران خود صحبت کنید تا ببینید چه چیزی برای پیشرفت موردنیاز است. امیدواریم با استفاده از این تکنیک‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن به درجات بالاتری در شغل خود برسید.

دسته بندی : استخدامی و شغلی

مطالب مرتبط