همانطور که میدانید با عبور از عصر سنتی به عصر مدرن و تغییر کردن تمام آموختههای پیشین در رابطه با کسب و کارها و بوجود آمدن شرایط شدید رقابتی دیگر پرداختن به آخرین مرحله چرخه کسب و کار ما که یا محصول است یا خدمات، کارساز نیست پس باید بیاییم نگاهی نو به تمام بخش های سازمان خویش بیاندازیم و سعی کنیم از استراتژی هایی استفاده کنیم تا بتوانیم از منابع ارزشمند خویش موثر تر استفاده کنیم.
اگر بخواهیم در سازمان خویش بخشی را مورد بازنگری قرار دهیم و انصافا بگوییم که در حق آن بی انصافی کرده ایم بخش منابع انسانی است که تا چندی پیش فکر میکردیم فقط وظیفه پرداخت حقوق و استخدام نیروها را دارد، حال در مییابیم که بخش منابع انسانی با قلب تپنده سازمان ما و ارزشمندترین منابع ما که کارکنان ما هستند در ارتباط است، امروزه کلیدی ترین نکته در پیشرفت کسب و کار ما استفاده درست و به جا از نیروی انسانی است.
بزرگترین چالش مدیران منابع انسانی در ابتدا پیدا کردن نیروی کارآمد و مناسب برای سازمان است که بتواند همسوو، هم کلام در جهت اهداف و خط و مشی سازمان باشد. از این رو سعی شده با تست های مختلف شخصیت شناسی و رفتار شناسی به کمک مدیریت منابع انسانی آمد تا او به راحتی بتواند با استفاده از این ابزارها بهترین انتخاب ها را داشته باشد و بتواند با فراق بال به مسئولیت های دیگر خویش نیز بپردازد.
میدانیم که مهم ترین مسئله در به کار گیری نیروی انسانی این است که میزان خروج کارکنان از سازمان را پایین بیاوریم پس در ابتدا باید بدرستی انتخاب کنیم تا با خیال راحت مسئولیتها را به افراد محول کنیم. خب بهتر است کمی بیشتر با نقش تست های روانشناسی در سازمان ها آشنا شویم و بدانیم هرکدام چه اطلاعاتی را در اختیار ما میگذارند؟
معرفی چند آزمون در حوزه منابع انسانی
استخدام کارمندان جدید یکی از وظایف مهم واحد منابع انسانی در هر سازمان است. نقش استخدام آنقدر مهم است که گاها اشتباه در آن در شرکتها و سازمانهای کوچک گران تمام میشود.
نقش تست های روانشناسی در سازمان ها آنقدر حائز اهمیت است که امروزه در بسیاری از سازمانها جزء قسمتی از فرآیند استخدام محسوب میشود. این آزمونها ریسک استخدام را در شرکتها کاهش میدهد.
نقش تست های روانشناسی در سازمان ها، برای مشخص سازی تیپ شخصیت، ارزشها، علایقها و مهارتها استفاده می شود. این گروه از تست ها می توانند به سادگی تیپ شخصیت متقاضیان و کارمندان یک سازمان را ارزیابی کنند یا در قالب تست های تخصصی تر “ظرفیت احساسی” او را برای نوع خاصی از سمت شغلی نشان دهند.
تست شخصیت شناسی MBTI:
تست مایرز- بریگز که به تست MBTI شناخته شده است مخفف Myers-Briggs Type Indicator می باشد مهمترین تست شخصیت شناسی است که به مدیران منابع انسانی کمک میکند پی ببرند که شخص در کدام یک از این گروه ها قرار میگیرد؟
- درون گرا یا برون گرا
- شهودی یا حسی
- منطقی یا احساسی
- قضاوت گر یا ادراکی
با توجه با این تست افراد در ۱۶ دسته بندی شخصیتی قرار میگیرند که در نهایت یک دید کلی به ما میدهند که آن شخص در تعامل با دنیای خود چگونه است؟ آیا به شهود باور دارد یا بر اساس حسهای خود رفتار میکند؟ در تصمیم گیریها بر پایه منطق و عقل رفتار میکند یا تحت فرمان قلب یا احساسات خویش است؟ در کل بدنبال نظم و انظباط است یا اگر در چهارچوب قرار بگیرد از آن فرار میکند و کارایی پایین تری دارد؟